Спрях цигарите, а после? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121304)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14375)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Спрях цигарите, а после?
преди: 11 години, 4 месеца, прочетена 3820 пъти
Здравейте,
днес изпуших (с омраза) последната си цигара. Щастлива съм, но имам някои въпроси към бившите пушачи, а и към всеки, който може да даде съвет.
Пуша от 6 години, последните три години по кутия и малко на ден.
Омръзна ми, реших да се отърва от тази зависимост и смятам, че го направих. Но имам нужда от съвет:

- Преди около месец спрях цигарите за три дни. После започнах пак. Възможно ли е точно заради тези 3 дни да съм напълняла с около 2 килограма, които забелязвам напоследък, в последния месец?
- ако наистина е така, какво бихте ме посъветвали да правя от тук нататък - да се пазя какво и колко ям, за да не се случи отново така (че и по-лошо, знам ли как може да се отрази отказът)?

Знам колко е хубаво, свободно чувството без тютюнев дим и съм страшно нахъсана и щастлива, но имам нужда от малко подкрепа и, ако трябва... диета :)

Благодаря ви предварително за коментарите!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 4 месеца
hash: 155f96f5a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Едва ли точно аз съм човекът, който много разбира и който може да ти даде разумен съвет, но все пак нека опитам... По принцип, когато хората откажат цигарите в действителност напълняват малко или много! Но малко ме съмнява за 3 дни при теб да се е отразила някаква промяна и да си качила някое килце! Де да знам, според мен би трябвало повече време да мине и тогава да се забележи някаква значителна промяна в теглото! Колкото до това, какво да ядеш - яж каквото ти се хапва! Е, все пак избягвай мазните храни.. При момичетата повече се отразява мазничкото...!!

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 1cdf9e8fb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

2.   Защо ли си мисля, че след 3 дена, ако не и още утре пак ще пушиш. След като е било с омраза, защо изобщо си я пушила. И на мен ми пречат, но не мога да ги спра. За жалост, хич не е лесно.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 5cbebb0245
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Аз също бях, ако мога така да се изразя, редовен пушач. От 4-ти ноември не пуша. Не бях палил до тогава, но преди 2 седмици запалих, когаот бях мн пиян, стана ми супер гадно и я загасих. С този акт сложих официално край на цигарите.

В момента никакви цигари не си спряла. Просто така си мислиш :) Най тежко е първата и втората седмица. Понее никотинът е наркотик, от който се нуждае организма. Когато не го вземеш този никотин се получава абстиненция, кяото води до напрежение, напрегнатост, изнервяност и тн. Цигарата започва да се измества от друго занимание - като да хапваш нещо да правиш нешо и тн. Поради това качването на клограми е норално, но е в период от 2-3 седмици, после се възстаноява всичко. Но важното е да не палиш!!!
Аз лично и кафе не съм пил оттогава, понеже не знам какво ще е кафе без цигара :)
В момента водя еидн доста по добър живот без цигари. Това е напълно излишно нещо, породен навик от болното общество, в което живеем в момента. Организма няма нужда от този дим, той вреди на органите. Също така, в цигарите се съдържат и много други пристрастяващи вещества, които се слагат с цел тютюневите компании да печелят много. Ти искаш ли някой друг да изкарва купища пари на твой груб като те трови? Самата кутия и цигари са толкова привлекателни, че да замаскират идеално утровата, която поемаш :)
Първата крачка си е направила - да вземеш решение да ги спреш, сега предстои най-важното, да се справиш с нуждата на организма, а тя ще е голяма. Просто не се поддавай. Бъди силна :) Успех :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: fb62c5c024
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Аз съм бивш пушач (поне засега). Съветвам те след спиране на цигарите да спортуваш активно. Сутрешния крос или останалите физически упражнения са добро средство както за справяне с желанието за пушеме, така и за топене на килограми. Нормално е след спиране на цигарите да се качи някой и друг килограм, защото апетита е повишен при по-доброто функциониране на организма, но те могат да се свалят при физическа активност. Чувството при спиране на цигарите, особено в началото, е страхотно, защото спираш едно ненужно робство. Успех!

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 3e7a804523
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

5.   Ще качиш някой-друг килограм, няма как, но после ще ги свалиш от самосебе си, а ако започнеш да спортуваш, няма да качиш нищо, даже ще отслабнеш. Това не бива да те притеснява. Качват се максимум до 5 кила, ако не решиш да се тъпчеш прекалено. За три дена без цигари няма как да качиш толкова. Най-вероятно е от зимата или си похапвала повечко. Може да имаш запек известно време. Неприятно е, но и това ще мине най-много за месец. Яж кивита и мюсли, кисело мляко и повече вода. Първите дни ще те боли глава и може да си замаяна, защото организма се чисти от отровите, няма как да не го усетиш, но после всичко минава. Желанието за пушене ще мине вероятно към 3-4 месец, преди това ще се сещаш, няма как. Като ти се допуши е много неприятно, но за няколко минути минава и после ти става хубаво, че не си се поддал на малкото наркоманче в теб. Времето също ще е проблем. Ще се окаже, че имаш повече свободно време и ще се чудиш какво да правиш с него. Гледай да си намираш занимание. Може да изпаднеш в някоя криза, но това ще е еднократно, няма как, някой може и да го отнесе :) Мисли за здравето си. След няколко месеца вече ще си свободна и няма да ти е трудно да се въздържаш, просто ще е нормално състояние да не пушиш и ще се чудиш на себе си защо толкова време си го правила. След 9 месеца ще си възстановиш напълно огранизма, белите дробове ще се увеличат с до 10%, ще изчистиш всичко. Заслужава си да не се отказваш. С парите, които си давала за цигари си купувай по някоя женска глезотийка и се награждавай.

 
  ...


...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 6b4772169f
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

6.   Значи не си пушила няколко часа и вече твърдиш, че си спряла цигарите? Дооообре
Както се казва:Най-лесното нещо е да спреш цигарите. Аз съм ги отказвал 30-40 пъти. :-)
Сега сериозно.
Не пуша от 3 години, но хич не се успокоявам и не си въобразявам, че съм се преборил. Макар наяве да не пуша сънувам понякога как паля цигара. Познавам човек, който след 7 години въздържание е пропушил.
Да килограми най-вероятно ще качиш. Аз качих 10, но с много интензивен спорт и разумно хранене ги махнах.
Трудностите за жените при сваляне на килограми са много съм забелязал аз. Що се отнася до хранен и спорт нищо не правите както трябва, а се връзвате на някакви тъпи диети. Ти най-вероятно си поредната, която ще разправя:
-Всичко опитах и не става, ще ям каквото си искам.
Хайде успех :-)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 8c6a99657b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Абе кой ви втълпи, че като спрете цигарите и ще надебелеете? ! Това са пълни глупости. Проблема не е в това, че си ги спряла, а в това, че ги заместваш с храната. Ако преди си пушила по 2 кутии цигари на ден, и същото правиш и с храната, въобще не се чуди защо си качила 1-2кг или повече. Имай воля, авторке. `

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: a7c51d82fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Аз бих те посъветвала да не се отказваш от начинанието. Има начин да не качиш килограми или те да са само 2-3, които няма да ти се отразят чак толкова, а след време ще свалиш и тях. Първо- активно спортуване. Но за съжаление не всеки има необходимото свободно време. Ако все пак си достатъчно мотивирана все ще намериш начин да бягаш(в някой парк например), да се запишеш на аеробика(или някакъв друг спорт подходящ за жени). Не ти препоръчвам фитнеса на този етап, защото може да се получи по-зле, в смисъл има голяма вероятност мазнините да превърнеш в мускули и вместо по-слаба, ще изглеждаш по-едра. А след това спасение няма. Единствено кардио-упражненията в залата ще са ти от полза. Ако имаш възможност вземи си Faf burner-и, които не само, че помагат при топенето на мазнини, но и подтискат апетита. А това ще ти е от голяма полза, защото постоянно ще ти се яде нещо :) Има начини, стига да имаш достатъчно силно желание и воля. Успех!!

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: af5c3d9c65
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

9.   Авторката:

Благодаря ви! Номер 2, 3 и 6 - прави сте, малко смешно е да твърдя, че съм ги отказала след само няколко часа, но все още съм в еуфория и просто гледам да приемам нещата позитивно, а не да се тръшкам ще успея ли, няма ли :) Знам, че следващите седмици ще бъде трудно.

Номер 3, кафето без цигара е прекрасно! Успех и на теб.

Номер 6, възхищавам се на волята ти. Надявам се да не бъда наистина поредната, дето не прави нещата както трябва. А и ще се радвам да споделиш как точно трябва :) Наистина.

Още веднъж благодаря на всички за коментарите, обнадеждихте ме!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 53b010b872
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

10.   После започва истинския живот. Само радост, щастие и много любов.

 
  ...

...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 2dc8b9d34c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Не е невъзможно, но е адски трудно да се откажат цигарите. Знам го от горчив опит. Обикновенно пушех малко повече от кутия до две. Спирал съм ги за 10 месеца и после запалваш и на другият ден си купуваш и все едно не си ги спирал. За жалост. Не е само никотиновата зависимост, силен е и навикът. Става ти маниер и необходимост. Не се отказват с омраза, с воля или надъхване - "как можеш", "колко са вредни" и т. н. Всичко е до стил и начин на жияот, до хората около тебе, с които общуваш - на чашка вечер с пушачи редовно ще те канят и черпят - "Запали за компания", 'Ти нещо се повреди", "От една цигара нищо няма да ти стане" и т. н. Ак оси смениш начина на живот и навиците ще ти е по-лесно, а понякога дори задължително, но и неусетно ( бременност, гледане на малко дете, върл непушач приятел или съпруг, финансови проблеми ).. Аз сега почти не пуша, купува, си една кутия и я пуша няколко дни и после две седмици не пуша, но това е защото съм безработен и зле с парите. Затова не смятам, че съм ги отказал - през дните и седмиците, в които не пуша непрекъснато си мисля как бих си запалил и "кроя планове" как да намеря 5 лв. за цигари и когато това стане съм "много щастлив" и се чувствам отново жив. Неслучайно на осъдените на смърт им разрешават да изпушат една цигара преди екзекуцията... доста хуманно и демократично. А напълняването идва от това, че човек вместо да пуши го замества с непрекъснато ядене и дъвчене на боклуци и ако е склонен тлъстее... ;)))

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 6b4772169f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От номер 6

Ами виж просто СПИРАШ. Не палиш каквото и да става. Някой те нервира или просто ще се побъркаш ако не запалиш - търпиш и толкова. След 10-15мин. чувството отминава. След час се връща, пак търпиш 10мин, пак отминава. Аз лично щях да пропуша на 7-мия ден. След няколко чашки водка направо се разтреперих от желание да запаля. Пред мен стоеше кутия с цигари на брат ми. Цигарата ми беше в устата! Обаче какво стана? Сигурно имаше висша намеса :-) защото в цялата къща не успях да намеря нито една запалка и нито една клечка кибрит :-)Светна ми да запаля от печката на дърва, обаче и тя беше изгаснала :-) Така се ядосах, че хвърлих цигарата в двора на съседите и така и не пуших :-)
Какво да не правиш? Ами не яж хляб и всякакви тестени изделия, сладко, не пий газирани напитки, не пий сокове след 15:00 часа, кисело млако вечер, кашкавал, сирене и тях ги зарежи и без това не са истински. Яж овесени ядки или някакво мюсли на закуска, хапвай салати, зеленчуци, яйца, риба, ядки, месо, вечер ако огладнееш след като вече си вечеряла обезмаслена извара и/или белтъци от варени яйца. Иначе ориз и картофи хапвай умерено без да прекаляваш. Пърженото също го махни. Някакви диети, които ти казват да ядеш само плодове или само месо хич не ги гледай! Ако спортуваш ще бъде още по-добър ефекта. Не е нужно да блъскаш като хамалин и да се изцедяваш с тренировки. Ако вътиш интензивно велоергометър без никакво съпротивление 3 пъти седмично ти гарантирам успех, но бъди търпелива и увеличавай интензивността и времето постепенно. За 2-3 седмици няма да стане! След тренировката ако я правиш вечер наблягай на белтъците. Яйца, извара, риба, месо с зеленчуци и както казах с ориза и картофите умерено. Ако си гладна яж не се тормози. Белтъци може да ядеш по всяко време и в полунощ да си гладна хапни 2, 3 белтъка без никакво притеснение никъде няма да се залепят. Ако се оставяш гладна само ще си навредиш. Плодове вечер не! Плодове до 15 часа, максимум 17! И то час, два преди основно хранене след него не. Пак ти казвам не гледай разни диети, които ти налагат какво точно да ядеш. Яж само естествена храна варена или запечена и бягай от боклуците в лъскави опаковки и ще видиш за няколко месеца каква форма и колко плътно и стегнато ще се усеща тялото ти! Сама ще започнеш да си се кефиш на резултатите!
ХАЙДЕ УСПЕХ И АКО ИСКАШ ПИШИ ДА СПОДЕЛИШ РЕЗУЛТАТИТЕ

п. п. И не искам да разбирам, че си пропушила!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: af5c3d9c65
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

13.   Авторката:

Изчаках да публикуват всички коментари, за да мога да ви отговоря. Номер 8, благодаря за съветите! Знам за фитнеса как би ми се отразил, затова залагам предимно на пешеходство на големи разстояния и аеробни тренировки :)
Номер 11, точно това имам предвид с омразата към последната цигара: затваряне на една нелицеприятна страница от живота и отварянето на друга, на чисто - наистина си е смяна на стила на живот.
Номер 6, страхотно изчерпателен си, благодаря! Не съм пропушила, не не не! Вече имах онзи момент с незапалената цигара в устата... Пощурях, но устоях! Относно храненето - напоследък ям много кисело мляко - всеки ден, с много нисък процент мазнини. За него съм чувала, че помага на черния и белите дробове, но ще знам да не прекалявам.

Трети ден без дим, добре че имах да плета мартенички и да се разсейвам с други занимания, вместо да мисля за цигари и храна:D Наистина имам чувството, че свободното ми време е адски много! Ще опитам занапред да го оползотворявам по най-добрия начин, много съм ви благодарна :)

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 7cb4fea1aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Потърси някъде из нета книгата на Алън Кар "Не пуша вече", дано ти помогне.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker