Самонаранявам се - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Самонаранявам се
преди: 11 години, 1 месец, прочетена 3696 пъти
Хей, хора! ^^ Чета от доста време истории в този сайт и се убедих, че има огромна полза от него, за което се радвам много. Намирала съм отговори на много въпроси и мисля, че е време да споделя моята история (проблем).
От малка обичам да се самонаранявам. От нерви, за удуволствие.. винаги, но вече започнах да се замислям и това не е от най-нормалните неща и все повече хора ми го казват. Например когато се радзелих с приятеля си, който много бичам се насиних цялата, като седнах на земята и започнах да удрям с юмруци в нея и по краката си... Когато съм изнервена или притеснена най - често страдат ръцете и устните ми, които хапя до кръв а ръцете си изподирам. До тук не е толкова зле, докато не обърнах внимание, че се наранявам и за удоволствие: държа ръцете си над запалки докато не започне да ми пари (после пръстите ми са леко обгорени и покафенели) или дера краката си докато не потече кръв.
Притеснена съм, всеки ме пита защо съм насинена, надрана или с обгорени пръстим, а аз се срамувам да има кажа за проблема си.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 1 месец
hash: 92fc179d62
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

1.   това не е нормално - нито за удоволствие, нито от нерви. трябва да идеш на психиатър, той ще ти помогне и ще ти каже как да се справиш. опитай вместо да се хапеш да правиш нещо друго - дъвчи дъвка например. задължително говори със специалист

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 7e56821180
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Задължително, ама ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да посетиш психиатър! Сподели с близки, роднини за този проблем (ако все още не си).

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 16cc6d4e74
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Споко, не си само ти. И аз го правя, но от няколко месеца спрях, защото е лято и наще ще видят, че имам белези по ръцете и те избледняха доста. Аз не бих спряла завинаги, само временно.
Момиче на 15

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 5f0adee75b
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

4.   Причините се крият във вътрешната болка. Самонараняваш се, защото искаш да заместиш вътрешната с външна болка. Сама каза, че си го направила, когато си скъсала с момче. Почуствала си се наранена, самотна или по някакъв неприятен начин и си се опитала да изместиш вътр. с външна болка. Решението е просто. Трябва да си повярваш, че не си жертва, а че си силна, че можеш да се справиш съ всичко. Трябва да разбереш, че всичко е в главата ти и както се програмираш, както мислиш, това се отразява на настроение, на психично състояние и т. н. Просто трябва да си изградиш навик, като се усетиш, че мислиш за нещо негативно, да започнеш да мислиш за нещо позитивно и да забаравиш за лошото, да си предстваиш една сцена от живота си, където всичко е точно така, както искаш, без да се интересуваш дали е възможно и как си го постигната, просто, че всичко е перфектно. Ако трябва в началото го прави на сила, даже и да не ти идва от вътре, после ще го усъвършенстваш и ще се получава от самосебе си. Прочети повече за медитацията, визуализацията, метод на Силва и алфа ниво. Ако се отнесеш сериозно, за седмица две ще ги научиш до голяма степен, а научиш ли ги, ще се почувстваш много много по-добре, а след някой и друг месец въобще ще забравиш за самонараняването. Успех!

 
  ...
преди: 11 години, 29 дни
hash: de4aa9c50a
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

5.   Не ми изглеждаш нормална. Посети психиатър!!

 
  ...


...
преди: 11 години, 22 дни
hash: 9e76629b6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аве хора вие не знаете ли какво е организма ти да е свикнал с това... не може да се спре ей така... това променя живота ти завинаги и винаги ще е така... дори и да спреш ти не си спрял завинаги а аз кратно, защото знаеш че щом излезе проблем имаш пран Б!!! Всеки човек има различна психика и не всеки може да те "корегира ".... Предлагам ти да започнеш да се сдържаш, разбери колко време би издържала без да го правиш... търси положителното в нещата и не разгласявай много за тези неща защото хората ще започват да го обръщат срещу теб.. Казвай на един-двама близки приятели и остани силна

 
  ... горе^
преди: 11 години, 20 дни
hash: e79eb5156c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Да коментиращите са прави има нужда от консултация със специалист, но все пак не прекалявай. Понякога някой отклонения в тази посока може да са резултат на вътрешна токсикологиа, чийто механизъм на образуване не е ясен, затова ти препоръчвам да пречистваш организъма си от време на време, това би могло да стане и с алое вера този който аз бих ти препоръчала, както и в комбинация със още билкови добавки, като антиоксиданти L-arginin формула с vit B12 И на шега "5 лъжици майната "

 
  ...
преди: 6 години, 2 дни
hash: 63fccd9bc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Аз имам същия проблем. Самонаранявам се почти винаги. Правя го, защото кака ми постоянно ме обижда и ме нарича каква ли не... Опитвам се да правя нещо друго, но не се получава. Единственото което ме успокоява е да взема стъкло и да си нарежа ръцете, за да спра да мисля за всичко друго и да се фокусирам върху болката. Винаги се самонаранявам защото никой не се опитва да ме разбере, никой никога не ми помага за каквото и да е. Но от едно известно време просто имам нужда да го правя.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker