Няма да се променя! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Няма да се променя!
преди: 11 години, 1 месец, прочетена 3177 пъти
Като всички хора и аз си имам недостатъци, и физически и такива в характера. Момиче на 17 съм и ви е пределно ясно, че се боря с комплексите.
Не съм от най-красивите, не съм и от най-грозните.
Не съм някоя кифла, не се обличам като фолкаджийка, даже не нося грим, нито си правя нещо особено с косата, не съм и някоя бясна метълка или рокаджийка, макар да слушам рок, не съм и очилата зубрачка, обличам се обикновено като цяло, имам много пиърсинг по мен и се кефя, леко съм пълна, но не желая да отслабвам. Имала съм си гаджета и някои момчета ме харесват, други не, не съм обсебена от външния си вид. Някои ще кажат, че съм неподдържана или че нямам вкус, но аз винаги съм носела нещо, което харесвам и съм гледала да се чувствам добре в кожата си. Въпреки, че за хората съм странна, аз се кефя на стила си. Малко съм мъжкарана, защото ходя все с панталони и тениски, с пусната коса, слушам си рок и метъл, е и други стилове и понякога се държа като момче. Като цяло съм различна, имам доста примитивен за моите връстници начин на мислене.
В училище съм отличничка и повечето ми съученици се дразнят, понеже "много съм се изявявала", еми ще се изявявам, понеже аз съм една от малкото отличнички в нашия клас и ако щете ми вярвайте, втория срок буквално имам само шестици, защото учим малко предмети (11 клас съм в специализирано училище) и ми е мега лесно и нямам вина, че другите грам не учат. Преди ме подиграваха, че съм зубър, но вече мина поне това. Преди бях по-свита, но ми писна и станах отворена. Не съм гаднярка, не тормозя хората без причина, имам си приятели и просто вече не давам на никой да ми се прави на интересен, не си мълча от страх и си отварям устата щом е нужно. Променила съм се, защото съм го искала и сега съм това, което цял живот съм искала- независима.

Преди като малка ми се подиграваха за какво ли не, но тогава поне бяха честни, а сега си мислех, че сме го минали този период, но доскоро разбрах, че доста мои приятели са говорили зад гърба ми лоши неща за мен, външния ми вид, а уж са ми приятели.
Аз си поприказвах с някои от тях и казах какво мисля. Приятелите ми ме приемат и едно момиче ми призна тези неща, но тя самата твърди, че другте не ги засяга каква съм. Според мен ако външният вид толкова ги дразни, или нещо друго в мен, би трябвало да ми го кажат в лицето, щом са ми приятели или поне ако са такива, не би трябвало да им е приятно да ме приказват други хора и да ме обсъждат, трябва просто да ми кажат, а дали ще се променя или не, си е моя работа.
Най-вече са ме приказвали "кукличките на класа", дето мислят само за визията и са водили обичайни кифленски хрники. Не съм се заяждала с тях де, всъщност ес държа доста добре, но те ми се подмазват, за да преписват от мен, а иначе приказват лошо. Е, щом са такива, нямам работа с тях!
Няма да си кривя душата, и аз съм коментирала мои приятели зад гърба им, наречете ме лицемерка, давайте. Но не е същото, защото когато нещо супер много ме дразни в някой мой приятел, му го казвам или показвам, а сега разбрах, че едната ми най-добра приятелка буквално е говорила с всички наши общи познати зад гърба ми за това как съм се обличала, че не съм си била скубела веждите, че съм била много изявена в училище, че понякога съм се държала странно и детски и т. н. Първо, много мои връстници се държат детски, лигавят се, говорят глупости, напиват се и пушат само да са интересни, правят се на шутове и са супер велики и забавни, аз веднъж казвам нещо странно и веднага "ама тя да не е ненормална! " и т. н. Че това е смехотворно! Но кажи им го на тях ест...
Второ, какво ги засяга другите мацки аз дали си скубя веждите, какви дънки нося, как си правя косата и т. н.? "Косата ми била мазна, носела съм смешни обувки, дънките не ми отивали, вървяла съм като момче" и други подобни повърхностни простотии. Първо, никога не съм била нечистоплътна, както някои от тях са казали, второ това, че не съм кифла като тях и ги е яд, че са зле в училище, не им дава право да ме плюят и то зад гърба ви, при условие, че аз се водя приятел с всички и имам много различни като стил и характер близки.

Значи, разбрахме се с тази приятелка, когато има някакъв проблем и нещо, което дразни едната в другата, да си го казваме и да не говорим така една за друга, но това е друг въпрос. Все пак за мен беше важно приятелството ни, не какво са приказвали злобарите.

Идеята ми е, че излиза, че на много хора им пречи аз как изглеждам или как се държа на моменти, и аз много пъти съм допускала грешката да се оглеждам в чуждите очи. Не бива да ми пука за чуждото мнение, защо трябва да се отчайвам, когато някой ми каже, че съм грозна? Първо, аз се харесвам, такава каквато съм, с всички мои недостатъци и в характера и външността и стила, второ, има неща, които и аз самата не си харесвам, но те не са толкова повърхностни, освет това сама съм ги открила и ако искам да променя нещо в себе си, ще бъде защото АЗ така искам и аз не се чувствам добре по този начин, не защото някой ми го е казал и на него му пречи. Няма да се променя, заради останалите хора!

Трето, като искате хората да ви приемат такива каквито сте, и вие ги приемайте с тяхните недостатъци! Аз мога да намеря хиляда косура и във външността и в характера на всеки мой познат и приятел, но аз съм преглътнала повечето различия, не им обръщам внимание и не ми пречи, а ако нещо е лошо, просто го казвам в лицето или го намеквам по някакъв начин, без да обиждам. Винаги съм била добър приятел, старала съм се да помагам на всички, даже имаше и едно момиче, което до 8 клас ме тормозеше, а сега се случиха някои неща, тя се промени и аз въобще не я помня с лошо, даже й помагам в училище, понеже имаше нужда.

Четвърто, гордея се, че не съм като останалите, аз съм различна, имам си несъвършенства, но имам и качества които са важни и които обичам, няма да се влиая от чуждото мнение, ако ми е важно, ще го поискам, ако искам съвет, също ще го поискам и ще преценя дали да го следвам.
Все пак нищо в живота не е съвършено, а именно това движи света! Едно красиво цвете има малко несъвършенство и в това му е чарът!

Хора, момичета и всички, които ви пука какво говорят за вас, знам, че звучи клиширано, но вие сами трябва да си прецените как се харесвате, какво обичате да носите и какъв е вашият стил! Дори и да ви набиват комплексите, си кажете "Майната им! " Нали все пак живеете за себе си? Ако не харесвате нещо във вас самите и искате да го промените, сторете го за себе си, а не заради някой друг! Не оставяйте хората да определят какви трябва да сте, това е вашият живот! И винаги ще има лъжливи приятели, кофти е когато някой, на който си вярвал, те предаде, но по-важно е да си верен на себе си.

Аз няма да се променя, дори и заради приятелите си, няма да променя начина си на обличане или държание, освен ако не усетя, че сама не съм доволна от себе си или че съм наранила някой важен за мен и искам да се поправя! Аз съм открит човек, дори и да съм обсъждала някой, съм си обещала да не не бъда лицемер, да казвам това, което мисля, щом сметна, че е нужно, все пак не съм някаква затворена или свита! Аз съм бунтар и се харесвам такава каквато съм, различна от всички и уникална по свой начин! И дори и хората да твърдят, че не съм бунтар, защото не се обличам по някакви стереотипи и т. н. , защото уча и т. н. , майната им! Аз съм истински бунтар, защото имам свой начин на мислене, защото не се водя по предръзсъдъци и "норми", нито някакви псевдо правила и моди, имам свои принципи, които съм сметнала за важни и спазвам само смислените правила!

Стана ми много болно, когато разбрах, че момичто с което бяхме толкова близки, ме е наприказвало на милиони хора, повече от това, че толкова хора не ме харесват и т. н. , но те са подмазвачи, всички са двуличници, лицемери и използвачи, аз мога без тях обаче! И те доказват само колко са повъхрностни и завистливи, щом вечно ми търсят косури, че дори и нямат смелостта да ми го кажат в лицето!
Хората, които ме харесват и обичат, ще са готови да приемат и недостатъците ми и ще открият качествата ми въпреки несъвършенствата, както аз правя с тях!
Аз се харесвам такава каквато съм, гордея се с качествата си и не подцевявам останалите хора, но не подценявам и себе си! Правя всичко за приятелите си и се радвам, ако го оценяват!
Да, има неща, които искам да променя и преодолея, но това е защото аз самата не ги одобрявам и искам нещо друго, а не защото някой друг ми е казал!

Бъдете и вие такива!

Сега ако искате, можете да пишете колкото си искате коментари от сорта на "И какво постигаш с тази тема? ", "Нас какво ни интересува", "внимание ли си търсиш само? ", "Мислиш се за много умна и интересна ли? " и т. н. и т. н. , е драги читатели, не!

Първо, аз си знам, че съм умна (дори да ви звучи самовлюбено), второ не търся внимание, защото казвам каквото трябва на който трябва, трето сайтът е за споделяне и исках да споделя това, което ми е на сърцето, четвърто, надявам се да успея да повдигна духа на много хора, които се подценяват и са нещастни, че им се подигравали и т. н.

Вижте, хората са гадни лицемери, често казват ужасни неща и търсят само лошото в другия от чиста завист, така е и с мен, знам го! Хората завиждат на моите хубави качества и за това обсъждат само лошите и не само с мен е така, но аз поне съм по-великодушна от тях и не съм им търсила косури, макар че имат много. Винаги като чуя лоши неща от хора дето не разбират, казани за свои приятели, ги защитавам, защото това си е приятелски дълг или по-скоро нужда. Какъв приятел си, ако не стоиш зад приятелите си?
това, че мен са ме използвали и са ме предавали, нищо не значи!
Ето още нещо, което обичам в себе си, че не съм станала предателка като тях!
Да, имам си безброй трески за дялане, и какво от това? Повечето от недостатъчите ми, като това, че имам пъпки или че се обличам като момче, пречи повече на "великите кифли", не на мен. :Д

Друго си е приятел да ти каже нещо в очите, товага трябва да се замислиш и аз съм мислила достатъчно по въпроса кое искам да променя и кое не.

Злобари и хейтъри има много и винаги ще има.

Но няма да се променя за някой от тях, никога! Щом не съм наранила никого, щом се чувствам добре в кожата си, не ми дреме какво казват другите! Може да не съм красива или стилна според днешните стандарти, но съм чаровна по свой начин, може да не съм на едно мнение с масата, но това показва, че не се боя да съм различна, може да не съм идеална, но съм себе си исъм истинска!

И няма да се променя!

Момиче на 17

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 1 месец
hash: d071906e2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Браво!

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 0c927d0031
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Всеки човек си има различен вкус, така че не виждам смисъл от това човек да се променя... освен ако не е по негова собствена преценка, ако нещо не харесва в Себе си, хубаво е да го промени, но да се променя заради друг, заради чуждото мнение, няма смисъл.

Добре правиш, а и си спестяваш ядове.
Човек се среща с много хора, сменява приятели, но да променя и себе си, заради различни там приятели е напълно безсмислено.

Да промениш себе си, заради някой друг... а защо не тоя Друг да се промени заради тебе?
Да се промени за да ти се хареса на теб, а не да се променяш ти, за да се харесаш на него?

Е тва е мнението ми. И като се събираш с 4 различни хора, всеки с различен вкус, кво става? Пред всеки един ще си различен човек ли?
Няма смисъл... Глупаво е дори.
Това ми е мнението. Да го видят другите след мен и да разберат защо не трябва да се променяме заради чужди интереси.

Ако ще се променяш, променяш се само заради себе си. Ти да си се харесваш. А другите-всеки човек си има приятели а приятелите са хора, които те харесват такъв какъвто си, и започват да се движат с теб :)

Едно Момче-20г.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 460f26715e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Е все пак не очаквай всички да те харесват. Живота ще те промени.... Очакваш да си Емо /примерно/ и да си намериш свястна работа, е няма как да стане. И аз не исках да се променям, но работата ми наложи да нося делови костюми и омразни обувки на високи токчета. "Няма да се променя" е детинско... ще се промениш и още как, освен, ако не искаш да си кварталната магазинерка или обслужващ персонал. Съжалявам за приземяването... но ще поживееш и ще видиш.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 201289eaf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Момиче, ти нещо си се объркала жестоко. Мислиш не като 17 годишна, а като 12 годишна. Първо си самовлюбена и то доста. Постоянно изтъкваш своите качества и умения, може би именно това дразни околните около теб. Също така не спираш да подчертаваш, че си умна. Само да ти кажа, че отличния успех в училище, не те прави такава. Това са ми го обяснявали сумати хора. Ти, ако искаш имай и 258566 шестици, но в живота те няма никаква. Като гледам нямаш жанс да отцелеш, след като си сблъскаш с още повече индивиди. Според мен, всеки един човек се променя рано или късно, независимо дали иска или не. Номер 4 ти е дал добър пример затова. Имах една приятелка, която беше една свита, никога не е била някаква кифла, нито е гледала особено как изглежда, ученолюбива. От тази учебна година, тя се промени. Започна да си сменя стила, прическа, грим понякога, нахака се и я научих да се държи по-грубо с хората, които я обиждат, момчетата започнаха да я харесват. Стана по-различна, но успеха й никога не спадна. Промяната не винаги е за лошо, а и тя се чувства добре. Може би е време да пробваш да добиеш хубава форма на тялото си, все пак идва лято. Също така една изправена коса и малко спирала, винаги те правят като нов човек. Няма какво да се инатиш. Това е глупаво. Не можеш вечно да си една и съща, а като гледам самочувствието ти е голямо, но покритието го няма.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: fb6168b1ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   До номер 4, виж сега, аз знам, че животът променя хората, но аз говоря за умишлени промени. Знам, че животът ще ме промени, но няма да се променя, само за да ме харесват хората, а всъщност те няма как да ме харесват всички, независимо каква съм.
Идеята ми е, че колкото и да е лошо да те плюят, по-добре да е за това, което си, отколкото да те обичат за нещо, което не си, както казва и Кърт Кубейн. И когато ти самият се обичаш, другите не са важни, а хората, които те обичат, ще те обичат такъв, какъвто си.
Това, за което говориш ти, е етика, а аз ти говоря за същността на човека и възможността и причините за промяна.
Аз никога не съм могла да се променям умишлено, винаги промените са ставали.... несъзнателно при мен. Променям интересите си, защото съм намерила нещо, което харесвам повече от предишното или предишното ми е омръзнало, но няма да се откажа от нещо, което обичам, само защото всички го смятат за шантаво. И това се отнася за по-незначителни неща, иначе като цяло съм си запазила стила, защото го обичам.

Иначе ако става дума за дрехи, когато случаят е официален, и аз съм официална, макар да не обичам по принцип. Ето например днес на манифеста бях по-изпипана и не ми беше неприятно, защото бях асистент знаменосец и събитието ми беше по-важно за мен самата, от визията.

Авторката

 
  ...


...
преди: 11 години, 29 дни
hash: bbc77b90c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Коя зодия е авторката ? :D Стана ми интересно :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 29 дни
hash: d31b08f7c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Зодия скоприон съм, а иначе номер 5 първо оценките не са показател и това го знам, обаче аз се мисля за умна не защото имам шестици, а защото съм беседвала с много хора за много неща и те са били на много възрасти. по това съдя дали съм зряла, наречи ме пак самовлюбена, просот ти обяснявам защо се смятам за такава.

Второ изтъкнала съм тук качествата си, за да покажа на читателите какво обичам в себе си, но съм показала и лошото.
В живота не съм самовлюбена, даже много хора ми повтарят да имам самочувствие. Да, не бива да се надценяваш, нито подценяваш, но понякога е нужно да вирнеш носа, за да оцелееш, нали и приятелката ти е станала нахакана, за да оцелее?

Казваш, че изтъквам качествата си, а добре, щом имам тези качества, тогава как така няма покритие моето самочувствие? Иначе си права, че не бива да си самовлюбен и съжалявам, че в темата съм такава, но това съм избрала.

Знам, кофти е някой постоянно да се изтъква и знам, че това е недостатък, обаче най-много се дразнят хората, които са неоценени или които нямат какво да покажат!
Преди бях като твоята приятелка, свита и мълчалива, сега съм по-отворена и казвам това, което мисля и също не съм намалила успеха си. Права си, че има хубави промени и че животът ни променя, но и от нас също зависи дали ще се променим и ако нещо зависи от теб, ти преценяш дали да го промениш или не и само ти може да знаеш дали си щастлив след промяната.

Мерси за съветите, но не съм изпитала нужда да променям външния си вид и ще го променя, ако аз вече не се чувствам добре в кожата си.

Обяснила съм в по-горния коментар какво имам предвид и за какви промени, иначе съм наясно, че животът е преходен, както и хората.
Примерно преди ходех все с една прическа и не съм искала да я променям, защото я обичах, а после една приятелка ми даде идея и на мен ми се стори добра. Промених прическата си, но не защото тя ми каза, тя ми даде идеята, изборът беше мой и съм доволна, защото така се харесвам. Не съм казвала, че никога няма да променя косата си де, и тогава си я обичах и сега я обичам и моля, не ме наричай самовлюбена, понеже съм обяснила ситуацията!

Ако се променя защото хората говорят лошо, това значи че съм станала това, което те са искали, а не това което е по-добре за мен, защото все пак аз знам какво ме прави щастлива и каква искам да съм. Да ти даде съвет приятел си е друго вече, а ако искам повече да ме харесват, тогава ще слушам техните съвети, но за мен сега има нещо по-важно.

Извинявай ако съм ти се сторила груба, но съм по-съгласна с момчето на 20 години. Прощавай и за дългия коментар! Никой не обича самовлюбени, но в свят на самовлюбени, за да оцелееш и да не те смачкат, трябва да си нахакан! Ако съм такава, значи аз съм си го избрала!

Авторката

 
  ...
преди: 11 години, 29 дни
hash: d31b08f7c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   И последно и накратно, животът променя всички, но хората ще те променят, само ако ти им разрешиш! А аз не искам да ги оставям да ме променят и не имправя напук, само пазя това, което обичам.
Ще променя само недостатъците, които наистина ми пречат на мен самата.

Авторката

 
  ...
преди: 11 години, 29 дни
hash: 709ff3e296
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не си различна с нищо повече от връстниците ти, в крайна сметка всички имаме собствено мислене. Това, че имаш индивидуалност ли те прави различна? Поздравления, Шерлок! Всеки я има. :-)
п. с: в случая мисля, че ти с тези "метълка", "зубрачка" налагаш стереотипите, противоречиш си. Всеки е какъвто е, защо продължавате да лейбълвате всичко, което видите, гадно е.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 29 дни
hash: d31b08f7c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   С това "метълка" и "зубърка" имах предвид ,че другите не ме определят по тези стереотипи , може би трябваше да ги сложа в кавички.
Еми всеки е различен , ама хората се държат все едно е забранено да си различен.

 
  ...

...
преди: 11 години, 28 дни
hash: 6a65a26d0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторке блъскаш си главата в бетонена стена, искаш да промениш хората които говорят, без да се променяш. Всъщност не е нужно да се променяш физически, а само частично психически, промени начина си на приемане на критики там е ключът. Защото всъщност ти също говориш за другите, обсъждаш начинът им на мислене, решенията им, под прикритието че си "открит човек". Искаш да те приемат такава каквато си, е те те приемат, но обсъждат точно като теб. На теб обаче ти тежи когато те обсъждат а си позволяваш да обсъждаш хората. Никой от обкръжаващите те не те кара да се променяш по негов избор, просто е констатирал, че не си скубеш веждите не ти е вкарал пинсети в ръцете. Какво ти пречи да продължаваш да имаш отношения с момичето, което е казало че не са ти оскубани веждите неразбирам, тя не го казва с цел да се промениш или защото не те харесва, защо ти от него момент започваш да не я харесваш? Просто приеми, че са "откирити хора", че това да обсъждат си е техен недостатък и съвсем не означава, че не те харесват.

 
  ...
преди: 11 години, 28 дни
hash: b16e7fe28a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   момичето е много умно и красиво, аз я познавам и мога да ви кажа, че е невероятен човек, наистина различна е, но това я прави уникална :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 28 дни
hash: d31b08f7c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Номер 12, напълно съгласна съм и искам да ти кажа някои неща.
Първо, аз не съм си развалила отношенията с никой то тях даже една приятелка ми сподели тези неща. Второ, не става въпрос само за това, което са коментирали, и в очите са ми казвали подобни неща, дето на пръв поглед са маловажни.
Аз съм ги коментирала, но не с лошо, когато има нещо лошо дето ме засяга, го казвам в очите на човека, ако е мой приятел. Ако не ми е близък, не е моя работа въобще д аго коментирам.
На никого не му е приятно да казват лошо за него, а още повече твои приятели, стана ми тъпо, че не са ми го казали поне в лицето щом нещо ги дразни (без значение дали е за външност или характер), а че са ме наговорили на всички, защото аз никога не съм си позволявала да постъпя така с човек, който имам за близък.
Още съм си приятелка с въпросните момичета и си имам мнението за другите, но не съм им приказвала зад гърба. За мен да приказваш зад гърба значи да се правиш на приятел, а иначе за приказваш лошо за съответния човек, независимо какво е това лошо.

Много пъти хората са ми казвали и в лицето какво биха променили, без да съм им искала мнение, но аз съм си категорична и ми стана неприятно, че мислят такива неща за мен, но както те не са длъжни да ме харесват, така и аз не съм длъжна да ги слушам. Не искам да променя тях, никога не съм се опитвала да ги променя, нито като начин на мислене, нито нищо, а още по-малко съм казала, че всички трябва да са като мен.

Да, всеки има индивидуалност и за това всеки е различен, а аз съм признала, че има неща, които са мои недостатъци и хората имат право да не ги харесват, просто от техните думи изглежда, че много им пречат някои неща в мен, защото са ги коментирали неведнъж. Някои са ми били казвани в лицето, други не.

 
  ...
преди: 11 години, 28 дни
hash: d31b08f7c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   И съм открита, защото винаги казвам какво мисля в очите, ако е нещо, което може да обиди, гледам да съм тактична (и също ако е моя работа да давам мнение), а ако някой приятел ме дразни с нещо, просто му казвам и това е. Негов избор е какво да направи или дали ще направи нещо.
Не съм казала, че съм си развалила отношението с някои хора, а само че както те имат мнение за мен, така и аз имам за тях и също откривам недостатъци, но не съм ги обсъждала както те са обсъждали мен, поне не и толкова, не съм си позволявала да им говоря за неща, дето не са моя работа. Ако ми поискат мнение за нещо, си е друга работа, идеята ми е, че не съм се мъчила да им намирам косури, както те са търсили на мен.
Не мога да спра хората да говорят, но мога да им докажа че не винаги е важно това, което казват.

И дори и да съм обсъждала някой досега, това са били единични случаи и съм спряла още много преди тази история, защото наистина не е хубаво да гледаш постоянно в чуждото канче и да търсиш косури на другите, без да поглеждаш себе си. :) А съм го споделила, за да бъда честна пред вас, всички сме били лицемери поне някога и аз се старая да не бъда вече, понеже е гадно и не искам да съм такава.

Човек обсъжда чуждите недостатъци като е недоволен от себе си, а аз съм писала, че мога да намеря много лоши неща в другите, само и само да им върна и да им покажа, че също не са перфектни, но няма да го направя и да им говоря какви са били, понеже не е моя работа и съм готова да приема всичко, стига човекът насреща също да ме приеме. Мога да намеря и хубаво качество и да бъда приятел с всеки, който иска, та нали именно това е приятелството? Да приемеш човека с неговите недостатъци.

В темата съм казала, че никой не е перфектен, най-малко аз! Но това не ми пречи да се харесвам, както и на всеки един човек.

Приятно ми е да беседвам по тази тема, коментарите ме навеждат към много разсъждения.

Авторката

 
  ...
преди: 11 години, 27 дни
hash: 791c94a557
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Браво. Радвам се, че има хора като теб. Остани си същата и не се
променяй. Ще срещнеш твои себеподобни в бъдеще. Имай търпение. Също така, България и света има нужда от такива хора
като теб. Те бутат света напред.

За хората.. никога няма да спрат да говорят. Те няма да видят това,
което ти виждаш. Ти си по-напред от тях. :)
Каквото и да става, остани истинска чиста и вярна на себе си. Това е.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 27 дни
hash: 6a65a26d0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Авторке писа, писа и не отговори. Защо си мислиш, че обсъждащите не те харесват? Нима странят от теб? Щом все още са ти приятелки, на тях не им пречи нито веждите ти, нито прическата, нито облеклото, просто са изказали мнение в даден момент, а това съвсем не означава, че са го казали със злоба или ненавист. Да не си скубеш веждите на 17 не е лошо, не е грях, май само ти го приемаш за лошо, защо ли е така? Защо сама се делиш? Хубаво избрала си свой стил на обличане, своя прическа, защо това да е лошо и хората да нямат право на мнение по външността ти?
Замисли се ако мой приятел е нудист и аз коментирам нудизма с общи познати в негово отсъствие, това съвсем не означава, че не харесвам избора му, или че мисля че нудизмът е лошо нещо. Просто в даден момент в негово отсъствие са повдигнали тема за нудизма и съм споделил/а впечатления, може би с идеята да видя реакцията на познатите, когато техен познат е нудист, или може би и аз съм нудист, но се крия поради страх от обсъждане, или може би с друга идея. Всичко това съвсем не означава, че съм недоволен/а от себе си.
Второ никога няма да успееш да излезеш от устите на хората, дори да действаш само по техни изисквания пак ще има такива, които ще кажат нещо за теб. Затова научи поговорката "По добре в устата на хората отколкото в краката им" и да не ти пука. Казали е и, какво като са казали.

 
  ...
преди: 11 години, 26 дни
hash: 791c94a557
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   От къде си, авторке? :)

 
  ...
преди: 11 години, 26 дни
hash: 0513a21c2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Не разбирам какъв ти е проблемът.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 26 дни
hash: aded9cc749
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Не номер 20 , не говоря за приятелите си. Обсъждали са ме и други хора , които не мога да нарека приятели, нокоито също са се престрували и са били лицемери.
мен не ме притесняват веждите ми примерно , тях ги притесняват, защото все за тях говорят , и на мен са ми приказвали и зад гърба ми са го коментирали неведнъж, нима това не значи , че им пречи ?
Не съм казала ,че нямат право на мнение , а че ми стана неприятно ,понеже приятелите ми говорят ,че има неща в мен, които ги дразнят , а не ми ги казват лично.Предпочитат да ги коментират с други хора . Сега ще кажеш, че го правят за да не се дразня , а те защо толкова се дразнят от тези неща тогава ? Защо също не искат да чуят за своите недостатъци , а обсъждат чуждите ? Да ,дразнят се от мен ,защото постоянно ме говорят , или поне така разбрах. Нямаше да се впрегна ако някой само го е коментирал или си е изказал мнението.
Аз също си имам мнение за хората , но техните недостатъци не ми пречат дотам, че постоянно да ги говоря на тоя и оня.
Ти коментираш нудизма, но не говориш лошо за самия си приятел, нали ? Имаш си мнение за нудизма като нудизъм, но не си обиждала приятеля си , че е глупаво да ходи така и пр , нали ? Или ако си , само сисопеманала, че имаш такъв познат , а не да го говориш с всички , че прави нещо лошо , пък пред него да ске прествураш .
А мен са ме обиждали ,че съм била смешна ,неподдържана и че нямам вкус. Очевидно е ,че на тях им пречи как изглеждам , е не мога да променя мнението им , освен ако не променя себе си , но това няма да съм аз.

Знам, че не може да ме харесват всички и че ще меговорят за хубаво или лошо , впрегнах се , не защото е било лошо а се зачудих какво толкова им пречи такава дреболия , това е. Ясно е че не мога да ги спра да говорят и точно това е идеята на темата ми , че те няма да спрат да говорят , но и че няма смисъл да ги слушам и да ставам това ,което те смятат за правилно , защото да им падна в краката , значи да ги послушам или да им покажа ,че ми е неприятно и съм наранена от думите им. А аз не съм наранена , наранена бих била само от това ,че някои приятели не се оказаха толкова дискретни и тактични , колкото се пишат. Ясно е , че има хора , които няма да ме харесват и не това ми пречи ,пречи ми лицемерието , някой да се прави на приятел пред теб, а иначе да приказва лошо.

Да , знам, че е било лошо ,защото са го казали с неприязъм ,знам го от сигурен източник и не е било единичен случай, но както ти каза , по-добре в устата нахората , отколкото в краката им. За това и още повече обикнвах хубавите си качества , за това и написах темата.
Не се деля от никого , нито съм си прекъснала контактите с някой , дето ми е бил близък , просто съм им казала ,че знам тези неща исъм се разбрала с приятели когато има някакъв проблем , да си го казваме , за да не се получават подобни неща.

А колкото до другите , дето са си истински хейтъри , това ме навежда на една фраза на Клиф Бъртън "те ми се смеят защото съм различен, а аз им се смея , защото са еднакви"

Не се деля от никого , но не се опитвам да бъда една от тях, ако усетя ,че просто не съм част от нещо. Показвам пред хората истинското си лице и ставам приятел с този , които ме приема. Другите да си приказват, това че всички мислят нещо за лошо, не значи че и за мен е така !

 
  ...
преди: 11 години, 26 дни
hash: aded9cc749
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Проблем ли? Еми боря се с личните си комплекси и се опитвам първо да накарам читателите да разберат за какво говоря, второ да убедя себе си, че имам за какво да се обичам и да не ми пука, че някой говори лошо. :Д
Иначе няма значение от къде съм„

 
  ...

...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 52fcc72bc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Здравейте аз съм и няма да се променя!!!!
Ако някой ви е казал че сте лош, грозен, не справедлив и др.
нищо не отвръщайте погледнете го лошо и никога повече не
поглеждайте този човек.
Искам всички да знаят че не трябва да си интересуват от мнени-
ето на другите!!!
Защото няма идеален човек на планетата!!!
Вие си знаете какво ви е и така на татък.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 1944295590
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Ти никога няма да се промениш, нито пък аз...
Ние ще си останем такива до деня, в който умрем
Никога няма да победя, нито пък ти.
Какво ще правим на този свят тогава?
Хората мразят промените, те създават тревоги.
Остават същите, хора са, като нас.
Хората искат да побеждават, когато имат избор,
По-важното е, че хората не искат да губят.
Как започна,
Как се обърка толкова,
Защо не можем да се разбираме?
Всяка победа би трябвало да е добра новина, но когато
печеля губя теб....
Искам да се променя, но не знам как....

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: abd4ac1ed5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Възхищавам ти се!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker