Какво ми е? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121355)
 Любов и изневяра (29748)
 Секс и интимност (14382)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6481)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18569)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Какво ми е?
преди: 11 години, 22 дни, прочетена 1914 пъти
Накратко: преди няколко дена, както си пътувах в трамвая, получих силно сърцебиене. Казах си, че не е нещо особено и, че като сляза, ще си купя Валидол. Не след дълго усетих как крайниците ми изстръпват и че чувствителността в ръцете ми намаля. Започна много да ме е страх, даже не знаех защо. Ушите ми започнаха да заглъхват като пред припадък. Ту заглъхваха, ту прочувах нормално. Изведнъж ме хвана една необяснима паника, че ще умра, която се засилваше и направо не можех да дишам от страх. Бях убедена, че ей това е краят ми.
Вчера пък ми се случи да съм за минута-две навън насред вятъра и гръмотевиците и получих силна паника, че ще ме удари светкавица точно мене.
Напоследък получавам някакви силни страхове от всичко- че ми няма портмонето, че ще умра, че ще загубя душата си, че ще не знам си какви ли глупости...
И се питам дали физическите симптоми не са плод на нещо, което тотално се обърква в психиката ми и има нужда от помощ или психическите ми проблеми са плод на нещо физическо. Или пък двете нямат допирна точка... в което се съмнявам. Вие как мислите? На някой случвало ли му се е подобно нещо? Към кого да се обърна?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 21 дни
hash: 9a83187ffb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да, случва се на милиони хора и се нарича паническа атака. Типични симптоми, описала си ги като по учебник. Никой не е умрял от това, нищо, че ти се струва, че умираш. Но е много неприятно. Много. Потърси невролог, психолог.

 
  ...
преди: 11 години, 21 дни
hash: adbe5827f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мисля че това е паническо разстройство. Физически симптоми, но причините са на ниво психика. Консултация с психиатър ти препоръчвам. Изследвания на хормоните на щитовидна жлеза, както и антитела. Понякога проблем с щитовидната дава сходен симптом. Действай докато нещата не са се задълбочили.

 
  ...
преди: 11 години, 20 дни
hash: 9464344cf5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Благодаря много.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 19 дни
hash: 7d9ced9463
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Добре дошъл/а в клуба. Иди на изследвания, разбира се, но съм почти сигурна, че са паник атаки. Сега от теб зависи по кой път ще поемеш. Дали по този на хората тъпчейки се с хапчета и само замазвайки симптомите, хранейки фармацията. Или на тези позволявайки психолозите да ги бърничкат и да изслушат нищо не значещи думи... срещу доста добро заплащане. Аз ще ти кажа само, това /от мой собствен опит/ лечението е едно и това си ТИ. Трябва да се хванеш и да се измъкнеш от тази гадост. Да зная, че чувството е невероятно гадно, но е и доказано, че от паническа атака никой не е умрял. Сигурна съм, че сега ти се струва, като най-страшното нещо, което някога си преживявал/а. Но не е така и когато спреш да обръщаш внимание гадостта сама се разкарва. А, ако все очакваш да ти се случи, то неминуемо става. Сигурно точно сега няма да ме разбереш, защото още ти е твърде прясно усещането, но ще дойде време и ще видиш... гадорията може да се победи и то без да са те направили на полузаспал идиот от разни хапчета. Успех желая и стискам палци.

 
  ...
преди: 11 години, 17 дни
hash: cbe7c6f8c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   5, ти имала ли си такива случаи? Разкажи ми за тях, ако да... Какво стана?

 
  ...


...
преди: 11 години, 14 дни
hash: a9b54546dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   автора жена ли си аз имам много такива случаи жена съм на 28 от 5 год страдам от това пила съм какво ли не лекарства и само лексотан ме успокоява

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 дни
hash: 2cbc784c32
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Здрасти, това са периоди, много хора започват да взимат хапчета-аз не ти го препоръчвам-хората се съсипват себе си и близките си когато се пристрастят към разни антидепресанти... по-добре потърси истинското лечение в себе си, не в нещо отвън,
успех

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: d26080260a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Аз имах подобен проблем и за най-малкото си мислех, че умирам, не можех да заспивам спокойно, защото си мислех, че може да не се събудя, дори ме беше страх да си докосна гърдите за да не ми спре сърцето. Не съм ходил на специалисти, нито съм вземал някакви хапчета. Просто знаех, че всъщност нищо ми няма и с времето "убедих" психиката си, че е така и се възстанових сам! За съжаление останах хипохондрик, но се надявам, че и това ще преодолея с времето.

Живи и здрави!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker