Ваксината Cervarix - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Ваксината Cervarix
преди: 10 години, 11 месеца, прочетена 2487 пъти
Моят въпрос се отнася за ваксината Cervarix, няма как да не сте чували за нея. Ваксина срещу рак на шийката на матката. Разрових с доста из интернет, четох най - различни статии за това на какъв период се бият инжекциите, какво представлява ваксината и прочие.. Но никъде не отрих за това дали след поставянето на тази ваксина може да се води полов живот. Пише, че е препоръчително да се слага при детска възраст от 10г. нататък, преди започването на полов живот. Като се състои от 3 етапа. Първият е първата инжекция на избраната дата, вторият е втората инжекция - 1 месец след 1-та и третият етап е третата инжекция - 6 месеца след 1-та инжекция или 5 месеца след 2-та инжекция (едно и също е). Въпросът ми е: Дали може да води полов живот по време на този период?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 11 месеца
hash: 04660f7a40
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Щом изобщо си водила полов живот, най-вероятно имаш вируса вече и ваксината е безсмислена!

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 107f5bf80b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Напиши горе в тьрсачката 'ваксина за рак на маточната шийка' или HPV.
Има няколко теми до сега и ще видиш за какво става вьпрос.

Идеята е да се бие на малки момичета-12год. , които още не са почнали да водят полов живот. Защото като започнат ако попаднат на партньор, който да и лепне това(мьжете са само преносители, те не боледуват)ще се зарази. Колкото повече партньори сменя или води безразборен полов живот и без предпазни средства, толкова вероятността да лепне нещо е по-голяма.
Аз лично обаче реших на моята дьщерия да не и слагам и отказахме. Знам, че повечето момичета са вдигнали температура и са били отпаднали, има и момиче, което е припаднало 4 пьти и са викали линейка-това от пьрвата инжекция. Не се знае какви ше са последствията за всички тях за в бьдеще вьв времето-вьрху имунната и нервната система например и т. н. (Това е в уч-ще в Англия кьдето сме).
Ваксината не е достатьчно изследвана и не се знае дали няма повече да навреди отколкото да предпази. Лекарка ми е казвала, че не би ваксинирала нейната дъщеря, а професор, че от тая ваксина няма полза.... Всеки да си прави сметката.
Тия ваксини са повече печатница за пари за фармацевтичните компании и по веригата надолу отколкото грижа за жената.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 319e4d0bf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   При положение, че си прочела, че се слага на 11-12 годишни момичета, т. е преди да са имали сексуален контакт, въпросът ти е излишен, защото ти явно не си от тях. След сексуален контакт е съвсем безсмислено да си я поставяш, защото се предполага че вече си носител на вируса. За да си сигурна обаче можеш да си направиш изследване дали си носител или не. Ако не си - спираш секса и си я поставяш. не ти е станало ясно, защото се поставя на момичета, които не водят полов живот. Това е условието ваксината да бъде уж ефикасна. Тази ваксина обаче е непроучена като ефект.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: a081951851
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Посъветвай се с лекар, не тук, защото като чета коментари 1 и 2 ЛОШО МИ СТАВА!

Извинявайте, вие луди ли сте, бе, хора? !
В КОЙ СВЯТ, КЪДЕ сте израснали? !
Щом си правил секс значи имаш вируса - БОЖЕ ГОСПОДИ!
По вашата логика щом някой, някъде навън е болен от грип - излезеш ли навън и ти си болен!

Ако има кой да я е заразил с папилома вируса, може и да го има, ще се изследва и ще разбере, той не е непременно свързан със секса.



Аз ИМАМ поставени ваксините, бях на 13 като ми ги сложиха, сега съм на 20 и вече водя полов живот от повече от 2 години.

Нищо ми няма, никакви негативни последствия няма от тези ваксини(поне засега, а смятам и поприцнип), каквато информация можеш да намериш в интернет, с която плашат хората.

Странични ефекти има при хора, които вече са заразени с папилома вируса или с други вируси, като например нарушаващите имунната система.

Затова се съветвай с лекар, до колкото знам може и след като вече водиш полов живот да се сложат, но нека не те обърквам.

Успех!

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: d385d146ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ако се направят изследвания, ПЪЛНИ изследвания и се установи, че не носиш никакви инфекции, то може. Но е малко вероятно. Не случайно се слага именно при млади момичета, деца.
Същото се отнася и до този период, между който се слагат. Трябва да си много, много, много сигурна, че не можеш да се заразиш с нещо. И това, за съжаление, не винаги зависи и от партньора. Дори да не е успял да те зарази до сега, пак може да си носи разни бацили и да ти ги пренесе по-късно. Много е опасно това начинание. И има достатъчно смъртни случай на момичета, водили полов живот. Съветвам те да не го правиш или ако все пак си решила, се консултирай с двама, че и повече специалисти. Специалисти, не гинеколога в местната общинска болница.

 
  ...


...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: c350588194
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Благодаря ви за изчерпателните отговори. Изясниха ми се някои неща относно темата. :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 6fd11be279
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   №4, аз мога да ти задам същия въпрос- къде си израснала? Поставянето на ваксини по принцип бърка в имунната система. И резултатът е непредвидим. Затова част от лекарите не препоръчват ваксините изобщо. Смята се, че РМШ се предизвиква от ЧПВ. Дали е така кой знае. Въпросният ЧПВ е толкова разпространен, че да не се срещнеш с него при положение, че правиш секс, ще си е почти чудо. Но ака имунната ти система в момента на срещата е в кондиция, вирусът ще бъде изхвърлен- това е. Смятай си сама- 40 щама, преносими по полов път. Дали няма да се срещнеш с някой от тях? Ти си чела за ваксината и от прочетеното си сметнала, че си струва. Аз съм чела и съм решила, че няма да ваксинирам дъщеря си. Въпрос на гледна точка.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: c55c8e7bc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Честно казано, и аз това исках да питам. Забравих за ваксината и се оддадох на приятелят ми. Той също е девствен като мен, за това възможно ли е да не съм хванала нищо? Все пак ми е първият, а той също е девствен. Няма как да го е хванал, но нали има смисъл още от ваксината, защото ми остана 3-тата, но е факт, че пробвахме веднъж и незнам дали съм "отворена", за това колко време след последната ваксина мога да започна с половия ми живот?

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 825361a5ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   НЕ си я слагай! Ако питаш мен, едва ли разликата дали ще си я сложиш или не, ще е особено голяма. Имам предвид-шансовете да се разболееш са 50 на 50 така или иначе. Някои хора искат да избегнат задължителните ваксини, други искат допълнителни. По-добре недей. Защо ли...? Потърси си разни материали за вредата на ваксините и истинската цел на някои от тях. Направи го сама, може някои неща да те изумят.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: c4fca7760b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Москов кви са тия ваксини бре?
Заранта ми изчезна "сутрешното дърво", а вечер немоа се да се оправя в тоалетната...
А заеби повече нема да си го турам това.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker