Болезнена менструация - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121299)
 Любов и изневяра (29733)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Болезнена менструация
преди: 10 години, 11 месеца, прочетена 2716 пъти
Здравейте! От заглавието разбирате, че имам много, ама много болезнена менструация. От както ми е започнал цикълът, вече 6 години страдам от ужасни болки. Всеки месец едно и също-истинско мъчение. Може би само тези дами, които са го изпитвали биха ме разбрали наистина за какво говоря. Освен, че боли страшно много, често пъти повръщам от самата болка, вие ми се свят, хапчета почти не ми помагат, само "Нурофен" успява по един или друг начин леко да ме облекчи. Тази болка е само първият ден, но винаги в този ден съм на легло, с мисълта "Не, мога вече, ще умра". Искам да Ви попитам това нещо може ли да се промени? Ще чакам вашите отговори и съвети.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 11 месеца
hash: fa0a28551a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Преди много години имах подобен проблем. Случвало се е да викам дори „Бърза помощ”, защото повръщах и умирах от болки. Тогава една лекарка (точно от „Бърза помощ”! ) се сети да ми пусне изследвания на кръвта и се оказа, че левкоцитите ми са много високи. По спешност ми направиха операция от апендицит, така, както съм в първи ден на мензис. Оказа се, че апендиксът ми бил сраснал чрез съединителна тъкан с горната част на матката и при всеки мензис, всъщност съм получавала апендицитна криза. Така ми го обясниха тогава.
После нещата се пооправиха. Пак си ме болеше при мензис, но не чак толкова силно и без повръщане. Иначе всичко беше наред, въпреки възпалението в дясната страна, което получих няколко месеца след операцията (тръба и яйчник). Помня, че ми казаха, че възпалението е резултат от операцията, направена по време на мензис. Години по-късно родих две деца, така че нямаше фатални последици.
Сега има видеозони и друга съвременна апаратура, сигурно може да се види, ако има такъв проблем. Наистина, който не го е преживявал, няма да ти повярва. Двете раждания (и двете по естествен път! ) направо ми се видяха „песен”, на фона на болките, които бях изтърпяла когато съм неразположена.
Дано не съм те уплашила, но нали искаш мнения от хора, които са преживяли нещо подобно. Моят опит е такъв. Успех!

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: c500c9325d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   При мен е по-зле. Болката ме кара не 1 ден, а 3 и 4 дори, цикълът ми кара по 7 или 8 дни. Тази болка е толкова силна, че крещя, припадам и викат бърза помощ. Преди това с дни съм се гърчила и всяка секунда си мисля, че ще умра. Нищо не ми помага като обезболяващо, освен едно - ИНДОМЕТАЦИН. Това са анални свещички. Когато ги ползвам нямам такава самоуийствена болка. Просто ме отпускат и заспивам сладко. След 12 часа почивка ставам пак с болки и пак си слагам половин свещичка. И така оцелявам.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 94838d4828
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   На колко си? Често в пубертета менструацията е болезнена.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 61d80f84fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   ОТ АВТОРКАТА: Лелеле, значи аз съм цвете, в сравнение с номер 1, горката, съчувствам ти, а до номер 2 - на 20 години съм.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 3e47c0098f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   ОТ АВТОРКАТА: Обърках малко номерата, исках да кажа до номер 2 и 3. Питам се друго, ако отида на генеколог може ли той с нещо да ми помогне, за да спре постепенно тази болка?

 
  ...


...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 18c2a2681c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   И аз имах много болезнена менструация. Първия ден само, но беше непоносимо, не можех да си намирам място от болка, гадене, повръщане, една непоносима тежест... Не исках всеки месец да се тровя с хапчета и пробвах разни бабини методи - електрическа възглавница на корема, топъл душ, 50гр твърд алкохол - това последното помогна - алкохолът разширява кръвоносните съдове и спомага за по-лесното освобождаване на кръвта, ако мога така да се изразя. Само че мразя алкохол, та само веднъж го направих.
Та, сега съм бременна и докторът каза, че имам обърната матка. Потърси в гугъл какво значи това, не е нищо притеснително, просто ъгълът, който образуват матката и шийката е по-различен и това най-вероятно е била причината за болезнения цикъл.
През бременността от тежестта на бебето проблемът се оправял, та ще видим после как ще бъде.
ти иди на доктор да те види :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 56a140fe31
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не знам дали ще те успокоя ако ти кажа че и мен ме боли страшно много първият ден... По цял ден съм кисела лежа и не смея да стана свивам се в леглото с надеждата болките да намалеят ама уви... Мисля че доста жени са така а дали има лек не знам. Понякога се случва и кръста да ме боли или главата ама в повечето случай е корема (болките са като рязане с нож в областта на яйчниците ама без упойка)

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 8fd2a527b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Препоръчвам ви да пиете спазмалгон, 1 хапче оправя :)

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: a7c32374f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Почни да пиеш масло от вечерна иглика. Помага при проблеми свързани с менструация и хормони. След 3 месеца трябва да почувстваш резултат. И аз съм имала болки и проблеми в това отношение, вечерната иглика ми помогна.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: a0bfd1fc78
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   пробвала съм спазмалгон, бузколизин, нош-па и какво ли още не и не ми помага.. взимай паракофдал, по 1 на ден, само ако имаш толкова силни болки, и не бива да предозираш! на мен най много това ми помага. :)

 
  ...

...
преди: 10 години, 1 месец
hash: c40d226b3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   И аз имам болезнен цикъл и разбирам за какво говорите. На скоро обаче ми откриха и кистичка на единия яйчник. Това, разбира се, не е страшно и безброй жени имат, но мисълта ми е, че никой преглед не е излишен :-) За това има хора, които учат медицина с години и най-добри вариант е да не се страхуваме да се допитаме до тях за всяка болка в тялото ни.
Желая всичко най-прекрасно на всички тук!

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: c04af0d2ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравей, аз съм на 16 години и имам болезнен цикъл от както имам цикъл и бяло течение също ходих по доктори от малка и нищо лятото също бях за последно боли ме приди да ми дойде и след това почти цяла седмица преди няма и месец време не можех да стана от леглото от болка и отидохме в София на гинеколог нямах друг избор тук никой не ми помогна от Видин съм. И така там ми откриха обърната матка често срещан проблем ако мога така да го нарека това което знам е че не е фатално, оправя се след раждане евентуално ако успееш да забременееш защото е трудно забременяването и първите месеци бременността е болезнена не искам да те плаша. Преди 4 дена ми откриха апандисит и ме оперираха в момента само лежа и ме боли адски много но се търпи сравнение с първите няколко дена след операцията дано да се оправиш и дано и моят цикъл да е редовен вече и да нямам толкова болезнена менструация, защото не издържам вече а съм едва на 16 години, успех и дано се оправиш и открият и твоя проблем и най - важното решение за него :)

Моля модераторите да публикуват и моята история, ще се радвам ако съм помогнала на момичето с нещо от моя " опит " :) Ако те интересува още нещо питай тук има хора, които са го преживяли и могат да ти дадат съвет :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: c5b155f321
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Пий НИМЕЗИЛ. Бъди сигурна, че ще ти мине след най-много 30 минути. Даже няма да те боли през целия период на цикъла. 1лв е прахчето. Пий го с около 50-100мл вода. :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker