Мисля че съм булимичка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121385)
 Любов и изневяра (29754)
 Секс и интимност (14386)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18577)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Мисля че съм булимичка
преди: 10 години, 10 месеца, прочетена 3562 пъти
Здравейте, аз съм момиче на 22 години и преди 6 години бях 80килограма. Едно лято реших че така не може повече и реших да отслабна започнах с хранителен режим, тренировки и много движение, скоро имаше резултати, но бяха бавни и това много ме изнервяше. Тогавашната ми цел беше да сваля 20килограма и да стана 60килограма, тъй като съм висока 1. 73 мисля, че това беше идеалното тегло за мен не бях дебела, не бях и кльощава. След около 5 месеца постигнах целта си 60кг. Чувствах се страхотно бях харесвана, лесно си намирах дрехи и ми харесваше да се гледам в огледалото. Дойде и другото лято бях на почивка пиех доста алкохол там, ядях пържено и всякакви глупости и така кантара показа 65кг. Много време нямах амбиция да започна отново, но намерих сили да сваля 5кг и за бала ми бях прекрасна. Приеха ме студентка и заминах да живея сама в друг град. Една вечер бях с приятели навън, харесах едно момче, но то просто ми каза, че съм дебела за него. Беше ужасно, прибрах разстроена и плаках цяла нощ. Реших, че това което бях постигнала не беше достатъчно. Този пък обаче нещата не бяха както преди, ядях нормално и след това си бърках в гърлото и повръщах, макар че главата ми се замайваше, причерняваше ми пред очите, краката ми трепереха бързото сваляне на килограми ми дейставеше като наркотик... и така до сега когато съм 48 килограма. Не се харесвам. Разбирам, че това болест, но разберете ме това е по силно от мен, просто не мога спра. Никой от близките ми хора не знае как свалям килограми, знам че един ден ще разберат и че ще са много разочаровани от това. Искам да се лекувам, искам да се оправя, искам да си върна чара. Не съм глупаво момиче знам какво ми причинява това, имунната ми система е разбита почти всеки месец съм болна, и съм по 4-5 дни като парцал, аз която преди години по цяла зима не съм се разболявала или ако се разболеех се оправях за 2-3 дни. Моля ви помогнете ми, дайте ми съвет, защото това обсебва живота ми и повече не може така. Моля кажете ми как да се оправя!

К*

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 10 месеца
hash: e48eea6fdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Само и единствено психолог, съжалявам. Ти даже осъзнаваш, че имаш проблем, тоест- най-трудното си го постигнала. Остава ти само преборване с помощ от психолог. 48 килограма си, не се притеснявай за нищо, не са фрапиращо малко килограми и тялото ти много бързо ще се възстанови щом преодолееш психологическите аспекти. Успех! :)

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 1c81433c98
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Не си болна, бъди спокойна, за този ръст смятам, че си доста добре, иначе може да качиш 2-3кг ако толкова искаш, но според мен няма смисъл.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 45dfd7bcf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Гледай сега... главния ти проблем не е теглото Това, че си булимичка е просто симптомът на твоята неувереност и нужда от одобрение. Като имаш нужда от одобрение ставаш зависима от хората и вече ставаш като марионетка и не си ти. Заради мнението на някакъв хлапак си се вкарала в това положение. Това е много качествен урок, който ти дава живота и ако не вземеш поука от него, ще сгрешиш.

Да спреш да повръщаш е както промяната на всеки един навик. Не е лесно, но се насили да не го правиш месец и после няма да продължиш. Хубаво е да почнеш да пиеш някакви витамини. Щом повръщаш тялото ти има нужда от всички хранителни вещества. Витамините ще подобрят леко организма.

И най-важното е да работиш върху мисленето ти. Това ти е създало проблема. Намери психотерапевт да работите върху това. Аз бих помогнал ама сайта нито ми позволява да си пишем, още повече пък на живо да се виждаме.

Ама да знаеш, че проблемът ти се решава. Не казвам, че става лесно, но става и то в 99 % от случаите.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: da3802b5e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Най- хубавото е, че осъзнаваш проблема си, а не го отричаш! Според мен трябва да потърсиш помощ и да споделиш на някой близък, който може да ти помогне и заедно да се консултирате с лекар. И друг път не прави тази грешка- важното е ти да се чувстваш добре в кожата, а не да сваляш килограми заради някой друг! Лошо, че си послушала това момче...

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: a149139c48
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Каза, че не си глупаво момиче. Тогава защо си повярвала на онзи кретен? Започни от тук. Ти си се чувствала супер в тялото си. И си отслабнала, не заради другите, а заради нуждата от собствената си увереност. И изведнъж някой казва лоша дума за теб и ти се съсипваш ЗАРАДИ ОКОЛНИТЕ! Не беше ли всичко за ТВОЕТО щастие? ... а не за капризите на поредния срещнат пубертет?

И аз исках да стана като теб, но наистина бях по-умна, защото не ми пукаше какво казваха за мен. Не стигнах толкова далеч, защото се провалих... или по-точно се спасих!

16г момиче - Смит, може и да ти помогна, ако поискаш чужда помощ

 
  ...


...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 5515ade1d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз също имам твоя проблем.. Ям след това си бъркам и повръщам като ненормална и защо и аз заради коментара на тъпо момче. От 1-2 месеца вече имам някакъв напредък и направих така:Започнах да ям много малко примерно днес ми се яде шоколад изяждам 1 шоколад и толкова на другия ден ми се яде пица хапвам 1 парче пица и толкова и така нямам желанието да го повърна след това започваш да си хапваш по малко но често и ще се върнеш към предишното си аз без да се вманиячаваш да махнеш милата храница от корема си така не се отслабва мила така се разболяваш а ония където ти го е казал да се гръмне той дали е 100 кг мускули или пък е някакъв клиощавец?

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 5515ade1d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Ами намери това което най-много обичаш и няма да искаш да повърнеш и яж от него известно време. Аз обожавам бей роус и не бих си и помисляла да го повърна. Изяждала съм по 1 пакетче като огладнея и работата стана. Вече си ям всичко без да се замислям и да искам да го повърна. Но и друго важно е да намериш това което не ти понася и искаш на всяка цена да го повърнеш при мен това е месото докато още си уязвима не яж неща които не ти понасят и си яж твоето любимо, но с мярка :)

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 8473221681
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Единствено специализирана помощ от психолог може да те измъкне. Не отлагай!

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 6570c8c2b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Мило момиче, толкова ти съчуствам. Така добре те разбирам, защото и аз съм минала по този път. Оу, ужасно беше. Бях на твоята възраст и правех точно същото, може би продължи почти 3 години. На никого не бях разказала, и досега никой не знае. И аз тогава бях студентка, и исках да съм харесвана, и тогава си мислех, че това ще стане ако съм по слаба. И аз разбирах, че това което си причинявам е направо, ужасно и съсипващо, но както ти казваш - булимичните пристъпи са като наркотик. Много трудно беше да спра, винаги намирах начин да се скрия и да отдам на порока си. Може би ми помогна това, че от едни момент на там имах съквартирантка и не живеех сама, и беше трудно да се отдавам на булимичните пристъпи. После като отказал се непушач, отбелязвах всеки месец без повръщане. Беше ме срам, гневях се на това, което си причинявах. Помогна ми също това, че започнах да си водя дневник и да описвам цялатаси балка там. Така или инъче, вече 12 години по късно, съм далеч от това. Но беше страшнооооооо.
Ако не успяваш сама да се справиш, и не се чустваш достатъчно силна да споделиш с близките си, задължително потърси помощ от лекар. Не се оставяй в лапите на булимията. Това после води до такива проблеми, аз с такъв гастрит се бях сдобила, че и без да искам отслабнах.
И за финал да ти кажа, че не как изглежда има значение, а как се чустваш добре, с какво самочуствие се отнасяш към себе си. Обичай тялото ти, стройно, или пълничко, докато е вървиш свободна по улиците, значи имаш най голямото богатство, здравето. Не се предавай! не си първата, не си последната, много хора се сбълскват с кошмарите си, но не е задължително да останем в техен плен.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: dd809368b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Тоя тип дето ти е казал, че като си 1. 73 и 60кг си дебела нещо е много сбъркан. Намери го и му кажи, че е болен фетишист-поклонник на модната индустрия... Аз самият смятам, че такива пропорции са идеални.

 
  ...

...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 595f5b26f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Благодаря на всички определено ще последвам съветите ви. Аз разбирам, че всичко е в главата ми, но както казах по-силно е от мен. Винаги съм била с наднормено тегло и това е просто ген. Не съм се поддавала на подигравки никога, в итерес на истината в много редки случай съм била оценявана според теглото си дори когато бях 80кг. Винаги съм била отличничка, винаги съм се усмихвала и винаги съм била в перфекти отношения с околните и със семейството си. Майка, която от както се помня е на диета беше толкова горда с мен когато започнах да са свалям килограми здравословно. Казах, че не съм глупаво момиче защото никога не съм се кланела на моделите, на модерното и никога не съм била вманиечена по това да нося дрехи размер XS. За диетите, отслабването и как трябва това да се прави знам сигурно колкото половин диетолог. Тежи ми това , че правя глупости заради това другите да ме харесват, глупости който могат да повлияят на здравето ми. Първото което ще направя е да споделя проблема си с най-близките ми. Не искам да ме хванат - знам, че ще ме подкрепят и че заедно ще намерим решение. Трябва ми някой да ми помогне с контролирането на най-голямата ми слабост, а именно килограмите.

Авторката *

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 0a0b9aacab
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Трябва да се научиш да обичаш и харесваш себе си, каквато си и ще започнеш да постигаш мечтаната фигура с лекота - неусетно и приятно :). Аз така преди бях дебел, подиграваха ми се в гимназията, научих се да не ме е*е какво мислят и си тренирах за кеф и обичах спорта. В един момент започнах да харесвам себе си супер много и нещата започнаха да се получават. Днес вече имам прилично тяло и с още няколко години тренировки ще стана като Лазар Ангелов. :D Никога недей да зависиш от чуждото мнение, защото ще затънеш много, ама супер много... :) Ако някой не те харесва такава, каквато си - изобщо го е*авай отвсякъде...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 69f038c92f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Разбирам те напълно. Аз също имам този проблем и не знам как да се избавя от него. Комплексирах се като видях предишната приятелка на сегашния ми приятел... и реших да отслабна... и в момента съм в една дупка и не мога да се измъкна от нея...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker