Оток на зъба и болка? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121538)
 Любов и изневяра (29801)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18612)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Оток на зъба и болка?
преди: 10 години, 10 месеца, прочетена 32869 пъти
Здравейте, съботата започне да ме боли зъб който е пломбиран не ми беше за първи път да ме боли пломбиран зъб, и не за първи път съм го пломбилра. Ноща събота срещу неделя не съм спал от болки, пиех лекарства като парацетамол, аналгин, аулин... болката намаляваше но не спираше. Неделята пак така болеше доста. Понеделник щях да ходя на зъболекар но възникна неотложна работа и трябваше да ходя до друг град по работа. Тогава имах тъпа болка в зъба но забелязах, че ме позаболява месото под зъба после като се прибрах вдигнах температура 38 градуса и около нея. После ходих при моят стоматолог каза, че нерва ми е умрял и от него съм вдигнал температура защото не можело да диша, махна пломбата дето е проблемна и ми сложи нещо като пластинка всякаш и памук отгоре за да можело да диша изписа ми антибиотик Оспексин и го пия 3 пъти на ден ( на всеки 8 часа 1 път ), Утре ( четвъртак) ще ходя отново при нея каза, че утре ще го лекува вече и днеска е Сряда вечер и подутината я има, иначе от както ходих на зъболекар не ме е болял зъба само като стисна ченето леко опира на болният ми зъб и тогава боли.

Та въпросът ми е имало нещо притеснително, че все още отокът не е спаднал, това е почти 2-рият ден в който приемам антибиотика?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 10 месеца
hash: e4fa655ac8
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Автора: Днеска ходих на лекар както трябваше, правиха ми ужасни гадории, малко стържене, и някакави криви инжексии ми вкараха в зъба, една от която много миришеше и щях да повърна, някакви други работи ми вкараха там като диодчета не знам какво бяха... запълниха го с лекарство и ся сам пред компа, каза зъболекарката, че е Гангрена... Някой друг случвало ли му се е Гангрена на зъб да има?

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 07ac572c39
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Аз имах гангрена тази година през април и пих същия антибиотик, от него спада отока и се притъпява болката, но ако не отидеш става по-зле.
Права е зъболекарката, като ти е казала, че те боли, защото "не може да диша". Този нерв не само е умрял, но и е изгнил и събира гной и става гангрена.
Всичко започва от един безобиден кариес, който като не се оправи преминава в пулпид, след това още повече отива надолу и като изгние нерва става гангрена, а ако не отидеш и при гангрената, става гранолом, тогава ти вадят зъба, но може и костта на ченето да е засегната и тогава лошо.
Аз бях се подула, нямах сили за нищо и въпреки, че пиех антибиотика ми беше зле. Оправих зъба след многократни процедури и антибиотици и за щастие не ми го извадиха.
Но просто това е едно ужасно изживяване!
Отлагаш, отлагаш и на края се мъчиш.
Mss Sadness.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: e4fa655ac8
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Имам от Оспексина още 3 т. е. за 1 ден, а подутината я има, да се надявам ли напълно да спадне и д/г до кога? Вторник пак съм при нея, зъба не ме боли само това подутото и имам проблем с яденето на храна, трудно дъвча заради зъба, леко висок ми идва и не мога да си стисна ченето подутината ще боли.... Как мисли Номер 2 Мas Sadness? Просто като имам този от ток няма желание за нищо и по цял ден лежа и гледам филми... свалих вече 3 кг за 5 дена от притеснения болки, сега нямам болки а само за отока както казах в началото на този коментар... Скоро да очаквам ли да изчезне този от ток, имам антибиотик за още 1 ден.. притеснявам се...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 3b41cffa76
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   Когато бях едва на 13 имах гангрена на шестия кътник. Лекуваха го 4 месеца... Постоянно има някаква тъпа болка, но от антибиотиците минава, не се притеснявай, не е нещо, което да не може да се излекува :) Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker