Лошо ли е, че съм различна... и всъщност каква съм? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121305)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14376)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Лошо ли е, че съм различна... и всъщност каква съм?
преди: 10 години, 9 месеца, прочетена 3081 пъти
Здр! Аз съм 17 годишно момиче и искам да ви задам няколко въпроса, любопитно ми е какво е мнението ви.
Но първо ще ви разкажа за себе си.

Значи, аз съм тийнейджър, отличник в училище, вземам стипендия. Не съм красавица, не се обличам модерно, нито стилно според повечето хора, не нося грим и прически, обаче обичам бижута и пиърсинг. Сега ще си дупча езика (yes! ). Слушам всякаква музика без чалга, най-вече рок и хеви метъл. Обичам да гледам ужаси като "Тялото на Дженифър", "Предизвестена смърт", "Убийствен пъзел", "Суини Тод", също черни комедии като "Семейство Адамс", "Бийтълджус" и др.

Чета философски книги и бруталии като "Кланица 5", разказите на маркиз дьо Сад, също готически приказки като "Прелестни създания" и поезия.

Не пуша нито цигари, нито трева, пия рядко алкохол, за пръв път спах с момче на 17 и не съм "властелин на гаджетата" като другите мацки. Не ходя по клубове и дискотеки, нито се движа в големи компании, нямам много приятели, само няколко близки, иначе си излизам навън, но даже нямам фейсбук. Обаче отделно имам много хобита. Свикнала съм да съм сама повечето време и се отдалечих от приятелите си, като разбрах някои неща за тях.

нека ви попитам, според вас лошо ли е да бъдеш различен? И под лошо, не питам дали ще ме приемат или не, а дали наистина съм зле? И нужно ли е винаги хората да гледат само външния вид, или пък да изкарват всичко, което можеш, безсмислено, само защото ги е яд, че не могат един урок да научат? И толкова ли е важно едно момиче да бъде винаги с грим и да се облича по новата мода, за да бъде хубаво?

И смятате ли, че съм загубеняк, понеже не се забавлявам по начина на "готините" и не искам толкова да дружа с тях?

Хората винаги казват каквото си искат и където искат, аз преди бях по-затворена и смирена и тогава пак ме обиждаха. викаха ми зубър, смотанячка, знаете обичайните детски подигравки. Само че ми писна да си мълча и само да слушам другите. Вече не ми се подиграват, но говорят зад гърба ми.

Вече съм по-отворена и намахана, защото Аз така искам, не за да съм като другите. Казвам каквото мисля, не се оставям да ми казват каква да бъда и да ме контролират. Те винаги са спорели с мен, само че сега вече съм по-устата и побеждавам в спорове.

Свиквам и с мисълта, че нямам истински приятели, всички са предатели, но това не е важно. Аз съм насреща за услуги, просто вече няма да се оставям да ме използват като преди.

Омръзна ми да си плащам за лошото двойно, а за хубавото- тройно!

Мислите ли, че съм лош човек, понеже вече не мълча? Или, че съм смотла?

Да, и аз съм допускала грешки, да и аз не съм перфектна като човек и приятел, но също съм правила много компромиси и съм си понесла последствията за грешките. Опитвала съм винаги да помагам на хората, които са ми важни, какво да направя, че и аз несъзнателно наранявам и не винаги мисля за тях? Писна ми да изпитвам вина и да се тормозя. Писна ми и да се самоизяждам за чуждото мнение. нека да съм грозна и без вкус и стил, нека да съм злобна, понеже се защитавам, когато някой се изправи срещу мен, нека да съм и загубена, когато не ми се занимава с техните глупости.

Просто ми е любопитно, тук, където всички сме анонимни, какво бихте казали за мен? бихте ли ме нарекли бунтарка, или и вие ще кажете, че не съм такава, понеже искам да уча и не мисля само за прическата си? че то бунтарят е против предразсъдъците на обществото, които той смята за тъпи. Учебната система в България не е най-добрата, но не ми пречи да си седя у нас и да чета уроците, нима съм смотана заради това? Или пък трябва ли да е вярно, че не мога дасе забавлявам, понеже не искам да кисна по дискотеките и моловете 24/7, а да живея както аз смятам за добре, вместо да се водя по чуждите "норми" и стандарти?
тази година излизах повече с една приятелка, ходих си по купони и събирания ваканцията, опитвам се да балансирам работа и забавление, не е лесно, обаче хората пак не ме приемат, понеже съм различна.


Знам и че темата ще предизвика много подигравки, знам, че не бива да се водя по чуждото мнение и аз не го правя. Не съм станала като другите и не искам да бъда тях, а себе си, но ме тормози, че всички са толкова повърхностни и че все се мъчат да ме променят. Дори и хората, които твърдяха, че са ми приятели!


Опитвам се да бъда мила в темата, мога дабъда много по-нахакана, но сега не искам. Ако някой се заяде с мен, отвръщам, знам, че не бива да съм злобна и някои неща трябва да се подминават, обаче не смятате ли, че имам право да се защитя? И като всеки имам право да изразя мнението си, както връстниците ми винаги правят?

И извинявам се за тъпия въпрос, но мислите ли че съм глупава и че разсъждавам ограничено?

Благодаря за вниманието! Дано ви е била интересна темата и моля, оставете мнение!

*Silver Moon*

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 9 месеца
hash: 81e4ff267a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първо трябва да промениш мисленето си, ако си мислиш, че си тъпа, това се усеща като негативна енергия от другите и ги отблъсква, мисли си, че си хубава, весела и добра и ще видиш как и другите ще те харесат, бъди позитивна, мисли само положителни неща, така излъчваш пиложителна енергия и ще имаш успех сред мъжете. Помни, силата на мисълта е огромна, каквото мислим това става. Знам че го можеш, прочети за СИЛАТА НА МИСЪЛТАи ВИЗУАЛИЗАЦИЯТА, прдставяй си че си щастлива и всички те обичат и харесват, прави това всеки ден и ще видиш, че ще се случи. Успех

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: fb827bc5c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ти си просто тийнейджърка, която търси своята индивидуалност. На вашата възраст всеки се мисли за различен и неразбран. Не се впрягай - от теб ще стане човек: ученолюбива и амбициозна си, имаш достойнство и лично мнение. След няколко години изобщо няма да те интересува мнението на "масата", защото ще си намерила своята ниша от себеподобни (нямам предвид да се забъркваш със субкултурни общности и не ти го препоръчвам! ) Прави нещата, които ти харесват на теб, интересувай се, развивай талантите си и всичко ще се подреди от само себе си.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: f511cd69d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

3.   Ти ли си глупава бе, момиче? Ти ли си ограничената? Ти си най-силната и умната от всички смотани идиоти, които имат самочувствие до небесата, а не могат един урок в училище да научат. И какво ще стане с тях? Обикалят сега по клубовете, пушат, пият, смъркат, чукат се като разгонени и като пораснат ще са развалини без елементарно образование и никой няма да ги иска нито за работа, нито за семейство. Това ли наричаш 'готино'? Ти си готина, защото си себе си, без да копираш никой и нищо, естествена си и си проумяла, че 'истинските' приятели винаги могат да ти забият нож в гърба. Отдалечила си се от другите, защото си разбрала, че в този живот можеш да имаш доверие и да разчиташ истински единствено на СЕБЕ СИ! В осмия абзац си го казваш точно - никой няма право да те контролира и да ти казва какво да правиш. Как може да се връзваш на приказките на хора, които не вземат да се погледнат, ами тръгнали за най-малкото нещо в теб да се заяждат? Ето те са глупавите и ограничени хора и само ти завиждат, че си умна и си себе си. А за теб какво да кажа, ЕВАЛА! Възхищавам са на силни хора като теб, които знаят какво искат от живота. А това, че другите не те разбират не означава, че си различна. Подкрепям те, ти страшно ми напомняш на моята най-добра приятелка, дори все едно тя го е писала. И може би си противореча, но тя е истинска приятелка за мен. Пожелавам ти и ти да намериш такава.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 8a33c34c4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Продължавай все така. Не е нужно да се съобразяваш и да те дърпат надолу. Прави това, което обичаш и е полезно за теб :)

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: a4d3c98f4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Сред хората има различни. Сред различните хора също има различни и моето мнение е че и ти си такава, което е много хубаво, защото ти имаш свое собствено мнение и свои собствени виждания. Забелязваш неща, които другите не забелязват и се впечатляваш от неща, от които повечето други хора не се впечатляват. И обратното.
Сигурна съм, че си много интелигентно момиче, без да те познавам. И съм сигурна, защото ненапразно си такава.
Но като на по– интелигентна и и най– вече по– различна, ще ти е много трудно. Ще очакваш повече от хората, които те заобикалят, но малко ще са тези, които ще споделят вижданията и мнението си с теб. И това ще те наранява. Един от съветите ми е да не очакваш много от хората, защото повечето от тях трудно ще те разберат. Даже някой изобщо няма да те разберат.
Понеже си коренно различна от повечето хора, това те прави и по– самотна. Това е и една от причините, поради които ти е трудно.
Казваш, че не си красавица, но като коренно различна, ти притежаваш и по– различно излъчване от останалите. Това донякъде също е причина да си по– самотна. Твоето излъчване респектира околните. Сигурно се чудиш защо съм толкова уверена в изказванията си. Общувала съм с такива като теб. Вие сте рядкост, но аз имах късмета да общувам с такива като вас. И това, че си по различна влияе и на начинът ти на обличане и начинът ти на забавление. Не се контиш, не киснеш в дискотеките и моловете, което в никакъв случай не те прави задръстена. Даже ако питаш мен, обратното е задръстено.
И външният вид не е най– важното. Това, че едно момиче е момиче, не означава, че трябва да се маца с грим. Повръща ми се от такива мнения! Всичко е опира до личен избор, никъде бе пише, че трябва да го правим насила!
Казваш, че си станала по– устата, но това не те прави злобарка или нещо подобно. Щом някой те напада и обижда ти си в пълното си право да му отговориш и да го поставиш на мястото му. Това не те прави злобна. Като всеки човек ти защитаваш мненията и вижданията си. Вярно, че ги има разни фръцли, дето си мислят, че като през тях са минали двайсет и са голямата работа, и могат да обиждат всеки, и само човек с по– голяма бройка от тяхната, може да им отговаря. Не им обръщай внимание, само от време на време ги поставяй на мястото им, когато те захапят и теб.
Има едно нещо, в което грешиш– не са само предатели на тази планета. Има и приятели, но те се срещат много трудно. Аз мисля, че ти можеш да бъдеш истински приятел.
Другият съвет, който ще ти дам е да се помъчиш да си намериш приятелка, като теб. Ще ти е много трудно, но усилията си заслужават! Такива хора, като теб, има в средите на изкуствата.
Хубаво е, че не си овца от стадото. Но като на такава ще ти е трудно. Не искам да те плаша, от сега се готви за трудностите, защото на интелигентните хора им е по– трудно.
Другото нещо, което мога да ти кажа е да се гордееш със себе си, но не прекалено, за да не развалиш чара си!

Black Sabbath
Момиче на 15 години.

 
  ...


...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: f0cdff5495
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Миличка, тези неща които си си втълпила са глупости! Ти си най-обикновен тинейджър със леко бунтарски и малко по тежко комплексарски наклонности. Трябва ти момче, което те оценя и вижда красотата ти, прави ти комплименти и единствения ти проблем- самчувствието е решен! До тогава главата и гащите горе, майната им на "готините" и си живей както ти иде отвътре, но с мисъл за бъдещето!
S. A. D.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 26a6980d97
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ти си Творец на живота и съдбата си. Развивай се.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 0bb65f394d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   властелин на гаджетата < rofl :D :D

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 9892443d3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Не съм съгласен, че това са тинейджърски глупости. Личи си, че момичето е различно и не е част от стадото. Подкрепям написаното от № 5. Не забравяй, че живота е какъвто си го направим ние.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: cc1434335f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Признавам, че това е най-интересната тема, която съм чел от месеци!! Според мен ти нямаш проблеми, а обществото има проблеми с теб!!! Хората са свикнали да гледат на криво любителите на тежка музика и тези, които обичат да се изразяват чрез пиърсинг, татос и други. Сигурно те мислят за сатанист и какво ли не, само защото за тях това е "нестандартно"!!! Не се нервирай като им обръщаш внимание, ти си имаш отлични оценки, имаш хобита и цели, не се интересуваш много от момчета и знаеш кои са ти „приятели“ и кои- познати, и знаеш на кои от тези двете да се довериш! Продължавай така- на правилният път си!!

 
  ...

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: cde8d01529
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Ехааа!
Аз не знаех, че са пуснали тази тема, защото са изменили заглавието и чак сега виждам. Не е трябвало да пускам другата.

Страшно благодаря на хубавите коментари! Съгласна съм с много неща, които казва момичето на 15. Ти сигурна ли си, че си на толкова? Изглеждаш интелигентна за годините си.
Знам, че трудностите сега предстоят и това ме плаши...
Иначе имам приятелка, близка и като мен, но и тя е различна от мен в някои неща и това я притеснява повече нея. Аз винаги съм я приемала такава, каквато е, а тя мен все е искала да ме прави като нея...

Както и да е! Мерси за всички мили думи, най вече на номер 3, 5 и 6!

Знам за силата на мисълта и имам големи проблеми с песимизмът и самочувствието.... Проблемът ми е, че съм човек на крайностите и ако добия самочувствие, ще се възгордея. Трудно намирам златната среда, но се опитвам и може би ще успея!

Дано всичко е за добро!

*Silver Moon*

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: cde8d01529
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   А и между другото е вярно, че хора като мен са в средата на изкуството. Училището, в което уча е за изкуства.

*Silver Moon*

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: cde8d01529
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Хайде, пишете още мнения! Писах интересите си, за да видя дали на хората им се струва готино! Алчна съм за коментари, моля виии!

*Silver Moon*

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: fbaa62fb77
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Здравей! Пише ти едно момче, което е доста близо до твоите виждания и разбирания за живота. С тази разлика, че аз не съм човек на изкуството, а съм научно ориентирана личност. Тръгнах от малък град за да уча и да реализирам целите си. Никога не съм ходил по дискотеки и барове и считам, че не ни е там мястото на нас - различните. Защото там освен разврат и комплексари, които парадират с общественото си положение, харчейки парите на мама и татко, други няма (или ако ги има са малко). Хората са различни и аз ценя точно това в теб, че си различна, имаш своята индивидуалност и виждания за живота и хората, с които общуваш. Което е прекрасно. Аз бих те посъветвал да продължиш в същия дух, най-лесно е да се пуснеш по течението и да станеш неразличима част от "сивата маса". Радвам се, че има хора като теб, развивай се, дерзай и не се обръщай назад, защото хората, които "лаят" зад гърба ти не заслужават дори да ги погледнеш. Бъди себе си, а останалите да си гледат своя живот, ти можеш отлично да си гледаш твоя! Успехи и смело напред!

С най-добри чувства: D. Crotal89 :)

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 8d4c756674
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Защо при 70% от хората външния вид решава дали си готин, смотан, хубав, грозен, тъп, умен и те така??? Не е важно какво мислят другите за тебе! Ако ти се определиш за красива и найстина го мислиш, кажи ми кой може да уборва мисленето ти? Няма човек който да те накара да си промениш начина на мислене без ти да се потдадеш! Лично мене ако ме питаш ама въобще не ми дреме какво говорят зад гърбът ми! Интересува ме това, защо го правят! А ако просто, защото нямат какво да правят се обръщам и не ми пука повече за тях!

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: cde8d01529
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Много ви благодаря! И аз не разбирам защо хората залагат толкова на външния вид.
Вярно, това е първото, което прави впечатление.
Може би за това толкова хора търпят разочарования от други, защото са били привлечени от външността им, но са разбрали , че не са за тях, а същевременно са пренебрегнали други по-добри, заради външността им...
Тъжно е, но е истина.

Вярно е и това, че сме такива, каквито ние се възприемаме. Аз знам, че не съм хубава, но не ми пречи.

*Silver Moon*

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: f964243acf
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

20.   Де да имаше маце като теб наблизо....

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 3a87ba6e5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Ти си зодия водолей? ! Познах ли. Много познато ми звучиш, като махнем детайлите и интересите. На тези години тези неща са нормални, аз ги избегнах като си намерих по- големи приятели и напълно се изолирах от връстниците. Като съм била на 17 съм се събирала с 23- 24 годишни. Сега съм на 24 и съм със същите хора, малко съжалявам, че не съм приеминала през тези тийн драматизми. Сега вече си имам други драми, в следващ етап ще имам други. Сега се бунтувам срещу лицемерието в хората и с/у това че същите тези хора, които прехвърлиха вече 30- те години се държат като деца ;) Успех :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: cde8d01529
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Не съм водолей , скорпион съм.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 605c5a29f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Номер 21: Аз съм водолей! Асцендента ми е скорпион, вечно търсещи своята идентичност, най- сложните личности. Споко с времето се намираме. Било то чрез общуване с хора и взаимодействие на характери и съдби, било то чрез временно осамотение. Точно се зарадваш, че си на прав път в откриването на себе си и хоп изникват нови въпроси. По някога трябва да приемем, че има духовни неща, които не ни е дадено да знаем и да разбираме поне на този етап. Намери вътрешният си мир. Дано съм помогнала. Давам ти линк, може да си обясниш някои неща: http://obichamzodiyatasi.com/2013/02/28/ascendent-skorpion/

 
  ...

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: cde8d01529
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Точно така съм се чувствала много пъти. Мерси много, ще погледна линка! Иначе едната ми приятелка е също водолей.

*Silver Moon*

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: cde8d01529
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Пишете още коментари, моля ви се!

*Silver Moon*

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: a4ef385bdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

27.   Бе, жена, какви още коментари искаш? ! Хората са казали това, което са могли! Пък и ти и аз се съмнявахме в това, което сме били, и сме искали да знаем как изглеждаме от страни. Ако искаш още коментари хвани някой идиот на улицата, задръж го за 10 мин. обясни му всичко, и ако те разбере ще е цяло чудо (ако те разбере като умствен капацитет в процесора му, а не теб като човек).

Честно да си призная съм намерил темата още когато излезе, и бях меко казано зашеметен от теб, а и от коментарите, и бях ударен. Абе, я гледай! Аз не съм единствен, това е страхотно! И да, точно този въпрос ме терзаеше и мен, защото аз си знам какъв съм, но според хората какъв съм, защото тези като нас са рядкост, но, уви, поне вече знаем, че не сме сами.

Аз съм на 17, момече, от малък град. Живея тих и спокоен живот, не съм много социален, нямам много приятели, но това не ме депресира. Свикнал съм така да се каже. Досега съм разбрал, че по-добър приятел от себе си надали ще намериш, или ей такива двама индивида като нас да се запознаят, че тогава да видиш приятелство до гроб, аббе къв гроб, завинаги, във вечността! :Д
Споделиам мнението на предните коментари, че повечето хора като нас са в изкуството. Ходя на уроци по китара и пиано. С едни хора сме записвали едни песни с програми и микрофон на компютър. Рисуввал съм добре като малък, досатъчно добре, че да е нямало кой да ме надривуса в основното, но съм спрял. Сега съм 12 и живот и здраве, мисля да следвам нещо свързано с кино и тв.

Абе като нас няма, бе, няма и да има. По-готини и точни, честни, реалисти и т. н. аз мнго си се обичам, особено след като разбрах, че нищо ми няма ;д (от тази история), че не съм единствен, ами просто не знам защо и как, но Бог така реши и аз да съм различен в добрия му смисъл.

Хайде, това е от мен! Лека в този късен час. Много поздрави и усмивки.

И ве'рно, бре, пиТчове, пишете повече и по-дълги коментари, у'ее, че поне да видим кой още е с нас.

Благодаря на всички от името на автор(ката).
Иии, ЧАКАМЕ КОМЕНТАРИИ!

П. п.. да ви питам само, какво е това асиндент или нещо такова дето споменахте за зодиите, че нещо си нямам понятие. И в прочем, аз съм везни! :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker