Искам да ми покаже,че може да отслабне. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121321)
 Любов и изневяра (29739)
 Секс и интимност (14379)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6479)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7307)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18561)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Искам да ми покаже,че може да отслабне.
преди: 10 години, 9 месеца, прочетена 1789 пъти
Здравейте,
Аз съм Ж21. Преди време се запознах с едно момче на 27, вече го опознах напълно и разбрах, че много си пасваме и че е страхотен човек. Има само един проблем- доста е пълен, направо дебел с към 40 килограма над нормата. Не ме разбирайте погрешно. Аз също винаги съм била доста пълна до преди няколко години, един ден реших, че това ще се промени, минах през ада- спортувах 4 дни в седмицата, хранех се здравословно и продължавам да го правя. Беше много труден път и се изискваше много воля. Сега се чувствам страхотно и изглеждам добре. Ето защо, вече някак не разбирам как може човек на 27 години да не е успял да намери тази воля за по-здравословен и добър живот. Приемам го като безотговорност към самия себе си, като характеристика на човек, който няма воля да промени нищо в себе си и отрича истината. Мисля си, че той е такъв, наблюдавам го- яде само боклуци по цял ден, когато и да го видя -все яде. Така че, причината не се крие в никакви здравословни проблеми, причината е само в него. Сега искам да съм с него, не ме интересува и толкова как изглежда, но ме плаши това, че той няма воля да се погрижи дори за себе си, какво оставало за деца или съпруга. Той ми предложи да ходим, аз казах, че ще си помисля. Искам да намеря начин, ако може с ваша помощ, да му обясня, че килограмите му не са проблем за мен на този етап, но искам той да се промени и да се погрижи за себе си, защото не е детската ми мечта след 20 години да съм с болен мъж. Искам да ми покаже, че разбира проблема и може да се пребори с него. Че е борбен мъж. Не искам да му казвам, че му отказвам, защото е пълен, защото знам какво е. И мен са ме отрязвали само заради това и въобще не те мотивира да отслабнеш, а просто да се хвърлиш от някоя по-висока сграда.
Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 9 месеца
hash: 973125b69a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   След като килограмите му не са проблем за теб на този етап, бъдете заедно, а и така ще можеш по-деликатно да се намесиш и да му помогнеш да се справи с проблема с килограмите.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 6e1ec918b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Съвета ми е- тръгнете, ходете няколко месеца, и тогава му кажи, поне ще знае, че има за какво да се бори и по-важното- че има кой да му помага и насърчава. Няма как да му кажеш сега и да не прозвучи като ултиматум или изискване, за да тръгнете. Ако му го кажеш сега ще стане конфузно и ще ви раздалечи, но ако му го кажеш когато вече се отпусне покрай теб и знае, че не гледаш само килограмите мисля, че ще те послуша(ако е такъв, какъвто го описваш).
П. С. Не смятай, че всичко, което си успяла да постигнеш е по силите на всеки, и който не го прави е мързеливец и безотговорен към себе си. Не знам, дали мислиш така, но така звучи.
S. A. D.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 43ca7980a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Съвета ми, не променяй човека! Или бъди с него такъв какъвто е с всичките му недостатъци, или не се захващай с него. Той самия не приема наднорменото си тегло, като комплекс, така че не му създавай комплекси. Ти се харесваш такава каквато си, той харесва себе си така. Едно е да помагаш на човек, който иска да отслабне, съвсем друго е да му поставяш условия да промени себе си ако те иска? !? !
Ти си направила своя избор в живота да си живееш "здравословно", живей си! Всеки си има неговия избор в живота и някой хора са избрали обратната страна на твоя възглед.
Майка ми например е 95кг и 158 висока. 10 Години под ред спазва диети успя да поддържа 70кг, но се разболя от диетите, от рекламирания "здравословен" начин на живот. От там реши по-добре да живея 5 години, да ям каквото ми се яде, от колкото 15 години да се тормозя, да броя хапките и да тренирам 10 часа седмично и въпреки това да съм болна и не толкова слаба.
Високото наднормено тегло не се дължи само на ядене, ако беше така, то 100кг човек трябваше да яде три пъти повече от 50 кг човек.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 3da32ec8f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Чета и не вярвам на очите си какво отчаяние ги гони хората, за да се замислят(дори хващат) с някой към когото нямат, ама дори мааалко физическо привличане. Виж не искам да си помислиш, че нещо искам да те засегна, но!! Причината за трайна промяна идва само от вътре! Независимо дали става въпрос за промяна на навици, отслабване или други личностни качества. И понеже сме подхванали темата с килограмите, ти най вероятно сама знаеш как се свалят 5, 10кг? !? А, сега си представи 20-25-30кг и придобиване на една прилична форма. След което разбира се да я задържи... това изисква цялостна промяна на навиците и начина му на хранене, също и активно спортуване. Ти самата спомена, че не виждаш наличие на воля за такава грандиозна промяна. В такъв случай няма особен смисъл да влагаш усилия и надежди, че ще го накараш. Познавам доста такива хора с мек характер, които при първата по сериозна пречка се отказват и намират 100 други причини да се оправдаят за безволието си. Парадокса е, че не става въпрос само за спорт, а за най-различни аспекти в живота. Та така е то, избирайки лесният път, пускайки се летаргично по течението, човек пропуска възможността да плати цената на успеха и да получи удовлетворението от плодовете на своя труд.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 3b10ba62b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Просто му кажи, че би бил по-привлекателен, ако свали няколко килца... Офф, не разбирам мъжете и жените, когато някой им е сигурен, защо се занемаряват след това... Особено мъжете с отвратителните кореми, напуканите пети и шушляковите гащи - покъртителна гледка.

 
  ...


...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 4f1798f23d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Каквото и да си говориме нднорменото тегло си е проблем. Никога не сън разбирал как някой може да е пихтиеста топка лой и да не прави нищо по въпроса. Въпросните 40кг могат да се свалят бавно, здравословно и без нижда от сериозен глад за по малко от 2 год. Или по барзата процедира за3-4 месеца което не препоръчвам. Поддържането на такъв външен вид си е чист мързел, a производните от него ти описа в темата си. Просто кажи на твоя човек че ако не отслабне ще си седи сам и да не ти пука.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker