Проблем с вагината. ПОМОЩ!!! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121361)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14383)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6482)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18570)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Проблем с вагината. ПОМОЩ!!!
преди: 10 години, 9 месеца, прочетена 4208 пъти
Здравейте, пише ви момиче на 14 години. Имам някакъв проблем с вагината. Мисля, че са вагинални гъбички. Преди 2 месеца някъде като свърших училище ми се появи някакъв сърбеж на вагината. Много се притесних, но не казах на мама и не ходих на лекар. Четох, че може да са вагинални гъбички.

Сърбежа продължи около 5-6 дена, не помня точно. И след това спря. Зарадвах се и си мислех, че ми е минало, обаче днес пак започна гадния сърбеж. И да сега съм сигурна, че са вагинални гъбички. Та четох, че чесъна много помагал, но задължително ли трябва да пъхна скелитка чесън във влагалището. Все пак съм девствена и ме е страх.

Също четох, че ставало и със сода, но не съм много наясно какво да направя. Та ще помоля момичетата/жените, които са имали същия проблем като моя да разкажат как са се излекували и дали да направя това с чесъна и също, ако може да ми обясните това със содата. Съжалявам, че ви губя времето, но наистина това е нетърпимо :(. Също така четох, че и ако ядеш много сладко също се появяват гъбичките или нещо подобно.

Последната седмица много наблягам на сладкото и може и от това да са се върнали. И да си призная, че преди около няколко месеца не поддържах много ли лична хигиена, защото вкъщи няма много топла вода и това на 100% е истинската причина за появяването на гъбичките! И не мисля да се обръщам към лекар, защото супер много ме е срам. И също така няма да казвам на мама. Моля ви помогнете ми как да се справя. :((( Благодаря предварително! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 9 месеца
hash: ef133971ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Бях абсолютно в същото положение като теб! Само че причините за гъбичките бяха различни, както и симптомите. Но важното е, че и аз като теб ги имах и не исках да казвам на мама, нито да ходя на лекар! Но с времето ставаше все по-зле и знаех, че сама няма да мога да се оправя, точно тук си бях задала и въпроса какво да правя, не исках да ходя на гинеколог и това си е. Но не ми оставаше друго освен да призная на мама много неща, както и това че имам гъбички... тя ме разбра просто и с нейна помощ отидох на гинеколог за първи път. Оказа се, че не е толкова страшно и се почуствах толкова облегчена. Повярвай ми(знам че няма да искаш да вярваш на непознат от някакъв си сайт, аз поне не вярвах), но все пак-повярвай и ти ще се почувстваш много по-добре. Като се замислиш сама ще прецениш, че в това няма нищо страшно и майката е тази, която най-добре ще те разбере и ще ти помогне. Та аз отидох на лекар, прегледа ме и ми каза специалното название на гъбичките и как трябва да се лекувам. Напълно ми забрани да се мия със сапуни и каквото и да било, освен вода. Това за содата, което ти казваш е точно това - че от време на време може вода и сода за профилактика, но аз не го правих и сега(да чукаме на дърво)съм добре и не са се връщали от много време. С храната - не се ограничавай, това няма проблем. Важното е да се миеш редовно само с вода, да не използваш обществени тоалетни(да ги избягваш) и ако се сетя още нещо ще пиша. Та изписа лекарстви жената, бяха два вида хапчета(ако се интересуваш още пазя рецептата ще ти кажа названието им, защото и мои приятелки пият същите, но мисля, че сама трябва да отидеш и да видиш за себе си). Хапчетата бяха лесни, пиех ги около 10 дена, но другите хапчета се слагаха във вагината дълбоко и се разтваряха там. Беше кофти, но все пак аз не съм девствена, а ти си - това лечение май няма как да стане! И това най-ефикасно ме излекува. Лекарства. С другото, бабини рецепти и аз преди това се опитвах да се лекувам, минаваше ми за 1-2седмици и те се връщаха.... и така се мъчих 4-5месеца. А след лекарствата и след лекаря ми минаха, и вече отдавна нямам този проблем! Наиситна ти стискам палци да се пристрашиш и да отидеш на лекар с майка си, за да не се притесняваш и да оправиш този проблем! Това наистина е най-доброто решение!

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: ef133971ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Права е номер 1 - отиди на лекар, това не е шега работа. Ако ги оставяш да се развъждат, ще стане много зле, това не е шега работа гъбичките са оспасни!!! Отиди на лекар заължително!

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 812f74e79f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Купи си от аптеката смрадлика и я запари с вряла вода и се подмивай редовно с нея. Още с първата промивка сърбежа ще намали.
Ако няма ефект си купи и калиев перманганат.
Това е едно прахче, слагаш една щипка във вода и става лилаво и се подмиваш.
Освен това казваш, че няма топла вода вкъщи, но нали имате котлон, топли си на него и се подмивай редовно.
Как може така...?

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: f33ecfaf77
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Най-добре отиди на лекар, защото гъбичките са доста упорити. Не се притеснявай да споделиш на майка си, има десетки причини, поради които можеш да се заразиш. Обикновено изписват някакви свещички, но това става само след консултация с лекар, зависи от вида на гъбичките. А иначе да, содата помага, но тя е по-скоро като допълнение, но опитай. Една чаена лъжичка сода я разтвори в 1литър хладка вода, това сутрин и вечер.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 5d121ae505
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Чесънът и содата са най-лошите неща, които човек може да си причини. Отиди на лекар и не се осакатявай. Влагалището има киселинна среда. Тази среда позволява на определени бактерии да живеят там. Тези бактерии за жизнено-важни за защита от патогенни такива и гъбички. Содата е алкална(обратното на киселинно) и променя pH-то. Сапуните също са алкални, ето защо си има специални неутрални лосиони за миене там. В най-добрия случай, ще убиеш гъбите, които имаш в момента, и бактериите, които те защитават от тях. Като резултат няма да имаш защита и ще се появят бог знае още какви други гъби и бактерии. Чесънът, от своя страна, не само ще убие всичко живо вътре, но и ще нанесе ужасни раздразнения на матката. Преодолей си срама от лекар сега, защото ако се самоизлекуваш с чесън, когато дойде време да раждаш и да забременяваш с тоя чесън ще се наложи да ходиш по лекари доста повече.
И аз се притеснявах от лекар. Бях на 15, когато отидох за първи път, сама. Ако си девствена прегледът протича по много лек начин. Просто сядаш и ти взимат секрет при съмнение за гъбички. Само като се наредиш на опашката пред кабинета ще ти стане ясно този лекар колко хора вижда на ден и как вече въобще не го интересува кой се съблича пред него.

 
  ...


...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: f25b4a1893
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Не си правете експерименти що се отнася до репродуктивната система. Може да са гъбички, а може да са бактерии, трябва лекарско мнение, а не форум и глупави рецепти, тъй като лечението е различно. Гъбички сами не се махат, необходими са антимикотици. Не се "хващат" само от сексуални отношения, та не виждам от какво те е страх.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 05acbb5b52
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Да, гъбичките са гадни, но не са страшни. При мен се появиха след лечение с антибиотик. И аз като теб чаках да ми минат, ама не стана, даже стана по-зле. Сърбежът беше направо нетърпим и тогава срам не срам отидох на доктор. Даде ми някакво кремче в една тръбичка, което се пъха вътре (по-добре е от чесън) и хапчета. Аз не бях девствена и нямах проблем, но ако те е страх, помоли докторката за помощ. Прави се еднократно и за няколко часа проблемът е решен. Не се тревожи, ако не се сложи дълбоко няма да имаш проблеми с девствеността си, а и това нещо е наистина доста тънко.
Та съветът ми е, не си прави глупави иксперименти с чесъни и т. н., ами върви на доктор. Няма нищо срамно, на почти всички жени се е случвало да имат гъбички. Появяват се по какви ли не причини, даже и след стоене дълго време с мокър бански. След като не те е срам да идеш на доктор когато вдигнеш температура, защо да те е срам заради това? А и да знаеш в един момент ако не вземеш мерки стават все повече и повече и е адски дискомфортно.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 1368e048a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   От авторката : Благодаря на всички за съветите, но просто на лекар не мога :(. Срам ме е супер много :(:(:(. Няма ли някакъв друг начин да се провери дали имам гъбички, без да ме прегледа? Уфф не знам какво да правя :(. Всъщност казах на мама преди 2 месеца, че нещо ми дразни вагината, а тя ми вика да се измия.. Тя просто не разбира, че това не е само до миене. :( Не знам как да й обясня.. Срам ме е просто.. Също така, ако ида на гинеколог само той ли ще ме гледа? Или и мама? И как ще ми вземе секрети? Извинете за супер тъпите въпроси, но не знам какво да правя. Не съм ходила на гинеколог до сега. :( А смрадликата убива ли гъбите или само облекчава?

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 511ab64b8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Не четох цялата тема, но прочетох нещо важно ''Последната седмица много наблягам на сладкото и може и от това да са се върнали'' мило момиче може и гъби да да а може и друго нещо, едно от тях е диабет, от диабета сърби и от долу. Така че само лекар оправя положението

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 20f1b7f615
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Бе момиче, ти как я смяташ? През целия си живот ли няма да отидеш на генеколог, а? Вагиналните гъби когато не се лекуват или когато не се лекуват правилно могат да докарат такъв куп от гинекологични и репродуктивни проблеми, че направо фантазията ти е бедна. Първо разбира се се казва на мама, ако тя не те заведе на личния лекар или направо на гинеколога, се отива при самостоятелно при личния лекар и му се казва какъв е проблема и се моли за направление за гинеколог и ако е възможно да ти препоръча определен такъв.

 
  ...

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 1368e048a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   От авторката : Най-много се притеснявам да ида на гинеколог, защото отдолу съм окосмена и супер много ме е срам :(. А няма ли някакъв начин да ме прегледа без да ме гледа отдолу? Благодаря на всички за съветите :).. Тези дни някак си ще се пристраша да кажа на мама.. И последен въпрос : Възможно ли е гъбичките да се махнат от самосебе си? И дали крем Здраве/Бочко могат да облекчат сърбежа? Благодаря предварително! :)))))

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: a65f33d7c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   купи си от аптеката розалгин.. разтваря се във топла вода и се подмиваш.. много облекчава.. купи си 2 или 3 пакетчета.. подмивай се преди лягане.. като ти мине гледай да спазваш добра хигиена :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 687ef005ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   През живота ти ще ти се налага доста пъти да посещаваш гинеколог. И понякога, от редовните посещения може да зависи не само здравето, но и животът ти. Спри с този глупав страх. Гинеколозите не се впечатляват от твоята окосменост там, ама никак. Те всеки ден гледат пред себе си разкрачени жени, и млади, и стари, и окосмени, и бръснати, всякакви. Точно ти едва ли ще ги впечатлиш с нещо невиждано. Отивай на лекар незабавно, нещата могат да се усложнят.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 05acbb5b52
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Мила, няма от какво да се притесняваш, докторите не ядат хора, освен това в 99 % точно тези лекари са жени, така че те разбират много добре, защото най-вероятно са имали същия проблем поне веднъж в живота си. А ако има кажеш, че си девствена ще бъдат много внимателни и ще направят всичко възможно да не ти е дискомфортно. Ако не искаш и майкати да присъства просто я помоли да те изчака отвън, аз например първият път бях с мама, ама това си е твое решение. Разбери гъбичките няма да изчезнат отсамосебе си! С всичките тия неща, които са ти препоръчали хората можеш само да облекчиш сърбежа, но не и да се излекуваш. А ако не се излекуваш ще плъзнат из цялата ти репрудоктивна система и ще стане... оле мале! Та по-добре да преодолееш срама си и един път да идеш на лекар, отколкото после да те мъкнат от доктор на доктор и да имаш кой знае колко сериозни проблеми. Така, че спри да се държиш като бебе и действай!!! Ако не ти се ходи с майка ти иди сама или с някой приятелка или друга жена на която вярваш, леля, по-голяма братовчедка и т. н. Абе с който искаш, ама иди!!! ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 1368e048a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   От авторката : Благодаря на всички за съветите. :) И да обидихте ме да кажа на мама и да ида на лекар. Всъщност като се замисля така и така мама ще разбере, че имам гъбички и ще ида на лекар, така че по-добре да й кажа докато е време, отколкото да отлагам и да стане по-зле. :)))))

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 7e2168aa15
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Не бива да се бъзикаш със здравето си ако не можеш да си го позволиш :)

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 1513757e03
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Ползвай Розалгин вагинален раствор

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker