Какво е да работиш вкъщи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Какво е да работиш вкъщи
преди: 10 години, 9 месеца, прочетена 7220 пъти
От три години работя вкъщи, работа за която преди това само си мечтаех да имам. И както се казва - Внимавай какво си пожелаваш!

В началото работех за други хора, но от година работя за себе си. Докарвам си добри пари, такива, които ако работя някъде в моя град няма да получа.

Ще кажете, СУПЕР! Да, ама не. Работата вкъщи освен добрите страни - нямаш шеф, гадни колеги, не гониш автобус, можеш да си небрежно облечен и да работиш когато искаш... мога да кажа, че не е толкова хубаво.

Защото аз работя от сутрин до вечер, за да мога да си докарам необходимите пари. Нямам толкова социални контакти, освен като отида до магазина и да разходя кучето. Останалото време е само работа и пак работа.

Улових се, че от едно скоро време започвам да се изнервям и депресирам, защото съм общителен човек, а този затворен живот ме тормози. Когато споделих на майка си, тя каза, дали помня времето, в което постоянно бях навън с приятели, но нямах работа? Да, помня го и понякога ми липсва.

Има ли тук хора, които като мен работят вкъщи и дали им тежи и на тях този начин на работа?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 9 месеца
hash: bd04fb1096
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да, аз работя от вкъщи. Мисля, че проблемът ти не е толкова в самата работа, колкото в това, че си социален тип и ти липсва общуването с хора. Аз съм интровертна и по-скоро ми е приятно да съм си вкъщи, хората ме изнервят и социалните контакти не ми липсват. Излизам 1-2 пъти седмично, колкото да не стана съвсем антисоциална, но това ми е напълно достатъчно. Може би помага и фактът, че живея с мъж и вечерите никога не ги прекарвам сама. Много зависи как ти се стича животът и какъв тип човек си, иначе работата от вкъщи за мен е благословия, не бих тръгнала да си търся "нормална" работа за нищо на света, благодарна съм, че имам възможност да работя от вкъщи за себе си.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: e4e816f547
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз уж не съм социален, обаче не виждам с какво висенето вкъщи като самотник е по-добро от висенет в офис? Същото е. Разбира се най-добре е работата ти да е активна, да има малко или никакво висене пред компютър и заврян в някой офис.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: ca5be08d78
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   И аз работя от вкъщи и се чувствам по абсолютно същия начин като номер 1. Работила съм и в офис и там ми беше 100 пъти по-еднообразен деня, въпреки множеството хора, с които общувах. На мен лично ми харесва свободата, която ми предоставя работата от вкъщи-когато ми се спи-спя, ако ми се излежава-лежа, като ми се кара колело съм навън, като ми се готви-готвя. Нивото на стрес е в пъти по-малко, отколкото ако имаш шеф, колеги, клиенти... И аз, обаче, живея с мъж и освен това си прекарваме вечерите на друго място, извън дома, връщаме се само за да спим. Ако и вечер си оставах в къщи, не знам.. сигурно щеше да ми е по-тягостно определено. И все пак си мисля, че проблемът не ти е в работата у дома, а в това, че не си уплътняваш свободното време с приятни за теб и разнообразни дейности, и най-важното- извън дома.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 6aea8161f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И аз това щях да кажа като номер 1. Проблемът не е в работата, а в това че си екстроверт. Според мен просто търси повече контакти с хора, дори и да е за сметка на работата. Иначе ти и на трудов договор да работиш, ако работиш по 12 часа на ден, пак няма да имаш време за общуване, дори и докато си на работа.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: d451cc8949
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Около 2 години работех така като уеб програмист. Беше за една германска фирма, която имаше и българско представителство. Разбрани хора и плащаха добре. Обаче и аз се чувствах много потиснат непрекъснато да стоя вкъщи. Живеех в квартира от една стая (сега пак живея така, но на друго място) и ми липсваше излизането навън и общуването... затова и си потърсих 'нормална' работа и вече 3 години съм на такава. От 9 до 18ч. всеки ден, на около 4-5 км отвкъщи и през повечето време ходя с колело. И честно казано и това взе да ми писва - вече се чувствам като робот. Начи като бачках отвкъщи се чувствах антисоциален, а сега се чувствам като робот от 'матрицата'. На сегашната работа ми харесва само това, че ходя с колело. Дали някога ще намеря работа, която да ми харесва...? ! За общуването - сегашната ми фирма е голяма - над 100 човека, обаче 95% са мъже и то програмисти и 99% от разговорите са за програмиране, компютри и подобни. Абе взе да ми писва в един момент...

 
  ...


...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 724eb66089
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Я споделете какво работите?

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 22dfd32bb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От авторката: Благодаря на всички за мненията. Преди работех между хората, а и по принцип обичам да съм между човеци и може би това ми се отразява в един момент. Днес стоях и си мислех, самоуспокоявах се де, че доста хора са без работа или работят нещо, което или не им харесва или заплатата е никаква. А аз се оказвам някаква недоволница :) Не съм се затворила съвсем, виждам се с приятелки 2 пъти в седмицата, чувствам се добре после, но като минат 1-2 дни и пак ме прихващат. Номер 5 и ти си като мен, нито така, нито онака :)

Колкото до мъж, приятелят ми е в чужбина, там учи

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: fd1101f879
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   От номер 1, аз съм преводачка на свободна практика.
Исках само да допълня в отговор на номер 2, че има голяма разлика между "висенето" в офис и вкъщи. В офис дори да нямаш работа, ти си висиш и цъкаш фейсбук, докато вкъщи, както каза номер 3, можеш да си уплътняваш времето така, както си поискаш. Никой не ти държи сметка в колко си станал, дали си прекъснал работа, за да сготвиш или да пуснеш прахосмукачка, дали си приключил в 3 през нощта или си свършил повече работа накуп, за да си освободиш един ден и да си почиваш. Така че разликата е огромна. Много повече свобода дава този вид работа, най-малкото защото никой не ти държи сметка за нищо, освен работата да е свършена качествено и в срок. За мен поне като жена, която държи и домакинската ? работа да е свършена, и да има време за себе си, работата от вкъщи е идеален вариант.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: e4e816f547
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Най-хубаво е да се работи навън, сред природата. Не съм от хората, които могат да издържат да висят по цял ден между 4 стени, пък било то в офис или вкъщи.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: b222bee796
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Честно казано не ви разбирам :) Това вашето мрънкане е все едно да мразиш салам, всеки ден да си правиш сандвич със салам и да се оплакваш после.
Ами като ви е еднообразно вкъщи да работите, организирайте си по-добре нещата, ако трябва работете с 1 час на ден по-малко и през този час си намерете някакво социално хоби - фитнес, кръжок по бродерия, каквото и да е, между хората. Всичко си е във вашите ръце.
Знаете ли на колко хора им вадят душата малоумни шефове за без пари и работят и по празници и през нощта, без да им се заплаща!

 
  ...

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 76dfda3045
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Номер 10 е прав.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 7a02ef4593
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Е, така е. Каквото и да избереш, дали да работиш от вкъщи или от офис все си има и хубавите и лошите страни. Когато работиш от вкъщи не ти се налага да гониш автобуса, да се издокарваш с костюм, да спазваш стриктно обедната почивка и т. н., но пък за сметка на това си стоиш вкъщи и има куп неща, които те разсейват, примерно съседите правят ремонт или решаваш, че е време да разходиш кучето...
Да работиш в офис също си има и хубавите и лошите страни. Да, срещаш се с хора и общо взето никой не те разсейва със странични неща, но пък вече споменах това за транспорта, дрес кода, стриктните почивки и не на последно място интригите, клюките и разправиите между колегите. И искаш или не всичко това ти влияе. Представи си, опитваш се да проведеш важен разговор по телефона или пишеш майл на важен клиент, а в това време колежката ти се разправя с шефа защото пак нещо е сгафила. Кофти и хич не ти помага да се съсредоточиш. Вкъщи такъв проблем нямаш. Е, стига да не ти звънне съседа за да те пита имаш ли захар или домуправителят да не е решил, че точно сега е моментът да събере парите за чистачката.
Та идеална работа няма, важното е поне да не ни тежи прекалено, защото тогава става наистина зле. Представи си 30-40 години всеки ден да правиш нещо, което мразиш! Бляяяк! За това докато сме млади имаме време да опитваме от всичко и да решим, кое най-точно отговаря на нашите нужди и желания.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: b2eb546e0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Съпругата ми работеше вкъщи. В месеца имаше последователно около 15 дни свободни, десетина дни с нормално натоварване и пет дни интензивна работа като последните 2-3 дни ги прекарваше почти без сън.
Единият от проблемите беше, че в натоварените дни косвено тежестта падаше върху семейството, а и ние и пречехме, колкото и да се опитвахме да не го правим. Все пак не живеем в палат.
По-важният проблем беше, че роднините й така и не възприеха, че като не ходи на работа предприятие, това не означава, че не работи. В тази връзка обичайно й стоварваха всякакви мероприятия - от водене на възрастните по лекари до инцидентни гостувания - по правило точно в най-натоварените дни.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: e206c4778c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Добре е да работиш от в кьщи ако си с деца,особенно ако са малки.Или пьк си с достатьшно опит по принцип вече или пьк общуването с хора не е приоритет за теб и си с една по-друга нагласа кьм нещата.
А и сега с тоя интернет.....винаги може да общуваш с хора.

Като бях по-млада за мен беше важно и ми действаше стимулиращо сутрин да излеза,да сьм сред хора,да има с кого да общувам, да се доказвам професионално......но вече това не е важно за мен.
Сега пак ще работя от в кьщи и ми е много добре.Сама си организирам времето,кога какво ще правя.Децата ми са порастнали,но друго е да сьм си свършила домакинската работа през деня и вечер да отделя време за общуване с тях и мьжа ми.Определено напрежението и стреса ще са ми сведени до минимум.На мен ми допада тоя стил на живот.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: e4e816f547
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

16.   Идеалната работа е тази, при която в офис се прекарва най-много до 50% от времето, а през останалото ходиш на терен (хидро инженер, еколог, орнитолог например). Да седиш пред някакъв монитор 8 часа на ден е ненормално, било то вкъщи или в офис.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 45b1a553d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Не мисля, че да работиш от вкъщи е задължително по-добре, отколкото в офис. И двата варианта имат предимства и недостатъци, всичко зависи от конкретната професия и отделния човек дали ще бъде достатъчно ефективен и ще се чуства добре. Лично аз не бих се ангажирал да работя от вкъщи, разсейвам се повече и съответно изгубвам повече време. Офиса, колегите, ръководител внушават отговорност и отиването на работа е един малък ритуал, който ме настройва психически. За сметка на това пък офиса може да е отдалечен от дома ти и да губиш значително време в път, колегите да са гадни интриганти и да ти създават главоболия, шефа да е използвач и кофти човек.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: be3b1a991e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   И на мен ми тежи вече след три години работа отвкъщи. Има намръщени сутрини, когато никак не ми се излиза и съм благодарна, че мога да си остана на топличко, но повечето време ми липсва да съм сред хора, точно като автора. Наистина е стимулиращо сутрин да си облечеш хубави дрехи и да излезнеш, а след работа по пътя за вкъщи да се видиш с някого поне за малко. Тези хобита, които някои предлагат са може би решение, но и на тях ходиш сам и ги правиш сам и се прибираш сам.. Аз също имам мъж вкъщи и вечер го чакам като топъл хляб да ми донесе полъх от външния свят. Все си мисля, че трябва по-добре да си планирам свободното време и да се уговорям по-често с приятели, но стоенето вкъщи може съвсем да те разложи и размързеливи. Какво е решението и аз не знам. Все повече общувам по интернет.. Казвали са ми да си взимам работата и да сядам в някое кафе, поне да е нещо различно и да виждам муцуни. Досега не съм го правила, но може би е решение някакво. По-скоро временно, докато си намеря друга работа с повече контакти покрай нея.

Не исках толкова да "мрънкам", колкото да кажа, че - да, има и други като теб и давай да мислим заедно какво да правим.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 5d6110dfe6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Аз съм интровертен тип, работя от вкъщи вече две години. Завърших висше, намерих си работа и имах избор - в офиса или вкъщи. Казах вкъщи и се радвам. На мен ми харесва много това, че мога да работя по всяко време на деня. Тоест, мога да изляза вечер, да се прибера сутринта, да спя до обед и после да си свърша работата. Ако работя в офис, то си има точно определено работно време и няма такива работи да се моткаш колкото си искаш. Другото, което е, аз съм с много лоша имунна система, та откакто работя вкъщи, не ми се е случвало цяла зима да карам на режим два дена здрава и пет - болна. Харесва ми и това, че имам време за всичките си прищевки - в офиса може ли да тръгна в почивката да правя гимнастика? Ми не... ама вкъщи мога. :) Изобщо аз намирам много плюсове и наистина харесвам обстановката, в която работя... у дома съм си.
Понякога обаче и аз се чувствам неприятно от това, че съм цял ден между четири стени. Най-вече през лятото или пък като се усмихне едно хубаво слънчице посред зимата... Като е през зимата просто преценям ситуацията - дали да свърша по-бързо работата и да изляза или пък да изляза и после да наваксам...
А това лято наистина ми докривя много по едно време. Заради това си купих лаптоп (макар да си предпочитам настолния) и зпочнах да работя навън, в едно кафене с градина в парка. Е, не всеки ден бях там, но като ми се излизаше на въздух, сред хора - ходих там. Сядах, работих, запознах се с персонала, че и с други хора по случайност. Беше хубаво. Можете да пробвате, ако искате. :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 4db0fdcdfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Кажете рецептата за работа от вкъщи? :)))

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: d451cc8949
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   20, някои професии го позволяват, други - не, рецепта няма.

 
  ...

...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 318ae66798
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Телевизора ме влече

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 7aca75f127
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Да, аз съм като теб и кандидатствах за истинска работа, предстои да ми се обадят, а взех да се двоумя дали наистина го искам... друго си е да разполагаш с времето си и да правиш каквото искаш, макар и ангажиран.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: a46dccca70
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   В момента съм безработен. Интровертен тип съм, харесва ми да съм си вкъщи. Когато работех също ми допадаше да съм част от екип, но като че ли последните години ми харесва повече уединеността. Женен съм. Жена ми си ходи на работа, аз обаче се чудя какво мога да работя от вкъщи или сред природа. Изкарах курс по програмиране, базови неща, но незнам дали искам да се занимавам с това, ходя да фотографирам от време на време на вън и доста ме разтоварва, но не може все така да е и се чудя какво да предприема, тъпо...!!!

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 349b96a1ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Какви професии имате, че да можете да работите вкъщи?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: b916e2b78f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   научен работник. ако пишеш статии например или провеждаш изследвания, обработваш данни и т. н., не е от значение къде го правиш и няма нужда да ходиш в офис.

 
  ...

...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 45b1a553d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   Същото като да работиш от офис - пак си е чиста загуба на време. Друго си е да спечелиш от тототото и да си гледаш кефа.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 7a02ef4593
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Честно казано, аз не бих работила от вкъщи. Да, понякога, най-вече зимата, ми е неприятно да ставам рано, да чакам транспорта и да бързам за работа, обаче отивам в офиса, съсредоточавам се и си свършвам работата за 8 часа и после знам, че съм свободна да разполагам с времето си. Докато ако работех от вкъщи, щях да ставам късно, да се мотая, да пия кафе, о ама дават интересно предаване по телевизията, ще почна след него...и накрая станало обед, пък аз още нищо не съм свършила. И накрая за да си свърша работата за деня вместо да приключа в 17,30 щях да свършвам в 22 часа. Така, че аз никога не бих работила от вкъщи, ама на някой може и да му харесва.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 327adffd88
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Радвай се че въобще имаш работа. От вкъщи е най - добре, повярвай....

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 2c12acb4e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   И аз работя от вкъщи, и при мен е същото, дори сега не спя, хах. Много е гадно, никога не се хващайте, времето ви отива за без нищо. Работите много и накрая не спите, отрязвате всичките си приятели и ставате самотник, на 23 съм, няма смисъл да си пилея младоста, утре отивам на интервю за друга работа, със сигурност заплащането ще е по-добро, социланите контакти също, единственото полезно нещо, което отбелязвам на работата от вкъщи е че придобих самоувереност, тъй като се напрягах до край, учих деноношно и сам завършвах проектите си, докато преди това бях в голяма фирма, без да се развивам по някакв начин. готов съм отново за голяма фирма, но този път ще е различно. пожелавам ви да не работите от вкъщи.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 2a6c6f138a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Лъжци! Измамници! Това което предлагат не истина, внимание ще Ви измамят!

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: da7bb9b815
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

32.   Аз издържах една единствена година да работя в къщи. Превеждах книги. Полудях! Не е това животът за общителен човек като мен. След този период започнах работа в ежедневник и съм си тук и до днес - в обичайната за всеки вестник лудница. Книги отново превеждам, ако нещо ми хване окото, но предупреждавам издателя да не ме притиска със срокове и работя върху тях сутрин и през уикенда.
Може би за млади майки работата у дома е облекчение. Но за енергичен и социално активен човек е смърт.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 2edeefdce1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

33.   На мен пък много ми допада работата от вкъщи. Преди време превеждах книги и ми беше супер. Сам си планираш времето, по-свободен си, по-организиран и т. н. С приятели пак можеш да се виждаш, няма никаква пречка.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker