Раждане секцио - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121455)
 Любов и изневяра (29773)
 Секс и интимност (14395)
 Тинейджърски (21912)
 Семейство (6485)
 Здраве (9614)
 Спорт и красота (4711)
 На работното място (3191)
 Образование (7315)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18592)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Раждане секцио
преди: 10 години, 7 месеца, прочетена 9981 пъти
Доколкото знам при секциото се прави клизма и се поставя катетър. Клизмата знам какво представлява, но за катетъра само сам чувала. Моля обяснете ми за какво точно случи, как се поставя и болезнено ли е. А при нормално раждане нужни ли са тези неща? Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 7 месеца
hash: 3fd12d6b11
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, да не би да се чудиш как да родиш?
Аз родих януари тази година естествено. Клизмата е има и естественото раждане, без това не може. След приема в болницата за раждане ти забраняват да ядеш и да пиеш вода само ти мокрят устните. Обикновено секциото се планира с уговорена дата и час, но има случаи, в които секциото е наложително. Когато аз раждах 2 жени преди мен ги оперираха по спешност, заради липса на разкритие. Ще ти кажа от опит и от това което видях в болницата, при естественото раждане много боли,контракциите те карат да се гърчиш и виеш от болка, но много бързо се възстановяваш, 2 часа след като родих се разхождах по коридорите и се грижих сама за детето си. При цезаровото сечение раждането е почти(бият ти упойка) безболезнено, но след това отнема месеци да се възстановиш и 1-вия месец не можеш да се грижиш сама за детето си, трябва да имаш човек плътно до теб. Другото което е много важно е ,че в държавните болници правят извършват цезараво единствено по спешност. Така че ако държиш да раждаш секцио, а нямаш основателни причини за това, трябва да си платиш за операцията, и то в частна клиника, доколкото знам цените са около 1000, 1300 лв, поне в Селена Пловдив е така. В държавните болници извършват цезарово сечение само когато няма друг изход. Мен ме чакаха 8 часа за да получа разкритие и не искаха да ме оперират до последно.Това е, което изпитах и видях, дано съм ти помогнала.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 6e0b217d40
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

2.   При нормалното раждане се прави клизма, с цел когато започнат напъните, вместо бебе, да не излезе нещо друго.
Все пак екскрементите са мръсно нещо, а бебето трябва да се посрещне в стерилна среда.
Катетър не се слага при нормалното раждане, напротив - лекарите стриктно следят, дали родилката се връща към нормалните си физиологични нужди - уриниране, дефикиране, защото това показва отсъствие на проблем или щета от процеса на раждане върху отделителната система.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 9e47fa2f0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   При нормалното раждане се прави клизма, а за катетър - не. Клизмата не е особено приятна, но по-добре е да се прочистят червата, защото при напъните може да се получи изпускане и е ужасно неприятно и даже опасно за бебето. Колкото до секциото - не знам, раждала съм два пъти по естествен начин.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 83d33af3f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Катетър се поставя още докато си под упойка, така че не усещаш нищо. Веднага след операцията няма как да станеш и се налага катетър. Ставането е на другия ден, боли доста съществено, това си е коремна операция. За клизма не си спомням. Аз имах контракции, изключително неприятно усещане, но ми бяха изтекли водите и след 12 часа стана ясно, че бебето губи тонове и ме оперираха поради тази причина. Но това беше преди 14 години и наистина тогава секциото само по необходимост се извършваше. Излизането от упойка също е гадно, зависи от упойката, ама и не само от нея.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 9f158e2e2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   И аз раждах секцио, не са ми правили клизма, дадоха ми разслабително което да изпия от предната вечер, а сутринта преди операцията слагат катетър, малко е неприятно бутат една тръбичка в уретрата за момент боли.
След операцията не съм се възстановявала месеци напротив, още на другата сутрин станах сама да отида до тоалетна, и на 2рият ден ми донесоха бебчо. Като ни изписаха също си се грижех за него съвсем сама, не са ми помагали, операцията отначало придърпва малко и боли леко като болки при цикъл. Пазех се да не вдигам тежко.

 
  ...


...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 20a48f295a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   не съм чела предходните коментари, но поставянето на катетър не винаги е наложително и задължително. Аз родих сина си със секцио и нямах катетър. Няма нищо страшно. Е естествено е болезнено, защото си е коремна операция, но колкото и изтъркано да звучи като си видиш детето всичко се забравя. :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 20a48f295a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   А номер 1 това, че след секцио трябва месец да се възстановиш не е вярно. Аз бях секцио и от първия ден сама си се грижих за бебето си! Ако имаш колебания относно раждането по добре се посъветвай със наблюдаващия лекар и вземете най-доброто решение за теб. Не слушай този или онзи. Прецени сама и със специалист! Съвет!

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: dbd212bd80
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   От авторката: Благодаря Ви за отговорите, но в нито един нямаше написано точно как се поставя катетъра. Разбрах само, че само при секцио се слага.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 5bfa377379
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Два пъти съм раждала планирано със секцио. И двата пъти ми правиха клизма и сложиха катетър предварително. Не боли слагането на катетър. Не е вярно, че се възстановяваш 1 месец. Аз се възстанових за около седмица. Първия ден при ставането си боли много, всеки следващ ден по-малко. Но си е коремна операция. Аз исках да раждам естествено, но не стана. Мои познати с естествено раждане и много шевове, им трябваше месец, за да се възстановят. Много е индивидуално.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: c5121e99c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз родих секцио и ще ти кажа, че самото раждане става бързо и не боли, ама после болката е много голяма при възстановяването. Не при всички е така, но имам чувство, че при мен нещо се беше усукало и докато се оправи мина бая време. Ставах до тоалетна в болницата с адски болки, даваха ми някакви обезболяващи, които не помагаха много. После това нещо се оправи и спря да ме боли. За детето, въпреки болката, си се грижех, не е вярно, че цял месец има нужда от човек. Аз съм пример, че и с болки ако има желание има и начин. Но бих ти препоръчала естествено раждане, аз за такова отидох когато ми изтекоха водите, но разкритие почти нямаше и почнаха да падат тоновете на бебето, та се наложи секцио. Иначе катетър ще ти сложат, ако е секцио, клизма ще ти правят ако е естествено раждането. На мен ми направиха клизма, защото очакваха да е естествено, но като видяха, че няма накъде ми сложиха катетър и се стигна до секцио.

 
  ...

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 665fef3f9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Аз съм раждала секцио - първо ми направиха клизма, после ми сложиха катетър, преди упойката. Катетъра- слагането му не ме болеше, но клизмата ми беше много неприятна. За самата операция- не усещаш нищо, не е приятна, защото по едно време много ми прилоша и уж се мъчех да повърна, но понеже не бях яла и пила не успях. Минава за около половин час- максимум един. След това обаче си боли- болката е голяма точно 3 дни, на четвъртия почти отшумя, след седмица бях добре, само при изправяне усещах. Грижих се за бебето нямах проблеми, дори нямаше месец, когато го смъкнах с количката по стълбите, защото асансьора не работеше, и нищо не усетих от операцията. Белега е ниско долу, не се вижда. Според мен не се притеснявай, не е толкова страшно.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 0390c5f4ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Катетъра къде се слага?

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: cedfe7be51
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Е как къде се слага? В уретера се слага, т. е пикочопровода. Не е толкова болезнено поставянето, просто е неприятно и това ще ти е последната грижа със сигурност... Раждането не е най-големия кеф на света, така че си променя нагласата. Но и да се страхуваш излишно, както и да се опитваш да предвиждаш всичко няма смисъл. Просто бебето трябва да излезе и няма кой друг да го свърши освен теб. Ако имаш доверие на лекаря, няма да имаш проблем-психическата нагласа е много важна.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker