Болна ли съм? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121343)
 Любов и изневяра (29747)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Болна ли съм?
преди: 10 години, 7 месеца, прочетена 2243 пъти
Здравейте, аз съм на 16 и...
Проблемът е, че скоро получих паник атака и след това в мен остана една силна тревога, притеснение и безпокойство, спрях да се храня нормално, езика ми побеля, с горчив вкус в устата и лош дъх. Отидох на психиатър и ми изписа антидепресанти. Започнах ги и след 2 дни отидох на училище, защото беше понеделник, но издържах само 1 час и се обадих на майка ми да ме вземе, консултирах се отново с психиатъра и ми каза да си остана вкъщи тази седмица и мисля, че това беше добър избор, защото тревогата се усили, имах 3 безсънни нощи, след това тревогата значително намаля, даже почти изчезна, но се появиха натрапливи мисли (споменах ли, че пулса ми е висок).. мислих за самоубийство, но толкова ме е страх от това, а не знам защо си го мисля, това е последното нещо, което искам!! Също така не мога да спра да мисля какво ми има, дали ще се оправя? ! Една семейна приятелка каза, че изпитвала същите неща и, че било от щитовидната жлеза и сега не мога да спра да мисля и да се измъчвам от мислите дали съм болна от нещо, от какво и дали ще се оправя. Ходих на ендокринолог преди време и уж всичко беше "нормално", но ме подложиха на диета, защото съм с наднормено тегло и малко разширена лява камера на сърцето, мина малко повече от месец и се почна това с тревогите и мислите. Не знам, какво да мисля и правя, говоря с майка ми постоянно, много ме подкрепя, защото тя е преминала през дълбока депресия, но ако и вие знаете нещо - споделете!
Наистина искам да се измъкна от това положение и гледам с надежда към оздравяването, но за момента само се моля на Господ и се надявам. Обичам живота и не ми се иска да съм болна от нещо сериозно.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 6 месеца
hash: bcae2aa470
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Отиди на психолог, не на лекар!

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 31e75305f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Състоянието ти не е болест в истинския смисъл на думата. Днес много хора страдат от това. Първо, се успокой! Тревожността ти е неоправдано повишена. Не е хубаво от тази възраст да започваш с толкова сериозни и силни лекарства. Трябва да разбереш, че ти сама трябва да се измъкнеш от това, а всеки друг, дори и специалист, просто ти помага. Добър психолог е по-добър от психиатър.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: eb948bac19
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Чети много внимателно това, което ще ти кажа. :
Първо се успокой и спри да си втълпяваш простотии, защото всичко е от съзнанието и мислите на човек, всичко идва от нагласата. А лекарите ми се струва бая са те наплашили. Ако толкова пък те е страх, аз не съм специалист и не мога да ти кажа, но за твое лично успокоение иди, за да се увериш, че всичко ти е ок и да не си под напрежение. Аз преди имах проблеми с кръвното налягане, на 16 години съм също и беше на нервна почва, понеже бях под голям психически стрес, заради доста проблеми вкъщи. Ходих на първо време по разни неграмотни доктори (понеже си бях на село и нямах друга алтернатива), завършили в Румъния с тройки и ми изкараха някои колебания в сърдечния ритъм на кардиограмата, па даже и с бъбреците ми казаха, че е много вероятно да имам проблеми. И тогава си бях втълпил, че ми има нещо, просто се страхувах много и нон-стоп като тебе мислех за тоя проблем и си въобразявах, че ми има нещо. След това отидох при специалист кардиолог педиатър, която се оказа изключително интелигентна, на средна възраст жена, с дългогодишен опит в областта си. Та направих си пълни изследвания на всичко и се оказа, че ми няма нищо... само нивата на магнезия в кръвта ми бяха на границата и от това и получавах доста болезнени крампи от време на време, но пих като хранителна добавка магнезии и всичко се оправи. Нооо много се отплеснах, мисълта ми беше просто да се успокоиш и да не си въобразяваш разни работи преди да си сигурна

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 4dafcc47a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Отиди отново да ти пуснат изследвания на щитовидните хормони, обаче на всички, включително ТАТ и МАТ. Има причина за това то състояние, то не е паднало от небето. Може да се дължи наистина на щитовидното жлеза. Работата на психиатъра е да открие причината и да работите по отстраняването й. Но аз също мисля, че е по-добре да отидеш първо но психолог, а ако той прецени, да си продължиш с психиатъра. Не губи време, защото всичко това се оправя бавно и не се знае колко години ще минат.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 63807fe691
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Благодаря ви за мненията, бяха ми от полза! Записах си час при терапевт и се надявам всичко да се подобри и да се върна към нормалния си живот.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker