Панически атаки или панически страх. Как да се справя? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121341)
 Любов и изневяра (29746)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Панически атаки или панически страх. Как да се справя?
преди: 10 години, 6 месеца, прочетена 6233 пъти
Здравейте, на 23 години съм и от месеци имах най-различни симптоми отначало започна със сърцебиене и трудно заспиване. След това малко по малко започнаха да се появяват и други симптоми вече по тежки стягане в гърдите, страх и пресъхване в устата като се кача в метрото и т. н. Докато един ден не стана и най-тежката криза докато шофирах - изтръпна ми ръката и лицето, започна да ме стяга нещо в главата. И от този момент аз започнах да имам тежки кризи. Ходих на най-различни лекари- кардиолог, ендокринолог, УНГ, и т. н. И НИЩО НАПЪЛНО ЗДРАВА. Един ми казва че имам фобия друг, че изпитвам панически страх започнах да пия най-безобидното лекарство към което няма да се пристрастя, но и сега имам такива проблеми, напуснах работа защото мислех, че тя е причинителя за стреса, но уви явно не е само това. Водя еднообразен живот, имам връзка от 6 години с едно момче, не излизам много и може би и това също ми е повлияло. Има ли някои преживял нещо подобно? Как се е справил с проблема?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 6 месеца
hash: 32c6bd369b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Подобни състояния възникват при дисбаланс в метаболизма в нервната система и се коригират с лекарства. На консултация при психиатър бяхте ли? Аз Ви препоръчвам да отидете на преглед при психиатър.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 0c80b37a1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Разбирам те напълно какво изпитваш, болката повреме и след една паник атака е ужасна. След това се чувстваш като "пребит". Някой ефикасен съвет за съжеление не мога да ти дам, все още не съм го открил за себе си. Само мога да кажа, че няма да е правилно да избягваш местата, на които са ти се случвали преди. Като цяло ще е грешка ако се затвориш в къщи. Желая ти всичко добро и имаш подкрепа от човек в подобно положение тоест мен-макар само виртуална и няма да те стопли но това е от мен.
Усмивки!

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 145362fa53
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Авторке, а температура имаш ли?

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 8813447e3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Първото нещо, което трябва да разбереш, че подобно на болката, която ни сигнализира, че нещо не е наред с физиката ни, паническата атака ни показва, че нещо не е наред с психиката ни и по-точно начина по който живеем. Помисли над това, доволна ли си от ежедневието, връзката си, забавляваш ли се достатъчно и т. н.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 73d016c260
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Да и аз имах панически атаки и то не от най-леките. В момента в който разбрах, че от това не се умира, спряха и не са се появили повече, колкото и странно да звучи. Успех миличка!

 
  ...


...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 0ed4e3d90e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   имах веднъж през живота си и това беше през лятото аз имам страх от инжекции и сънувах че ще ми бият инжекция и толкова много се оплаших и паникьосах че се събудих със задушаване и силно сърцебиене станах и излезнах на вън и целия треперих и неможех да си взема въздух а сърцето ми биеше толкова бързо че на моменти прескачаше, седнах на земята и изпитах силно безсилие нямах сила да извикам жена ми да се обади на спешна помощ пробвах да се изправя но нито един мускул не ми се подчини и единственото което се досетих да направя беше да си вземам дълбоко въздухи след около 3-4 минути се успокоих беше много гадно изживяване помислих си че получавам инфаркт или нещо подобно на другия ден ходих на специалист и лекара ми каза че съм здрав и ми изписа едни хапчета които ми каза да пия само и единствено ако се повтори -хапчетата мисля че бяха на основата на магнезий, разбирам те какво ти се е случило незнам как точно да ти помогна но все пак открий какво точно ти има успех и весело изкарване на коледа и нова година М30

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 219d98f34f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Стрaнно е, но вечертa нa свaдбaтa ми( омъжих се зaщото зaбременях, не е имaло любов от моя стрaнa)ми се случи зa пръв път, след товa през няколко мес. в продължение нa 7 год.
Откaкто се рaзделихме и впоследствие рaзведохме, до сегa, минaли сa 14 год. не ми се е случвaло:-)))
Може би зaщото съм отново омъженa, този път влюбенa и щaстливa.
Искaм дa кaжa, че сa прaви тук, проблемa е психологически.
Aко не можеш сaмa дa го откриеш, потърси психолог.
Весели прaзници!

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: d92cd1a5ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Паническо разстройство "по учебник". Отиваш на психиатър и ти изписва коктейл от лекарства, които да пиеш. Най-често се причинява от дисбаланса на серотонин - адреналин в мозъка. Пиеш по схема Серопрам, а когато усетиш, че започва атака - превантивно Ксанакс. Лека-полека ще отшуми, но най-главното е да си запечаташ в главата, че от такова нещо умрял до този момент - няма. Когато тръгнеш за място, което ти попада в т. нар. "опасна зона", не го избягвай, напротив, отивай там смело и да не ти пука. Сама ще видиш, че няма нищо страшно и тези атаки ще спрат от само себе си. Но като за начало - психиатър. Иначе, не се притеснявай - няма ти АБСОЛЮТНО нищо. Давай смело и скоро ще черпиш от живота отново с пълни шепи. Успех.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 4b733dea8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Малко успокоителни няма да ти навредят. След паническата атака идва и депресията, незнам дали няки го знае, но при мен така беше. Психическите състояния много трудно се лекуват ако не се предприеме нещо на време. До колко знам със спорт ( физическо натоварване) помагало. Избягвай кафета, шоколади общо взето във всичко, което съдържа кофеин, ако ако пушиш намали цигарите. Нека да обубщим. Ходиш на психиятар, изписвати лекарства, които редеовно ще взимаш, почваш да с ехраниш по здравословно, избягвай стресеви ситуации, всичко с кофеин го забрави, по малко цигари и нормлано физически натоварвания и повече положителни емоции. Само не забравяй, че не стават чудеса за месец два, но стават все пак зависи от теб колко сериозно ще се отнесеш към положението си. Има една притча в Библията '' Любовта ще убие страха'' номер 8 мисля, че има най верният отговор. Не намеквам нищо за теб и връзката ти с приятелат ти, но не е зле да се замислиш малко, да ли пък да не са там някъде пробелмите?!

Успех

Филип 32

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: ccb0bd6d2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Не искам да съм груба, но - пушила ли си трева някога? (не просто скора, а изобщо някога?) Защото това е мого вероятна причина за подобна ситуация. Не единствена - в никакъв случей, ноо... В днешно време 70% от ПА стават именно от марихуаната.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker