Не мога да се впиша сред връстниците си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121551)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14408)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18615)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Не мога да се впиша сред връстниците си
преди: 10 години, 6 месеца, прочетена 3789 пъти
Здравейте, аз съм момиче на 16 години и от малка не се разбирам с връстниците си... или те с мен. Разбирам се само с едно момиче и си говоря само с нея и никой друг. Когато се опитам да се сближа с другите или да завържа поне разговор не се получава. Или те ще ми кажат някаква лека обида и аз ще си тръгна ядосана или пък ще кажа нещо глупаво и от срам ще изчезна. От друга страна като си помисля съм заобиколена от хора, които не държат на морала и за това не мисля, че ще ми хареса да дружа с такива, а и правят каквото им скимне без да зачитат чуждото мнение или без да си помислят, че това което правят ще постави някого в трудна ситуация. На всички ни е ясно, че такива хора са най-предпочитани сред тийнейджърите и не само. Например сега започва зимната ваканция и сигурно всичките ми съученици ще са с приятели, ще излизат, партита, ще се забавляват, а аз най-много да отида до магазина. :D Искам да ви попитам вие как успявате да завържете приятелства, смисъл правите ли се на такива каквито не сте или? Знам че най-важното е да бъдеш себе си, но като не се получава... после какво. Също и какъв трябва да си, че да се харесаш на всички/повечето хора? Високомерен и нагъл ли? Какво трябва да променя в себе си, че да намеря свестни приятели? Така де, предполагам че стана ясно накъде "бия" :D Ще се радвам, ако историята бъде публикувана и си изкажете мнението. Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 6 месеца
hash: 9bf2813c29
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Здравей! От правописа ти и от начина на изразяване личи, че си умно и интелигентно момиче и трябва да бъдеш себе си, а не да се правиш на "лошо момиче", високомерна, нагла или нещо подобно, за да се харесаш на някого. За да си намериш свестни приятели трябва да си останеш такава, в противен случай най-вероятно ще си намериш не особено свестни приятели. В тийнейджърските години наистина тези, които се правят на "голяма работа" са по-интересни, "по-вървежни", но след време се получава така, че интелигентните хора имат повече, по-важни, по-полезни и по-стабилни контакти в обществото.
И запомни нещо много важно. Няма човек, който да се харесва на всички хора! А и не е необходимо. От всичките хора, всеки си избира за приятели онези, с които има общи интереси, общи черти или нещо друго, което ги свързва. Т. е. избираш си някаква част от цялото и се приобщаваш към нея. С времето този процес се получава някак от самосебе си. Малко сложно го обясних, не знам дали ще ме разбереш. :)
От написаното също така оставам с впечатление, че си тихо, скромно и може би притеснително момиче. От една страна това не са лоши качества, но от друга могат да ти попречат в общуването с другите. Затова е хубаво да преодолееш притеснението и да бъдеш малко по-контактна. Намирай поводи да разговаряш повече със съучениците си, с хората от квартала. Например коментирайте нещо по уроците, домашните, други неща от училище, питай ги нещо, отговаряй им, когато знаеш и такива неща. И да кажеш нещо глупаво не се засрамвай и не си тръгвай. Ако твоята приятелка контактува и с други, нищо не пречи и ти да се сприятелиш с тях. Също може да се включваш в извънкласни дейности. Най-важното е да не се притесняваш. :)
Дано и други да се включат с коментари и да помогнат. Питай каквото не ти е ясно или търсиш съвет, пък ние ще помагаме.
Иначе, и аз съм долу-горе в такова положение като теб. :) Имам доста познати, но някак се дистанцирам от хората и нямам близки приятели, с които да излизам, да се забавлявам. Но аз пък на 16 нямах проблеми в общуването със съучениците, те ме търсеха да излизаме, да играем футбол (тогава кафенетата и дискотеките не бяха чак толкова модерни), само че после се откъснах. Хубавото при мен е, че много добре осъзнавам причините за това.
М 22

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 0dca796753
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Според мен е най-добре да се запишеш на нещо, което ти допада. Например спорт, някакъв инструмент, танци, шах, йога или каквото там си избереш. По-добре да е нещо колективно, отборно, за да имаш повод да общуваш с хората. Там ще срещнеш хора със сходни интереси, все пак ще сте се записали на едно и също нещо, ще стане спонтанно, така че се дръж естествено. Просто бъди отворена към комуникация, но без да се насилваш излишно, защото фалша се усеща от околните.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 96f633c562
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Добре, мило момиче, чуй ме и се съсредоточи в написаното по-долу.
В момента съм на твоите години, и не е далече времето, когато го осъзнах това, което ще ти кажа точно по начина по който трябва да го чуеш.
Истината е една - не трябва да променяш абсолютно нищо в себе си за да се нагодиш към отвратителната маса. Това ли искаш, и какво всъщност искаш? Да си като стадото? Помисли каква искаш да си. Да ти кажа ли каква си? Различна. Да, това многозначно за някой определение, но за тези, които го разбират истински - има само едно значение.
Не сме много, но ни има, съществуваме, и повечето го осъзнаваме, направили сме го отдавна, и сме решили да бъдем това, което сме, защото е тооолкова по-уникално, красиво и вълшебно от еднотипните, деградиращи с всяка минута овце навън (даа, онези в чалга дискотеките, дрогиращи се по пейките в парковете, докато довършват поредното си патронче евтина водка, възхваляващи пошлостта, без грам мозък и усет за това какво са и към какво принадлежат), приели свои правила за живот по които се придържат, елиминиращи тези, които не са като тях по същият начин, както антибиотик елиминира бактерия. Ние изобщо не сме бактерии, обаче. Никога не сме били. Отвратителната маса, общество, стадо от овце. Овчедушни, следващи това, което каже някоя по-едра от тях овца, или - което казват всички овце. Вече са се опитали да те променят, може би и са успели до известна степен. Не е възможно да не са. Ти трябва да го разбереш, и да разбереш какво си, докато е време.

"New blood joins this earth
And quickly he's subdued
Through constant pain disgrace
The young boy learns their rules"

Не прави нищо, просто дишай и съществувай по начина по който си го правила до сега, не обръщай абсолютно никакво внимание на това какво ти казват и какво мислят за теб. Ако съумееш да бъдеш достатъчно търпелива, това, което търсиш, ще те намери един ден, и съм сигурен, че ще е доста скоро.
Пожелавам ти достатъчно търпение. Това е.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: f4a7e702eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да ти кажа на днешно време свестните са като извънземните всеки е чувал за тях, но малцина са ги срещали или виждали. :D Шегата на страна и аз на твоите години бях в същото положение, първоначално ми беше доста гадно но с времето някак си свикнах. Започнах да живея по свой собствен начин, започнах да живея така както искам без да си слагам маската за пред другите, без да се правя на такъв какъвто не съм. И честно да си кажа колкото и странно да прозвучи дори да нямам нито един приятел някак си съм щастлив.

М 22

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: d80fc1dc9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Аз съм на 18 момичеее, аз искам да се сприятелиим макар че имам приятели, но обичам новите запознанствааа :3 :Д

 
  ...


...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 7495ca9156
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Правейки нещо с нагласата да се харесаш на всички/повечето хора, е най-грешният подход. Когато кажат лека обида, насочена към теб, не я приемай навътре. Старай се да си с ясното съзнание, че дори и да се изложиш с нещо, нищо няма да се случи. Хората забравят, а ти зависиш само от себе си. :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 9b60412b7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От голям или малък град ли си? Това също много влияе

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 92f3be28fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Ми горе/долу и аз съм същия.. сега зимната ваканция постоянно съм в нас и както ти казваш най много да отида до магазина. Не че нямам желание да хода по партита и тем подобни, но просто не мога да намеря правилните хора...

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 2a0cab872d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз съм на 15 и имах същия проблем...
И аз мисля че не трябва да се променяш за да спечелиш уважението на тези курви...
не е казано че истински приятели ще намерииш в даскало...
вземи излез и се запознаи с някои човечец не вярвам и тои/тя
да няма приятели... и така щте влезеш в някоя компания.. важно е с само с 1 да се сприятелиш... а с времето ще спреш да се срамуваш...
а за това че си срамежлива не значи че не може да се промениш.. просто опитаи...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 64411d9c32
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Здрасти :)
Много се надявам да прочетеш това, което предстои да напиша. Надявам се, че ще ти е от полза - като допълнително убеждение, въпреки че вече е било казвало подобно нещо в по-горните коментари. Все пак желая да ти го кажа и аз, по своя си начин.
Преди бях като теб в едно отношение - чудих се какво да променя в себе си така, че да се харесам на хората. Мислих, мислих, унищожавах черти от своя характер, изменях ги, нагласях ги така, че на другите да им е удобно и да им допадам.
Всичко върви ОК, първоначално. Налага се да се откажеш от индивидуалността си и някои чувства, за да можеш напълно да се посветиш на това да бъдеш харесвана, защото тези промени те унищожават, обезличават те. В един момент, след като около 2-3 години си налагах тези промени, започнах да губя нишката. Забравих коя съм. От толкова много промени, от толкова много сменяния на маски, защото имай предвид, че един човек, една личност просто НЯМА КАК да се харесва на всички. Невъзможно е. Затова, преследвайки тази глупава цел - да бъда харесвана от всички, сменях "маските" си толкова често, че изгубих лицето си. Защо го правих това? Какъв беше смисълът? Аз, моето аз, беше тотално изличено. Бях изтрила дори чувствата си, за да не преча на другите с тях.
Междувременно, не може да си щастлив, когато се преструваш на нещо, което не си, а именно това е началото на промяната - налагане. Налагаш си да си такъв и онакъв и постепенно ти ставаш тоя човек, ама изкуствено. Защото промяната не е извършена за самата теб, а за другите, а това не си струва. Ако ще се променяш, направи го за себе си! Защото ТИ искаш да си такава, а не защото така ще бъдеш харесвана.
Чудих се с какъв акъл съм се захванала да се променям за хорското мнение, колко наивно мислене съм имала. Прекарах близо година в едно откачено, ужасно, мъчително състояние, докато най-сетне мога да кажа, че сравнително съм си стъпила на краката. Мисля, че осъзнах някои неща, да не казвам много. Ще ти споделя някои от тях с надеждата да се вслушаш и да не допускаш глупави грешки.
Не се опитвай да се харесваш на никого - това е глупост. Ще изглеждаш жалка и отчаяна и те ще го видят. Повечето няма да те приемат, ще мислят, че си им под нивото. Не казвам, че си, казвам, че така се усеща. Знам ли, сигурно има и други причини, поради които да те отхвърлят и изобщо да се постигне отрицателен ефект. Просто не се опитвай да се харесваш на хората, не се съгласявай с мнението им, ако действително не си съгласна; не казвай, че харесваш нещо, което действително не харесваш, само защото на тях им допада; и т. н.
Опитвайки да им се харесваш, може да спечелиш някакво нищожно познанство, базирано на твоите компромиси и промени, че и лъжи, но бъдейки себе си, те може да не те харесват, ама ще те уважават. Дръж на себе си, вярвай в себе си, не предавай себе си. Това е най-важното, ти си струваш, наистина си струваш, никога не мисли, че си нещо по-малко от тея, че трябва да се променяш, за да бъдеш харесвана, защото тази, която си, е перфектна. И, сега, да не прозвучи грешно, мисля, че много от читателите тук те харесаха само от няколко изписани реда. Знаеш ли защо? Защото ти си в тези редове, те са твоите истински мисли и са част от теб.
Бъди силна и вярвай в себе си <3

Момиче 16

 
  ...

...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 7db439d409
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   По начина по който си обяснила ситуацията подразбирам, че си поредният човек с разум който не може да си намери място в днешният развратен 21 век. Аз съм момиче на 17г. от София и имам същият проблем, така да се каже. Каквото и да правя, на каквато и да се правя - не мога да се сприятеля с хората и това е. Нито пък искам да ставам една от тях, но пък от друга страна им завиждам. Докато всеки купонясва и получава безброй съобщения, аз си лежа в нас с телефон в ръка и слушам музика. Но честно казано, гордея се че съм различна. Мисля, че и ти трябва да се гордееш със себе си. Различното е уникално, а не проклятие.

Но както другите попитаха, така и аз ще ти задам въпроса. От кой град си? Би било приятно да се запозная с човек който е в една лодка с мен, така да се каже.

-Л.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 87e9b94b01
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Момиче, преди да се притесняваш, трябва да знаеш едно - не си сама. Може и да са малко хората като теб, но ги има, по-добре отколкото да ги няма изобщо, нали?
Аз съм същата, живея си в свой собствен свят, който за мен е далеч по-добър от реалния. Но това не означава, че не знам какво представлява реалния свят. Напротив, знам и точно заради това живея в свой собствен свят. Защото реалността не е розова, не е хубава, не ми харесва. Макар, че съм само на 13, аз избрах да живея както аз сметна за добре. Разбрах, че не мога да съм като другите. Не мога да живея в една заблуда, без реална представа за света. Не мога да живея, преструвайки се, че всичко е наред.
Запомни това което ще ти кажа. Най-голямата грешка, която можеш да направиш е да станеш като другите. Недей да го правиш, ти си повече от тях, повече си от тези които те заобикалят. Не се променяй изобщо. Най-доброто, което можеш да направиш е да живееш както ти искаш. Тогава, обещавам ти, няма да си нещастна.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 06b3feeb9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Игнорирай такива гадове като връстниците ти. Те се спогаждат само с такива като самите тях ти не си такава за това неможеш да пригодиш към останалите, от личен опит го знам. :) Бъди себеси и ако искаш да се зпознаем пиши ми от каде си, защото и аз искам поне един свестен приятел. :) :)

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 7140907080
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Заговори някой и случайно спомени нещо за себе си/, , обичам еклън филми''/, което е истина
Няма страшно, ако не се получи, защото по-добре един ИСТИНСКИ приятел, а не група двуличници:)

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 318f44cace
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Същото и при мен само че аз не искам да се харесам на никой. Както и да е по добре не се сприятелявай с съучениците си защото може само да те използват.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 92278de9dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Този вид самота който описваш е сигурен признак, че си на прав път. Дано си измежду малцината, които ще ме разберат.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: da2dd632cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Нищо лошо има хора с много приятели, но колко от тях са истински? по добре с малко приятели отколкото с фалшиви! момиче радвай се някой ден ще намериш повече приятели /само истински/ не вярвай на всеки срещнат не споделяй твърде лични неща! кво ти пука радвай се че нямаш прекалено много приятели а някой ден ще намериш но внимавай от кой вид са не се знае... Има предатели използвачи и така нататък като видя някой и веднага разбирам какъв е... Ако тази 1 приятелка е истинска добре! много малко хора са истински сега повечето са използвачи който се правят на интересни. Ако си умна и мислиш нормално нищо друго не ти трябва 1. Не гледай другите 2. Не се притеснявай 3 Радвай се че имаш малко приятели който са истински.. Аз не съм част от тези който се правят на най най защото те са предатели б*клуци и след време са някви пропаднали... Всичко най хубаво! *PrO GaMeR*

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: da2dd632cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   А най добре не се прави на такава каквато не си просто няма смисъл и е глупаво . Ти си умно момиче не взимай грешни решения ..... ако се правиш на такава каквато не си ще е тъпо няма да е интересно /за теб / бъди себе си !!!!!!!!!!! :) *PrO GaMeR*

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: da2dd632cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Съжалявам за тази публикация /към редакторите/ А защо не се запознаем тази група която е от нормалните? ако имате фейсбук пишете го намирате се и някой ден може да се срещнете винаги съм мислил че ако тази група от нормалните се събере ще е мн добре.... Тези който са от нормалните ако се съберат ще се радват мн повече от тези който лъжат и използват. Не съм от тези използвачи б*клуци и така нататък предпочитам малко приятели но истински! Който е част от нормалните и иска да напише фейсбук /скайп. Какво предпочитате много приятели но фалшиви или малко но истински? /аз съм за малко но истиснки/ При мен има 5 правила 1. Не вярвай на никой 2. Бъди себе си 3. какво мислят другите теб не те засяга 4. Внимавай 5. Гледай си живота търси истински приятели който ще те разбират. *PrO GaMeR*

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: b5de73519f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   не те разбирам №18!!!!какво имаш предвид под ''на прав път''???

 
  ...

...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: f4ca465d16
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   започни да се променяш, бъди по усмихната, разговорлива и свободна

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker