Лазерно лечение на зрението - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121310)
 Любов и изневяра (29737)
 Секс и интимност (14377)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18558)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Лазерно лечение на зрението
преди: 10 години, 6 месеца, прочетена 2360 пъти
Здравейте! Наскоро попаднах на този сайт и реших да почета чуждите истории преди да разкажа моята.Истината е, че много ми допадна,защото като наблюдател,виждам,че се дават изключително добри съвети,затова ще помоля редакторите да публикуват и моята.
Аз съм 8 клас,момиче съм. Като малка имах перфектно зрение и виждах на много дълги разстояния.Към 5 клас започнах много д асе навеждам над тетрадките,да стоя пред компютъра малко над нормата (поне по 2 часа на ден стоях) и постепенно зрението ми се влоши.Сега нося очила с диоптър -1.50.Макар че имам очила,аз не мога да се покажа пред съучениците си с тях от срам,защото сред тях е момчето,което преди харесвах,а и не само заради него,просто ме е срам и пред другите момчета.Не искам да нося очила.Веднъж бях чула за лазерно лечение на зрението.Оттогава съм си казала ,че като порастна ще си приложа този тип лечение.Но сега съм страшно любопитна за какво става дума.Смисъл..като отида в клиниката , където се прави.. Каква е машинката,с която ме "оперират", с упойка става ли? Също така Колко горе-долу би могло да струва за късогледството ?А и колко време протича операцията,въобще искам да знам всичко , което става по време на операцията,за да бъда подготвена евентуално ако като стана по-голяма отида.
Искрени благодарности!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 6 месеца
hash: 8408c2a89d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Правят операции, да.
Препоръчвам ти преди да позволиш да който и да е било да бърка в очите ти с режещи инструменти да потърсиш информация за упражнения за очи за късогледство. Има и книги, където са опитани тези методи - на Бейтс и Норбеков. Упражненията не са трудни и коментиращи пишат, че дават резултат за 2 - 3 месеца.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 918d791a76
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей! Аз съм с високо късогледство и астигматизъм, на 28 съм! И знаеш ли ако като бях малка си носих очилата нямаше да е чак така. Сега много съжалявам за това и горещо ти препоръчвам да си носиш очилата, не е срамно никак, след време със сигурност ще го разбереш но... Не си влошавай зрението като не носиш очилата си от срам! Не си ли забелязала че дори е модерно да се носят очила, много момичета, жени носят за красота, а не от нужда! За лазерното лечение съм чела доста. Искала съм да се подложа, но е скъпо и ме е страх. Около 600/800 евро на око е в зависимост от конкретния метод. Самата операция протича много бързо. Трябва са си навършила мисля поне 18 и ред други условия. В сайтовете на очните клиники има информация.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 84e3f1df7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Не ти е толкова голям диоптъра, за да се налага операция. Лещите също са вариант, ако можеш да спазваш добра хигиена. А и доколкото знам трябва да си пълнолетна, за да можеш да се оперираш. Така, че носи си очилата с кеф и да не ти пука от чуждото мнение. Ако не ги носиш достатъчно е напълно възможно да се влошиш. Да, в началото може и да те бъзикат, но постепенно ще свикнат да те виждат така и няма да ти казват нищо. Все пак не живееш за мнението на другите, нали?

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: b597097284
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Купи си очила на дупки, носи ги по малко всеки ден, ограничи времето пред компютъра и може да успееш да махнеш диоптъра без никакви операции(ако е чисто късогледство).

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 6b81acfcf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Подобни операции се правят на възраст над 22-24 години, когато вече зрението е спряло да се променя. Бягай от всеки, който ти каже, че може да ти направи лазерна операция на зрението докато си на 14-15.

Аз лично ти препоръчвам:
а) да си харесаш по-добри рамки за очилата
или
б) да използваш лещи.

Аз съм мъж на 26 и ое 11 клас насам ползвам най-вече лещи. Вече толкова съм привикнал, че изобщо не мисля, че имам лещи и хората изобщо не забелязват, че ми има нещо.

 
  ...


...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 257c04eae5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   От авторката :
Благодаря ви, всъщност, аз не мога да си сложа лещи просто защото ме е страх да не си повредя нещо окото, аз съм много "гнуслива" на тема очи, вени и т. н, затова изключвам лещите.. И, да, знам че са модерни, но аз не се чувствам така пред другите, а вкъщи ги нося :(.. затова искам като стана на 19-20 да пестя за операция.. но ми е любопитно как протича тя.. колкото до №3, да, диоптъра ми е малък, но с годините расте, така че.. кой знае колко ще порастне докато си направя операция.. затова исках да разуча.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: ab5a5ce7f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Имай предвид, че започнеш ли веднъж с лазерните корекции - ставаш им клиент за цял живот! Това е така, понеже корекцията се прави по един неестествен начин, чрез изгаряне на тъкан, която при по-нататъшното развитие на окото може да се яви в недостиг, следва втора корекция, която прави нещата още по-неестествени, а ефектът от корекцията остава актуален за още по-кратко време.
Както те съветват по-горе - поинтересувай се от системите на Норбеков и Бейтс. Към ножа (лазера) винаги можеш да посегнеш, ако не се справиш по другите начини, а сега си много млада и очите ти са силно адаптивни - не се подлъгвай по реклами, по глупости и по лесното...

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 988b772a89
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Не се подлагай на тази операция, защото там много неща се премълчават. Има странични ефекти, които после не могат да се отстранят-двойно виждане, отблясъци, постоянна сухота в очите и др. За доц. Митов чувала ли си? Човекът който прави тези операции е с очила, дъщеря му е с очила, доста хора от екипа на болницата са с очила. Аз съм мъж на 32, а когато бях на 17 ми се развали зрението. От ранна детска възраст исках да бъда пилот на изстребител и се подготвях сериозно, живеех за това. На изпитите се представих отлично, на физическите също, но ме отрязаха заради късогледството. Не бях на себе си, не можех да приема, че едно глупаво късогледство унищожи мечтата ми. Започнах да търся начини да го премахна, но не защото не ми се носеха очила, а защото ми напомняше за този провал. Преди три години попаднах на системата на Норбеков и Вадим Воля и след четери месеца тренировки премахнах късогледството, беше 2. 25 и 2. 5D. Искаш ли го силно, с воля и настройка ще го махнеш! Успех! :)

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 8408c2a89d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Здравей, пак съм № 1. Виж малко информация за лазерна корекция в линка по- долу - клиниката е с много добра репутация. Прочити отговора на въпрос 3 (Има ли ослепял след ЛК?) Открито не изключват влошаване на зрението след лазерна корекция. За това пак ще ти препоръчам да потърсиш упражнения. Те няма да навредят на очите ти.
http://www.lazervision.eu/index.php?m=502

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 7afd8c10dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз съм с 3 диоптъра и проучих сериозно въпроса за лазер, обаче самият доктор в клиниката беше достатъчно честен да ми каже, че не си струва, защото ефектът е 5 години! Значи на всеки няколко години ще трябва да си правиш операция! Или зрението ти пак ще се влоши. Реших, че не си струва и сега съм с контактни лещи. Е, грижа си е, но поне не се виждат като очилата. Обаче, не се оставяй така без очила или лещи, защото и аз бях като теб. Тръгнах от 0,75 и реших, че очила не ми трябват докато няколко години по-късно не усетих, че съвсем не виждам и като отидох на преглед се оказа, че вече съм на 2 диоптъра! Почнах да си нося очилата, но понеже и аз не се харесвах с тях преминах на лещи и въпреки всичко качих още. И сега съм с 2,75 за лещи и с 3 за очила.

 
  ...

...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: fa22dfb6ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Сложи си лещи, познавам едно момиче на твоята възраст, носи такива. Ако са безцветни въобще не се забелязва, но трябва да си внимателена- да гледаш да не ги мокриш, защото се развалят.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 5a914388f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Пробвай с очилата на дупки, които можеш да намериш тук - http://perforirani-ochila. info/

Аз ги нося от време на време и съм много доволна. Нямам никакви проблеми, мускулите на очите се раздвижват и усещам винаги бодрост.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker