Лапароскопия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Лапароскопия
преди: 10 години, 4 месеца, прочетена 8943 пъти
Здравейте! Моят проблем е поликистоза на яйчниците. Така съм от 4-5 години. Пила съм много хормонални хапчета и какво ли не, но явно няма да стане с хапчета. Искат да ми правят лапароскопия. А и тези кисти ми пречат да забременея. От 1 год. правя опити, но няма нищо. Искам да задам няколко въпроса на тези, които са им правили лапароскопия. Как минава операцията? Имахте ли болки като излязохте от упойка? С местна или пълна упойка се прави? Бързо ли се възстановихте? Има ли някакви рискове? Колко дупки правят на корема и точно къде? Вярно ли е, че преди операцията задължително ти правят клизма? А има ли някой точно с моят проблем да не можете да забременеете и след операцията успяхте ли? Ще съм Ви благодарна ако ми отговорите.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 4 месеца
hash: 342faba9d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Здрaвей, aз съм с тaкaвa оперaция, при товa еднa от първите, прaвени в Бг. в смисъл, че още нямaхa опит с лaпороскопиятa.
Не ми е прaвенa клизмa.
4-Ри дупки, еднa през пъпa зa оптикaтa.
Остaнaлите 3- еднaтa ниско долу, точно нaд триъгълникa и другите от двете стрaни( нa триъгълникa)
Пълнa упойкa. белезите, които остaнaхa нaподобявaт мaлки стрии, около 1, 5-2см. рaвнa чертичкa. сaмо нa пъпa, рaзрезa е мaлък кръст.
Имaх след товa тъпи болки, подобни нa нещи средно м/ у нaтъртено и мускулнa трескa, но не е нетърпимо.
Дори не съм вземaлa обезболявaщи. изписaхa ме нa следвaщият ден след кaто отидох до тоaлетнa, всичко беше ок.
Бях в чaстнa клиникa, тaкa че не сa имaли повод дa ме" изритaт" по- рaно от необходимото.
В моя случaй имaх усложнения, по моя винa.
Бяхa кaтегорични дa не се къпя, докaто ми мaхнaт превръзкaтa и видят, че зaрaствa добре.
Още с прибирaнето в къщи се изкъпaх;)
Съответно се възпaли пъпa, тa трябвaше дa ходя, дa" прочиствaт" с 2 видa aнтибиотици. товa определено беше болезнено.
Оперaциятa е лекa, възстaновявaнето 2-5 дни. сaмо не повтaряй моятa глупост. кaквото ти кaжaт лекaрите- товa!

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 7ab7acfb91
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей, аз имам същите проблеми като теб и преди 3 години са ми правили тази манипулация. Преди това не се прави клизма, спокойно :) Просто не трябва да си яла, пила и тн. Операцията се прави с пълна упойка и трае около 40 мин. Правят се три малки разреза, като на моите имаше по 2 конеца. 2 ниско долу и 1 на пъпа. Белезите после едва се забелязват, не се притеснявай. После за съжаление около седмица не си в кондиция, боли си стабилно, но разликата като махнат кистите е голяма. Уви при мен трая само 3 месеца и после се върнаха, но дано при теб няма такова нещо! Не мисля, че има някакви рискове.

Късмет и усмивки!
Стискам палци :)

Ана

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 67557e5e93
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   операцията се прави с пълна упойка, нямаш почти никаква болка след излизане от упойката, но все пак всичко е индивидуално. лично аз след 4-ия час от операцията поисках да ми се махне катетъра и се разходих в стаята. изписаха ме на другия ден следобяда. правят се три дупчици-една при пъпа и другите две от двете страни при яйчниците. на мен клизма не са ми правили, но ти казват от вечерта да не се яде или пие нищо, като веднага след операцията ми донесоха пилешка супа. честно казано за мен това е може би най леката интервенция която могат да ти направят, аз много се притеснявах преди операцията, но се оказа че е много шум за нищо. УСПЕХ И СПОКО:)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 45868a2ae8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Операцията ми мина нормално. Приеха ме предния ден, правиха ми кръвни изследвания. Болките не са толкова силни, но излизането от упойка ме караше да се треса известно време. Имам 4 дупки. Трите вече не се забелязват, но тази на пъпа остана и до края на живота ми няма да се махне. С пълна упойка се прави, още в стаята ми я сложиха и после бегло помня като ме караха от операционната към стаята, даже не видях кой лекар ме оперира, но ми казаха, че бил моя. Преди това ти правят клизма и не ядеш от вечерта. Трите дупки са ниско долу, а 4-тата на пъпа точно. Не съм правила опити да забременея след това. Моята киста беше една и то към 6-7 см. В сряда вечерта ме приеха и в петък на обяд ме изписаха, операцията беше в четвъртък на обяд, стоиш един ден с катетър и не ставах от леглото. После си ядеш всичко и се движиш. След операцията ти бият 2-3 пъти успокоително в бута.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: e258c188d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Лапароскопията е добър вариант за решаване на проблема, но много зависи кой ти я прави. На мен ми беше
правена такава преди година заради киста около 4см. Възстановяването е много бързо, изписват те не следващия ден, клизма се прави задължително- това е коремна операция все пак. Дупчиците са в пъпа и малко по- надолу, от двете страни, където са яйчниците. Белезите, които остват са по-скоро козметични и това ти е последния проблем.. Прави се с пълна упойка. Аз болки почти съм нямала след операцията, нещо напомнящо на слаба болка преди цикъл по-скоро. Не знам от къде си, но пак ти повтарям, че трябва да я направиш при лекар, който е правил достатъчно операции по този метод, а не по една на месец, примерно. Седмица след операцията, направо бях забравила, че съм я правила. Моята операция беше направена от д-р Б. Бойчев, в болницата в Тутракан. Горещо го препоръчвам! Който е от Североизточна България и има такива проблеми, знае, че двамата братя Бойчеви са страхотни лекари!

 
  ...


...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: e258c188d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

6.   до авторката: тъй като някои по-горе се писали, че не им е правена клизма - възможно е, но така или иначе са им дали с абсолютна сигурност очистително, което си е супер гадно като го приложиш. Така или иначе правото черво трябва да е абсолютно изпразнено, а това не става само ако ден преди това не си ял. Не бива де пият и течности - стомахът е необходимо да е абсолютно празен. При мен беше точно с очистителното - вярвай, след него изобщо не ти трябва клизма, защото ефектът си е същият.

№5

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 9020f46ae1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От авторката: Благодаря Ви за отговорите! Добре клизмата ще я изтърпя, но катетъра съм чувала, че е нещо ужасно. Задължителен ли е?

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: fc732af1f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Е аз като № 1, от 1989 година... само че без усложнения...
Нямам вече спомен колко "дупчици" са били... Синът ми е роден през септември 1990...

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: e258c188d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Катетърът изобщо не е нещо толкова ужасно. Слагат ти го докато си под упойка. Няма начин без катетър, защото ще лежиш часове след операцията и няма как да ставаш, за да ходиш до тоалетната. Изобщо престани да слушаш този и онзи, нещата откъм праг на болка, представа за ужасно, неприятно, са абсолютно субективни. В края на краищата става въпрос за престой в болница, не в СПА център.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 703dd94228
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Здравей, на мен ми правиха 2 лапароскопии последните няколко месеца. Само че при мен бяха ТРАНСВАГИНАЛНИ и нямам дупки в корема. Аз също съм с СПЯ, незнам дали има ефект от лапароскопиите, защото още е твърде рано да се каже /минал е само 1 цикъл от последната/, но покрай това се видя и друг проблем, който съм имала и ми е пречел за задържането - имала съм огромен септум в матката. Моето лично мнение е не се колебай - при лапароскопията се оглежда всичко и ако проблема ти не е просто от яйчниците, може да се коригира на място. Трансвагиналната лапароскопия е много нова /мисля че се прави от една година в България/ доста е щадяща и си тръгваш веднага след като излезеш от упойката. Кървене почти няма, болки също. А да прави се с пълна упойка. Успех мила и дано скоро гушнеш своята мечта!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker