Обгаряне на раничка на шийката или третиране с мазило? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121321)
 Любов и изневяра (29739)
 Секс и интимност (14379)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6479)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7307)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18561)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Обгаряне на раничка на шийката или третиране с мазило?
преди: 10 години, 4 месеца, прочетена 11963 пъти
Хората нямат вяра на лекарите, не ходят на прегледи, защото са изгубили вяра и затова умират. Умират дори когато отидат в болницата. Напоследък толкова хора си отидоха заради последния грип. Имам чувството, че някой пуска нещо отгоре и си прави опити с нас, а пък за да може и да им купуваме лекарствата от аптеките.

По темата - преди година - две реших да отида при лекар от много нашумяла частна клиника. Каза ми, че имам някаква бактерия, която ще лекува с ретарпен. Трябваше да ми бие инжекции една година, веднъж всяка седмица. Едната инжекция струваше 60 лв. Отделно сама си купувах лекарството за инжектиране. След 3 - тата се усетих и просто повече не отидох. Каза ми, че имам и раничка на шийката, накара ме да си купя Сулкожин, но така и не ме намаза с него. До колкото знам от него щипе, после пада кожа, но при мен такова нещо нямаше. Тогава това лекарство го нямаше никъде и си го бях намерила с връзки. Тя си прибра шишенцата при нея и после ги продаваше по 100 лв. всяко. Бях купила всяко за 25 лв.

Реших да я сменя. Следващата изобщо не ми даваше информация, не и пукаше и гледаше само да прибере парата. Все казваше, че нищо ми няма, че раничката няма нужда да се лекува и че нищо нямало да ми стане. Много се усъмних в думите и и отидох при гинеколог с колкоскоп. Там се оказа, че го видях с очите си - имах голяма раничка. Разказах за опита си на лекарката, но не и казах, че най - вероятно не са ме мазали със Сулкожин при първата лекарка. Тя каза, че щом със мазилото не е минало тогава е най - добре сега да изгори раничката с ток. Легнах и ми сложи една метална пластина на корема. Каза, че ще пробва няколко пъти за да ме подготви за усещането. В момента, в който ми пусна ток имах чувството, че ме режат с нож. Ужасна болка. Тя се учуди, каза, че никой до сега не е реагирал така на обгарянето. После каза да пробваме пак. Втори опит - пак неуспешен. Изтръпнах цялата и после цял ден бе болеше шийката. Не искаше да ме мъчи и ми предложи да мъчим със Сулкожин. Аз знам, че със него до сега не съм била мазана, затова там ми е надеждата, а пък и не съм раждала. А и не смятам за редно да ти пускат ток на половите органи.
Четох доста неща и като цяло никой не препоръчва обгарянето. Ако все пак със мазилото не мине, макар че в един форум, четох че една жена е имала също голяма раничка като мен и с четири мазания и е минало, та... ако все пак не мине, дали с лазер не боли и изобщо има ли безболезнен вариант?

Моля за съвет, притеснявам се, поне на картинката шийката беше една голяма рана. Цялата розова и само по края леко избила здрава кожа, но доста малко. Много искам да съм здрава, но не търпя на болка. Оттам идват и въпросите за раждането, дали щом това не мога да изтърпя няма да мога да изтърпя и едно вагинално раждане?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 4 месеца
hash: 091fa04db3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Съжалявам за горчивия ти опит с лекарите. Аз наскоро се лекувах от раничка на шийката на матката. Първо имах течение, което лекувах, за да може да се третира раничката. Лекарят ми каза, че имам 2 варианта: лазер, който щял да ми струва около 200- 250 лв. и туширане с лекарството Солкожин, което си купих от аптеката за около 25лв. Отидох си при лекаря и той ми го нанесе с памучен тампон. Усеща се съвсем лекичко парене отвътре, което изчезва буквално за секунди. Самата процедура трае не повече от 5мин. Няма абсолютно нищо страшно. И аз първия път бях мега притеснена, даже бях си взела почивен ден от работа, мислех, че няма да мога да ходя... Напротив - ставаш като пич и си тръгваш. Втория път бях на работа и нямах никакъв проблем, нямах никакви люспи или кожи, май само лекичко течение следващия ден. После едни капсулки за регенериране на изгорената кожа и сега съм 6! Няма от какво да се притесняваш, просто си намери свестен лекар. Успех от мен!

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 5896503ac8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Здравей,
Аз също имах раничка на шийката на матката не много голяма, но все пак беше факт. Нито са ме мазали, нито са ми я обгаряли. Моят гинеколог ми каза, че не е страшно и почти всяка жена, водеща полов живот я има. По стечение на обстоятелствата малко след като бях диагностицирана с тази раничка спрях да водя полов живот за около 7-8 месеца. След това когато отидох при гинеколога ми, той ми каза, че всичко е изчезнало и се оправило само.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: c4b71a05d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Дано бързо да намериш лекари, които са отговорни към работата си, а не тия дето с мижнати очи изписват хапчета и мазила на големи компании, с които имат договор. Другото, за раждането-ако се няавиеш на варианта секцио.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: c4b71a05d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Откъде тая има право да ти прибира лекарството и да го продава. Ти ли и разреши. Твое си е, ти си гу купила. Щом няма намерение да те лекува се оплачи на директора на болницата. Стига с тия мижитурки дето не са местата си.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 3e01f089d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Авторка: Благодаря на всички за отговорите.
Номер 4, не съм и позволявала да го взима, все пак тогава беше много трудно да си осигуриш това лекарство, едва го бях намерила и се надявах да се излекувам. Просто тя беше в частен кабинет и нямаше на кой да се оплача.
Ще опитам със сулкожин, дано стане.

 
  ...


...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 36bd20d0d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   №4 Не прочете ли авторката си е купила сулкожин, дала го е на лекарката по собствено желание и после нито си го е искала нито е отишла да я намаже. Дали лекарката го е продала или не авторката не е 100% сигурна, защото е спряла да ходи при нея, авторката може просто да е чула от други пациенти, че тази лекарка маже със сулкожин срещу 100лева.
Не виждам вина в лекарката, тя нито е взела нещо без да й е дадено, нито е доказано продала чуждо лекарство. Авторката е преустановила посещенията си при нея по своя преценка и няма право да обвинява точно тази леарка нито в кражба, нито в финансово облагодетелстване на нейн гръб.
Авторке какво очакваше от частната лекарка да те потърси за да те намаже или да дойде у вас да ти върне лекарството.
Моля коментиращите първо прочетете, нашата авторка е отишла на частно при частен гинеколог и е недоволна, че трябвало да си плати инджекциите и лекарството!? !? Оставила на съхранение при лекарката всичките си дози лекарство и повече не отишла в този кабинет.
За обгарянето с ток. До преди 10 години всички ранички ги обгаряха точно с ток, нямаше лазерни, и обгарянето продължана 2 минути. авторката казва не е раждала, но само ако знаеше, че раждането боли 100 пъти повече и продължава с часове и е не възможно да го спреш и да станеш да си тръгнеш отказвайки предложеното лечение.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 3e01f089d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 6, от коментара ти личи, че имаш личен проблем. Съжалявам, ако е така. Съжалявам и че вместо да помогнеш реши да си го излееш на мен.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker