Болест на Крон - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120673)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Болест на Крон
преди: 10 години, 3 месеца, прочетена 5431 пъти
Здравейте! Разбрах, че приятелят ми има болест на Крон. Четох много информация в интернет, но все пак искам да се допитам и до вас. Моля, тези от вас, които са наясно да споделят мненията си и съвети как да му помогна максимално. Искам да го улесня и да съм наясно с всички рискове, които крие болестта, за да се опитам да ги предотвратя. Ако имате представа, кажете ми от къде бих могла да потърся още информация или да си закупя подходяща книга, която да ми помогне, много ще ви бъда благодарна.
Благодаря за отделеното време и се надявам да получа вашите съвети, пожелавам ви всичко най - хубаво ^_^

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 3 месеца
hash: 6ff128532c
гласове:
1 2 3 4 5
  (29 гласа)

1.   Прочети за сода бикарбонат в гугъл. Напиши лечебни свойства и ще останеш учудена от действята и, които даже са доказани. Но ако решите да пробвате за всеки случай се кунсолтирайте с лекар! Успех за напред!

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: f13fe34c42
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

2.   И моят приятел има болест на Крон. Не е лечима. Номер едно, сода бикарбонат не може да помогне, ти въобще знаеш ли какво представлява болестта? Каквото и да правиш, НЕ ДАВАЙ сода бикарбонат на приятеля си, може да му причини болка.
Болестта на Крон се изразява във възпаление на дебелото черво, проблема на е толкова в стомаха и содата няма да разреши проблема.
Единственият начин да се понамали страданието е оперативно да се премахне част от червото или да се приемат някакъв определен вид стероиди, не знам дали ги преписват в България. Това зависи много от вида на възпалението.
Друг начин да се облекчи малко болката е ако приятелят ти мине на строг хранителен режим, който се състои само от бял ориз, хляб, бели макарони и варени картофи. Моят приятел буквално ги беше зарязал след първата половин година, не ги яде повече а се наслаждава на всякакви пици и пържоли, но после си плаща за това във формата на безсънни нощи по два-три пъти на месец.
Кажи на приятеля си и да не да яде много лютиво, защото също причинява болка. Той с какво се храни по принцип?

Късмет!!

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: a0e038bddf
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

3.   Благодаря, че споделихте мненията си :)
До номер 2 :
Приятелят ми спазва хранителен режим, но не толкова строг. Просто отбягва някои храни и напитки. Като цяло се чувства добре, но аз съм много параноична и се страхувам много за него. В момента съм решила, че ще мина на същия хранителен режим, защото от скоро живеем заедно и за него ще бъде трудно да отбягва някои храни, които аз ям.. Има ли друг начин, по който бих могла да у помогна? ..
Благодаря ви отново :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: ad214da2fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

4.   Един познат също има такова заболяване. Пие едни хапчета по няколко пъти на ден и така ще кара цял живот. Също така спазва диета - не яде пържено, тестени изделия, лютиво, сладко, не пие газирани напитки и черно кафе. Разбира се си хапва забранените неща, но МНОГО рядко! И спазвайки този режим няма никакви оплаквания.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 9286b23100
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

5.   От номер 2 до авторката:
Това, че минаваш на същия хранителен режим е много хубаво и е най-доброто, което в момента можеш да направиш за него. Наблюдавай го дали му се доспива бързо и дали го боли. Това как ще се чувства зависи от засегнатия участък, възрастта и развитието на болестта, понеже има няколко различни вида "болест на Крон".

Всичко най-добро и успех!

 
  ...


...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: a0e038bddf
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

6.   Благодаря ви много за мненията и съветите, при приятела ми са засегнати тънките черва и вида на болестта е "илеоколит". В момента няма никакви оплаквания и стриктно си спазва режима.. Бих искала да ви попитам дали имате някакви идеи за храни, които да са щадящи, но и да вкараме малко разнообразие. По принцип аз му готвя и ми се ще да го зарадвам с нещо, но да съм убедена, че няма да му се отрази зле. Хубаво е да приема много течни храни, но не пие мляко и газирано, както и алкохол.. та, ако се сещате за някой хубав сос или лека супа бих се радвала да чуя няколко рецепти:) Благодаря в отново! :) ^^

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 97045d0e1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (25 гласа)

7.   Ето списък:
- Бадемово мляко
- Яйца (сготвени по всякакъв начин)
- Овесени каши
- Зеленчукови супи от всякакъв тип
- Сьомга на фурна
- Папая
- Бяло печено пилешко и пуешко месо
- Авокадо
- Печени пълнени (с яйце и сирене или бял ориз) чушки без обелка (може и да нямат пълнеж)
- Зелена салата
- Бял ориз, както споменах по-горе
- Mасла от ядки (ето пример: http://laghosh. files. wordpress. com/2012/05/cookie-5-peanut-butter. jpg - така изглеждат)
- Бяла юфка (паста италиански стил, има рецепти в интернет, може да комбинираш това с пилето, например)

Може да направиш някакво ястие с тези храни, които са по-безопасни.

От номер 5

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: a0e038bddf
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

8.   Благодаря ви страшно много за съветите и за помощта, страхотни сте! Всичко най - хубаво ви желая :)

 
  ...
преди: 8 години, 19 дни
hash: 529d473fd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (31 гласа)

9.   Запознайте се с новата течаща терапия -ЗРХТ при Крон. Публикувани са от част 1 до 3 -та. Резултатите са изключително добри!!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 18 дни
hash: 8a4f1c59d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

10.   Чуй ме сега внимателно. Ще ти кажа нещо, което никой доктор няма да ти каже.

Първо да си припомним малко биологията - там където свършват тънките черва и храната преминава в дебелото черво има клапа - илецо-цекална (eто как изглежда http://archive.channelmag.co.nz/media/5255cb5d06fa5.jpg), която не позволява на токсични отпадъци и бактерии да проникват обратно в тънките черва по време на дефекация. Тоест тази клапа пропуска само в една посока - от тънките към дебелото черво. Когато се напъваш по време на дефекация, в дебелото черво се създава налягане и тази клапа спира връщане на отпадъци в тънките черва.

НО, тук има една подробност, която знаят само добрите специалисти - за да се затвори плътно тази клапа, тя трябва да бъде притисната от бедрата. А ТОВА СЕ ПОЛУЧАВА САМО ПРИ ИЗХОЖДАНЕ В КЛЕКНАЛА ПОЗА, ЕТО ТАКА: http://www.paulcheksblog.com/wp-content/uploads/2012/05/Squat-Colon.jpg

Когато човек се изхожда седнал на тоалетната, клапата не уплътнява добре и токсични вещества и микроби от дебелото черво навлизат обратно в тънките черва. Това предизвиква възпаление на тънките черва. И прави са хората, които казват, че болестта на Крон не се лекува... така, както не се лекува и човешката глупост. Защото човекът е единственото същество на тази планета, което нарочно поврежда тялото си.

Именно затова болестта на Крон е била непозната преди изобретяването на седящите тоалетни в края на 18-ти век. Тази болест, почти без изключения, е ограничена до страните в западния свят и не съществува всред "клечащите" общности в Индия, Африка и други.

И тук ще приложа преводът на една статия от друг форум, който потвърждава казаното по-горе:

"....към техният опит ще добавим историята на Андрю, който страдал от болест на Крон. Той бил диагностициран с тази болест на 5 години. Заради заболяването в разстояние на 12 месеца преминал през четири хирургически операции под упойка. Ала нито хирургията, нито лекарствата помогнали на бедният Андрю. Като капак на всичко към страданията му се добавил и тежък запек. По това време майката прочела за ползата от изхождане в клекнала поза и започнала да го насърчава да кляка на тоалетната чиния. Само след два дена запелязала подобрение!
Две седмици по-късно хирургът бил удивен, че възпалението е преминало. Майката на Андрю решила да поеме нещата в свои ръце и престанала да му дава предписаните лекарства. Само за 12 месеца симптомите на болеста на Крон изчезнали! И всичко това постигнато с една единствена корекция - да го научи да кляка на тоалетната - което той продължава да прави и до днес. Нещо повече - изчезнали реакциите към храни и ситуации, които преди му предизвикали разтройство и дискомфорт.

Благодаря на майките, които споделиха историите си с мен, особено на майката на малкия Андрю, която със сълзи на очите ми разказа за непоносимите болки през които е минал след операциите. Това ме мотивира да събера историите им и да ви ги предложа за четене и поука..."

 
  ...

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 529d473fd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   Запознайте се с новата течаща терапия -ЗРХТ при Крон. Публикувани са от част 1 до 7 -та. Резултатите са изключително добри!!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker