Дали е предадено по полов път? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Дали е предадено по полов път?
преди: 10 години, 3 месеца, прочетена 2743 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на 17 години, имам приятел от 7 месеца, той ми е първият и водим полов живот от 3 месеца. Наскоро ходих при гинеколога ми относно бялото течение и той откри че имам кондиломи на входа на влагалището. Исписа ми Кондилин и глобули. Въпросът ми е дали със сигурност той ми ги е предал, защото той няма такива оплаквания? И вторият ми въпрос е какви хапченца е хубаво да пия за имунната система.
П. С наиситна е спешно, много съм притеснена!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 3 месеца
hash: 18bd7f3e74
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами тогава не води повече полов живот с него. Той е причината за това. Не прави повече полов живот с него защото има опасност да те хване СПИН. Не дай господи ти се случи нещо.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: f01da5d920
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мило момиче,
за сьжаление той ти ги е предал. Много рядко мъжете имат изразени симптоми за наличието на ЧПВ вирус. Те са само приносители, а ти си заразена с него и последствията са кондиломи. Трябва да си направиш типизация на вируса, защото някои видове причиняват рак на шийката на матката. Повечето лекари ще ти кажат да не правиш секс до изчезването на кондиломите, но после може. Аз съм минала през това и бих те посъветвала да се въздаржиш и малко след това поне докато ти се изчисти и самия вирус. И винаги, винаги използвайте презервативи, защото не знаеш на какво още може да е носител. Относно хапчета за имунната система мога да препоръчам саменто ( котешки нокът ).

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: d8afe80a4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   100 % са от него.. Помисли това момче дали е добра компания за теб. От тук нататък ти в себе си ще носиш вируса на ЧПВ... като някои разновидности на ЧПВ могат да причиняват и по-лоши болести. Пази се! За имунната система горещо ти препоръчвам Isoprinosin. Малко по-скъпо е, но в момента не трябва да пестиш. Всъщност и мен са ме заразявали така и затова знам.. и аз тогава пих Isoprinosin.
Успех!
Ж 26

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 73c18721b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   За имунната система - ехинацея, прополис на капки и витамини- плодове, зеленчуци

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: d50ab75fb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   От авторката: Да, но наистина не мога да се разделя с него заради това въпреки, че и гинеколожката ми каза, че са от него на 100 %... Какво да му кажа според вас? В смисъл как може той да се изследва?

 
  ...


...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: ab82baf26d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   100 % предадено по полов път. За имунната система в този случай най-добрият имуностимулант е Кориолус - действа точно срещу ЧПВ. Надявам се гинекологът да те е прегледал и за вътрешни. Съветвам те да отидеш и на дерматолог- венеролог. Задължително трябва да пиеш имуностимулант и то поне за 3 или 6 месеца, зависи от имуностимуланта. Разкарвай го тоя. Презервативът изобщо не предпазва в този случай, но естествено, че е по-добре да се ползва винаги. Тези гадини са изключително упорити, лечението е скъпо и продължително. Ако имаш въпроси - питай!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 6cf0b0eaa3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ако приятелят ти не се лекува пак ще имаш проблеми. Не слушай хората да се разделяш с приятеля си заради това. По простата причина, че кондиломи могат дасе предават и чрез директен кожен допир. Бременна жена, инфектирана с НРV, може да предаде вируса на бебето, но заразата може да се прояви и след години в зависимост от състоянието на имунната система. 100% гаранция, от къде са, няма да намериш.
Как се лекуват кондиломи? Необходимо условие за изключване на ново заразяване е да се направи преглед от специалист и да се лекуват всички полови партньори на пациента.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: ae3a0038ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Моля ви, мили момичета, преди да ставате смешни по форумите, задавайки глупави въпроси, се интересувайте от това, което ще питате. В интернет има толкова много информация за всичко, което би могло да ви интересува.
Да, вероятно ти го е предал той. Особено ако не ползвате презерватив. В тази връзка не е лошо и той да си направи изследвания, за да може да проведе лечение ако се налага. И не това не означава, че ти изневерява.
За имунната система аз пия прополис (2 пъти на ден по 20 капки в една глътка вода) и си правя цитрусови сокове (лимон, грейпфрут и портокал, подсладени с мед). Можеш да си вземеш и някакви витамини. На Допелхерц са добри и не са скъпи.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: f2882c67d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Хайде като гракнахте всички в един глас - от него са, та от него са!
Добре де, ами той откъде ги е хванал? Нали ако тя сега се раздели с него и почне да се чука с някой друг ще го зарази и него, а той ще зарази и следващата си, която на свой ред ще почне да вика - от него са!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: ab82baf26d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   №7, момичето пише, че това е първият й партньор. Кондиломите са щам на чпв, предаващ се единствено по полов път. Откъде са се взели според теб? Те се появяват в областта на гениталиите и ануса, както и вътре във влагалището или ануса. Вероятността да се появят в устата е в пъти по- малка, но пак е след орална любов, а не от пиене от чаша. Така че заразяването става само и единствено при сексуален контакт или сексуална игра със заразен партньор с изразени кондиломи. Работата е там, че те в началото са миниатюрни и остават незабелязани или пренебрегвани от заразения. Партньорът й няма начин да няма такива видими. Той трябва да отиде на дерматолог и да се лекуват двамата, докато изчезнат видимите. Остават си носители, но ако имунната система е добра, кондиломите няма да излизат и няма да за заразни. А и организмът може и сам да изхвърли вируса, макар че това рядко се случва. Само при това положение могат да си останат заедно и да правят секс, без да си ги обменят. Заразата може да е станала по - отдавна, но да се прояви сега. Никой не е казал, че момчето й е изневерявало. Но едва ли е станала преди 5 или повече години. Обикновено инкубационният период е от 3 до 6 месеца след заразата и до проявата.

До авторката: Задължително трябва излекуваш течението, защото подобни инфекции, ако течението е от този тип, благоприятстват кондиломите. Т. е докато имаш течение, със сигурност няма да отървеш от брадавиците.
№6

 
  ...

...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 0bb0dc1ec9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   След като той ти е първият ясно е, че той ти ги е предал, макар че често при мъжете няма видими симптоми. А от къде ги е хванал той? Ами не казваш дали си му първата. Може преди теб да е имал друга приятелка и тя да го е заразила. За това съветът ми е, хващате се и двамата и отивате на лекар. Да, знам притеснително е да кажеш на гаджето си, че заради него имаш такъв проблем, ама в крайна сметка става дума за здравето ви, нали? Не лекувани или лекувани по неправилен начин могат да ти направят голяма беля. За това не отлагай. А и още нещо за в бъдеще използвай презервативи, ще си спестиш доста неприятности.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: d50ab75fb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   От авторката: Благодаря страшно много на всички оставили коментар по темата... замислих се дали са от него защото преди 1-2 седмици пиех Ципрофлоксацин който се води антибиотик против цистита а съм чувала, че от него също могат да се проявят. А относно приятеля ми - му споделих, че ми е предал инфекция и той каза, че няма никакви симптоми, но ще отиде за преглед.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 8451b3c3b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Ами кажи му истината, че ти е предал болест, и го разкарвай. Кой знае още какво може да ти снесе след време!

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 227e9ebee8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   До авторката : Абсурд е причината да е Ципрофлоксацинът. Това са глупости, дето си ги чула или прочела. Най-добре е да отидете двамата на дерматолог-венеролог. Понякога гинеколозите не ги разпознават, така че можеш да се надяваш за себе си, че може и да не е точно това, макар и с минимална възможност.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: bc790ffc4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   След отшумяване на симптомите тоест брадавиците можем ли да сме отново сексуално активни или не и за да се преборим с вируса само имуностимулатори ли трябва да приемаме

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: ab82baf26d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Когато брадавиците изчезнат след съответното им третиране - с мазила, горене и т.н. можете да правите секс. Оставате си вирусоносители, но вирусът няма да има проява под формата на кондиломи, ако имунната система е силна. За да е силна се пият имуностимуланти поне 6 месеца. Като редовно се оглеждаш дали ни се е появила някоя нова. Появи ли се - мажеш докато изчезне. Този вирус има около 100 щама, като около 40 се предават по полов път. Щамът на кондиломите е нискорисков. Ама няма гаранция, че покрай него няма и други. Трябва редовно да ходиш на гинекологични прегледи два пъти годишно, за да се следи състоянието вътре във влагалището и за цитонамазка.

№6

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 01b14b1807
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Минала съм по този път и знам колко е неприятно. Заразих се на твоите години от първия ми приятел, който не е имал някакви видими признаци. След като се разделихме имах кондиломи (доста) и се чувствах ужасно. Изписаха ми кондилин, който в моя случай изобщо не помогна. Дори и да се изчистиш с него, има голяма вероятност да се появят пак. За мен най-доброто лекарство е крем АЛДАРА, но е доста скъп. На мен много ми помогна, а състоянието ми беше много лошо. Имуностимулаторите са задължителни също. Желая ти бързо възстановяване.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker