Оплешивявам на 22, не знам какво да правя! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Оплешивявам на 22, не знам какво да правя!
преди: 10 години, 1 месец, прочетена 9146 пъти
Момче на 22 години съм и от година забелязах, че ми оредява косата. Първоначално си мислех (по-скоро се надявах), че е временно, причинено от стрес или нещо такова, но след като повече от година на спира, а се задълбочава вече разбирам, че не е това.
Прочетох де що се е казало и написало в интернет за оплешивяването, не съм прецедент за тази възраст, но все пак си е много рядко, човек да почне да оплешивява толкова млад. В семейството ми само по линия на бащата на майка ми е имало някакви там пра-дядовци с плешивост, но нито баща ми, нито дядо ми, нито чичо ми (пряк роднина на майка ми), ното брат ми (6 години по-голям), въобще никой няма такъв проблем. Това ме навежда на мисълта, че съм изтеглил много къса клечка.
Дори оплешивяването ми не е съвсем като при другите. Обикновено започваш да оплешивяваш отстрани на челото и на темето, а другото е ОК. При мен просто областта на връхната част на главата оредява навсякъде, което пак е рядкост.
Не ми препоръчвайте бабини рецепти и т. н. От всичко което съм чел, видял, пробвал и т. н. знам, че поне при мен нищо не помага. Купувах си от най-скъпите препарати и ефекта е 0 (само страничните се появяват).
Пиша защото нямате представа (или поне който не се е сблъсквал с това) колко товари психиката. Чувствам се все едно съм прокълнат. Толкова много ми пречи, че вече не мога нормално да спя, уча, тренирам и т. н. Все още съм в ранна фаза (в смисъл не личи, че оплешивявам, освен ако не ми е мокра косата или сресана не както трябва, даже приятелката ми не го е забелязала), но определено процеса се развива и това е още по-тежко. Всяка сутрин се реша с 2 огледала за да прикривам равномерно всичко. Чувствам се все едно умирам. Знам, че ми остава не много време. Вече съм отчаян от всякакви лекарства, препарати и т. н. които не работят. Не знам има ли смисъл да продължавам да се боря, след като реално пробвах почти всичко, с изключение на трансплантация. От друга страна, ако не правиш нищо съвсем се побъркваш (пробвах да го игнорирам - изкарах 2 месеца). Ако продължа пък съм наясно, че резултат най-вероятно няма да има и съвсем ще се разоря (не съм милионер). Обмислям вариант за перука или нещо такова, тъй като за присаждане на коса пари, но перуките винаги изглеждат искуствено и да я нося от 22 годишна възраст до края на живота ми е просто... жалко. Трансплантацията, това струва от $10 000 и нагоре. Честно казано бих взел заем, ако знаех че ще свърши работа, но проучих въпроса и се оказа, че и там успеваемостта не впечатлява. Ако искаш наистина хубав резултат трябват много процедури, много пари (поне 5-6 пъти повече), много време за възстановяване и пак късмет, защото гаранции, че ще хване новата коса никой не дава.
Та в задънена улица съм. Тотално побъркал се, отчаян и загубил всякакво самочувствие и увереност. Не мога да строя планове за бъдещето ми когато се виждам в него плешив. Ще се радвам, ако ми дадете съвет как да го превъзмогна. Как да се примиря, че ще загубя красотата си, нещо на което винаги съм разчитал и съм се опирал. Как да се примиря, че младостта ми ще приключи толкова рано. Ако бях почнал да оплешивявам на 50 или 40 даже нямаше да ми пука, но 22... ужас!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 1 месец
hash: 860b9875be
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

1.   Бате аз съм на 20 уредя ми отзад косата ама си се подстригвам 0 номер и почти не личи съветвам те и ти така да правиш.. с ресане няма да стигнеш много далече :D

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 7f589f639e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Брато, първо се успокой малко. Аз започнах да оплешивявам на 19 и не съм единствения. Но повярвай ми не е болка за умиране. Даже някои жени го намират за мъжествено. Ще свикнеш, а и когато станеш на 30, ще ти е все тази колко коса имаш. Въпреки че сега не ти се вярва.

Както и да е... По същество - първо отиди на кожен лекар, докато съвсем не ти е окапала. Ако проблемът е в кожата, би трябвало да се излекуваш с някакви препарати. Между другото не подценявай бабините рецепти. Защото имам познат, който точно с чесън му поникна, а беше пробвал какво ли не. Но то зависи какъв точно е проблема. При мен примерно не помогна, защото при мен е наследствено, както и при теб най-вероятно.

Така, обаче при теб като гледам, е наследствено. Съответно не се влияе от нищо, още по-малко от скъпи препарати. Вместо това пробвай Грийн фармаси. Те имат шампоан за косопад и лосион. Аз ги ползвам 2 пъти седмично и има известно сгъстяване. А те са доста евтини, но не ги продават по аптеките, а само дистрибутори. Пробвай, ако не ти се сгъсти, то поне би трябвало да забави косопада.

В краен случай ако имаш хубав череп, знаеш какво се прави. Въпреки че и плешив да си, не мисля, че е болка за умиране.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: abd80ddc6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

3.   Положението ти е изключително тежко, целият ти живот и бъдеще ще са опропастени. Май имаш 3 варианта:
1. Теглиш си куршума, хвърляш се от някой мост или както го избереш
2. Взимаш кредит за трансплантация и години го изплащаш
3. Живееш си плешив, сбогом на красотата, никоя жена не ти обръща внимание, за семейство и деца не се надяваш и оставаш стар ерген.
Успех

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: 9ccc8a6757
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

4.   Аз съм мъж и нямам този проблем( да чукна на дърво). Много пъти съм се замислял как бих постъпил в такъв случай, при положение, че знам– лек няма. Това естествено и ти си разбрал. Според мен единственото правилно решение е да се острижеш нула номер преди другите хора да разберат болеста ти. При това положение можеш да излезеш с номера– смяна на имиджа, но ако го направиш след като другите разберат, ще чуеш хиляди подигравки и съжаления по свой адрес. Затова бъди пич и бягай пред "вятъра". Успех.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 2cdececa4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (75 гласа)

6.   Ами аз съм момиче и надали мога да ти помогна кой знае колко, но все пак бих те посъветвала като за начало да не се панираш толкова. Разбирам, че ти е тежко и в момента не виждаш изход и т. н. Първо убедена съм, че не си пробвал всичко възможно като подсилващи препарати и терапии. Освен това не отхвърляй толкова бързо всякакви "бабини рецепти", защото от личен опит и от това, което съм чувала от приятелки трябва да ти кажа, че именно домашните маски и др такива най-много помагат. Пробвай с тривитаминол, рициново масло, хума и продукти, съдържащи коприва. Преди година покрай изпити и всякакви др стресови ситуации и аз имах проблеми с косопада, не така сериозни като твоя, но все пак бях си взела едни ампулки на Ревалид и косопадът рязко спря след две-три седмици. Твоето е по-сериозно, но все пак може да ги пробваш - може пък да ти помогнат. Успех

 
  ...


...
преди: 10 години, 1 месец
hash: f5b5cf9e0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

7.   Наистина ходи ли на доктор?
Сигурен ли си, че не е някаква болест. Наистина е странно на 22 години да оплешивееш. Аз съм на 24 и нямам никакви такива проблеми, родителите ми са на по 45 години и те нямат проблеми. Странно е просто.

Но все пак ако имах твоя проблем също не бих прибегнал до тези скъпи процедури, които дори не гарантират траен ефект.
Не знам дали на мен би ми било такъв голям проблем това ранно оплешивяване, най-вероятно ще ми бъде, но ти го превръщаш като на живот и смърт. Погледни и от другата страна на нещата. Учените постоянно откриват и измислят все някакви нови неща. На 100% съм сигурен, че до 5-10 години това с ослепяването, оплешивяването и всякакви подобни неща ще могат да се лекуват евтино и ефективно. Ти си представяш бъдещето си базирайки се на настоящето, само че всичко се развива - технологията, медицината и т. н. Бъди по-оптимистичен!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: 6cec2e097e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   От АВТОРА:
Благодаря за мненията и подкрепата!
Иначе на част от въпростие ви отговарям:
Да ходил съм на лекар и то на 4 различни. С тези въпроси се занимава само една лекарка в България. Под "тези въпроси" визирам косата като част от кожата. Т. е. дерматолог който е специализиран именно на проблемите с косата. Това се нарича трихолог - Та тя е единствемият трихолог в България - д-р Ани Цветанова. За съжаление обаче рядко се намира в страната, аз също като цяло не живея в България и все не мога да се засека с нея. А за всикчи други дерматолози не искам да говоря лоши неща, но хората просто не го разбират това нещо, защото не са го специализирали. Последно като ходих при един от най-добрите дерматолози в България ми каза - чети в интернет. Бях в шок. И за това ми взе 50 лв.
Иначе съм пробвал и Ревалид и Алпикорт и Миноксидил и Наноксидил и мезотерапия и Хромостим на Дюкре и фитовал, абе всичко за което е чувал средностатистическия български дерматолог.
Ходил съм и на трихолог в чужбина още преди да тръгна по дерматолози. Това беше в съвсем ранен стадий, тогава дори косата ми не беше започнала да оредява, просто леко изтъня и виждах че пада повече от обичайното. Веднага отидох при трихолог в скъпа частна клиника в чужбина. Изписа ми миноксидил и витамини, но спрях миноксидила след 2 месеца заради липса на резултати и много странични ефекти. Правил съм си и пълни кръвни иследвания, проверявал съм щитовидната жлеза, всичко е ОК.
Отначало си мислех, че не е наследствено. Никой жив роднина няма такъв проблем, освен това съм още млад. Пък и оплешивяването ми не е съвсем както обикновено "по калниците и отзад". Най-важното: започна след като получих тежка травма на коляното. Преживях голям стрес от това нещо. Пих и лекарства тогава, които биха могли да причинят косопад, но от тогава мина доста време, коляното се излекува, а косопада не спира. Лекарите твърдят, че ако е от стреса тряба да се оправя след 5-6 месеца, а вече мина година и половина, нещо повече - всички са казват, че по всяка вероятност е наследствено. За това и ходих при различни лекари, за да чуя различни мнения. Освен това изследванията ми са ОК, та едва ли е симптом на някаква болест или поне не знам как мога да го проверя. Няма как да тръгна да си изследвам всеки един орган поотделно. Оплаквания нямам.
Най-много ме е яд, че отидох на лекар още при първите симптоми, не съм пестил средства и усилия, но въпреки това поне за сега не мога да спра процеса. Не съм се предал, пробвам всичко което ми се струва разумно, защото знам че различните лекарстава помагат на различни хора. По идея правя всичко както трябва да се прави, но няма резултат. А аз съм свикнал, че когато работя здраво върху нещо, то винаги постигам това което искам. Някакси вярвам, че човек си получава заслуженото и ако бачкаш и се стараеш, то ще бъдеш възнаграден от Господ за това. Но сега започвам вече да се съмнявам... което е жалко.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 7f589f639e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   От номер 2

До сега само предполагах, но сега вече съм убеден, че е наследствено. Забрави това за "калниците". При всеки е различно и това е нормално и не означава, че не е наследствено.

А това означава само едно - нищо няма да помогне, казвам го като човек минал през това. И аз съм като теб и се боря до край, но повярвай ми, в този случай колкото и услилия да вложиш, няма да се увенчаят с успех. Това, че се бориш, е много хубаво, но когато се бориш за нещо невъзможно, то това по-скоро би те съсипало психически. В този случай е много по-разумно, просто да се примириш. Иначе ще те тормози до живот и пак няма да намериш решение, ще си останеш с тормоза. Все едно да се бориш със смъртта - бориш се, не бориш се, тя ще те застигне все някога.

Колкото до това с коляното, то е било само нюанс. По принцип си щял да започнеш да оплешивяваш, но този стрес и тези лекарства просто малко са ускорили процеса в началото. НО със сигурност това не е причина.

Аз лично ти предлагам едно решение и то се казва "присаждане", но трябва да изчкакаш да ти окапе косата, колкото ще капе няколко години и тогава, иначе няма смисъл. Можеш да се поразровиш в нета за подробности, в Турция например има много добра клиника с изгодни цени.

ОБАЧЕ имай предвид, че това си е операция и то такава, че се прави на няколко процедури през няколко месеца. И има сериозни рискове. Само виж в нета снимки на неуспешно присаждане на коса и можеш да повърнеш. В стремежа си да станеш по-красив, може да станеш Франкенщайн. И после няма оправяне.

Според мен най-добре се примири и толкоз, аз откакто се примирих, съм си добре и спокоен и не ми пука. Имам си самочувствие, имам си жена, деца, семейство, добра работа и да ти кажа оредялата косата въобще не ми е попречила на нищо. Всичко е само в главата.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: cd76164812
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Недей придобива комплекси.. Днес е модерно, много късата коса.. Аз например не харесвам РУНТЪОВЦИ.. Такива, където са занемарени и не се постригват.. Момиче съм и ти казвам, че момичетата не харесват рунтави мъже да се повторя. ЗНАЕШ ЛИ, колко много момчета имат много гъсти коси и не са оплешивели-а се постригват, много късо.. И всяка седмица ходят на фризъор, да ги постригват.. Иначе, ако погледнем на тялото, не харесвам мъже, които се епилират.. Където си махат космите дори на ръцете.. Не дей ги гледа тея момчета, които имат коси и ги изправят дори. Това са....!!
Харесвай се такъв какъвто си.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: ed1c935b0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

11.   Скъпи младежо , бъди здрав. Дано това ти е проблема. Защото това не е проблем. Омъжих се за моя съпруг защото беше плешив, но характер велик. Никога не съм харесвала мъж със сини очи и руси коси. Това са детски разбирания и лигавения. Човек се жени заради душата на човека. Така ще те оцени истинската жена. Твоята красива плешивост ще бъде твоя тест за да намериш стойностната жена в живота си. Радвай се че си здрав. Анета

 
  ...

...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 7caf4a3675
гласове:
1 2 3 4 5
  (60 гласа)

12.   Смятам, че проблема може да се реши по елементарен начин - качваш се на копитото, засилваш се и пробваш до къде ще стигнеш таркаляйки се надолу!

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 13fc199e51
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Аз бих направил пълно изчистване на организма.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: c251d5625e
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

14.   Здравейте,
Прочетох вашата история и съм потересена.Прочетете повече тук: http://liliyastyle.bg/. Това са специалисти трихолози, които ще намерят решение на проблема ви и няма да се срамувате. Те могат да ви помогнат, както помогнаха на мен, но трябва да отидете на консултация. Оставам на разположение ако имате още въпроси.
Мария

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker