Засилване на акне при силно потене - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121556)
 Любов и изневяра (29811)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6490)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3195)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18615)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Засилване на акне при силно потене
преди: 10 години, 27 дни, прочетена 3407 пъти
Здравейте, аз съм на 21-години, мъж и имам проблем с акнето. Знам, че такива теми сигурно има много, но темата ме е по-конкретна. Спомням си се с акне още от 6-7 клас, но такова засилено както сега никога съм нямал, буквално сега е 3-4 пъти повече от нормалното и съм почти убеден, че се дължи основно на обилното потене последните няколко седмици. Ходя 3-4 пъти на седмица на фитнес, а също и няколко пъти на тенис, където играя 2 часа и пада якото потене и при това лицето ми се зачервява, а пъпките още повече. Забелязал съм от преди, че като се изпотя и не се изкъпя веднага ми се появят пъпки, но както съм сега никога не съм бил и се притеснявам. Ползвал съм различни продукти за акне- в момента си мия лицето сутрин и вечер Aknicare cleanser, след което нанасям Скинорен 20%, но напоследък това го правя само по лицето, а гърба и раменете ги оставям. Също когато се върна от тренировка изпотен и се къпя мия лицето си с Dove. Смятате ли, че идва много 2 пъти на ден с cleanser и 1 път миене със сапун? Скинорен го ползвам от 2 месеца и нещо и като цяло няма ефект, както на 2 пъти написах по-силно акне отколкото сега имам съм нямал от години. Всъщност вечер като се намажа, пъпките изпъкват и е нещо страшно, а сутрин като стана изглежда по-добре, но като цяло няма желания ефект... преди това използвах Зинерит и някакъв друг почистваш лосион, Акне Аут също съм изполвзал без особен ефект. Не знам, мисля да си сменя дерматолога, при когото ходя от 6-7 месеца, защото отивам, казвам му какво ползвам и той-еми дай да пробваме с това и чао... малко несериозно ми се струва- ако сте доволни от вашия дерматолог- обръща ви повечко внимание, предписва ви продукт, който е подходящ за вас... виждате напредък с акнето, бих се радвал да споделите.

В заключение: Какво да правя с това потене- може би очевидното е да намаля малко спорта, но напоследък така се зарибих по тениса... а и на фитнес ходя с удоволствие, но май и на акнето му харесва... Също може би трябва да взема някакви добавки като витамини- сега взимам от време на време бирена мая, дали да я увелича?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 27 дни
hash: 66fb1b0dd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Порите се запушват и инфектират при потене. Спри миенето на лицето със сапун, защото води до допълнително омазняване, още повече щом ползваш и клийнсър. Сапунът няма работа на лицето при проблемна кожа. Вместо това непосредствено преди и след тренировка ползвай гел със скраб частици, за да отпушват порите и да не се инфектира кожата. Скинорена и при сина ми не даде ефект - много по добре се отразяват разни гелчета, който се апликират директно върху пъпката и я изсушават и изгарят. И ограничи тестените продукти - бял хляб, паста, тестени закуски са дразнител. Можеш да ги замениш с овесени ядки или ориз. Сладките ако можеш ги избягвай. Млякото и кашкавала също. Хранене тип средиземноморска диета - месо пресни салати, яйца пресни салати, ще благоприятства и натрупването на мускули и ще намали и възпалителните процеси в организма и оттам състоянието на кожата.

 
  ...
преди: 10 години, 26 дни
hash: e7c6754e07
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Пробвай серията на Акне Аут Актив. Проблемът е, че е възможно пак да се появяват, ако го спреш, но иначе е железен. Това ме спаси от ужасяващите пъпки и сега почти нямам. Ползвам го от десетина години, пращам го и на приятели в чужбина. :D
Недей да си миеш лицето с такива неща - вземи си био розова/лавандулова вода и почиствай два пъти дневно с памук. Сапунът много изсушава кожата, а особено Dove и подобните масови боклуци са ужасни. Със същия успех може да се миеш и с Веро...

 
  ...
преди: 10 години, 26 дни
hash: c4100fc437
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Здравей,
Първо веднага спри да си миеш лицето със съпун. Той изсушава кожата и влошава проблема.
Аз съм на 25 и от тийнеджърските години до тази година все съм имала проблеми, а при тренировка съм забелязвала влошаване. Бях пробвала 3-4 различни препарата и ефект особен нямаше.
Ще ти каза какво изполвам и правя в момента и ми помогна супер много (по лицето вече много рядко ми излиза по някоя случайна пъпка):
Сутрин и вечер задължително си почиствам лицето (използвам почистваща вода Avene Cleanence, но съм пробвала и тази на Bioderma и тя ми харесва, но ми дразни очите малко). Като цяло почистването на кожата е супер важно. След него се нанася продукт за акне. Това, което ползвам аз и горещо ти препоръчвам е кремът Bioderma Sebium Global.
Другото нещо, което обикновено използвам между почистващото средство и крема е термална вода (моята е на avene, но сигурно има и други марки). Тя успокоява кожата и може да се изпозва също след спорт.
Не искам да звучи като реклама на тези продукти - просто казвам на мен какво ми действа, на теб може да ти подейства друго. Но това е схема - никакъв съпун, почистване и препарат сутрин и вечер (и термална вода, особено след спорт).
Никога не съм ходила на дерматолог и всичко при мен е било на принципа проба/грешка.
Истината е, че първопричината за акнето е неизвестна и затова дерматолозите също стрелят на посоки.
Надявам се да съм била полезна. Успех :)
Ж 25

 
  ... горе^
преди: 10 години, 25 дни
hash: 8bbacf70d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   здравейте!
разбирам, че пъпките по лицето, черните точки и всякакви други са проблем предимно на хората с мазна кожа. истина е, че потенето през лятото и по време на спорт засилва това, защото тогава порите се отварят и запушват много по-лесно. аз лично съм момиче, и имам същия проблем - но намерих много ефикасно и евтино решение.
-силицилов спирт 2% (може и 1% за тези които нямат толкова голям проблем) в който се слага парче пчелен восък - клей. разбрах, е може да се намери по пазарите, но ако не успеете може да купите разтворен в спирт клей от аптеките и да направите в друго шишенце - половината клей и половината спирт. той се слага на памук и сутрин и вечер се маже лицето. не се плашете ако усещате щипене и парене.
- вечер се мажете с крем здраве - той е против изсушаването на кожата
до 1 месец всичко ще е наред, но трябва да повтаряте това всеки ден!

 
  ...
преди: 10 години, 25 дни
hash: f0e4a474e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Авторът

Ами знам, че по принцип сапуните изсушават кожата, но си мислех, че Dove е по-различен, и че дори хидратира :D, но май не е точно така.
Аз също така имам и проблем с чувствителна кожа след бръснене, особено по врата, като досега нанасях балсам за чувствителна кожа-това става вечер след къпане. После преди лягане се измивам с топла вода, нанасям и изплаквам cleanser-a и след това Сконорена, при което пъпките изпъкват-стават супер червени-дали е нормално това? Като цяло смятам, че прекалено време му дадох на Скинорена и не съм доволен и определено ще го сменя, а относно почистването сутрин и вечер- дали смятате, че е добре да се почиства цялото лице, включително врата, защото досега не го пипах, но пък там нямам пъпки от акне, а само такива от бръснене.
Останах доволен от това, което прочетох за термалната водя и мисля да я пробвам- поне след активен спорт. Какво друго бих могъл да ползвам след силно изпотяване- най-малкото измиване с вода на лицето и подсушаване (става въпрос, когато нямам възможност веднага да се изкъпя)?

Бих искам да ви попитам и за стискането на пъпките, нещо което преди правех много, но напоследък се ограничавам, понеже чух, че е супер вредно и може да допринесе за появата на нови пъпки. Все пак ми е доста гадно да се гледам с пъпки с бели връхчета, но дано е за добро да не ги стискам.

 
  ...


...
преди: 10 години, 24 дни
hash: bad37fb06c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Това, че спортуваш е супер и според мен не трябва да спираш със спорта, за да се справиш с този проблем. Аз страдах също като теб от този проблем и пробвах доста мехлеми, мазила, домашни рецепти и т.н. , но най-много ми помогна Маслото от чаено дърво - http://apteka.framar.bg/30038533/масло-от-чаено-дърво-50-мл-натурал-факторс. Един приятел ми го препоръча и съм много щастлив, че се отаръвах от това бреме. Определено трябва да го пробваш.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 23 дни
hash: c4100fc437
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От номер 3: Може би тези продукти, които изпозваш са прекалено агресивни и затова се получава изпъкване. Важното е като се намажеш с подобен препарат да не изсушава кожата прекалено много, това води до влошаване.
За почистването: да, цялото лице и врата, а ако имаш проблеми и някъде другаде - по гърба примерно може и там. Важното е почистването да става с не прекалено изсушаващ и агресивен, но подходящ за типа кожа продукт.
За след спорт мисля, че може измиване със студена вода, макар и термалната вода да е достатъчна според мен.
Ако ползваш два препарата един след друг (крем за след бръснене и продукт анти акне примерно) е добре да има 30 мин. между тях.
Иначе за стискането е вярно, че разнася пъпките по мои наблюдения, но аз не мога да се стърпя. Може би козметик/дерматог специално за почистването на лицето по този начин, е по-добрият вариант.

 
  ...
преди: 10 години, 6 часа
hash: 71e4aae590
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Авторът:

А какво смятата за тезата, че акнето не е просто проблем на кожата, а на цялото тяло и може да се дължи на натрупване на вредни вещества-токсини? Питам, защото сега, когато много се потя и после ми излизат доста пъпки, където преди това почти съм нямал- по бузите, иначе си взех термална вода на Авен, видях, че се използва след спорт, но как точно- дали първо трябва да си слея лицето с хладка вода, след което да го подсуша и тогава да го напръскам, да изчакам и да подсуша леко?
Един дерматолог ми препоръча Ефаклар Дуо , много пациенти били доволни и имали значително подобрение, та си го взех- дано има ефект.

А какво мислите за Розовата вода?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker