Ечемик на окото - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121532)
 Любов и изневяра (29802)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Ечемик на окото
преди: 10 години, 22 дни, прочетена 1636 пъти
От няколко дни ме болеше супер много едното око и мислех, че нещо съм се ударила или ми е влязло нещо, но болката не спираше и се усилваше ден след ден. Отидох на очен лекар и ми казаха, че започва да ми расте ечемик на окото. Виждала съм на други хора колко е гадно и направо бях потресена, защото не очаквах. Лекаря ми даде капки и каза да се върна след седмица да види как върви. Капя се редовно и не си слагам грим по очите, защото ще го замърся. Не знам как се е получил, уж все ръцете си мия, с мокри кърпи се бърша, използвам хубав грим, а не някой боклук, не споделям грима си и с други хора. Сега се надявам да ми мине, търкам го със злато, когато се сетя. Баба ми едно време много се е гримирала и й се е образувало и каза, че като е спряла грима и вече не й се е появявало. Аз слагам само очна линия на очите, нищо друго и то съвсем малко, колкото за цвят и да изглеждам по-будна, а не заспала. Може ли да ми кажете вие, ако сте имали как сте предотвратили появата и след колко време ще мога да слагам грим? Не мога да си представя да го спра, защото изглеждам супер недовършена, очите ми изглеждат почти затворени, малко неприятно е.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 22 дни
hash: 4364087573
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Имах много сериозен проблем с ечемиците.
Забрави бабиния съвет със златния пръстен.
Ако ти се появяват редовно, направи си обременяване за диабет - не е задължително да го имаш, така че не се плаши. Другата причина, ако (пак повтарям) често ти се появяват е слаба имунна система. Иначе, ако ти е за първи път, може да си е елементарно замърсяване.
Относно лечението - минах през какви ли не доктори и мазила. Ефектът бе нулев. Единственото, което ми помогна, след консултация с познат е "Fucitalmic", но капки за очи, защото има и крем, който в никакъв случай не трябва да се маже на очите.
За 3 дни ще те оправи - гарантирам! Лекарството го има в аптеките.
Успех!

 
  ...
преди: 10 години, 22 дни
hash: c6e13f9d42
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Ечемик минава за 3-5 дни със или без "Fucitalmic" или други лекарства.
Ако сега имаш ечемик моля не го търкай/натискай с злато. По вероятно е да го замърсиш със златото. Едно време е помагало на баба ти златото просто защото е нещо хладно върху възпалено място, хладното дава успокоение на болката и баба ти си е мислила че лекува. Потърквай го с чисти пръсти ще има по добър ефект. За обезболяване може да ползваш настърган картоф. Добре е също студени компреси от лайка или копър действат противовъзпалително.
За да предотвратиш появата на ечемик е добре да поддържаш лична хигиена както на лицето си така и на гримовете си. Но доста често срещано е ечемик да се получи от стрес или от слаба имунна система. Възможно е също да получаваш често ечемик от хормоналните промени в тийн възраст. Така че ако се грижиш за себе си няма да имаш ечемик често.

 
  ...
преди: 10 години, 22 дни
hash: 4feabc744c
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Aко имaш познaтa мaмa- кърмaчкa, дa ти изцеждa всеки ден по няколко кaпки в окото. Или в шишенце, но трябвa дa е съвсем пряснa, току- що изцеденa. Ще мине зa около 3 дни.
Питaй бaбa си, може и дa знaе, щом е имaлa. Моятa бaбaкa беше знaхaркa и товa знaм от нея. Нa мен 2 пъти ми е излизaл ечемик, и двaтa пъти тaкa съм го лекувaлa. От втория път, 12-13 год. вече не ми се е появявaл.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 22 дни
hash: 9ff6dd99f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз когато имах ечемици ми предписаха Окацин(Okacin) и Тобрадекс :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker