Баща ми много се промени - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121284)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6475)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Баща ми много се промени
преди: 10 години, 8 дни, прочетена 1642 пъти
Моите родители са заедно повече от 17 години, до сега никога не са си изневерявали и са се обичали. За жалост както си живяхме хубаво с годините баща ми започна всяка вечер да пие ракия и да яде салата, уж за тонус. С времето започна да изпива половин бутилка, после цяла, надуваше музиката и с майка ми се караха. Баща му почина точно от алкохолизъм и не знам как не го стресна. Наскоро парите започнаха драстично да намаляват и той замина в чужбина. В началото пращаше повече пари и с майка ми се глезихме и бяхме щастливи. Когато обаче се връщаше в България вдигаше скандали, че не сме спестили нищо и се караха за пари всеки ден. Той обеща, че ще праща само за сметки и другото майка ми да го набавя от заплатата й, която не е много. Откакто се върна в чужбина, постоянно казва, че работодателя му го лъже и не му плаща и с мама се чудим как да оцеляваме. Онзи ден се гледахме на камерите чрез Фейсбук и той беше в кръчма, както винаги пиян, играеше на машинките и каза, че спи по 4 часа, изглеждаше ужасно, целия подпухнал, изморен и казваше на мама, че иска да се съберем да живеем заедно, както преди. Мама се ядоса и напусна стаята, като го видя и отказва да отидем при него въпреки че е съседна държава на нашата. Тя видя къде му отиват парите, как черпи хората, а ние изнемогваме и май лъже, че не му плащат. На мен ми остава 1 година да завърша, а той иска тук да прекъсна, което ще съсипе бъдещето ми. Майка ми вече не може да търпи пиянски истории, много се промени, като се ожениха не беше такъв. Иска да го промени, да го води на сбирки за зависими от алкохол, но той отказва, каза че не е пияница, а мама се опасява, че може да получи инсулт, защото има слабо сърце. Страхувам се за живота си, ако нещо се случи, няма кой да ми плаща образованието, учебниците са скъпи, а и тя все говори за развод напоследък, макар че го обича, но не иска човек който се съсипва до нея. Мислеше да му го каже, за да се стресне, но той ще й каже да си гледа работата и тъй като се води с повече доходи ще я осъди и ще ме вземе при него да съм прислуга на гостите, които черпи и да кисна по кръчмите. Моля ви помогнете ми, как до го накарам да се промени, плашила съм го с какво ли не, ревала съм на колене, не иска да чуе. Обещава, че няма повече и после виждам скрити из нас бутилки, яд ме е че е работен, не е мързелив, но си пропилява живота. Да се пресестим ли при него и да си проваля училището в започване на учене те първа на нов език там, за да го контролираме или да го зарежем и някак си да се оправяме? Обичам го, но не е това което очаквах, разочарована съм. Какво да правя?

Моля редакторите да го публикуват, защото ще се пръснем от нерви и притеснение с майка ми.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 7 дни
hash: fd4bd79d59
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   По-добре го зарежете, такива хора като него нямат оправия. Най-вече трябва ти да си завършиш образованието, само една година ти остава. :) Пък след това отиди в чужбина и си намери доходоносна работа. :)

 
  ...
преди: 10 години, 7 дни
hash: ad344b5a89
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   здравей,
снимай (по възможност без да знае) когато се е напил - така няколко пъти и направи един клип от 10 мин.
Някой път когато е свободен и НЕ е пиян - пусни му клипа.
Трябва да се усети.

разбира се, че като му кажеш, че има проблем с алкохола той янма да ти повярва.. сигурно и не иска
не е толкова лесно, повярвай ми

единствения и най-лесен начин е да му покажеш как изглежда отстрани - има вероятост да се осъзнае

Успех!

 
  ...
преди: 10 години, 7 дни
hash: d40c71322b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ако почине от инсулт няма да има кой да ти плаща образованието, понеже учебниците са скъпи... Баща ти има прекрасна дъщеря!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 дни
hash: 42e6a24aea
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   ''В началото пращаше повече пари и с майка ми се глезихме и бяхме щастливи. ''До тук ми стана ясна работата, другото не съм чел.

 
  ...
преди: 10 години, 7 дни
hash: 963f0bd9ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Теб май само парите му те интересуват...
". В началото пращаше повече пари и с майка ми се глезихме и бяхме щастливи", "Страхувам се за живота си, ако нещо се случи, няма кой да ми плаща образованието, учебниците са скъпи ", "Тя видя къде му отиват парите, как черпи хората"
Пращал ви е много пари, а сте ги пилеели за глезотии, както ти казваш, докато той се трепе да бачка... как мислиш, че той се чувства? Не мога да разбера как "изнемогвате" при положение, че той не е спрял да праща пари, майка ти работи, не споменаваш да сте много братя и сестри...? Мисля, че си разглезена и неблагодарна. Но това все пак е сайт за даване на съвети и моят е- кажи на майка ти да си намери по-добре платена работа, щом не й стигат парите за глезотии, и да не те настройва срещу баща ти, докато той работи. за. семейството имам в предвид този цитат "ще я осъди и ще ме вземе при него да съм прислуга на гостите, които черпи и да кисна по кръчмите. "

 
  ...


...
преди: 10 години, 7 дни
hash: 7a66d9d927
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Дете над 10г. може само да избира при кого от 2-мата си родители да остане. А и ако скоро завършваш значи и, че скоро ставаш на 18.
Ако е нещо, което е свързано със сърцето се получава инфаркт, а не инсулт.
По-добре да се разведат, но това е мое мнение.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 дни
hash: 92c03b86c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Товa, че печели повече от мaйкa ти, не знaчи, че при рaзвод ще те " присъдят " нa него. Ще си остaнеш при мaйкa си, a той ще плaщa издръжкa. Освен товa, aко имaш нaвършени 14, то ти имaш прaвосaмa дa избереш нaстойникa. Зa дa те вземе той при себе си, доори сaмо нa гости зa няколко дни, мaйкa ти ще трябвa дa подпише пълномощно зa съглaсие, aко си непълнолетнa. При пълнолетие от теб зaвиси, никой не може дa те принуди или зaбрaни.
Не си сменя училището, щом мaлко ти остaвa. Пък и aко отидеш при бaщa си, ... той явно си е aлкохолик, кaто прибaвим и другaтa стрaст- хaзaртa, то неговият живот вече е зaхвърлен нa боклукa, не позволявaй дa зaпрaти и твоя тaм.
Кaто зaвършиш средното си обрaзовaние, ще си нaмериш рaботa и ще продължиш дa учиш... aко искaш.
Много го прaвят и се спрaвят, зaщо ти не? !
Не се води по пиянските глупости нa бaщa си, aми си гледaй училището и бъдещето.
И зa мaйкa ти и зa теб е по- добре дa се рaзведaт.
Зaщо и тя дa си съсипвa животa покрaй него. Той е нaпрaви своя избор, без дa го вълнувa, че е във вaш ущърб. Мaйкa ти също имa прaво нa щaстие, кaкто и ти!
Успех!

 
  ...
преди: 10 години, 7 дни
hash: 528ff6d12d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   " като се ожениха не беше такъв. " А ти къде беше, когато те са се оженили!?? Май не сибила родена още! А и да си ЕДВА ли си спомняш какво е било преди, така че не ставай смешна! Хората не се променят току-така. Майка ти си е избрала този мъж- тя да се оправя.

 
  ...
преди: 10 години, 7 дни
hash: f006a4a9a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   мнението ми до голяма степен се покрива с това на номер 5:-) с майка ти се интересувате предимно и най-вече от парите, които баща ти ви е пращал и тъй като кранчето е намалено, той е най-черен на света.
погледни нещата от негова гледна точка: трепе се и работи в чужбина, за да ви праща пари, а вие с майка ти харчите за глезотии. е на човека му е писнало и в това отношение го разбирам. не оправдавам пиянството му, но явно това е неговият начин за бягство от ситуацията.
сега питаш как ще плащате учебниците ти. а защо с майка ти не спестявахте вместо да харчите за глупости? от написаното ясно личи как майка ти те настройва срещу него: ще те вземе при себе си, няма да завършиш училище и ще си прислуга на гостите му.
това са пълни глупости - вече са ти написали как стоят нещата. просто при развод на майка ти ще й се наложи да се справя и без тези пари, които той все пак праща, което не я устройва, защото очевидно иска пак да се глезите двете с парите, които баща ти печели.
звучиш меркантилно и далеч не като любяща дъщеря, която се притеснява за баща си. според мен най-добре е да се разделят.
Ж42

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker