Хапчета за сън... помощ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121347)
 Любов и изневяра (29748)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6480)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18565)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Хапчета за сън... помощ
преди: 9 години, 11 месеца, прочетена 3852 пъти
Здравейте!

От много години се боря с безсъние и това само усложнява живота ми. Днес спах 15 часа, вчера спах 5 часа, днес може дори да не спя. Това е моето ежедневие. Не мога да си изградя режим, а когато го направя - бързо го обърквам.

Знам колко вредни са хапчетата за сън. Знам, че вредят на нервната система и на здравето. Не обичам да взимам хапчета и лекарства от всякакъв вид, освен ако не се налага наистина.

Скоро не издържах и тръгнах да поровя из лекарствата на майка ми. Там си намерих хапчета за сън, но се осъзнах и ги върнах.

Имам нужда някой да ме разубеди да премина на хапчета за сън. Как могат да ми навредят? Вие как се оправяте с безсънието? Как поддържате режим?

(моля да не ме съветвайте да гледам турски сериали срещу безсъние)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 11 месеца
hash: 2a63f17f9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   Няма лошо да приемаш хапчета за сън, но аз те съветвам да не приемаш бензодиазепини, ами антипсихотици и антидепресанти. Трицикличните антидепхресанти имат добър сънотворен ефект - амитриптилин например. От антипсихотиците хубави приспивателни са олфрекс, лепонекс, хлорпротиксен, халоперидол.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: ba773360c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Гледай да не спиш повече от 8-9 часа, така ще си уморен и ще можеш да заспиш на другата вечер. Също гледай да вършиш физически труд през деня. Меко казано се опитай да си изтощен в края на деня.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: b5e730c1fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Аз имам проблеми с нощното заспиване от 2 години някъде. Причината e лични душевни проблеми или може би депресия. Поне в началото се започна така, а после дойде страха от това, че няма да заспя и ще се проваля в работата си. Имах тогава доста отговорна работа и работех с пари. Не знам на колко години си. Ако си малка много внимавай с тези хапчета. Някои от тях са доста пристрастяващи. Това, което аз взимам сега е Зопиклон. В някои аптеки го дават и без рецепта даже. По това съдя, че не е толкова опасно. Но и той води до пристрастяване. Жената на мой братовчед го взима, а той е хирург, така, че сигурно наистина е по-лек вид. Взимай по половинка. Не взимай повече от едно!!! Почнеш ли да минаваш дозата значи си се пристрастила. Аз го взимах няколко месеца по половин, после минах на едно и докато се усетя бях на две. После изведнъж си казах стига и почнах да намалям постепенно като по принцип петък и събота никога не съм взимала. И така след няколко месеца го спрях окончателно. Сега само при нужда го пия и то по половинка. Случва се 2,3 пъти в месеца. Ако не искаш да пиеш приспивателни хапчета пробвай с Мелатонин таблетки. Те са на билкова основа и въобще не вредят. Но най-важното е реши си проблемите, които ти пречат да спиш. Тялото ти подсказва, че имаш някакви тревоги. Успех!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker