Приятелката ми казва, че ще се самоубие - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121550)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18615)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Приятелката ми казва, че ще се самоубие
преди: 9 години, 11 месеца, прочетена 2535 пъти
Здравейте.
Първо искам публикацията ми да бъде одобрена от редактора, защото е много критична ситуацията.
Благодаря :)

Момче съм на 19 години а приятелката ми е на 18. От 2 седмици се караме за нищо смисъл малко нещо го правим голямо и почти всяка вечер се караме, ако не всяка вечер поне през вечер. Говори ми така, че все едно има друг и живота и, но аз съм 100% сигурен, че няма такъв, защото тя нееднократно ми го е показвала. Знам сега някои ще кажат НЕ МОЖА ЛИ ДА ИЗМИСЛИШ ДРУГА ЛЪЖА. Не не е лъжа истина е. Попитах я защо се държиш с мене така, a тя каза '' поизчакай още малко и ще разбереш ''. Казах и ''ако има друг в живота ти няма да ти преча бъди с него'', а тя ми каза, че няма никой друг освен мене. И преди се карахме за щяло и нещяло но скоро време почнахме още по-интензивно да се караме. Скоро ще има книжка а и ще и купят и кола. Казва ми, че и е писнало от живота и иска да се отърве. Много пъти я страдах и аз преди, но най-лошото беше когато техните се разделиха преди година. Оттогава не е същата която я познавам. С нея ходим от 1 година и седем месеца.
Сега и това караниците ни, абе за нищо се караме на практика. Моля ви помогнете ми, какво да правя? Как да постъпя? Ако има нещо неясно ще ви обясня по-подробно.

Благодаря и на редактора, че ми одобри историята :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 11 месеца
hash: ab6b04af12
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Щом го казва, значи ще го направи!
Ти като неин верен приятел й помогни с каквото можеш..

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 94f44f4998
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Като начало - бъди спокоен и уравновесен, кажи и че си там за нея, че винаги може да се облегне и да разчита на теб. Жените, колкото и да се правят на мъжки момичета, имат нужда от подкрепа. Опитвай се да не спориш с нея, дребните спорове са глупави упражнения по надговаряне, няма смисъл от тях. Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 6d3e69c309
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Щом няма друг в жевота й защо се карате.Успокой я,когато почната да се карате се съгласявай.Ти сам мислиш,че се карате за глупости.След караница отивай при нея прегърния и й се извини,но гледай да не е всеки път,просто си мълчиш когато тръгве някакъв спор.Момичета си има проблема.Казвай й,че я обичаш,разхождайт,говори само за нея.Така не само,че няма да се кярате,но и ще подновиге връзката си.И не забравяй,когато почне някакъв спор ти само казвай да права си,сори и такива.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 457122dd75
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Тя има нужда от подкрепа. Вслушай се в нея, отдели й внимание. За да се избегне спора, съгласявай се повече с нея или поне не критикувай (просто си мълчиш).

Примерно тя ти казва "много си тъп, писна ми" - с това иска да получи някакво внимание, недей да го приемаш като критика. Просто й казваш "да, може би е така, кажи какво те мъчи, искам да те изслушам! ".

Поговорете... питай я защо иска да се самоубива, какво се случва в семейството й. За да покажеш съпричастност, разкажи й за твои проблеми с ваще. Търсете общ език в решаването на тези проблеми. Напомняш, че я обичаш (независимо че нещата не са розови винаги).

Накрая можеш да завършиш приказката като й кажеш, че животът е с хубави и не толкова хубави моменти - но няма нищо страшно. Има хора в хиляди пъти по-кофти ситуации, вие сте от най-щастливите (което си е истина). Смисълът е човек да се учи докато е жив (учене на житейски опит, няма много общо с университета или училището).

И на последно място - смейте се!! Разсмей я. Идете някъде на забавно място. Радвайте се на любовта си. Ще забравите за проблемите много бързо.

(да знаеш, че ще ядеш бой ако не изпълниш съветите ми. Егати късметлията, има си момиче и се оплаква, аз ако бях с твойта, нямаше да допусна да се стигне до караници и такива глупости)

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 04dcdb9cce
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Споко пич, няма да се самоубие. Блъфира. На тази възраст е нормално, още не е открила себе си.

 
  ...


...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 18b3029582
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Защо не я свържеш със психиатър? Това е най-правилното решение, заведи я.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 665ae7f9f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Абе ти от кой град си?... Не че нещо ама историята ти мн. ми прилича на историята на един мой познат!

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: ad8973876b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Авторът

Ние сме от села, виждаме се в седмицата около 2 най-много 3 пъти. Когато се видим седим в парка, говорим си, когато сме заедно няма проблеми, взимам всичко ОТДОЛУ смисъл се съгласявам всичко което ми казва, съгласявам се на всичко което ми казва по телефона но по фейса не е така. Много съм нервен ама МНООГО, ревнив съм МНОГО. Ходим от година и 8 месеца. Отначало всичко беше като по вода, от началото се виждахме много по-рядко аз учех в областен град, а тя е общински и се виждахме само петъците за по 2-3 часа но и това ни стигаше. Бяхме много бурни сякаш сме родени един за друг. Преди година техните се разведоха, а това и повлия много негативно и нашите караници и дойдоха много. Преди когато учех (тази година завърших) имах 2-3 съученички с които бях като брат и сестра (нищо не си криехме, знаех всичко за тях както и те за мене), 1 път реших да се снимам с тях и да качат снимката във фейсбук. Приятелката ми много се е ядосала а не ми каза нищо, след 1-2 седмици пак снимки във фейсбук пак нищо не ми каза и аз си мисля, че не ме ревнува, че всичко е наред а не е било така. Тя супер много си е мразела а аз не знаех, а тя се снимаше само със съученици които аз ги познавам с сме приятели. Преди за това се карахме и сега МИНАЛОТО не ни оставя. Не съм и изневерил никога както и тя на мен. Преди мене е ходила с друго момче 2 години и накрая е хванал предишния си приятел с друга в леглото и сега много се страхува, че аз ще и причиня същото. На ден сигурно и казвам това най-малко 10, че няма да и изневеря. Девствен съм на 19 както и тя на 18, не сме правили секс, но орална ДА. Тя е това момиче за която ще се оженя (поне аз искам). Скоро време ще има книжка и ще и купят кола. Все ми повтаря от 1 месец МАЛКО ОСТАНА ПОИЗЧАКАЙ ОЩЕ МАЛКО И ЩЕ РАЗБЕРЕШ. Питам я какво не е наред не ми казва нищо мълчи си а това повече ме вбесява. Казва ми някаква остра дума или нещо ме обижда и аз и връщам. НЕ МОГА БЕ ХОРА МНОГО СЪМ НЕРВЕН НЕ МОГА ДА СЕ ИЗДЪРЖА. Много се страхувам, че ще и се случи нещо. КАК ДА Я НАКАРАМ КАК ДА Я РАЗУБЕДЯ ДА СЕ ОТКАЖЕ ОТ ТОВА ? Казах и ще има по-хубави неща в живота, че въпреки всичко живота си продължава. Но не иска да чуе за нищо. Влязла в акъла и това ЩЕ УМРА ЩЕ УМРА... Хора как да постъпя моля ви дайте ми съвет. Ако нещо не ви е ясно мога да ви обясня още но сега се сещам само за това.


Благодаря :)

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 8262179849
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Остави я да се самоубие.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 71468c2ccb
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Луд ли си, отдръпни се от нея, излизай с приятели и ако не тръгне към теб я оставяй. Трябва не само тя да е щастлива, а и ти. Не ги слушай чавките нагоре, женски им мисли. Егоистични. Трябва и ти да мислиш за себе си и да си щастлив.

 
  ...

...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: ad8973876b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   До номер 7
Еми ние сме от Бургаските села на около 25-30 км от Бургас.
Защо?

Авторът

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: abe991d2a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Иска само да те изплаши. Имам чувството, че иска само да те накара да съжаляваш че с нещо си я наранил и уж заради теб цялата работа. Но няма да има смелост да се самоубие, според мен.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 95e527f0e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Номер 4 съм:

Кажи й на нея, че каквито и проблеми да си мисли че има, винаги ще има много по-нещастни хора, с реални трудности. Тя е още малка и няма опит - идея си няма какви трудности тепърва може да й предостави живота.
Ако от сега смята да се самоубива, значи е егати кръшкачката.

Второ, така лесно не се мре. На малко от самоубийците им се получава работата (някои дори не могат да се самоубият след многократни опити). Дядо Господ не дава на всеки да успява в тия неща.

Трето - покажи й какво има в живота тя. Тя има ДВАМА родители, макар и разведени, ЖИВИ СА и са там за нея!! Щом и кола ще й купуват, значи с парите също нямат проблеми! Ти си още една добра причина да си гледа живота - нали я обичаш!

Четвърто - влез в някой форум за хора, посегнали на живота си. Има и документални филми. Покажи й някакви реални случки. Тези хора (оцелелите) ще я разубедят от каквото и да е, 1000% съм убеден.

Човек, ти пък спри да се нервиш!! Бъди мъж и запази самообладание! Ти трябва да си със силен характер, за да се наредят нещата, дори искаш да се жените - супер, просто втвърди позициите и й покажи, че няма да допуснеш да си посегне.

Айде успех, аз не мисля че реално имате някакъв реален проблем. Ще й мине депресията и готово. Тези неща не траят вечно ;)

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 972ba137a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Майка ми казваше навремето: "Който иска да мре, всъщност иска да се жени!", така че.. предложи й! :)

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 613cef0ab3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Добър съвет номер 14. Ние без това го мислим но има още много време :)

Авторът

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 356847eeec
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Струва ми се повърхностна ситуацията, кой ще мре, кой не - времето ще покаже. Това си е вид емоционално изнудване. Предложи й да отиде на психоаналитик, може пък да й помогне.. ама ми се струва, че е няква лигощина по - скоро....

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 613cef0ab3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Вече е по-добре. Май я отказах от това :)

Авторът

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker