Насоки? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121596)
 Любов и изневяра (29819)
 Секс и интимност (14411)
 Тинейджърски (21920)
 Семейство (6491)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4715)
 На работното място (3194)
 Образование (7320)
 В чужбина (1660)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1742)
 Други (18634)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Насоки?
преди: 9 години, 10 месеца, прочетена 1373 пъти
Здравейте,
става въпрос за здравословното ми състояние. На 19 години съм. Леко казано съм подложена на гигантски стрес от години насам (Майка ми почина като бях на 10, сестра ми е бивша наркоманка (хероин) - от години живее в чужбина, баща ми не се грижи по никакъв начин за мен и се издържам сама не от вчера, и не от днес. За капак съм адски емоционална и перфекционистка, та се стремя към отлични успехи във всяка една сфера на разностранните си интереси. И докато се боря за отличния успех в образованието, изрядната си визия, отдадеността в работата и хобитата си - очевидно си вкарвам още повече стрес. Съвсем няма да споменавам за ежедневния стрес от безразсъдни действия на околните, предполагам че четат достатъчно зрели хора, за да изпитват трудностите на бита на собствения си гръб. )
До преди година бях в изрядно физическо състояние. Сега нещата, за мое съжаление, рязко и коренно се промениха. По принцип от години насам треперям непрекъснато. Съвсем не е безобидно треперяне, защото понякога ми пречи, а и хората го забелязват. Преди няколко месеца се натрових с енергийни напитки и влязох в Бърза помощ, което ми отключи пристъпи на Паническо разстройство (поне по това, което отсях като симптоми). Става въпрос за натрапчиви мисли за смърт и страх да не остана сама, защото може да ми се случи нещо. Което пък водеше до хипервентилация, аритмия и все неприятни физически състояния. Преборих се с това, но установих, че наследствено страдам от ниско кръвно (и преди ми се е случвало да припадам на публични места, но не му отдавах значение). Всеки път, когато се премеря кръвното е около 90/60 - понякога се чувствам добре при такива стойности, понякога не. Обаче това, което в действителност ме притеснява е сърдечният ми ритъм.. не пада под 80-90. За капак страдам от години, но напоследък доста по-засилено, от стабилен косопад. Имам и засилено окосмяване по тялото (с което вече толкова съм свикнала, че ежедневието с епилатора ми е задължително). Имам и хронично бяло течение, което го лекувам за 20-ти път сигурно и пак ще си тръгне след няколко дни (естествено това се случва при предписания от генеколог). Личната ми лекарка е пълен зад*ик, с извинение, и нямам никакво желание да се консултирам с нея относно здравословното си състояние, защото никога не ме взима на сериозно (явно предвид възрастта ми), макар и тя да установи засиления ми сърдечен ритъм. Обаче напоследък пак започна да ми става лошо - задух, отпадналост, дискомфорт и натрапчиви мисли. Ей така, седя си и БАМ - лошо ми е. А почти през целия ден усещам самия дискомфорт и че не ми е особено добре. Имам нужда от насоки към какъв специалист да се насоча? Запазих си час за ендокринолог, но все си мисля, че проблемите ми идват основно от сърцето? Изключително ще съм ви благодарна да ме посъветвате как да подходя най-адекватно към здравето си, защото наистина няма с кого да се консултирам. Кръвна картина? Кардиолог?
Забравих да спомена, че се занимавам с фитнес от години и поддържам здравословно хранене. Обаче пуша и то съвсем не малко - кутия, кутия и малко на ден. Сладко почти не ям, но пия по кафе-две на ден и литър кола през ден-два.
Благодаря ви предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 10 месеца
hash: a6de514a74
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Ти си много сериозно нервно болна и за съжаление състоянието ти ще се влушава. Това са началните симптоми за страхова невроза. Изхождайки от твоето минало, ти явно не си се преборила най-вече със смъртта на майка си и липсата на интерес у бащата. Историята със сестра ти най-вероятно ти е повлияла, но първите два фактора са основни. Състоянието си си отключила след години подтискане, може и временно да се подобриш, но най-вероятно ще се влушаваш.
Съветвам те да потърсиш психиятър ако ти е акутно състоянието (не можеш да работиш, да спиш, да учиш и да живееш норлано), за да ти изпише медикаменти ВРЕМЕННО, но ако търсиш трайно решение на проблемите си, задължително ТРЯБВА да инвестираш време и пари в психоанализа или поне психотерапия.
Можеш и ДОБРОВОЛНО да се хоспитализираш доброволно в клиника за депресии (нервни болести).
Всичките ти оплаквания иначе са на нервна почва и няма какво да правиш при други лекари, освен при психиятър, психоаналитик или психотерапефт - най-добре и ТРИТЕ в едно лице да потърсиш!
Говори с личния си лекар, дали НЗОК плаща подобно лечение, но се лекувай

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 1d916de38d
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Имаш нужда от лекар/лечител, който да лекува тебе като цяло, неразривно физика и психика, а не от дърводелци, които на парче се мъчат да премахнат симптом по симптом.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 2526de50f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Първо намали цигарите-не ги спирай за е стрес за организма, но ги намали до половин кутия на ден поне. Откъде имаш толкова време за пушене? Намали кафето, а за колата забрави или поне си пийвай по 1 чашка през ден. Толкова вредни съставки има в колата.
За лекар: горещо препоръчвам Ирисова диагностика. Не знам от кой град си. Във Варна е Д-р Димитрова, аз съм от Варна, затова знам само за нея. И съвсем не е майтам, че ще ти каже откъде ти идват проблемите-НЕ Е ВРАЧКА!!! Прочети в нета за ирисовата диагностика, ако не вярваш. Много хора го бъркат с врачуването, а си е направо смешно и унизително за тази наука. Приятелят ми също не вярваше че е възможно с един преглед на очите, да ти каже кой орган от какво боледува и откъде идва всичко, но като отиде беше шашнат. Каза му всички симптоми и откъде произлиза проблема. Д-р Димитрова лекува само с билки, има си билкова аптека, предполагам, че и другите и колеги така процедират. Приятелят ми си взе всичко което му изписа и сега се чувства добре. страдаше от т. нап. "тежки крака". Казваха му че са вътрешни разширени вени и какво ли още не, но на снимките не излизаше нищо такова, с какво ли не се маза-нямаше ефект. След лечението с предписаните от ирисовата се чувства добре. Всичко идва от стомаха, му каза тя. Мен също ме прегледа, аз също имам много оплаквания и всичките си ми ги каза, но не може да ме лекува сега, понеже съм бременна, а някои билки не се препоръчват. Ако си опитала всичко, нищо не губиш да пробваш-намери такъв лекар или ако си близо до Варна отивай при нея, 20 лв е прегледа не е кой знае какво, няма да съжаляваш. Ние сме много доволни, майка ми също. Успех!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: e44fc3f640
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   До номер 2: Това какво ще рече?

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 6480c4fbfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Само евала ще ти кажа, много умно се изразяваш, ценя това, защото малко такива хора срещам и много повече от онези, които те стресират през деня с безразсъдните си действия. При силен стрес и притеснени има задух, не се притеснявай за здравето си, но работи върху емоциите си, обери ги малко, не се притеснявай толкова. Знам, че е трудно да се направи, а е лесно да се каже, но човек сам трябва да намери пътечката за себе си. За съжаление никой друг не може, освен него.


МУНКА

 
  ...


...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 487fb8a7a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Както го описваш всичко е от психиката ти. Трябва ти спокойствие и да опознаеш себе си. Добър психолог и всекидневна медитация. Антидепресантите са краен случай. Има някой аминокиселини които могат до някъде да ти помогнат. Спортуваш, трябва да си наясно с тях.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 79761c2487
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Намери си добър хомеопат.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: fc0bda40e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   До №4: Това ще рече - алтернативна медицина, холистична. Само тя се занимава и с причините, а не само със симптомите на болестите. Причините за всички болести са на емоционално вино, по-просто казано и се отразяват чак след време на физическо, ако не се предприемат мерки. Хомеопатия, аюрведа, китайска медицина - това е холистичната медицина. Посещения при психотерапевт биха подпомогнали лечението.

Не съм №2

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: e44fc3f640
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Благодаря на всички, които се включиха. Искрено оценявам помощта ви.
По принцип отделям прекалено много значение и време на емоционалното и психическото си състояние, но очевидно не е достатъчно. От "холистичната медицина" имам допир до нутрициологията, което е близко до хомеопатията. Обаче е прекалено скъпо. Не мога да си позволя всеки месец-два да давам по 500 лева за пробиотици и производни на тях. Ако хормоните са ми в норма, то най-вероятно ще пристъпя към това с ирисовата диагностика, предвид че не е скъпо, а в Пловдив има (аз живея близо). При всички ситуации ще се запиша най-сетне на йога и на психотерапевт..
Отново ви благодаря!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: f85325e239
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Мило момиче,
Съчувствам ти за проблемите, които животът ти е стоварил на тази ранна възраст. Не зная, обаче, дали някой от този форум би могъл да направи обективна преценка на състоянието ти и да ти даде подходяща насока какво да правиш. Ти си се постарали да обясниш в общи линии за състоянието си, но това не е достатъчно да се намери истинската причина за проблема ти. По принцип общото здраве се влия от доста фактори, при които само един да не е наред, всичко останало може да бъде засегнато. Най- важните фактори, които мога да изброя са следните: редовен и достатъчен сън, здравословно хранене, спортуване, което да е умерено, подходяща семейна среда и обкръжение, работа, която да не е стресираща и застрашаваща здравето като цяло, употреба на алкохол, пушене, прием на някои лекарства като антидепресанти, транквиланти/ бензодиезепини( Xanax, Rivotril, diazepam и др), дори и някои антибиотици (като ципрофлоксацин например). Също и употребата на стимулиращи напитки води до негативни последици.Пишеш, че си била в бърза помощ заради паник атаки. Там дадоха ли ти някакво лекарство, като диазепам, например? След това изписаха ли ти/ вземала ли си други други лекарства за този проблем? Ето това не е ясно при теб , а е много важно в твоя случай, защото симптомите, които описваш много често са резултат от приема на лекарства, които се изписват за спиране на паник атаки или психически разстройства. Не казвам, че при теб е това, просто не е достатъчна информацията. За всеки случай, ако има нещо такова, можеш да прочетеш мой коментар тук на този форум, на секция здраве, панически атаки, мисля че бях # 30. Намира се малко по- долу от твоята тема. Желая ти да намериш решение на проблема си, не се предавай, търси и ще намериш. Не си сама, има още много хора с твоите проблеми.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker