Не усещам кога ми се ходи до тоалетна - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121537)
 Любов и изневяра (29800)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9621)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Не усещам кога ми се ходи до тоалетна
преди: 9 години, 10 месеца, прочетена 3178 пъти
От отдавна искам да разкажа на някого проблема си, но не ходя на лекар, защото честно казано съм го правил един два пъти и никой не иска да слуша на сериозно, а и те изглежда нямат опит с ректална хипосензитивност - изписват ми един Дуфалак и... "моля следващия"...

Споделям това тук с надежда, че има и други като мен.

Проблемът ми е следният - не усещам кога ми се ходи по голяма нужда (не получавам позив за дефекация, по научному... ).

Това не е от вчера, още от детските години е, бях много стеснителен и се срамувах да ползвам тоалетната в детската градина (а после и в училище), потисках позивите за дефекация, докато съвсем престанах да ги усещам.

Оттогава, вече 30 години се мъча с нередовно изхождане. Ходя до тоалетна когато усетя че ректума е пълен, но трудно се получава, защото без дразнене на ануса и ректума не може да се получи пълно и нормално изхождане.

Позив получавам само ако имам разтройство или не съм ходил по голяма нужда 3-4 дена.

Четох, че липсата на чувствителност може да се лекува с иглотерапия, със стимулиране с електричество и т. н.

Моля, дайте съвет!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 10 месеца
hash: 9995cd8ad4
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Остави го този лекар, на който си ходил и отиди на друг.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 0710eb28f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Здравей,

Много е сериозно това, което казваш. Консултирай се със специалист, ако трябва иди в чужбина. Не може да продължава така. Случвало ли ти се е на обществено място да се получи дефекация? Защото ако е да... наистина не се мотай да пишеш по форумите, ами бягай при някой специалист.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 4351ada597
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Благодаря за съветите. Не, не ми се е случвало да се изпускам на обществено място, създал съм си навика да усещам, кога ректума е пълен.

Нямам възможност за специално лечение, защото не съм здравно осигурен, а и досега здравната система не ми е помогнала.

Мисля си - възможно ли е от стискане да се повредят нервните окончания на ануса и ректума, та вече да не усещам нищо? Или просто мозъкът не възприема сигналите оттам?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: b6b1a6bcfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ще те шокирам но това е напълно нормално. 20% от хората са така, ходят на 3-4 дни веднъж. Има и такива като теб те се измъчват всеки ден с дразнене на ануса.
всичко се дължи на вродено дълго сигмовидно дебело черво или по народно му "голям склад"
Всички лекари ще ти изпишат дуфалак или нещо подобно. Имаш шанс да се приучиш, но е много трудно.
Единственият изход за теб е да си създадеш нещо, като ритуал всяка сутрин, да ставаш час по рано, да пиеш бързо кафе и да пробваш. Най-лесно се приучава с топла вода. Имам предвид седнал на самата чиния да си пуснеш маркуч с топла вода да ти полива ануса.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 9fad40b534
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Много добре си се насочил към причинимв детството - за съжаление ние табуизираме теми като сексуалност, но и НОРМАЛНИТЕ отделителни функции на тялото. Получават се проблеми като при теб - затова психолозите предупреждават да не наричамр фекалиите мръсни да кажем и съвсем нормално да обясним на детето какви отвори и за какво ги има, как функционира тялото и, че който яде, той ака, което е нормално и ЗДРАВОСЛОВНО.
Аз предполагам при теб точно лека невроза - нещо подобно като страха от падане или паяци, но при теб е подтискане на дефекацията от гнус и срам НЕСЪЗНАТЕЛНО, НАСАДЕНО В РАННОТО ДЕТСТВО,
пробвай с малко психотерапия, няма какво да губиш, а проблеми като твоят много бързо се тервпират и са класика

 
  ...


...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 4d1a4deb4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   "Не усещам кога ми се ходи до тоалетна"
"Ходя до тоалетна когато усетя че ректума е пълен, "
"Не, не ми се е случвало да се изпускам на обществено място, създал съм си навика да усещам, кога ректума е пълен. " - Ти изобщо знаеш ли какво искаш? Първо пишеш, че не усещаш, после пишеш, че ходиш когато усетиш, а накрая, че не си се изпускал, защото си придобил тренинг!? Какво си мислиш, че другите хора имат специални сензори, които подават сигнали кога да ходят в тоалетна. Ти просто си един ленив човек. Повече движение, и повече храна с фибри/повече плодове и зеленчуци/, и проблемати ще се реши. Нищо ти няма, само динамика ти трябва, и увереност!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 241a7289c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Да, замислял съм се, каква е причината в малките деца още от ранно детство да се насажда отвращение към нещо съвсем нормално, като отделителните функции на тялото и отпадъците от метаболизма му? Станало е нормално да чуваме родителите да казват на едва прохождащите мъници, че това или онова е "акано" (т. е. мръсно). В същото време храненето в нашето общество е издигнато в невиждан култ - няма телевизия без кулинарно предаване, има даже специални ТВ канали само за приготвяне на храна, списания, форуми, книги... А нали поемането и отделянето на храната са двете страни на една и съща монета? И от двете зависи нашето здраве.

Вероятно това е причината, както казва номер 4, нацията масово да страда от проблеми с отделителните функции. А как иначе, след като за това не се говори открито в детската градина, не се учи в училище, не се споменава дори в специализирани здравни предавания. Родителите в България нямат традиция да просвещават децата си на тази тема. И така детето не знае кое е нормално, кое не; кое е здравословно и кое не.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: da3ade23cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   Здравейте!
Има ли някой от вас със същия проблем? Как се справяте?

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 1af73ed544
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей! Аз съм на 20г и от няколко години вече страдам от този запек. На мен ми се случва по 3-4 пъти на месец да не ходя по няколко дни. Страшни болки в корема имам. Пих какви ли не чайове, капки и тем подобни. Ходих на лекар и ми изписа едни хранителни добавки с фибри. От тях сякаш започнах да ходя по-често и да не задържам толкова. Не знам дали твоят проблем е същия, но отиди на читав лекар.
Чела съм, че запек може да се предизвика по най-различни причини, дори прекомерно ядене на шоколад и млечни продукти. На мен ми изписа тези добавки подари нарушено функциониране на стомашно-чревния тракт и стрес. Успех!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 77e22cdc4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Здравей. Аз на практика нямам запек, но когато ректумът ми се напълни аз би трябвало да усетя позив и да отида в тоалетната -- така ни е направила природата. Но при мен това не се случва - не усещам нищо. И така с времето отпадъците в него стоят и се втвърдяват, докато не стане трудно за изхождане. И за това фибри не помагат - гълтал съм всякакви псилиуми и прочие. Само клизма ми помага.

Намерих на западни форуми, че там успешно се използва biofeedback или обратна връзка, за възстановяване на този рефлекс, но у нас не са и чували за такова нещо...

 
  ...

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 8469bda25c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Има ли сред вас такива, които успяват да се облекчат по голяма нужда само след стимулиране на ануса?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker