Контактни лещи - спешно, помогнете! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121359)
 Любов и изневяра (29750)
 Секс и интимност (14382)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6482)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18570)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Контактни лещи - спешно, помогнете!
преди: 9 години, 9 месеца, прочетена 4868 пъти
Здравейте, на 14 г. съм и вчера си купих контактни лещи с диоптър -1, 25 и -3, 25. От вчера се мъча да си сложа лещите, но винаги мигам и не мога да спра да го правя, чак и аз се изнервям. Но ако не мигам очите ми веднага започват да ме щипят и като тръгна да слагам лещата усещам адски силна болка и веднага се отказвам.. Помогнете ако може :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 9 месеца
hash: 16573638ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   От личен опит те съветвам да отидеш при очния си лекар, който е предписал лещите и да го помолиш да те научи.

Аз направих точно така. Първия път лекарката ми ги сложи и ми показа как. После когато сам се опитвах да ги сложа, ми отне около 40 минути първия път! Има си специален начин да държиш очите отворени - и не бива да мигаш. Втория път разбрах, че не е толкова страшно - отне ми 30 минути. Третия път ми отне двайсетина минути...

Днес вече мога да ги слагам за няколко минути, че и за по-малко! На мен лично ми е по-трудно да сложа лещата на лявото ми око, отколкото на дясното. Зависи колко сръчна си, предполагам.


Също така можеш да опиташ еднократни лещи, но ще ти излязат два пъти по-скъпо. Според мен обаче, и едномесечните, и еднократните лещи са еднакво (не)изгодни. И двете имат своите плюсове и своите минуси (поне в цената).

Едномесечните, както името гласи, се използват един месец, а после се изхвърлят. Но затова пък струват около 30 лв един чифт.

Еднодневните се използват в рамките на 15 часа, а след това се изхвърлят на боклука. За разлика от едномесечните, тези са по-скъпи. Ако си купиш 30 чифта за един месец, това би ти излязло около 50-60 лв. Плюс около 25 лв за разтвор за изплакване. Но хубавото е, че те имат дълъг срок на годност до няколко години и можеш да ги използваш когато си искаш - днес си с очила, утре си с лещи.

Колкото до разтвора за изплакване... Той свършва сравнително бързо, когато използваш едномесечни лещи. Ако използваш еднократни лещи, разтворът ще свърши може би 2-3 пъти по-малко.

Моят личен избор са еднократните лещи по гореспоменатите причини. А и защото няма смисъл да си играя да слагам лещи ако изляза за 5 минути или съм си вкъщи - нося очила. Както казах, и двете излизат еднакво (не)изгодно. Разбира се, има и много по-скъпи от моите, както и по-евтини. Ти сама си реши :)


Ето някои правила и съвети:

* Винаги мий ръцете си преди да слагаш лещите със сапун.

* Винаги мий лещите преди и след използване със специалния разтвор.

* Винаги ги съхранявай в кутийката, която също трябва да миеш с разтвора.

(!) * Ако изтървеш някоя леща на земята, в мивката или на мръсна повърхност (бюрото например) - ВЕДНАГА В БОКЛУКА! На момента! Не искаш да влезе нещо в окото ти.

Също така те съветвам да сложиш няколко салфетки една до друга като покривка, а срещу тях да има огледало в което да виждаш какво правиш. Вземи си и една паница над която да пада водата, когато изплакваш лещите. Аз поне го правя така :)

Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: aecd992b78
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   http://www.lensmarket.bg/поставяне-на-контактни-лещи

Ако и това не помага, посетете най-близката оптика където могат да ви поставят лещите!

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 779cea0ea1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   На 15 съм и нося лещи от 2 години. Когато си ги купих, един час се мъчих да ги сложа и не успях. Майка ми (която носи лещи от 18 години) ми висеше на главата и ми даваше акъл, бях много изнервена. На следващия ден опитах пак сама и след около 40 минути успях. :) И то не по начина, по който мама ми каза, а както на мен ми беше удобно - по интуиция някяк. :) И на мен ми се затваряха очите (защитна реакция на организма, явно), затова си разтварях клепачите и ги задържах за миглите (не знам как точно да ти го обясня) Потърси дали няма клипче в интернет как се прави. Моят съвет е да си спокойна и да не бързаш - ако пак не става и се изнервиш, остави ги, занимавай се с нещо друго половин час и после пробвай пак. Пробвай, когато не бързаш заникъде (да излизаш например) и имаш достатъчно време пред теб. Интуитивно ще усетиш как да стане.

Относно щипането, може би разтворът не ти понася. Пробвай с друга марка. Аз ползвам Opti-free или Eye See и съм много доволна. Скъпички са и двата, но щом става въпрос за здравето, по-добре от нищо да не се пести.
Другият вариант е лещите да не са добре почистени или да има прашинка и затова да щипят/драскат. Капваш малко разтвор в лещата и разтъркваш с пръст, обръщаш я и правиш същото и от другата страна и после ПАК Я ОБРЪЩАШ ОТ ПРАВИЛНАТА СТРАНА (ВАЖНО!). После наливаш малко от разтвора в контейнерчето (предварително измито с гореща вода), затваряш го и го оставяш цяла нощ. Това се прави ВСЯКА ВЕЧЕР и стои така всяка нощ. Предполагам, че вече знаеш всичко това по-горе, но за всеки случай. :)

Успех! Просто бъси търпелива и не се ядосвай, ако не стане. Първите две седмици ми отнемаше поне 10-15 минути на ден, след първия месец - по-малко от 5. Като всяко нещо, отнема време да свикнеш. СПОКОЙСТВИЕ и ТЪРПЕНИЕ.

Бамби

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 73224aa477
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Когато си ги сложиш на пръста сложи 2 капки в лещата, за да залепне за окото веднага. Става за 1 минута, мисли за друго и гледай нанякъде, тя сама ще си иде на мястото и пръста да е сух!

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: eee7f4dd40
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   От няколко години съм с лещи, обаче и докато се науча да ги слагам си беше борба. Всичко е въпрос на трениг сега си слагам за по-малко от минута. А това, че ти люти, ами не е хубаво и означава, че или върху лещата се е залепило нещо, влаканце, мигла и нещо такова и те дразни или очите ти са чувствителни. Може и просто разтвора, които използваш да не ти понася. Пробвай с друг. Обаче най-добре се консултирай с лекаря, който ти е изписал лещите. Той ще ти покаже как да ги слагаш и махаш и как най-правилно да се грижиш за тях за да не си инфектираш очите, че повярвай ми, доста е неприятно!

 
  ...


...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 0be899f3b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   От 6 години нося лещи и вече ги слагам за половин минута, но в началото и за мен беше трудно.

Първо виж дали слагаш лещите с правилна ориентация, защото много лещи започват силно да дразнят, ако са сложени наобратно. Второ, отиваш в банята срещу огледалото и слагаш лещата в дланта на лявата ръка с правилната страна нагоре(т.е. страната, която ще долепваш до окото да гледа нагоре). Трето, слагаш няколко капки от разтвора върху лещата, в случай, че не изглежда много навлажнена. Четвърто, слагаш лещата върху показалеца на дясната ръка. Пето, с лявата ръка(в която вече нямаш леща) придържаш миглите на дясното око и гледаш огледалото така че да си малко ококорена. Шесто, доближаваш дясната ръка до окото така че показалецът да се приближи максимално (гледаш огледалото). Седмо, лепваш лещата върху окото, отпускаш лявата ръка да не придържа миглите вече и примигваш два-три пъти. Ако лещата се размести или дразни пробвай да затвориш окото и леко да масажираш клепача отвън.

После правиш същото за лявото око.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 2a816e60cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Използвай капки за очи когато ги слагаш и махаш. ;) Поне аз не мога да ги сложа и махна без тях.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 26b2331fbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Здравей! 5 години носех контактни лещи. Първият път ги сложих още в оптиката. Капнаха ми някаква упойка и стана лесно. От упойката нищо не чувствах. На втория ден без упойка, не можех да ги сложа. Сложих ги чак след час и половина борба, но след половин час лявата леща ми падна. Предполагам са ти казали, че първия ден се стои с лещите час и половина, на втория ден - 3часа, 3-ти ден- 4часа и половина, 4-ти ден- 7 часа и така с всеки ден увеличаваш с по час и половина. Това е много важно, за да могат очите да се адаптират. Моят съвет е да потърсиш упойка в някой оптика и преди да ги слагаш да си капнеш упойка. От ней ще ти люти 5 минути. За разтвора са напълно прави коментиралите по-горе. Аз ти препоръчвам Mono Green, за чувствителни очи е, с кокос. На мен лично след 5 години носене на лещи, лявото ми око отказваше да я приеме и тогава минах на очила. Ако наистина очите ти не понасят лещи, тогава си купи модерни очила, няма нищо лошо в това човек да е с очила. Плюсът на очилата е, че можеш да сложиш фотосолар и така винаги ще си предпазена от слънчевите лъчи. Може да им сложиш и защита от компютър. по принцип, меките лещи всички трябва да имат защита от слънце, но тя не е така добра. Успех!
*Д*

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker