Помагайте, ако сте били като мен - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121311)
 Любов и изневяра (29738)
 Секс и интимност (14377)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18558)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Помагайте, ако сте били като мен
преди: 9 години, 9 месеца, прочетена 7051 пъти
Първо отправям молба към администраторите, да ми съдеистват, като удобрят публикацията ми, за да помогнат, както на мен, така и на други с моя проблем :)

Също, искам да благодаря на всеки отделил от времето си, за да помогне :)

Здравейте. По принцип винаги съм имал лениви черва и съм ходил по рядко през 2-3 дена, но това не ми е създавало проблем И НИКОГА (освен ако наистина не преям) до преди 3 месеца. Ходих по морето да работя, както и да е и в началото бяха много лоши метерологичните условия и често бях мокър и настивах. разбошях се от гнойна ангина, и пих мн силен антибиотик, който ми влиаеше зле на стомаха.. не знам дали бе свързано но от 3 месеца, съм нон-стоп подут и издут, дори и без да съм ял нищо, до тоалетна-грам не ми се ходи.. никакви пориви никакво чувство.. за 3 месеца съм изпил всевъзможни разхлабителни.. иначе не става изобщо. Казах няма да вземам слабителни средства да видя колко време няма да ходя.. чаках(Ям изключително многонплодове, и супи.. ) чаках.. ден.. два.. пет и на 10тия се стреснах и взех слабителни, клизма... голям зор.. Така де мн се уплаших, дойдох в софия в известна частна клиника... за пълни изследвания.. пих 3 л разхлсбително.. изчистих се правиха ми колоноскопия.. глефаха всичко и ми казаха че на червата ми няма нищо и това е... а аз съм ПОСТОЯННО адски издут.. дори съм пробвал да не ям, да се изходя.. и пак съм подут, та някакви идеи? има ли хора в подобно положение? как се справяте? на 20съм.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 9 месеца
hash: 657d1deec6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз също страдам от запек по принцип, но не чак така като при теб - при мен например помага чаша прясно мляко всяка сутрин НА ГЛАДНО, а в краен случай пия Сена - Майчин лист, защото не води до привикване като разхлабителните средства и тях поне няколко месеца няма какво да ги пиеш - няма да ти помогнат.

ПИЙ МНОГО ВОДА!!!

И най-важното - СПРИ БЕЛИЯ ХЛЯБ И ДОРИ ВСЕКИ ХЛЯБ И ВСИЧКИ ТЕСТЕНИ ИЗДЕЛИЯ като макарони. Спри и картофите, защото и те запичат. Много е трудно без хляб и тестени изделия, но аз съм забелязала, че от тях веднага се запичам. Не е само въпросът какво ядеш допълнително, а какво ПО ПРИНЦИП ядеш - хлябът, особено белият (а качествен черен у нас няма) ЗАПИЧА много яко и хора без проблем, камо ли с проблем.
Хубаво е, че си се изследвал, но на теб явно ти липсват и добри бактерии в стомаха с тези антибиотици и глупости - яж кисело мляко по БДС в промишлени количесетва купи си пробиотици от Аптеката. Продължавай с плодове и зеленчуци без банан (запича).
МНОГО ДВИЖЕНИЕ, но най-важно е да пиеш 2-3 л. вода на ден и да не ядеш хляб. Кафето също действа добре

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 3c6488892a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   От автора,
Благодаря за съветите, и бързия отговор. На червата нямам абсолютно нищо, просто дебелото черво имало много завой и било малко по-дълго. Аз вода пия много по 2 3 литра минимум, Много спортувах.. професионално съм се състезавал, но от 2 год вече я карам по полека, заради контузий. Както и да е всичко е наред със стомаха. Има предположения, че всичко е на нервна почва, защото имах депресий и кризи по едно време и съм пил доста антидепресанти.. Ще се консултирам отново с лекари. Но доста хора предполагат че е от нерви, Храня се адски добре, праскови, кивита, ябълки сладки в оргромни количества, много вода, спорт, ... червата няма нищо.. няма логика всичко да е наред а доло да не става, казаха да търся проблема в "главата" :) Ако все пак някой има съвети нека да пише, аз ще ви държа в течение, как ще се отърва накрая :)

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: c71316052a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Хуск на прах - има във всяка аптека. Прави чудеса и не дразни стомаха. Недей взема ампулите, а опаковките, в който е насипен на прах и се сипва с лъжичка. По една лъжичка разтваряш в чаша топла вода сутрин на гладно и изпиваш. После през деня също гледай пиенето на вода да не пада под 2-3 литра (не знам колко са ти килограмите, изчисли си колко ти е минимума вода - имай предвид, че 2-2. 5 л са за средна на ръст жена с нормално телосложение.. ) Хуска го пий поне месец - хем ще реши проблема, хем ще ти поизчисти токсините от червата. И послушай съвета на номер 1 за белия хляб и тестените продукти. Също попитай в най-близката аптека за подходящи пробиотици. С това подуване най-вероятно имаш дисбактериоза и нарушена чревна флора, пробиотиците облекчават много положението - но пак, трябва упоритост и да ги пиеш поне месец, два, три - не става от раз.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 1f05d59a9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Хубаво кисело мляко на гладно сутрин. Ако можеш да си намериш домашно с истинска бактеричя

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: d386f92d38
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Подкрепям казаното от 1 за спирането на хляба и за ядене на кисело мляко. Кисело мляко!!!

Друго - пий много вода, важно е също каква. Не трябва да е с много ниска минерализация, защото тази вода просто влиза и излиза от организма без да се задържа. От безалкохолните човек много бързо му се прихожда до тоалетна, защото водата не се задържа в организма. Не се задържа, защото няма минерали разтворени в нея.

Аз съм имал запек по 2-3 седмици и накрая открих, че като пия много солена вода (една голяма лъжица сол в 500-600мл вода) отивам до тоалетната до 2-3 часа. Като пиеш вода със сол имаш минерал(сол), който да задържи водата в червата.

 
  ...


...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 7cab721455
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Първо се успокой, че нямаш сериозно заболяване след като са ти правили колоноскопия и не са открили нищо сериозно.
Второ, не бързай да вземаш лекарства казани ти от приятели или от хора от форума, защото НЕ СЕ ЗНАЕ истинската причина за проблема ти. Търси причината, не следствитео, ако искаш да се оправиш напълно.
Трето, като знаеш от кога е започнал проблема ти, започни внимателно да анализираш какво си променил от тогава в начина си на живот и това, което си слагал/ слагаш в устата си. Казвам ти това, защото проблемът ти може да идва не от самата храносмилателна система, а като нарушаване на функцията на други органи или системи в организма ти. Много е вероятно да е отражение на проблем идващ от нервната ти система.
Също така може да е проблем след вземане на лекарство, макар и да не го вземаш сега. Какъв антибиотик са ти изписали за ангината? А други лекарства за други неща, макар и нередовно взимал ли си? Имай предвид, че това с лекарствата не е за подценяване, защото те колкото помагат за едно нещо, толков могат да навредят на друго.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: fdb48abd74
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Благодаря на всичките зс съветите. Не му помня името, знам само че беше мн силен, и струваше 45 лв.. и той също допринесе.. Но като се замисля от както ми се разбутаха нервите от тогас тръгна всичко.. и кръвното почна да варира и... всичко и влязох в омагьосания кръг на лекарите.. и лекарствата, който не ми помагаха и ги спрях, направих си извод че с тях и без тях пак съм зле и ги спрях.. сега ми изписаха от бошницата някаквоблечение 1 месец да пия раЗни неща - Нолпаза 40г по 1 на ден, Про Баланс (пробиотик) и едни прахчета с фибри Family fibri po 2 na den

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 2a1bcedf08
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Вземи си Лактофлор с Фибри.
Изхвърли всички преработени храни от менюто си. На мен много ми помагат течните храни (супи, някакви течни манджи), кисело мляко с пшеничен зародиш, хляб бонус. Има и едни бисквити "Мюсли" на Престиж - освен че са вкусни имат и слабителен ефект.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 35e7b0088c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Ако пиеш някакви лекарства за нерви, знай, че те също правят червата лениви. Газираните напитки, особено Кола също запичат или подуват.
Опитай с някакво Мюсли в кисело мляко.

Преди време домашното кисело мляко ме запичаше, а много го обичах.
Сега нямам този проблем и нямам обяснение.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 9103c8a5ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Най-силното слабително е фортранс. Сигурно това си пил дето казваш три литра. Сената също има добър ефект. Моят съвет е да пиеш редовно слабителните и да не чакаш да се задръстиш съвсем и също така провери кои храни са полезни при запек, т. нар. фибри и баластни вещества. Други спомагателни средства са течният парафин, лененото и зелевото семе. Според мен най-добре комбинирай няколко неща и ги пий постоянно, колкото повече толкова повече.

 
  ...

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: fdb48abd74
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   от автора :
до н9 - не пия в момента нищо. А газирано не съм пил Н и к о г а, освен бира и то не често. А като бях зле се заинатих и сутрин, обед и вечер менюто ми бе овесени ядки с кисело мляко о така 3 дена, никакав ефект.

до н10-
не зная за това което пих в болницата, но всякакви азхлабителни средства ся ми забранени. защото те правят лениви червата И без тях няма да мога да ходя никога, т е. трябва да пия до живот, а да не говорим че се привиква към тях и ефектя отслабва

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: b441a9320a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   На мен също ми прилича на дисбактериоза. Пробиотик и мн.кисело мляко трябва да консумираш.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: fdb48abd74
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Пия пробиотик вече 5 дена, остават още 5, но ме виждам кой знае какъв ефект, може маааалко да ми е по малко тежко..

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: d453b8b828
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Слушай сега съвет от човек изстрадал и изпатил.

Първо - антибиотиците убиват всичко живо в червата, включително и бактериите, които разграждат храната. Без тях тя не може да се разгради и започва да гние - оттам и газовете. Освен това без тези бактерии изпражненията остават компактна маса и твърди - ето ти и запека. Вземи си Пробиен и го пий поне месец, като, разбира се забравиш за тестени неща, разни там кифли, баници, чипсове и въобще боклуци.
Не слушай тези, които ти казват, че е нормално да ходиш по голяма нужда веднъж на 3 дена! Ето това е нормално: http://prikachi.com/images/333/7113333F.png
Как ти се вижда нормално да натъпчеш 6-10 храни в червата си и това всичко да стои и да гние там???

Създай си навик да отделяш време за тоалетна след хранене или след ставане от сън, но винаги по едно и също време - червата привикват на режима и е много по-лесно така. Ако можеш, прави го клекнал - много по-лесно се получава и без напъване - особено полезно за хора със запек и хемороиди. Ето защо: http://squat.beinsa.info/

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 2d482cfd9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Пробвал ли си медикаменти регулиращи стомаха,като линекс и ентерол.Много са ефикасни.Линекс се препоръчва също така да се приема заедно с антибиотика.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: fdb48abd74
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   м да, с въпросният антибиотик приемах и линекс.. но.. уви

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker