Непоносими менструални болки - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121530)
 Любов и изневяра (29799)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9621)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Непоносими менструални болки
преди: 9 години, 9 месеца, прочетена 2632 пъти
Привет на всички! Момиче на 15 години съм, живея само с баща си. Цикъл имам от 13 годишна, болките бяха в нормата (болеше ме стомах, но търпимо). През последните три месеца, обаче, болките станаха просто нетърпими, направо не издържам, плаче ми се... Дойде ли ми-свивам се от болка, повръщам, главата ме боли, кръста... това никога преди не ми се е случвало. Срам ме е да кажа на баща ми. Не ме е сварвал така, защото е на работа по цял ден и вечери се прибира, когато вече съм си легнала. Пих всякакви хапчета, изчетох един милион статии "Как да облекчим ментруалните болки", ама нищо. Боже, какво ми дойде до главата

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 9 месеца
hash: d241a0b026
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Нормално е на твоите години, а и при големи жени се случва - затова и хората са измислили медикаментите като Спазмалгон. Има и добри западни медикаменти, но мен лично Спазмалгон най-много ми помага. Тайната е да вземеш първото хапче ПРЕДИ да се е разразила болката - видиш ли, че ти е дошло, веднага вземи хапчето и така до 4 хапчета дневно, ако трябва.
Ако имаш и много обилна менструация, ако Спазмалгон не ти помогне, отиди на лекар.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: b4a385e49f
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   И аз съм същата като теб и никакви хапчетата не ми помагат.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: cf21b97933
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И аз бях същата докато на 16 не откриха, че имам кистелозни яйчници и разбъркани хормони и ми изписаха някакви хормони хапчета, не помня как се казваше лекарството, ама и без това се изписва само от лекар, така че и да ти кажа името няма да ти свърши работа. Сега, доста години по-късно, пия Диане и нямам проблеми с болката, обаче много ти съчуствам, защото на 15 и при мен си беше ад! Та идеята ми е, взимай си Спазмалгон за болката, обаче не е лошо да се прегледаш, защото може да е от хормоните. Ако не искаш да занимаваш баща си с това иди с някоя приятелка или роднина (леля, по-голяма братовчедка), но задължително иди на лекар, защото това с кистите не е опасно, ако се вземат мерки, обаче ако не обърнеш внимание може да стане доста гадно и дари да се наложи операция! Няма нищо страшно, но просто не бъди безотговорна към здравето си, защото тая твърде силна болка може да е индикация за друг проблем.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: ae85d1dd74
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ох, и аз имам болезнен цикъл и винаги като ми дойде пия хапче. Препоръчвам ти упсарин или аналгин. Болките минават до 20-30ммин и в следващите дни изобщо няма да усещаш никаква болка.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: de9003cd68
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Пробвай Бусколизин и той също много помага .

 
  ...


...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: e724582bfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 2, ти мислиш ли? И аз съм на 15 и не ми помага Аулин и течен Аналгин, ти за Спазмалгон говориш. Мила отиди на гинеколог да ти изпише противозачатъчни и болката ще спре и пъпките и всичко. Аз бях и ми казаха, че са ми много тесни тръбичките и болката ще е такава за съжаление. Дано поне при теб има резултат. :) Разбирам те много добре и много ти съчувствам, за жалост при мен ще е така..

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: a1892eebf3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   И при майка ми е било така, но спокойно

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 16438d9243
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Менструацията ти дойде до главата. Говори с гинеколог! Няма какво друго да се направи. Успех! =]

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 7e9c4b32cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Мила, това състояние се нарича "дисменорея" и се среща при някои жени. За жалост, аз също имам такива силни болки почти всеки път, когато ми идва - ден преди цикъла, както и през първия и втория ден. При мен започнаха, когато бях на 17 някъде и продължават и досега, вече съм на 23. Не е зле да отидеш на гинеколог за една консултация и да ти изпише нещо за болката. Няма нищо срамно, баща ти може да се почувства малко неловко, но ти си млада жена вече и е нормално да имаш подобни проблеми. Личният ти лекар ще ти даде направление за гинеколог и ще можеш да се допиташ до специалист. Ако толкова ти е неудобно, помоли някоя близка на семейството или роднина, да те заведе. Иначе, пила съм доста обезболяващи. Спазмалгонът помага, но не облекчава болката на 100%, всъщност нищо не я облекчава напълно. Пила съм и Аулин, който е доста силен, не ти го препоръчвам, максимум 2-3 хапчета месечно, а и се изписва само с рецепта. От него може да се почувстваш замаяна, така че по-добре не го взимай. Всички тези "трикове" за облекчаване на болките, които ги пише по статиите, наистина действат донякъде, но нищо няма напълно да ти помогне, може само да намали неразположението. Чела съм, че тези симптоми отшумяват след раждането и се надявам да е така, но до тогава ще трябва да ги търпим.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: e2f92441ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Спокойно,ако те е срам от баща ти,кажи на някоя близка жена или приятелка.Отиди на преглед,да нямаш проблем с яйчниците.дано го израстеш,но внимавай с прекомерните болкоуспокояващи,защото те рефлектират върху коса,зъби и черният дроб.Това ще пречи на работата и училището,ако продължи с години.Може да имаш синдром на токсичният шок,но мисля,че това е възможно при употреба на тампони,ако не ти понасят.В кутийките им го пише,но мисля,че ти трябва консултация с гинеколог.И баща ти не е чудовище,той също знае какво се случва с жените в такива дни,а и щом ти е най-близък,престраши се и кажи,че имаш нужда от помощ.

 
  ...

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: a73c71bc8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Лекарят ще ти каже ,че е нормално да те боли.
При наистина силни болки тези Спазмалгон и т.н НЕ помагат.
Вземи си течен аналгин!!!!!!!!!!! Много горчи ,но след кат го изпиеш пий сок и скоро след това ще олекне болката.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 68ea6e19bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Според мен трябва да кажеш на баща си. Когато ми дойде за първи път и аз много се притеснявах. Но после свикнах и когато сме излезнали тримата на разходка с родителите ми и майка ми ме попита: " На теб ще ти идва ли скоро? ", аз й казвам да или не, за да знае да ми купи превръзки. Това е нормално за всяка жена и няма нищо срамно. Може да му кажеш и да отидете заедно на лекар, а и и на мен "Спазмалгон" ми помага.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: e7c1fba3cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

15.   И на мен не ми помага Аулин и много силни други лекарства, но Спазмалгона се оказа чудото, което ме отърва от многогодишни болки.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker