Социална фобия и справяне с нея ! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121538)
 Любов и изневяра (29801)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18612)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Социална фобия и справяне с нея !
преди: 9 години, 9 месеца, прочетена 1915 пъти
Здравейте. Момиче на 19 години съм. От 2-3 години имам симптоми на социална фобия- при предстояща среща или нещо важно, започвам да треперя силно, изчервявам се, става ми горещо и получавам сърцебиене, което не мога да контролирам Отделно имам страх от тъмното и ходя до тоалетната често по малка нужда. Понякога се чувстам като кълбо от нерви и като луда. Четох, че при заболявания на нервната система , помага чаят от жълт кантарион. Днес си го купих и се надявам да има поне малко положителен ефект от него. Моля Ви, ако някой го е пил със същата цел да сподели дали състоянието му се е подобрило, също така приемам и съвети за справяне с проблема ми ( но не с медикаменти и лекари-поради липсата на средства) . Моля модераторите да публикуват темата ми! Благодаря предварително на всички!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 9 месеца
hash: a38048813e
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Не вярвам този жълт кантарион да ти помогне и запомни от мен , че тези глупости от вестници или интернет са измислици .....
Най-доброто решение е да се консултираш със психолог/лекар , защото при такова състояние няма да ти помогнат съветите от интернет или съседа. Не се чуди дали да отидеш , а при първа възможност заминавай!
Успех и дано всичко се оправи! *Sunny day*

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 9dd647118f
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   в почти подобна ситуация съм,ами може би с повече общуване..Аз например много харесвам намахани хора,на който не им пука и ми се иска и аз да съм така ...просто хората не мислят за теб,а повече за себе си и трябва да се държиш както ти харесва ...

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 4cf913d479
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   здравей, имам социална фобия, извънредно силна, пил съм чая от жълт кантарион, никаква разлика не почувствах. Не мисля че един чай ще направи туй чудо да съм нормален, по скоро чая е едно плюсче което евентуално би спомогнало, но не и решение.

slepia

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: b8adf057b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И аз минавам през този момент, но по някакъв начин успявам да се справям. Гледай да се изправяш пред страховете си и да разбереш, че просто няма от какво да се притесняваш и страхуваш. Най-лошото което може да правиш в този случай е да прикриваш страховете си и да ги отбягваш. Хубаво е също да излизаш навън с приятели често и да им споделиш какво те мъчи, олеква, повярвай ми.

M. 15

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 1bf68b3b42
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Това е доста сериозно заболяване, според мен и има нужда от намесата на лекар. Все ще събереш средства да посетиш веднъж/два пъти психолог или психиятър, но не пренебрегвай това заболяване, защото с времето ще се задълбочи.

 
  ...


...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 3ec2572bc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   От авторката : Благодаря на всички за съветите. Надявам се някой ден всичко да се оправи ! А до номер 3- не мисля, че хората, които минаваме през това нещо сме ненормални, аз си имам мисли, мечти, задачи , задължения , занимания , но заради това скапано сърцебиене и треперене, понякога ми е трудно. Не знам, може и в очите на "нормалните хора" ,изглеждаме луди, но аз не мисля , че е така. Отново благодаря на всички, а тези които преминавате през същото ви пожелавам успех. Най-странното е , че ако се видим някой ден с някой от вас , ще се разтреперим взаимно един от друг , което погледнато отстрани изглежда ужасно тъжно и същевременно смешно, ето затова искам да я оправя тази гадост !

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 63b7e85653
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не чакай този ''някой ден'' да дойде, или някаква външна намеса, от някой друг или от някакви медикаменти(било то и природни). Отговора е в теб самата, няма от какво да се притесняваш, както и не е много удачно да се влияеш от мнението на другите, като тези от коментарите по-нагоре.
Принципно, да, хубаво е, ако се консултираш с психолог, но аз самия като бъдещ такъв, те съветвам просто да се отпуснеш и да бъдеш себе си. Успех :)

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: f99df7e4b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Естествено, че сте нормални! Не обръщай внимание на недосетливостта и проявената липса на чувствителност от страна на номер 3, който не се е замислил как звучи това "Не мисля че един чай ще направи туй чудо да съм нормален..." за останалите с тази фобия и как ще се почувстват те от подобно тяхно включване в групата на съвременни канибали (тук не става дума за оцелели в 21-ви век туземци), шизофреници, социопати, модерни Наполеоновци и прочее наистина болни хора! Той можеше просто да напише "да стана като останалите" вместо "да съм мнормален", но вече е късно за редакции. :)

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 3ec2572bc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Благодаря ви , номер 7 (успех с психологията :) ) и 8, хора като вас ми вдъхват надежда. Искам да споделя , че от този чай усещам положителен ефект, опредено съм по-спокойна, а и честно казано мисля , че единственото справяне с тази фобия е човек да си пренастрои мисленето и поведението като цяло. Отново благодаря на всички ! :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: dedbff0482
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз също съм с Панически атаки. При мен действа изключително добре плацебо ефекта. Навиваш си на пръста, че нещо ще ти помогне и дори да не ти помогне реално, в главата ти помага (а тези атаки идват изцяло от съзнанието ни). По този начин спрях енергийните напитки, колата я намалих много, позволявам си само по кафе на ден, пия всякакви чайове (по 2-3 на ден, но внимавай, че има такива, от които можеш да се натровиш). В крайна сметка, когато си навиеш, че след 1 чай и (примерно) една ампула мента, глог и валериан нищо няма да ти стане - то наистина няма да ти стане.

 
  ...

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 9032370a3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Тези приказки от сорта "няма от какво да се притесняваш" и "бъди себе си" не вършат работа,когато си в подобно положение ти осъзнаваш проблема си,имаш желание да го преодолееш,но просто не можеш.Момиче, съветвам те непременно да се консултираш със специалист и да започнете терапия.Трябва постепенно,стъпка по стъпка да започнеш да решаваш проблема си.Установи,кое точно те кара да се притесняваш,когато трябва да се срещнеш с някого,дали се страхуваш да не би да се изложиш по някакъв начин,дали се притесняваш,че няма да бъдеш харесана от хората,с които се срещаш.Заобиколи се с хора,които те обичат и държат на теб,трябва ти сигурност.Кажи на родителите ти какво изпитваш,ако не знаят.Започни да спортуваш.Помни,на хората предимно им пука за тях самите,каквото и да направиш,както и да се представяш,това ще им направи впечатление за малко и след това няма и да се сетят какво се е случило.Надявам се някой от съветите ми да ти е от полза,знам как се чувстваш и не говоря празни приказки,казвам го от опит,твоят проблем е труден за преодоляване,но в никакъв случай не е невъзможно!Успех и не се отчайвай!!!

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 3ec2572bc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

12.   От авторката :
Номер 10 - благодаря, ще опитам.
Номер 11- благодаря ти за съветите, но има едно странно нещо - не се притеснявам, че няма да бъда харесана, нито пък , че ще се изложа по някакъв начин, просто при предстояща среща с някого или при неочаквана среща с познат и т.н. се разтрепервам и получавам сърцебиене ( не съм срамежлива, нито стеснителна , обичам компаниите и запознанствата), но това треперене и сърцебиене ми пречи ... и не знам от какво се получава , нямам обяснение. Преди около 4 години преживях нещо, след което започнаха тези неща, преди това не бях така , затова мисля , че и сама ще се справя или поне ще опитам. Засега този чай, който пия ми оказва положителен ефект ( да чукна на дърво) и се надявам да е все така ! Благодаря на всички за съветите, ако имате и други , няма да са излишни .

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker