Късогледство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121278)
 Любов и изневяра (29730)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18551)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Късогледство
преди: 9 години, 6 месеца, прочетена 1870 пъти
Здравейте! Като бях малка нямах проблем с очите но когато станах 6 клас не можеш да виждам от 3 чин както и 7, но сега съм 8 и не мога да виждам дори от 2 чин. Много съм притеснена добре, че говорих с госпожата да ме премести на 1 чин и така е по-добре но все пак се притеснявам за очите си защото не е приятно да поглеждаш постоянно числата и буквите от тетрадката на момичето/момчето до което стоиш. И не съм ходила на очен лекар, но споделих с родителите си и те казаха че ще ме заведат скоро, но аз не обичам очила-та, въпроса ми е удобни ли са лещите? Създават ли проблеми? Боли ли при слагането им? До сега не съм използвала и не знам какво е чувството да носиш.
Моля помогнете мии!!! Много съм късогледа и не знам какво да правя? Кой е по-добрия вариант? Очила или лещи? Моля да добавите историята ми, може да не е болка за умиране но все пак искам вашите съвети!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 6 месеца
hash: 37b019cb5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Късогледството не е болест и няма да ослепееш така погледнато. Аз имам подобни на твоите диоптри и има само едно решение - спират да растат на 25 г. някъде, когато спира да растеш самата ти. Ако четеш НАУЧНА и медицинска литература по темата, ще разбереш, че нищо не можеш да направиш, за да спреш процеса - нито упражнения, нито боровинки да ядеш и тем подобни - генетично е!
Мога единствено да ти препоръчам да инвестираш в мултифокални лещи или очила, защото при твоя диоптер просто обикновенните лещи не могат да ти помогнат вече и да ти регулират късогледството, но пък такива лещи (очила) са много скъпи и си заслужават чак като диоптерът се стабилизира. Препоръчвам на всички 25 годишни късогледи хора да инвестират в мултифокални очила независимо от финансовите си възможности (да се откажат от почивка, дрехи дори), защото ще се родите и ще разберете най-после какво е да виждаш нормално и да не ти расте диоптера при умора!!! Няма да съжалявате - дайде 800 лв. за стъкла на очилата си, но 16 ч. на ден ще се радвате, докато една почивка е за 1 седмица, а дори най-добрия смартфон не може да ви даде такова качество на живот като мултифокалните очила и лещи.
Питай все пак в ДОБРА оптика за мултифокални очила и ще разбереш предимствата им, а ако твоите родители имат пари - това е единственият начин, по който поне ще спреш много голямото увеличаване на диоптера и ще виждаш нормално
Аз самата съм на мултифокални лещи. Струват 300 лв. 6 едномесечни лещи (значи за 3 месеца по 2 лещи), но са толкова добри, че ги нося почти година - 300 лв. за 10 месеца ПЕРФЕКТНО ЗРЕНИЕ за мен си заслужават, но аз работя и сама си изкарвам парите. Нося най-добрите лещи, които могат да се купят на свободния пазар и пак не са толкова скъпи, защото 300 лв. хората дават по ресторанти и кафета така погледнато, а аз ги давам за ПЕРФЕКТНО зрение (по-добро и от на повечето хора без късогледство) за 10 м.

Иначе чакам за операция, макар че имам приятелка с такава от 15 г. и си вижда много добре, а е имала и тп 8 диоптера.
Спри да слушаш иначе бабичките и лелките да не си била чела и да не си била стояла на компа, защото сама едва ли не си причиняваш късогледството - не е вярно - генетично ти е заложено и се е отключило. Важното е да нямаш астегматизъм, повишено очно налягане.
Ако попаднеш на истински добър очен лекар, той ще ти обясни, че късогледството не е болест, а просто аномалия, която се проявява в следствие на растежа на организма.
Ако имате пари, инвестирай задължително в мултифокални лещи или очила (лещи за очила), защото ти гарантирам, че поне ще забавиш растежа на диоптера, но и с четене, и без четене този диоптер ще се качва докато растеж. Хубаво си седнала на 1 чин, за да виждаш по-добре, но не си въобразявай, че ще спре да расте диоптера - можеш да пробваш и с упражнения за очите, с боровинки, чайчета и глупости, няма да ти помогне, но няма и да ти навреди, но не спирай да учиш и четеш заради такава глупост, защото хем ще си останеш супер късогледа, хем ще си без образование и затъпяла (имам такъв братовчед - не чете нищо и е глупав като морков, но също е късоглед като мен!!! )
Генче - в моето семейство всички са малко или много късогледи - и тъпи, и умни, и образовани, и необразовани - ти избираш от кои вид късогледи ще си и дали ще слушаш бабите и ще се лишиш от образование, компютър и напредък заради едно глупаво късогледство, което можеш да оперираш след някоя година и да забравиш за него.
Аз с мултифокалните лещи съм го забравила и дори ме мързи да се оперирам ха-ха :)) Имам 8 диоптера и си живея супер, карам огромен джип, карам дори Спринтер и нямам проблеми, защото съм учила, сполучила и мога да си живея супер живот, дори да имам 2-3 диоптера в повече от неуките си роднини - късогледковци.
Аз обаче мога да си позволя мултифокални лещи, операция ако ми хрумне, а те са прекалено суетни дори обикновенни очила да носят и нито карат кола, нито живеят нормално, а майка ми дори не може да се храни нормално, а навира цялото си лице в чинията (има 4 диопрера и не носи очила от суетност), докато на мен никой не може да ми познае късогледството - нито си свивам очите като пуяк, нито си навирам лицето в книгата или супата, защото съм учила и чела, за да имам акъл да си нося очилата и лещите.
Хич да не ти дреме - аз навремето носих очила (евтини и грозни) евтини грозни шини и 1 седмица ми се подиграваха, но като видяха, че не ми дреме си намериха друга жертва. Продължих да уча усилено, да бъда отличник и да се занимавам с компютри, въпреки забрани от ридителите ми за да не съм си увеличила диоптера - днес изкарвам повече пари от цялото си семейство, взето заедно, нося мултифокални очила и лещи и имам 3 къщи, строя третата, а те си останаха и прости, и късогледи. Ти избираш!
Да, няма да те лъжа - с четене може би ще си с 1-2 диоптера по-късогледа от късогледството, което и без това щеше да имаш ако ще и една книга да не прочетеш в живота си, но мисля че си заслужава!
Успех

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: a40702854a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Слушай сега какво ще ти кажа. Аз съм момче в 9-ти клас и от 4-ти клас нося очила. После диоптърът взе да става все по-голям и по-голям. Явно човекът над мен е прав, че няма спиране. Какво им има на очилата, дано не си от онези кифлички и ку*вички, които обиждат момчетата с очила, като ги мислят за задръстени. Няма нищо лошо на очилата, а като не искаш да носиш очила - стой си на първия чин като слепец и гледай от тетрадката на този/тази до теб. Ако искаш, си сложи и лещи, но са много занимавки. Всяка вечер и сутрин махане и слагане, падат понякога и т.н., пробвал съм и знам какво е въпреки че като погледнеш накъдето искаш, не се разсейваш, а очилата имат този недостатък - ако погледнеш извън стъклата, започва да те боли глава и т.н.
Предлагам да помислиш много, преди да правиш каквото и да било, но за мен задължително трябва да използваш или очила, или лещи! Друг начин няма, е, има, но трябва да имаш 18 и много пари, да ти направят операция на очите, която аз ще имам, когато навърша 18.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: aa03f1188f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Създаваш излишни драми! Като начало ще трябва да започнеш с очила, защото нямаш идея какъв стрес за мозъка е да възприема правилно и ясно картината, т. е. да виждаш, при положение, че до вчера си се напрягала.

Лещи вече има милиони модели - и супер тънки, ако си с астигматизъм ще ти трябват торични лещи. Ако просто си късогледа - контактни. Има и такива, които са целогодишни, но не ти ги препоръчвам, защото макар и да почистваш всяка вечер в разтвора, това все пак си е една година.
Има мноого сайтове и офталмологът ти ще те насочи към марка, модел и т. н., но не вярвай в този филм, че още изначало ще започнеш с лещи.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: bedaf5c45e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Няма проблеми, ако имаш недостиг на цинк - ще си виждаш до 1 месец, както преди.
Аз също имах проблеми с очите, отидох до очната, тя каза, че няма нужда от очила и всичко мина добре.
Не се притеснявай, защото с очилата е в пъти по-удобно!
ДТ

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: c58cf1a32a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   И аз съм късогледа от години и сега нося лещи, но в началото носих очила. Мисля, че и за теб ще е по-добре да поносиш очила известно време, защото още си в такава възраст, че още растеш и съответно и очите ти още се развиват. Не случайно лещите не ги препоръчват преди 18-20 години, а аз използвах за първи път лещи чак на 24. Не е толкова страшно, свиква се и понякога даже забравям, че съм с лещи в очите, обаче трябва да спазваш безупречна хигиена, никога да не спиш с тях, да си купуваш нови лещи периодично, защото колко по-дълго ги носиш толкова по-голям е рискът да си инфектираш очите... с две думи грижа си е. За това те съветвам да носиш очила поне докато станеш на 18. Да, досадно е, ама няма как. Все пак говорим за здравето на очите ти, а те ще ти трябват още много години. А иначе да си късоглед наистина не е страшно, просто е неприятно. Аз съм с 4 диоптъра и много добре те разбирам. В началото и аз почнах като теб да не виждам какво пише на дъската, после открих, че трудно виждам и номерата на автобусите... и така бавно, бавно от 0, 75 диоптъра стигнах до 4, обаче сама съм си виновна, защото в началото не си носех очилата и в един момент установих, че сериозно не виждам и се оказа, че вече съм на 2 диоптъра. И от тогава или съм с очила или съм с лещи. Така, че много добре те разбирам. Обаче взимай мерки възможно най-скоро, че колкото по-рано, толкова по-добре.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker