Самовнушението като болест? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121374)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14385)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6481)
 Здраве (9610)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3186)
 Образование (7310)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18575)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Самовнушението като болест?
преди: 9 години, 6 месеца, прочетена 2086 пъти
Здравейте,

От скоро забелязах, че май имам проблем, който се казва самовнушение. На 24г съм, момиче. Като цяло вярвам, че чрез самовнушение съм преживявала любовни проблеми. Заради същото това самовнушение нямам проблем да не трепна при среща с човек, когото съм обичала адски много.

Това самовнушение обаче ми играе лоши шегички.. като например при взимане на кръв, аз припадам.. АКО съм САМА докато чакам.. не ме е страх от убождането, не ме боли, имам котка, която ме дере по 100 пъти на ден и нищо ми няма, а това боли повече от една малка игличка.. обаче сама ли съм докато чакам за кръв, припадам след като ми я вземат.. ако си говоря с някого докато чакам, след като ми вземат кръв проблем нямам..

От скоро забелязвам, че ако си помисля дори само, че мога да припадна, започва да ми става зле, сърцето ми тупти лудо и започва да ми прималява. Последния пример е от днес - бях на кино.. по средата някоя сцена просто ми стана скучна и се замислих, че може би 2-3 седмици не съм си внушавала, че може да ми прилошее и реших, че е отминало. Да ама не, в момента, в който си го помислих, взе да ми става лошо, изпотих се и ми стана зле за секунди, през които аз се паникьосвах да не взема да се тупна там да се излагам пред хората и да се чудят от къде им е дошло..

Някаква идея какво се случва? Някой чувал ли е за подобно нещо? Благодаря предварително за съветите :)

Хибав ден!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 6 месеца
hash: 8e1f8ce2f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей,
Не се притеснявай. Едва ли има човек, който да не си е самовнушавал нещо. Било то в един или друг аспект.
Следващия път, когато си внушиш нещо, опитай да се самоконтролираш, чрез дадена позитивна мисъл. Тоест, когато отидеш на кино и ти стане лошо, понеже си си внушила нещо, си казвай: "Добре де, досега 100 пъти съм се почуствала така и никога нищо не ми е ставало" или въобще някаква мисъл, която те успокоява. При мен лично винаги е действало.
Колкото до болницата и вземането на кръв, наистина е странно. Познавам хора, които изпитват такъв страх и припадат при вида на червената течност, независимо дали са в компания с други хора или са сами. Сигурно изпитваш някакъв подсъзнателен страх от игли или кръв. А човека, с когото си била и не си припаднала ти е действал успокояващо.
Като цяло двата случая, които описа са много противоположни. В случая с болницата, ти се успокояваш от факта, че има някой с теб и не припадаш, а в киното се страхуваш, че ще припаднеш и ще се изложиш от многото хора, които са там.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: cfe54f21c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Чети за паническите атаки. Там доста ясно е обяснено, какво представлява твоето състояние.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 35bd5f1050
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Това, което описваш е много неприятно. Че роля играе, самовнушението няма спор, но и описаното от теб си изглежда, като един вид паник атака, но и имаш едни и същи натрапливи мисли. Не съм много наясно, на кое как се казва, затова ако бъркам, моля да ме извините. Но със сисурност е на психическа основа. Според мен трябва да се консултираш с психолог. Даже ако искаш може да се поразровиш, има 1, 2 форума в който психолози отговарят на въпроси. Сигурна съм, че поне могат да те ориентират, какво ти се случва. Има един сайт Себепознаие. com, там в форума можеш да получиш компетентен отговор на въпроса си. Успех

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: d5707a511c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Запиши си час за психолог. Можеш да го направиш през Credoweb- ще имаш известна отстъпка

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: f197d3bf2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Автор:
Да, прави сте, мерси за мненията. Определено е на психическа основа, това мие ясно, и се уча да го контролирам. Забелязах, че ако ме обземе паника става по-лошо. Няколко пъти успях да така да се каже да "предотвратя" това като в момента, в който си го помисля и започне да ми става зле, се успокоявам мислено, че това са глупости и че си самовнушавам и поемам дълбоко въздух и го издишвам целия и така няколко пъти, опитвам да мисля да нещо друго и като се разсея нещата се оправят.
Наскоро оперираха една приятелка и бях на свиждане и в момента, в който започна да ми обяснява как е усещала всичко по време на операцията и как са я държали отворена докато тестват някакви неща и усетих, че ми става зле и се извиних, че искам да се измия (нали е болница), за да се махна за малко да не слушам.. но пак усетих, че ми става лошо дори само при мисълта за операции, кръв и т.н.
Непоносимостта към кръв събрана заедно с моето кофти самовнушение, не е добра комбинация определено.. но се уча да го контролирам доколкото мога..

 
  ...


...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 5a360262a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   може да са демони които ти вношават разни нешта

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 7a204e7188
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не са демони! Ти сама влияеш на тялото си и това самовнушение е много опасно. Наистина е добре да се консултираш с психолог, защото ако мислиш, че нещо в тялото ти не е наред то наистина става така убедена съм в това. Обратното също е валидно, ако си внушаваш, че даден орган е добре и е здрав това веднага се отразява. Това добре го знам аз точно по този начин излекувах свой орган и не съм някоя която си внушава или пък някоя луда.
Относно припадането при вземане на кръв и при мен го има. Мога да понасям много силна болка, но при самата мисъл че ще ми взимат кръв припадам.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker