Става въпрос за дъщеря ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121339)
 Любов и изневяра (29745)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Става въпрос за дъщеря ми
преди: 9 години, 5 месеца, прочетена 1553 пъти
Здравейте! Пише ви много разтревожена майка на 21-годишно момиче.
До преди година дъщеря ми работеше от вкъщи, което доведе до крайно затлъстяване - без да преувеличавам, беше стигнала поне 85кг, а е 163см висока. Беше спряла да излиза, само работеше, ядеше и спеше. Ядеше много.
Случайно попаднах на обява за работа, която сякаш щеше да й допадне, така че й казах за нея. Много й допадна идеята и отиде на интервю. Беше сигурна, че ще я вземат и наистина така стана. Започна да работи там, изглеждаше много доволна. Започна да отслабва, самочувствието й се повиши, започна да излиза наляво-надясно с колегите си, с нови познати... Радвах се за нея.
Проблемът е там, че тя не спира да слабее! В началото на декември тежеше 54кг. и беше много слаба. Казах й малко да увеличи количеството храна, защото не бива повече да намаля теглото си. Вчера я накарах да се качи на кантара, тъй като ми се струва вече съвсем хърбава и що да видя - 49. 5кг.
Питам я яде ли през деня - отговаря, че да. Като я питам какво е яла, имам чувството че си измисля някакви неща, тъй като се позамисля, гледа настрани, бързо дърпа разговора към друга посока. Вечер не яде почти нищо - вечният отговор е, че е яла в късния следобед и не е гладна.
От едната крайност детето отиде към другата. Не знам как да подходя. Дайте ми съвет какво да й кажа, така че да й повлияя по някакъв начин. Сигурна съм, че се безпокои да не надебелее отново до онова ниво, но не знам как да й обясня, че и това, което е постигнала сега, не е по-малко лошо от предишния й вид.
И другото, което ме безпокои е, че като си направя равносметка... тя е отслабнала около 40 килограма за година. Това може ли да е увредило организма й?
Надявам се да не изглеждам като досадна майка, която се вре безпричинно в живота на децата си. Просто се притеснявам за дъщеря си.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 5 месеца
hash: 6f6f89caac
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Значи малък съм, но имам някои познания (15 годишен), тъй като се тренирам постоянно.. За нейния ръст теглото нормално трябва да е 55-57 кг., та и при мен майка ми и роднини се тревожат понеже съм 180 и нещо - вече не знам колко и съм 67 кг. (но смятам, че стават малко банални, защото си стоя така и нямам проблем). Аз отслабнах за месец/месец и половина с 18-20 килограма, но и не спирам тренирам усилено. Та по този въпрос бих казал, че е добре да вземе да се храни и да не си втълпява такива съмнения за надебеляване отново. И аз по едно време се бях вманиячил, но всичко опира до това какво ядеш, и ако се храниш полезно за теб с достатъчните за теб вещества всичко е наред. Трябва да и се обясни според мен, че не е невъзможно да задържи едно и също тегло без диети (неправилни, тъй като глада не е диета). Вие сте майката покажете по някакъв начин, за да няма анорексия скоро с недохранване или язви. Просто може да вземе да си изгради някои навици спрямо храненето и да ги спазва. Също храненето 3 пъти в деня е добре, като сутрин е нискокалорична храна; обед главното меню - "зоба" ; вечер - нискокалорична -> дори не е важно да е нискокалорична храната, а съотношението между въглехидратите, белтъците и мазнините в храните. С 3 хранения също се изгражда система спрямо метаболизма - кога да се задейства по-усилено. Не знам дали съм помогнал, но може да и се обясни, че става и без глад - рано или късно ще се предаде, тъй като тялото няма да има сила и ще усети силен глад - при мен се е случвало, когато си нямах на представа как стоят нещата.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 727dec78b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Може да е болна. Да отиде да си направи изследвания.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: ec3c35c3e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Отслабването е един от признаците на диабета, да си направи изследвания на кръвта, дано се окаже че не съм бил прав.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker