Май психолога ми не е добър? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121391)
 Любов и изневяра (29756)
 Секс и интимност (14387)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4707)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18578)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Май психолога ми не е добър?
преди: 9 години, 5 месеца, прочетена 1798 пъти
21м, от вече над месец ходя на психолог заради разни проблеми, но като че ли не съм доволен, поне аз не виждам голям, дори никакъв ефект.

Вика ме вече... по три пъти на седмица, взима 20лв за 45 минути, всеки път различни часове и дни, като дори е забравяла неведнъж в колко часа ни е сеанса, дори един път ми звънна да ме пита мен...
Още като отидох при нея, тя не знаеше какво е обсесивно-компулсивно разстройство, което имам, поставена диагноза от психиаТЪР, или пък че това нещо се лекува с лекарства, това не ми го каза директно, ама вика, че лекарствата вредели, абе общо взето не ме разбра относно това.
За мен тези неща сериозно повдигнаха червен флаг относно квалификацията и.
Та е на 30-33 години някъде.

Не смяташе, че имам депресия, в която съм убеден, че имам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 5 месеца
hash: 6f060d38a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Знам, какво ти е, с психолози и психиатри НЕ става. Те само ти вземат парите. Същото е и с лекарствата. Трябва САМ да се справиш.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 7236de1bfa
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   При психолог не се ходи да ти даде съвет или да ти изпише лекарства, при него се ходи да говориш и да се чуваш какво казваш. Като психологът задава въпроси които да те подтикнат до правилния за теб отговор, тоест сам да намериш решение на проблема си с помощта на въпросите на психолога.
Не се вижда в темата ти от какво не си доволен? Психолога не е длъжен да знае диагнозите на другите специалности, а психиатрията е друга специалност. Намираш ли за нормално изискване към дерматолог да знае всички сърдечни диагнози? Плюс това защо повече вярваш на психиятъра от колкото на психолога, защо реши че имаш ОКР наистина? ОКР значи поведението на МОНК, ти така ли се държиш? Защо въобще търсиш психолог или психиатър и какви са оплакванията ти?

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 312d137b8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Към номер 2, знам, защото съм го развил, не като МОНК, доста по-зле беше, по много пъти миене на ден, ако не се получи от първия път търкам търкам докато не съм сигурен, че съм се измил правилно, сигурно съм се мил над четиридесет пъти на ден, чак кожата на ръцете ме болеше, и не в кръга на шегата, след време чак лампите с крак ги цъках за да не си мърся ръцете.

Това започна още преди година и половина, но неволно започнах терапия и положението сега е друго, естествено имах поставена диагноза и от психиатър, та да, така се държах.

При психолог ходя заради други проблеми, като тя ме разпитваше и съм казал и за този си проблем, просто ме учуди тя като психолог, че не знае за това, макар и физическа болест, тя все пак променя психиката.

Знам и, че психолога не може да изписва лекарства, само психиатър.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: dcb7cb408f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Щом чувстваш, че нещо не е наред, значи не е! Ролята на психолога е да те освободи от напрежението, не да те кара да се чувстваш не на място и по-напрегнат. Възрастта не е от значение, но като знам вече колко лесно се става психолог, по-добър подбор трябна да направиш

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 2184568192
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   и аз бях ходил на времето и също не ми помогна. Говорил съм с няколко души, които са ходили на различни и никой не беше доволен. Явно толкова и разбират нашите. На Запад е редовна практика да се ходи и явно там са по-добри, а нашите психолози са като държавата ни. То реално като се замисля, няма и добра подготовка по псиология в самите университети. Вероятно са единици добрите. Всъщност в моя град, който е голям, съм чувал само за една, която е добра, но взима адски скъпо и при нея ходят само най-богатите бизнесмени. Тя отделно преподава в университета, вкл. и на жена ми, защото тя следва медицина и това е включено в пргорамата. Отделно я използват и в следствието да прави психопрофил на убийците и да разгадавамотивите им. В смисъл, че помага при разследването и после в съдебния процес.

 
  ...


...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 126e9128e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Потърси си психоТЕРАПЕВТ, а не психолог или психиатър...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 126e9128e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   А и да допълня - ОКР може да се лекува по много различни начини и не е нужно да е с лекарства. По принцип с лекарства е най-бързо, но и най-КОФТИ, за самия човек, защото не осъзнава на какво се дължи обсесията. Освен това може да стане зависим от лекарства.

Наистина ти трябва психотерапевт, който да има опит в няокое от следните направления - психоанализа, дълбинна терапия, неорайхианска терапия и тн.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 7236de1bfa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   От 2 а какви са проблемите за които ходиш при психолога? За ОКР се съгласявам, пии си лекарствата, но прави и усилия да се справиш с миенето. Мой дядо имаше проблем като твоя след операция от тения го бяха наплашили лекарите и той също си миеше ръцете по 40 пъти по 20 мин затова знам.
За невярващите дядо отделяше доста време на мивката и имаше над 20 кубика сметка за вода месечно, пи си лекарствата няколко време и с наша помощ успя да се справи.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: feb81895f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Потърси психотерапевт, но го проучи добре, погледни по форуми за отзиви, така ще знаеш, че е наистина добър.
Успех.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 5a869a5852
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Aвторе , предполaгaм кaкъв е " проблемa " , зaтовa ще ти го кaжa тaкa : aко въпроснaтa психоложкa се опитвa дa измести фокусa от именно реaлния проблем към розово бъдеще , aко се опитвa дa говорите зa приятните ти спомени от детството и т.н. без дa зaдълбaвa в " проблемa " - сменяй я!
Имa едни тaкивa трикчетa , дето се ползвaт и при неизлечимо болни по принцип. Дa ти " нaпудрят " очите и дa ти сложaт розови очилa общо взето. Избирaтелно се извеждaт спомени от минaлото , евентуaлни приятни/ желaни събития зa в бъдеще и т.н.
Aко не грешa обaче , при теб трябвa дa се зaдълбaе в причинaтa.
И кaкто кaзвa някой по- горе , мaй ще е по- добре дa потърсиш психотерaпевт , но с повечко стaж.

 
  ...

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 05bf0efa98
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Смени психолога веднага. Търси психоанализиран терапефт!!!
Най-добре е да е с медицинско образование, но дори да не е питай дали е психоанализиран!, а ако е завършил Психология в ПУ, Благоевградския и тем подобни - Не си харчи паричките на вятъра

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: a2d5aa214a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Сульо и пульо завършиха психология последните 10 години. Много като магистратура, след недотам релевантна първа специалност. Аз не бих се доверила - в моя кръг от познати и приятели има вече 6 такива. Не че нещо, ама нямам желание да се учат върху мен.

Търси квалифициран психотерапевт - броят се на пръсти в БГ подобните специалисти за съжаление.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: a2471f1bdc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Тук в България вече е много модерно да се казва как всичко зависело от теб самия и сам си си виновен за проблемите.
Да, ама някои заболявания, като това на автора, изискват помощ и той си помага САМ като я търси! Ако човек можеше да се справи САМ със всичко, по цял свят нямаше да има лекари и психотерапевти. И аз исках да си помогна така, вече смених двама тук в България и няма абсолютно никаква промяна. Вече минаха 5 години от както започнах. И честно казано, не вярвам, че нещо в тая държава работи както трябва.
Вярвах, че могат да ми помогнат, имах доверие, но когато даваш по 40 лв за няма и 30 мин и не виждаш никакъв резултат в един момент виждаш, че си наивен будала.
Авторе, желая ти късмет в откриването на добър психотерапевт, най-вероятно има такива, но аз не случих на тях. И не - не е нормално човек, които работи в сферата на психичното здраве да не знае какво е ОКР! Айде бе.. в тая страна вече толкова сме свикнали с абсурдите, ама това пациентите да знаят повече от лекарите/терапевтите ми идва в повече. Моят съвет е да потърсиш друг.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 064768d9b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Просто си потърси друг психолог. Тази явно е тотална мърла. Не стига че не си е учила уроците, ами и несериозна. Потърси някой друг. Някой предлагат безплатна първа консултация и в скайп, да не си губиш времето.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 1a7259d3e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Прочетете тази статия и статиите към нея- http://psy-consulting.blogspot.com/2015/01/blog-post.html . Вероятно ще ви дадат отговор. В България професията психолог не е добре регламентирана. Има прекрасни специалисти с много опит, но има и шарлатани. Внимавайте при подбора.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker