Здравословно хранене и проблемен стомах?! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121381)
 Любов и изневяра (29752)
 Секс и интимност (14385)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6481)
 Здраве (9610)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3186)
 Образование (7310)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18575)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Здравословно хранене и проблемен стомах?!
преди: 9 години, 4 месеца, прочетена 1562 пъти
Здравейте! Тъй като имам наднормено тегло, реших да започна да се храня здравословно и да се движа повече. С движението всичко е наред, но възникна проблем с храната. От вече един месец съм изключила от менюто си всякакви сладкиши, тестени неща, пържено, чипсове и всякакви боклуци. Никога не съм имала проблеми с ходенето до тоалетна. Сега обаче имам и се чувствам доста некомфортно. Четох в интернет за евентуалните причини. Пише смяна на диетата. Е хубаво де, само че аз ям всички неща, които пише да се ядат за лечение на хроничен запек. :D Основно плодове, зеленчуци, овесени ядки, богати на фибри. Някой ако ми обясни логиката и ми помогне по някакъв начин- ще съм много благодарна.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 4 месеца
hash: 021a1b4823
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Пий по 1,5- 2л вода на ден здравословното хранене и всичко ще е наред. Просто не си свикнал да се храниш здравословно и затова, но трябва също и да поемаш течности, а не само храна и с времето организма ти ще се нагоди. Пий чайове, ябълка с канела, зелен чай.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: e1cb00ee36
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Основната компонента не включваш. Водата. Пий поне по 2 литра вода, плюс здравословно хранене= на добро здраве. Получава се запек, защото организма ти е дехидратиран. Ти не усещаш жажда, но клетките ти усещат. Като всичко съвършенно, което Господ е сътворил, така и организма намира начин да се спасява, затова си връща всяка капка вода, а не я изхвърля навън. Така фекалиите стават обезводнени и се втвърдяват, ето ти запека. Тогава започват мъките. Най лесното и добро решение на проблема е -ВОДАТА! Храната ти съдържа достатъчно фибри, но за тях е нужна вода, за да набъбнат и да омекнат. Стимулирайки перисталтиката на червата, те спомагат храносмилателните процеси. Нищо не пишеш за киселото мляко, а то е основният пробиотик, много важен за организма.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 8b27b50273
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   От около дванадесет годишна пия по около 3 литра на ден, навик ми е и не мога с по-малко. Консумирам и кисело мляко. И аз това ви казвам, изобщо не разбирам какво се случва :D Благодаря за съветите.
Авторката

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 0e7a92c9c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Трудно е да се каже така наизуст каква би могла да е причината... Дори и на лекар би му било трудно да определи без изследвания.
Моето предположение е, че рязко си сменила диетата и организмът ти все още не се е нагодил.
Моят организът прави подобни проблеми от ранна детска възръст. Фибри, течности, плодове не са ми помогнали грам.
Сега пия пробиотик и чай от мента и нещата значително се подобриха.
Пробвай с пробиотик, но имай в предвид, че е възможно да мине време, преди да усетиш ефекта.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: e1cb00ee36
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Щом пиеш достатъчно вода и храната ти е богата на фибри, щом консумираш кисело мляко и живееш здравословно, направи си профилактичен преглед Явно има някаква друга причина. Не пишеш на колко си години, но мисля, че си младо момиче, може нещо хормони да се обаждат, може някои ензими да липсват, това трябва да се провери. Но не очаквай светкавичен резултат, дълго живеем както дойде, а после искаме за дни да оправим всичко. Продължи с този режим, резултата ще дойде.

 
  ...


...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 2c1b778e9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Ако прекаляваш с овесените ядки, това също може да предизвиква запек.
Включи супи в менюто си.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 2d19cef3e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ами, защо не пробваш да ядеш и супи? Чувала съм, че помагат, както и пшеницата. Пий и кафе - почти съм сигурна, че то ще ти помогне. Успех :))

ЛЛ

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 91b3961227
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Всеки отделен човек разбира "здравословното хранене" по различен начин. Щом пиеш достатъчно вода значи проблемът е в храненето. Ти може да си мислиш че се храниш здравословно, но реално да не е така. От прочела тук и там разни съвети за здравословно хранете не може човек да се научи и да разбере, какво, кое и колко /като количество/ е здравословно за него самия. Да ръфаш по 1 кг само ябълки на ден също не е здравословно.
Затова има диетолози, които преглеждат лично човека говорят с него какво и колко да се храни. Трябва да се погледнат знаците, които издава твоето тяло, как реагира на даден вид храна, а и храната трябва да е разнообразна. Всичко зависи и от възрастта на дадения човек, от теглото и височината, и от това с какво се занимава обикновено и т. н. Много са факторите които влияят на правилното хранене и докато човек не знае тези неща за теб не може да ти каже какво е правилно за теб.
Например за млад, здрав, мускулест мъж, който се занимава с фитнес редовно по два часа дневно е нормално и здравословно да изяде за закуска 15 варени яйца и да изпие литър фреш или нектар, но това е нормално и здравословно само за него.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: e0364cdedf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Получих същия проблем. От средата на декември намалих количеството храна наполовина. Гладна не оставам. Ям манджи, разнообразна храна, пия вода, не се лишавам от нищо, но не ми се ходи до тоалетната.
Преди никога не съм имала такъв проблем. Заедно с намалявянето на храната увеличих движението доста. Нямям болки, но почнах също като теб да се притеснявам.
Дефекацията първият месец беше около веднъж на 7 дни, след това последва период от 11 дни, през които не съм се изхождала и си взех някакво лекарство, капки, да предизвикат изпразване на червата. Ползвах ги само веднъж, четох че не е полезно да се приемат лекарства защото червата привиквали към тях.
Явно организмът не е свикнал на този режим и трябва повече време да се приспособи. Засега ям сушени сини сливи, ще пробвам и с ленено семе и гледам много да не го мисля. В крайна сметка ако продължи още месец ще отида на лекар.
Ще се радвам ако има развитие при теб и пишеш тук. Успех. :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 34c26d7bb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Картофите са много полезни, те съдържат ценни хранителни вещества. Освен нишестето картофите съдържат протеини и мазнини, целулоза и хранителни влакнини, органични киселини и много витамини.

Картофите съдържат витамин С, Е, РР, витамини от групата В, каротин, калий, магнезий, натрий, желязо, калций. Суровите картофи съдържат полезна натурална захар, която лесно се усвоява от организма.

Сокът от сурови картофи е ценен продукт както за профилактика, така и за лечението на различни заболявания. Картофеният сок е полезен за лечението на външни и вътрешни проблеми.

Сокът от картофи трябва да се консумира веднага след приготвянето му. Най-добре е да се изстисква сокът от сурови картофи със сокоизстисквачка. Може да се използва и провереният от векове начин – картофите се настъргват на едро и се прецеждат и изстискват през марля.

Най-добри за получаване на сок са розовите и червеникавите картофи с продълговата форма, те съдържат повече витамини и полезни вещества.

Сокът от картофи е полезен само от юли до февруари, защото след това в старите картофи се натрупва соланин – токсично вещество, което може да предизвика отравяне.

Преди да пиете картофен сок, поне един ден трябва да се храните предимно с плодове и зеленчуци. Изключете от менюто си солените, пикантните и месните храни, докато се лекувате с картофен сок.
Подут Стомах

Картофеният сок има лечебно въздействие върху стомаха. С негова помощ може да бъде излекуван хроничният гастрит, язвата, колитите и запекът.

Киселините също изчезват след няколко дни лечение с картофен сок. Курсът на лечение продължава десет дни, след което следват десет дни почивка.

Чаша прясно изцеден картофен сок се изпива сутрин на гладно, след това се ляга за половин час. Закусва се не по-рано от един час след изпиването на сока.

Една чаша сок се получава от три картофа. Резултатът от лечението се проявява след няколко дни. При гастрити с повишена киселинност се пие по половин чаена чаша картофен сок преди хранене в продължение на десет дни.

При язва на стомаха и на дванадесетопръстника се пие по четвърт чаша сок дневно, след това по половин, после по три четвърти чаша. Пие се по три пъти в продължение на двадесет дни, половин час преди хранене.

Запекът и главоболието ще се премахнат, ако три пъти дневно пиете по половин чаена чаша картофен сок. Той намалява кръвното налягане и е полезен за хипертониците.

Ако сте постоянно под стрес и сте изнервени, три пъти дневно, половин час преди хранене, пийте смес от две части сок от картофи, две части сок от моркови и една част сок от целина. Общото количество за един прием е половин чаша зеленчуков сок.

 
  ...

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 021a1b4823
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   До номер 9, според мен това е съвсем нормално щом си намалил храната на половина, увеличил си движението, тъй като организма ти изразходва повече ккал, отколкото приемаш- изгараш килограми, като организма ти се храни с натрупаните запаси в него. Щом нямаш някакъв дискомфорт, като тежина в корема, не виждам къде е проблема, то и аз ходя на 3, 4 дни, дори понякога и на 7 дни, много зависи с какво се храня.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 8c4e1ebc71
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ако диетата включва плодове и зеленчуци, които запичат, трябва да ги намалиш и замениш с други.
Запичащ е бананът, морковът, в някои случаи и ябълките, дюли и някои сортове круши.. В момента не се сещам за други, освен дрянът, който се препоръчва при разхлабен стомах.

Разхлабващо действат киви, сини сливи, портокали, мандарини, смокини, прясно или кисело зеле.
Пий си водата, както до сега и наблюдавай, кои от плодовете и зеленчуците предизвикват запека.

пп. Пръсканото грозде с много син камък, също запича, ако не е изкиснато добре и не е паднал препарата. Това само информативно, сега не му е сезона.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker