Спиране на антидепресанти? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121286)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Спиране на антидепресанти?
преди: 9 години, 4 месеца, прочетена 1468 пъти
Здравеите, искам да ви споделя моята история. От малък град съм и претарпях преди няколко години стресови ситуации. И от тогава не бях добре, имах мисли за самоубиство. Отидох на лекар на психятър, и ми изписаха антидепресанти, а аз съм против тези неща. Но не след дълго се оправих, но пак имах тея мисли(лошите) и чуство за вина... И преди няколко дена ги спрях. И целия съм изнервен, изтръпвам, и не съм добре, сънувах кошмари, и пак съм все едно в началото. Въпросът ми е могат ли да се спрат, или трябва да ги пия още (пия ги вече 4-рта година). А аз нямам финансовите средства да се махма от моят град, защото много ми тежи тука. Уча и работя едновременно. А и родителите ме предискат, виждам че не могат да ме разберат. Въпросът ми е ще мога ли да ги спря, и да се успокоя, или трябва да продължавам да ги пия? Благодаря надявам се да побликувате историята ми че е много важно за мен.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 4 месеца
hash: b44f492da8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Моят съвет към теб е ,вместо да мислиш за глупости и да се тъпчеш с хапчета,по-добре вземи да четеш книги и да учи.По-голям си от мен явно,а пишеш по-зле от мене.Пише се САМОУБИЙСТВО,ПУБЛИКУВАТЕ,ПСИХИАТЪР , ПРИТИСКАТ,и се пише запетая пред ''че''.Важно е да умееш да пишеш на родния си език.На твое място бих започнала да преписвам различни статии от интернет,за да се науча да пиша.Като се занимаваш с нещо и ти се овлича вниманието,както и мислите за самоубийство,рисувай,пиши песни,каквото ти харесва,играй игри,забрави за хапчетата,страничните им действия са повече от полезността им.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 3ca46da954
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Бате как ги спираш тея антидепресанти? Нали знаеш, че има схема за спиране и някои се спират цял месец с намаляване на дозите. Ако ги спреш изведнъж може да стане така както си описал.

Все пак съветът ми е да не ги започваш отново. Най-много някое успокоително преди сън (валериан, атаракс или подобни).

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: d1ed583194
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   До номер 1
Знаеш ли човека в какво състояние е примерно сега, че би седнал да мисли за грешките ако е направил... по добре си и не дрънкай глупости...!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 08db0a1a21
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторът съм. Благодаря, че искаш да си оправя правописът, но наистина не ми е добре. Смятам, че първо за проблема може да се говори, а не за правописът.
И не знам ти бил ли си в такова състояние, или просто реши да се заяждаш. Това е ''Българин" вместо да ти помогне ще те завлече в калта. Изобщо никои не иска да ти помогне в днешно време, само може да те напсува.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 40439bed75
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Н 1 - не се Овличa , a се Увличa , освен товa постaвяш зaпетaйки без рaзстояния. Първо се нaучи ТИ дa пишеш прaвилно , после съветите към другите! И зaпомни едно от основните прaвилa в животa " aко не можеш дa помогнеш , недей дa пречиш "!

 
  ...


...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 685bc2b55b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Антидепресанти не се спират от раз - помоли лекар да ти състави схема с постепенно намаляване на дозите до пълно спиране. Самия процес на постепенно спиране може да отнеме повече от месец, за теб самият ще е по-гладко и безстресово така.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: dc5ff8c723
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Aз ги спрях от раз! Лекарят ми беше против това-трябвало постепенно, по схема и т. н. Само че аз бях тотално психясала. Будила съм се по нощите, защото не бях сигурна дали съм изпила ХАПЧЕТО. Мислех си, че едва ли не, животът ми се крепи на антидепресантите. Станах като наркоманка-поне в мисленето си. И една сутрин прото реших, че това не е моят живот, че не мога да продължавам така. Посетих психиатъра си, очаквайки някаква подкрепа. Не получих такава, а само предупреждение за евентуалбните последствия, ако ги спра сама. Да, ама ги спрях. Беше ужасно в началото и за около 6 месеца бях като парцал. Лека полека започнах да ставам по-активна. Рахождах се много-километри съм извървявала. Започнах умишлено да се занимавам с дейности, изискващи по-сериозен физически труд (днес са мое хоби), капвах от умора и заспивах като младенец. Просто не давах възможност на ума си да мисли негативно. Днес, няколко години по-късно, смело заявявам, че съм добре. Много добре! Всичко това е като лош сън, за който рядко си спомням, но никога не забравям изцяло.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 17ebf63984
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Има един много тънък момент в състоянието ти.
Ти имаш мисли за самоубийство и ги желаеш, т. е. искаш да сложиш край на живота си, или имаш мисли за самоубийство, но те е страх, че можеш без да искаш да си посегнеш и да умреш?
Изясни това.

П. П. Как се казват лекарствата?

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 824cb9b40c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Намаляй ги постепенно.
В никакъв случай не продължавай да ги пиеш.
Докторите няма да ти кажат да ги спреш, защото те освен хапчета не знаят нищо друго, и това им е хлебеца и препитанието.

За лошите мисли, наблюдавай ги. Наблюдавай си ума и мисленето, и като забележиш, че мислиш лошо, го променяй, започни да мислиш за друго /хубаво/.
Прави това съзнателно, колкото и зле да се чувстваш.
Чувството зависи от мисълта, ако мисълта е лоша, и усещането е такова. Като мислиш за хубави неща, това ще промени и чувството ти отвътре.

Също прави някаква физическа активност, както са те посъветвали по-горе - упражнения, разходка.

Имай вяра в себе си. Аз го преодолях, можеш и ти.
Не разчитай на доктори и хапчета, от тях полза и помощ няма.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: ee84992f8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Намалявай ги постепенно, не изведнъж, както са писали 2. и 6. Но щом знаеш какво точно те потиска и депресира - недей да го търпиш повече, трябва да намериш начин да се махнеш. Антидепресанти се приемат обикновено за ниски нива на серотонин, а серотонинът е нисък когато човек се чувства потиснат, ниския серотонин може да се превърне в хронично състояние, така че направи каквото трябва за себе си възможно най-скоро!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker