Някой излекувал ли се е от шум в ушите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121202)
 Любов и изневяра (29710)
 Секс и интимност (14359)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7303)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18526)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Някой излекувал ли се е от шум в ушите
преди: 9 години, 3 месеца, прочетена 11129 пъти
Пуснах преди време една тема и сте ми дали добри отговори. Имам си проблеми от ученик. Сега съм на 24, но от 14 до 18 не ставах от компютъра, на 18 усетих, че нещо не е наред с мен, шум в ушите беше първото, след това главата ме болеше, очите и до ден днешен все е същото. Не искам да ви ангажирам с дългото си писане, но като цяло съм ходил при всякакви доктори и нищо не откриват, с лекарства съм се тъпкал с какво ли не, няма ефект. Всяка вечер се будя по 2-3-4 пъти поне, има дни в които и въобще не мога да спя, преди време вдигах кръвно и изпитвах адска тревожност, ако не мога да спя и вдигах кръвно от негативна мисъл за инсулт най-вече, че мога да получа, ако не се наспя на следващия ден или към самият момент, а по принцип си ме боли главата и врата и ми създават излишно напрежение и мисли, че към дадения момент имам кръвно, без да го имам в действителност. Всичките хапове видях, че е безмислено да ги пия, няма подобрение. Препоръчаха ми фитнес за заздравяване на мускулатурата на гърба, крос и упражнения, ходя на масажи всяка седмица, но на 4-ти 5-ти ден от неправилната стойка започва дискомфорта на плешките, врата, гърба и главата. Шумът в ушите си е все един и същ. На моменти съм свикнал с него и с дни не се заслушвам, но когато имам някакво напрежение само това мисля, да не говорим, че не мога да изляза като нормалните хора на дискотека, да се прибера след това и да заспя, а като ходя някъде и се прибера, главата му бучи страшно много, много по-силен е шумът в ушите и не мога да спя повече от 2-3 часа след дискотека. Имам импулсивна мисъл, страх от болести, от смъртта, психиката ми е слаба, искам да се преборя с всички проблеми, да тренирам, да бъда пълноценен, но все намирам оправдания, сега нямам книжка и не управлявам автомобилът си, следователно ми е студено и не ми се ходи на фитнес, не ми се тича в този студ и си продължавам същия заседнал начин на живот. Ако сам не си помогна, няма кой друг да ми помогне. Имах друга тема в която има няколко коментара и добри съвети, благодаря ви, пуснах втората с цел да попитам има ли излекуван от шум в ушите и как психологически да израстна, да мога да спя добре, да не мисля лоши неща. Имам лек напредък, но не е това, което искам.
Смятам, че шумът в ушите ми е с оглед състоянието на плешките, гърба и врата, някъде там, не знам някога ще спре ли, но искам да постигна успех, искам да бъда по-сериозен и да живея добре, а не каот отида на дискотека да си мисля как може да ми стане лошо и след дискотеката да не мога да спя например, искам да живея като млад човек какъвто съм, на 24 съм.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 3 месеца
hash: 3902f60208
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

1.   Имаш ли намален слух? Каква е диагнозата ти?
Споделям най-доброто, до което съм стигнала през годините и ме държи в кондиция, без влошаване и снижаване на шума в приемливи граници:

1.Съдоразширяващи по предписание на УНГ витамини от гр.Б вит.Е гинко, но всичко това по схема. Като цяло лекарствата не се спират, а се почива и се пият в различни комбинации
2:Барокамера-поне по веднъж годишно.
3: Антидепресанти за известно време, естествено след препоръка на психиатър.
4: Масажи на врата и гърба по възможност всяка вечер.
5: Много вода
6: Никакви цигари, а алкохол, само от време на време.Кофеин-в минимални количества.
7:Позитивно мислене, медитиране.

Бях се отчаяла преди време, но сега съм добре. Зная си, че винаги трябва да имам някакво поддържащо лечение и си го спазвам. Като спрях цигарите, нещата доста се подобриха. Диагнозата при мен е неврит на сл. нерв, шипове във врата, лошо кръвоснабдяване на мозъка. Антидепресанти пих близо 3 години.
Успех! :)

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 305356a61d
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

2.   Здравей, и на мен от скоро ми се появи шум в ушите ......на моменти мисля че, имам подобрение друг пьт е силно (не- много, но все пак...) .......за много неща се тревожа....как ще станат ....дали ще станат и за това стигнах до тук за сьжаление ......но изход има ....на едно място прочетох, че и лечение има.. http://jivotatdnes.bg/index.php?page=article&id=11231(тук го пише, че се лекува)

Четири са нещата , които исках да напиша...

- чай от лайка

- чай от липа (една супена лъжица липов цвят се запарва в 250 мл. вряла вода и 20 минути се оставя на стайна температура ,след което се прецежда и се пие ) .....тук пише, че това е достатьчно за да си набави човек дневната доза селен http://biokabinet.com/blog/selen-stimulira-imuniteta-chisti-tezhki-metali-i-pazi-shhitovidnata-zhleza/

- АБОФАРМА ВИТАМИНИ A - Z табл. * 30
http://apteka.framar.bg/30020245/абофарма-витамини-a-z-табл-30

- Българска билка, Тинктура Гинко билоба, 50 мл.
http://www.marvi.bg/balgarska-bilka-tinktura-ginko-biloba-50-ml-8368.html

ж27

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: c932646a1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

4.   От автора. Към 1. Благодаря за съветите. Слухът ми е добре, дори чувам нискочестотните под 20 дицебела, което не знам дали има значение, но така ми казаха. А като има такива адаптори за мишки и се побърквам, бъркат ми в мозъка, а повечето хора не ги чуват. Антидепресанти няма да пия, от един щях да умра една вечер, не ми действат добре. Алкохол пия рядко, цигари въобще не. Нямам шипове, на снимката на врата всичко изглежда отлично, но болки си имам. През повечето време вече мисля позитивно, кръвно започнах да вдигам от миналата година април месец, вдигнах го веднъж и понеже съм плашлив си помислих, че ще получа инсулт. По-скоро от врата почувствах някакво изтръпване на главата, от там паника и замайване, високо кръвно няколко часа, след това когато бях преуморен и изпитвах някакви болки в главата, първото нещо което беше негативната ми мисъл за инсулти и смърт и вдигах кръвното рязко. Може би около 20тина пъти за годината съм го вдигал, от 2 месеца нямам такива проблеми, нова година така прекарах.. не бях спал предишната вечер, а и още повече се нервирах бях на работа, на нова година вдигах кръвно и след това се поуспокоих. Развалям си режима през събота когато спя 8-9 часа, а по принцип явно са ми много.. и изпитвах паника, когато знаех, че съм на работа на следващия ден и вдигах кръвно, сега гледам да разсъждавам така, че просто не ми се спи и ще спя утре, ако не мога днес и съм по-добре психически. Всяка вечер се будя, но ако не си поглеждам телефона и не се затормозявам, заспивам бързо. Снощи 2 пъти се събудих, събрах 8 часа сън, за сметка на онзи ден в който спах от 23 до 02:00 и повече не можах, но не вдигнах кръвно и вече оправих този проблем, но с тази крехка психика не се знае кога ще се подплаша и какво ще стане. Смятам да се занимавам със спорт, фитнес и тичане, а през седмицата и футбол, мисля че само това ще ме оправи. Благодаря и на коментар номер 2, ще опитам тези медикаменти, само знам, че няма да опитвам вредни медикаменти, а полезни : витамини, билки и прочие, не видях смисъл от антидепресантите и спрей за спане и т. н. От време на време пия неолексан, но много рядко. Като цяло се чувствам добре от 7 дена - 5 да речем, преди от 7 дена се чувствах добре в 1-2 почивните. Надявам се да си бъда като преди :) А може ли шум в ушите да се появи от застоялото положение между 14 и 18, проблемите с врата и гърба и просто да съм засегнал някакъв нерв или кръвоносен съд и от там да е постоянно и ще го боря, въпреки давността 5 години и песимистичната оценка на отоневроложката при която ходих, смятам че с физическа дейност и полезни вещества трябва да се оправя все някога, 5 години го имам и след 5 да се оправя, надявам се да се оправя. Тя ми даде съдоразширяващи, но според мен са вредни лекарства, пих, не се чувствах добре и спрях. Може да ги комбинирам с други неща, но не съм наплашен от лекарства, дори да ми казват, че са много качествени и полезно

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 3902f60208
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

5.   От номер едно:

Добре е, че нямаш проблеми със слуха, но се проследявай от време на време с аудиограми, за всеки случай.
Като те чета виждам, че има голяма доза паника, дори панически атаки, което е също сериозен фактор за възникването на шума в ушите. Паниката действа и на физическо ниво, като причинява спазми на кръвоносните съдове и оттам-шум и болки.
Високото кръвно също може да доведе до шума. Доколкото разбирам то е следствие от паниката, следователно обмисли отново приемането на антидепресанти за известно време. Посети отново психиатър и помоли да ти ги сменят, защото не ти понася. Отначало при повечето АД има дискомфорт и странични ефекти, но след като отшумят, се чувстваш нов човек.Бъди упорит и търпелив. Не го оставяй този шум, защото мозъка свиква с него и колкото повече време минава, толкова по-трудно става да се отървеш от него.
Спокойствие и релакс изглежда ти трябват. Трябва да съумееш да снижиш нивото на стреса и не се притеснявай да потърсиш психиатър.
В ю туб има специална музика за успокояване на мозъка до достигане на алфа вълни. Слушай редовно, както и релаксираща музика с природни звуци-море, птички, водопади.
Ще успееш, само трябва да озаптиш паниката. Дерзай :)

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 57118f12bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

6.   Благодаря ти 5, но паниката ми става доста по-голяма, ако става въпрос за антидепресанти и лекарства от този тип, просто ги изключвам, смятам да се лекувам с билки, чайове и спорт. Никаква паника не съм имал на 18, когато се появи този шум, почивах си по цял ден и не правих почти нищо, играех на компютъра от 14:00 до 06:00 сутринта, лягах и пак така кръговрата ми беше такъв, ставах в 14:00, до 6, един път на ден ядене, започнах работа, но 2 месеца преди това ми започна този шум, не е в следствие на работа, преумора, напрежение и прочие, аз просто играех и се забавлявах, но стойката ми беше адски неправилна, никога не се облягах назад, врата според мен ми е издаден напред, като се погледна от страни как тичам, особено като пресирам във футбола за топка, адски рахитски изглеждам, навеждам се напред, прегърбвам се, врата ми и плешките ми там някъде е разковничето за моят проблем с шумът в ушите, а може и нещо друго да е, но не смятам, че съм за антидепресанти на 24 с това си състояние, да може да изпитвам паника на моменти, но не е постоянна, през повечето време съм адски спокоен и се чувствам добре, като изключим вечерта, когато трябва да заспивам. През деня между 12-1-2-3-4, тук ми се спи та две не виждам, заспивам на бюрото, прибирам се в нас и ми се спи, но стане ли 12, край спане, не ми се спи. Ще си променя навиците, шумът не смятам, че ще отмине от антидепресанти и много благодаря на коментар номер 2, смятам да се обърна към този специалист

 
  ...


...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: b2647bd4c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здрасти!
Аз имам шум в ушите от около 3 години.
Попаднах на статия в западен сайт, в който пише, че според традиционната китайска медицина енергийния меридиан на бъбреците излиза в ушите, т. е. ухото се явява отвор на бъбрека. И наистина, когато започнах да чистя бъбреците си, шумът намаля и вече има дни в които напълно затихва, а преди бучаха по цял ден.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 3902f60208
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

8.   Хей, номер 6, да не би да се обиди на коментара ми? Говоря ти съвсем добронамерено, спрямо това, което прочитам от теб.
Твоя си работа за антидепресантите, но четейки написаното от теб, човек остава с впечатление, че основния проблем е на психична основа. Ако мислиш, че билките ще ти помогнат, ОК. При мен не помогнаха.
Ако мислиш, че проблема е в гърба и врата, то би трябвало да се види на снимките, но не се е видяло нищо. Нямаш проблем със слуха. Освен това казваш, че си чувствителен и се паникьосваш. Погледни сега всичко това и виж накъде води. Останалото е твоя работа.
Успех!

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: c50cc67b19
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   И аз имам много подобни симптоми като автора и имам бучене в лявото ухо. Как са нещата с днешна дата? Какво се случи с шума?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker