Помощ - искаме дете ама си оставаме само с опитите! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121207)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14359)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7303)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18526)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Помощ - искаме дете ама си оставаме само с опитите!
преди: 9 години, 2 месеца, прочетена 1390 пъти
Здравейте! Прииска ми се първо да попитам хората тук преди да отида на лекар. Може пък на някой да му се е случвало и да можеда даде съвет. От едно известно време насам с моята девойка искаме да имаме хлапе. До тук добре, ама си оставаме само с опитите. Гледаме такива неща като овулации и там подобни, ама не. Последният път тя беше в овулация, свършихме работата и почнахме да чакаме. Дойде ? датата за цикъла, мина и замина, закъсня ? с две седмици и точно когато бяхме на път да изпаднем в еуфория - бам! - дойде ?. Та въпросът е защо се случи така за пореден път. Проблемът в моето достойнство ли е или нещо не е наред с девойката? Какво да правим?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 2 месеца
hash: 5b096cbd93
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   От колко време се пробвате?
По принцип 1 година е нормално да работите за дете, но след това трябва да се проверите. След 2 години се говори вече за двойка с репродуктивни проблеми.
По принцип „хлапе“ се прави с кеф и удоволствие. Хвърлете всички тестове за овулация - явно момичето няма редовен цикъл, а почнете да се радвате на секса и честичко да го правите и изобщо не се притеснявайте, ако не е минала годината.
Причината може да е и в теб, може да е и в момичето - шанс 50 на 50, но най-вероятно няма проблем, просто много се панирате и не ви се случват нещата, а ако броите овулации при нередовен цикъл няма как да ви се получи. ПРОСТО ПРАВЕТЕ ЛЮБОВ, ХОРА

В днешно време всичко е възможно - не се панирай. Има държаовно финансирани програми, при които безнадежни раждат, та вие ли? От мъжа например може директно да се вземе с пункция сперматозоид (един трябва) и да се заплоди яйцеклетка и импотентен мъж без живи сператозоиди да стане баща... у нас всичко е позволено, включително селектирането на най-добрите сперматозоиди и яйцеклетки, НО не е позволено сурогатното майчинство и даряването на яйцеклетки не съм сигурна дали се практикува.
СПОКО - първо пробвайте така 1 година, после се правят изследвания, после се впръсква директно сперма с пипета в удобен момент и чаааааааак тогава се правят инвитрота.... до тогава имате доста неща да опитвате.
На сестра ми ? бяха нужни 2-3 години, на вуйна ми дори 3 години, а аз забременях веднага - то си е и до късмет :)
За себе си мога да кажа, че не сме броили нито овулации, нито нищо - просто правихме незащитен секс 2 месеца, а съпругът ми при това е над 50 г. Въпрос на нагласа е и на спокойствие и човек да не се притеснява. Внушиш ли си веднъж, че не можеш да имаш деца, панираш ли се, направиш ли секса задължение...почва ходене по мъките и притесненията. Мен много хора ме плашеха, че трудно съм щяла да забременея, защото съпругът ми бил стар - и двата пъти веднага стана. До късмет е и редовна „работа““

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 39e03d40cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не може да се каже кой от двамата е с проблем просто на базата на предположения. Отидете на доктор да се изследвате. Но да знаеш, че колкото повече искаш дете, толкова по малък е шанса да забременее. Ние нашето не го искахме, то си дойде и сега много гообичаме.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: c3cda75512
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не е казано, че има проблем. Ако след 1 година опити още нямате резултата, тогава трябва и двамата да идете на лекар, защото така няма как да кажем у кого е проблема. Обикновено е 50 на 50, в половината случаи проблемът е у мъжа, в половината у жената. Обаче от написаното от теб разбирам, че сте правили опит само един месец и като не е станало вече сте се шашнали. Е, не става така. Понякога и двамата са си напълно здрави, но заради стрес и твърде голямо желание нещата не се получават. Така, че не си го превръщайте в някаква мания, наслаждавайте се на любовта си и ако след една година още няма резултата тогава можете да идете на прегледи и изследвания да видите защо не става. Спокойно! Моя приятелка беше така, направо се беше побъркала на тема дете и то все не ставаше. Накрая се успокои, отпусна се и сега е щастлива майка. Ама нервите и стреса определено не помагат!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: a57302a84b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   господ дава деца, когато реши. ЗАщо търсиш вината в себе си? Погледни и жената до теб - дали пък не ти върти номера нещо? Това може да прозвучи и глупово, но може би детето ти иска друга да му е майка? Късмет все пак.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 574925f9fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Към номер 3 - може би ме съм се изразил правилно. От няколко месеца опитваме. И не се случва

 
  ...


...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: d74ccd3a54
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Авторе съвсем нищо не ти пречи да идеш да си направиш спермограма, лесно безболезнено и бързо е.
За наше нещастие в последно време мъжете станаха по проблемните в зачеването. Имам предвид, че в последните 10 години главно при мъжете е проблема. Вече стойностите не са 50/50, а от 10 години насам са 25/75 в полза на жената. Може би имам малко повече информация от горе коментиращите заради връзки в областта и на маса сме го коментирали това с родина специалист.
Първо за последните 100 години бройката на живи сперматозоиди в една еякулация е намаляла над 50%. Дядо ти е имал два пъти повече сперматозоиди в една еякулация.
Докато при жените или тя произвежда жива яйцеклетка, или не.

При примера на №1 е важно, че мъжът й тъй като е на 50г е израсъл в по здравословна обстановка и с по здравословна храна, дори с по малко стрес ако щеш, той най-вероятно има повече живи сперматозоиди от 20-30 годишните. Сигурно и самата №1 е над 30г и от малко населено място, тоест е захранена със здравословна храна и като подрастваща е дишала по чист въздух, най-вероятно като тинейджърка не е носила панталони с плитка талия и гол кръст и по рядко е носила блузки с гол пъп.

Много зависи авторе и какво работиш, в каква обстановка, имам предвид. Ако работиш в среда с отровен въздух бои, химикали, то проблема е в теб почти на 100%.
Мой приятел, отидоха на лекар, по същата като твоята причина, жена му не хващаше 6 години. Той работеше бояджия на автомобили, лекарката в прав текст му каза спермограмата ти има под 20% живи сперматозоиди поради работното ти място. Смени професията, промени начина си на живот към по здравословен и до 1 година ще успееш да се възстановиш. Е той смени работата, почна работа като кранист, смени начина си на хранене и намали стреса, 8 месеца по късно жена му забременя и имат здраво момченце. После пак се върна да боядисва, защото там дават повече пари, но вече по усърдно спазва безопасността си, редовно слага по качествена маска и специални дрехи, докато преди боядисваше дори само с тънък парцал на устата и по тениска.

Разбира се че съществува риск и проблема да е в жена ти, като знаем от кога не се носят гащи а прашки, а настинките са най-големия враг на подрастващите яйчници. Но пък женският организъм първо е малко по издържлив на замърсявания, второ много по рядко има пряк досег до химически такива. Самият факт, че жените по често посещават гинеколог от колкото мъжете андролог също дава влияние. Повечето мъже дори не знаят какво е андролог, а рядко ще намериш жена, която не знае какво е гинеколог нали?
Така че причините могат да бъдат много, но жената се изследва по трудно, за мъжа е лесно и евтино, отиваш пълниш чашката и чакаш резултата.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: c3cda75512
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Дори и да опитвате от няколко месеца, щом е по-малко от година няма нужда да се притесняващ толкова. Ако мине година и все още няма резултата тогава вече можеше да идете на лекар и да поискате по-сериозни изследвания. Както казах и в предишния си коментар, понякога причината да не стане е просто стрес. За това просто гледайте и двамата да сте максимално спокойни и да не се побърквате на тема изчисления кога и са най-подходящите дни. Просто се наслаждавайте един на друг и нещата ще станат. Деца се правят с любов, не с календар и термометър.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 3a5363a05d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   При нас беше същото. Пробвахме 2 години поред докато не разбрахме нещо, което и номер 4 казва - когато природата НЕ РАЗРЕШАВА на жената да зачене, тя си има сериозна причина да не ви позволява.

В някои случаи причината е чисто генетична и физиологична, но в други - това е тежка родова карма в някои от двойката - все неща, които ще се предадат на детето. Затова природата слага спирачка. А хората се чудят как да я заобиколят с инвитро и какво ли не.

Не са глупави африканските племена, където преди зачатието жената си прави разбор на целия живот, разглежда грешките си и ги коригира.

Ние направихме същото. Аз и жена ми преминахме през пълно едномесечно изчистване на тялото с гладуване, промиване на червата, изчистване на лимфната система, черния дроб и въобще пълно обновяване на тялото. Докато течеше този процес разгледахме нашите грешки, грешките на родителите ни, простихме им, осъзнахме къде и в какво сме грешали.

Самото зачатие направихме на любимото си място всред природата, като ритуал - мислейки и мечтаейки за детето, което ще създадем. И жена ми зачена от първия път!

Роди се прекрасно и здраво ангелче.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: db5aa834d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Не се знае в кого е проблема, но един съвет правете секс всеки ден, най-малко по два пъти, свършвай в нея постоянно и ето ти хлапе

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker