антидепресанти-сероксат - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121537)
 Любов и изневяра (29801)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18612)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

антидепресанти-сероксат
преди: 9 години, 1 месец, прочетена 3333 пъти
Здравейте приятели! Аз съм само на 18 Минах през проблемите на всяка нормална тинейджърка. Като се започне от проблеми с родителите, ядове в училище, тормоз от втория ми баща, първа любов, приказни надежди, разбито сърце....
Еми просто от нищото, започна уморително повръщане, тежка диария, невъзможност да се храня, студена пот, безпричинен плач. Около половин година правих изследвания на стомах, обиколих България, лежейки в потискащи болници, с очукани стени и маркирани чаршафи. Диагнозата-прословутия гастрит и още три месеца нексиум и мотилиум. Никакво подобрение. Изчетох всичко в интернет и реших че просто трябва да отида на психиатър. Изписа ми сероксат от 20 и започнах сеанси. Усетих че съм отново жива, чувствах се най-щастливата на света. Симптомите се появяваха твърде рядко. Когато вече се почуствах стабилно, реших, че е време за спиране на хапчето. Говорих с психиатъра ми и започнах спиране по схема. Веднага симптомите се завърнаха. Докторът ми каза отново да си почвам по цяло хапче и така докато стана година плътно приемане на сероксат. След поредното ми влошаване прецених, че е време да сложа край на психотерапията, защото чувствах че без хапчета симптомите се завръщат въпреки нея, а и 40 лв на сеанс не бяха малко.
Исках да се справя сама вече. След като се почувствах по-сигурна, намалих дозота на половина, а след една седмица без проблем спрях хапчето. Да ама не симптомите се завърнаха още на първия ден. Силното желание да спра хапчето не ме напуска. Започнах да го пия на половина отново, като силно желая да си остана поне на това ниво. Гаденето е постоянно, но го търпя.... Обръщам се към вас с молба за съвет, особено ако сте успяли да спрете антидепресантите. Аз не искам да започвам всичко отначало. Желая да ги спра веднъж завинаги и да не съм зависима от нещо толкова грозно.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 1 месец
hash: ec6ff16ae4
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Имах подобни симптоми и сега ще ти кажа как да се лекуваш:
1. Никакви хапчета
2. Усамотяване- поне при мен се беше натрупал стрес от хората. След 2 седмици почивка сред природата бях като нова.
3. Споделяй или ако не можеш записвай си какво чувстваш.
4. Смени психолога, някой взимат 15 лв на сесия :)
5. ЩАСТИЕТО ТИ НЕ ЗАВИСИ ОТ ХАПЧЕТО!!!
:)

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 4311dea6de
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Моят съвет е да СПРЕШ антидепресанта. Самият факт, че симптомите се завръщат след спирането му говори за това, че той само маскира нещата. Ще ти е много, много трудно да го спреш. Но ще успееш. Аз съм спирала антидепресант и знам какъв е адът, но не бих посегна отново към тези "лекарства"...
Успех.
Ж, 38

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 45d119f005
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Антидепресантите се спират много плавно и продължително. Постепенно намаляваш дозата, даже и да се чувстваш прекрасно. Когато аз бях в депресия, вземах Деанксид. Пих го близо 4 месеца. Когато усетих, че всичко се нормализира, реших като тебе да го спра от раз. Да, ама не, само след няколко дена пак се почувствах зле. Тогава започнах да го вземам през ден-една седмица, после през два-една седмица, после през три дни пак седмица и така, докато стана хапче за седмица. Няколко седмици, само по едно хапче за всяка и накрая-край. После всичко стана -ОК. Не познавам това лекарство, което ползваш, но схемата за спирането е една, вярвам, че ще имаш успех.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 654b214667
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Психиатрията еле па "псхологията", по мое лично мнение е по-лошо нещо от психопатията! Да изтръскваш с празни приказки и откровени идиотщини маскирани в "сложна терминология" и брутално празнословие, толкова много пари от една жертва си е... ако не мафиотска тарикатщина, то поне безскрупулна гавра... Ама това е западния модел на 21 век :(

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 5b78ee154d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   То е "грозно", но ти е патерица! Патерицата също не е нещо красиво, но когато си със счупен крак и въпреки това искаш да ходиш - просто нямаш друг избор... Нито можеш да я захвърлиш изведнъж, докато костта още не е заздравяла.
Схващаш ли аналогията?

Съветът ми е - НЕ СПИРАЙ ХАПЧЕТАТА!
Но и знай, че те НЕ лекуват първо-причината! Те подтискат само симптомите.
Това, което евентуално би могло да коригира или да отстрани първопричината, е терапията и... самият живот (като вид терапия).

 
  ...


...
преди: 9 години, 1 месец
hash: a358ab784e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Пила съм Сероксат. Спира се мнооооого бавно. Например 2 седмици от едно на 3/4. После две седмици по половинка. После още две седмици на четвъртинка. После две седмици през ден... през два... Пих го 6 месеца и ми трябваха още цели 6 месеца да го спра окончателно. Не се спира като теб набързо. Сероксата за мен е един бастун. Проблемът си е там. Чака да си го решиш и само го замъскирваш. Със спирането ако това, което те тревожи си е там в живота ти всичко ще се върне. Мой съвет е пробвай с Дианксит. Първо е най-слабото възможно. Второ аз съм пила и двете и Дианксита го спрях без проблем. Ако ти помогне нямаш нужда от толкова силно АД. Иска ми се и на мен някой да беше ми казал на времето, че да не почна такива силни лекарства. Успех и помни, че миналото е минало, а бъдещето зависи от теб. Не живей с миналото и не си го слагай така на сърце. Животът на всички е сложен. Просто някои сме по-чувствителни, много мислим, преживяваме го и си го слагаме на сърцето, а не бива. Успех.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker