Без глутен се чувствам по-зле - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121300)
 Любов и изневяра (29735)
 Секс и интимност (14373)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Без глутен се чувствам по-зле
преди: 9 години, 17 дни, прочетена 1639 пъти
Здравейте, имам проблеми със щитовидната и се подведох по форумски акъл да спра глутена и всичко със пшеница, ръж и т. н. Е, минаха почти три години и все така имам проблеми с храносмилането. Дори като спрях пшеницата ми се появиха повече нетърпимости - към царевица, яйца, чушки. А преди това и като дете нямах никакви такива проблеми. Смятах, че глутенът е моя проблем защото имах всички симптоми - диария, къркорене на червата и т. н. Но всички тестове за глутен са отрицателни. А и две години по-късно въпреки фанатично избягване на глутен (бях само на месо, плодове и зеленчуци) пак имам умора, липса на витамин Д. Къркоренето на червата се появява рядко но сега вместо диария получавам постоянен запек. Дали е възможно със щитовидни проблеми да нямаш нетърпимост към глутена? Започвам да си мисля, че по-скоро реагирах не толкова към него, колкото към добавките в готовите храни, защото по същия начин ми влияят готовите храни без глутен. Май по-скоро имам синдром на раздразненото черво.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 15 дни
hash: c26edbbd5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей! Трябва да вземаш по две капсули Биокулт по време на хранене или непосредствено преди него. Имаш нарушена бактерялна флора в чревния тракт. Безвредно е и много помага-хранителна добавка с 15 щама микроорганизми. Около месец.

 
  ...
преди: 9 години, 15 дни
hash: f794788e04
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ти майтапиш ли се - проблема на зърнените храни въобще не е само в глутена - зърнените храни и храните съдържащи полиненаситени мазнини са най-голямата причина за проблеми със щитовидната жлеза. Най-вероятно си права за дебелото черво - щитовидната жлеза може да е причина за проблеми с храносмилането.
Проблемите ти след прием на някакви лекарства ли са започнали - антибиотици?
Много хора имат проблеми с фруктозата - захарта в плодовете - може да пробваш - да замениш плодовете с картофи те нямат фруктоза, ако ще ядеш хляб си намери - квасен хляб.
Чел съм за хора, които не могат да ядат нито зърнени, нито картофи, нито зеленчуци, нито плодове дори и месо и са се оправяли като 5 -10 дни са яли само сметана - идеята е че хората с подобни проблеми като твоите имат липса на полезни бактерии в червата или наличие на вредни бактерии или кандида - като ядеш сметана - мазнините от нея са полезни и даваш енергия на тялото, а в същото време вредните бактерии не могат да се хранят с мазнини - те се хранят с въглехидрати и фибри - зърнени храни, плодове и т.н. Така за няколко дни тези вредни бактерии или умират или силно намалят.
Ето тук има повече инфо за лечението със сметана:
http://www.curezone.org/forums/am.asp?i=2110918

 
  ...
преди: 9 години, 15 дни
hash: dcff6f7137
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Прясното мляко и млечните продукти са виновни за състоянието ви. Не е полезно,дори е вредно, особенно от крави принуждавани да дават по 60-80литра на ден.
Главния млечен протеин казеина води до синдрома на раздразнения тракт и даже до болеста на Крон.
Спрете млечните храни и до две седмици ще се опрравите. Не яжте студени храни/от хладилника/.
Успех. М50

 
  ... горе^
преди: 9 години, 15 дни
hash: b6d7230ba4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Имаш проблем с форумното мнение и реши да питаш отново във форум? !

 
  ...
преди: 9 години, 13 дни
hash: f794788e04
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Може да ядеш млечни продукти и пак да избягваш казеина - в продукти като гхи, маслото и сметаната почти няма казеин - колкото по-голяма масленост е сметаната толкова по -малко протеин има, сиренето рикота мисля, че също няма казеин - в него има от другите млечни протеини, които са в суроватката. Ако имаш вредни бактерии в червата, общо взето каквото и да ядеш все е зле - знам го от опит. Аз получавам подобрение само от месото и рибата - явно него бактериите не могат да го ферментират.

 
  ...


...
преди: 9 години, 13 дни
hash: 01c6c0ef28
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Аз, пък, да задам един малко по-прозаичен въпрос-Лекарско мнение имаш ли? Как така си променяш изцяло хранителния режим, защото си чел някакъв си форум? Може да имаш непоносимост към казеин, или към лактоза.. може да имаш 100 неща. Само дето, за да ги "откриеш", трябва да ти се постави диагноза от компетентно лице-в случая лекар, а тук едва ли има такива. А дори и да има, едва ли биха си позволили да се проинасят възоснова на твоето "смятах че", "май по-скоро имам" и "започвам да си мисля". Необоходими са изследвания и специалисти!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker