След Ескапел - междинно кървене или менструация? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121321)
 Любов и изневяра (29739)
 Секс и интимност (14379)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6479)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7307)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18561)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

След Ескапел - междинно кървене или менструация?
преди: 9 години, 5 дни, прочетена 14867 пъти
Здравейте. За пръв път ми се наложи скоро да пия ескапел (на 22 съм) и не съм никак запозната със страничните ефекти или отражение върху организма от хапчето. В аптеката ми споменаха 1-2 неща.. Имах диария на 2рия ден от приема, която мина за 2 дена. Казаха и за евентуално прокървяване, което... след една седмица ми се случи. Болеше ме корем като при същинска менструация. На следващия ден обаче кървенето, което съм помислила за междинно, се увеличи значително. Като количество е едно такова, което не прилича нито на зацапване, нито на менструация... Аз по принцип при нея си пълня превръзката стабилно... Какво е в крайна сметка? Да речем, че последно ми е свършило на 5 юни (хапчето се падна да го пия след секс към 8-ми) и изведнъж седмица след края на последната менструация (13-14ти) отново да ми идва?? имам си редовен цикъл, знам, че ескапел смущава хормоните, но смути и мен самата. Кървенето продължава вече 3ти ден. Според вас какво е? И колко продължава междинното кървене?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 5 дни
hash: 595476839a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Виж, аз съм на кондоми от десетилетия и два пъти до сега ми се е пукал кондом и съм взимала хапчето, но описаното от теб не мога да кажа, че съм го преживяла точно така.
Първо никой не знае ТОЧНО как действа хапчето. И до ден днешен Папата спори, че било вид аборт, лекарите казват - не и така нататък. Знае се само, че хапчето предотвратява загнездването на евентуално заплодената яйцеклетка в матката. За мен не е аборт, защото в най-лошият случай изхвърляш две клетки - яйцеклетка и сперматозоид, защото деленето и образуването ембрион стават след като се загнезди зиготата в матката . В твоя случай ти най-вероятно си била в овулация и действително може да си изхвърлила като междинно течение заплодена яйцеклетка, но може просто да става дума за течение заради хормоните... знае ли човек.
Едно е ясно - размества ти се менструацията с това хапче. При мен лично единият път ми дойде седмица след приема, при вторият път пък ми закъсня с 2 седмици почти.
Така както го описваш - на теб просто ти е дошла менструацията. Запиши си първият ден на все пак обилното течение като пръв на новия цикъл и чакай вече СЛЕДВАЩАТА менструация след най-малко 28 дни.
Спри обаче да търсиш разни негативни реакции - най-вероятно разстройството е от някаква храна например. На листовката са изброени всички ВЪЗМОЖНИ негативни реакции, но не е казано, че ще ти се случи на теб - например се случва на 1 от 10000 жени, но кото човек почне да се вкарва във филми.
И друго ще те посъветвам - ползвай просто кондоми или противозачатачни и не разчитай на прекъснатия полов акт, защото това е метод за отложено забременяване, но забременяването се случва.
Ескапел не е вредно ако иначе си здрава и ако го взимаш само при нужда- както писах аз от 10 г. редовен полов живот ми се е наложило да го взема само 2 пъти. За мен си е супер, че има това хапче, но ако го взимаш всеки месец или на всеки 2-3 месеца дори, то за теб е по-добре да взимаш противозачатачни

 
  ...
преди: 9 години, 4 дни
hash: 8506bed42d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Изключително изчерпателен коментар - за най-първия говоря. :)

Аз от себе си ще добавя - от личен опит, защото ми се е налагало два пъти да ползвам хапчето - кървенето след приема му си ми беше на мен и двата пъти като менструация - с разните му там болежки в коремната област, продължителността беше само с един ден повече от нормалния ми цикъл - той ми е 4 дни, а от хапчето ми беше 5 - това при първия път, когато го пих. Не съм имала диария или други странични реакции, различни от кървене. Имам само лош спомен от второто хапче - за периода от две седмици ми дойде три пъти - за по 2-3 дни всеки път. Вярно - болките в корема бяха доста по-осезаеми и интензивни, не успяха да ме оправят нито Но Шпа, нито Нурофен, ама се преживя и това.

Заключението какво е? Каквото би ти казал всеки, предполагам - различен организъм = различни реакции.

 
  ...
преди: 9 години, 3 дни
hash: a9f9cfa78a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Авторката съм: благодаря за коментарите. Само искам да уточня, че не съм правила непротектиран секс. Партньорът ми свърши в презерватива и когато го извади, имаше навсякъде семенна течност (говоря че е изтекла от халкичката, която уж трябва да пристяга добре основата на члена. ) имаше и по себе си доста. изключено да са секрети от мен, защото знам разликата. проверихме и дали не е спукан, но досега не се е случвало.
Кървенето впрочем продължи и до днес, 5ти ден ми е. Обикновено менструацията ми е 5-6 дена. Значи трябва да си е такова. Не знам дали е спряло, ще се чуе :)

 
  ... горе^
преди: 1 година, 22 дни
hash: fb286b505b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Нормално е!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker