Съмнения за диабет тип 2 - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121564)
 Любов и изневяра (29809)
 Секс и интимност (14410)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6489)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4715)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1660)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1741)
 Други (18620)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Съмнения за диабет тип 2
преди: 9 години, 13 дни, прочетена 1583 пъти
Здравейте. Много съм объркана и не знам от къде да започна...
Може би от детството. От малка съм била пълно дете, угаждали са ми, а и явно не съм се движила достатъчно. Дойде пубертета и се хванах в ръце и отслабнах, но не за дълго и пак напълнях. На скоро попаднах на една книжка накратко описваща болестта диабет в частност 2-ри тип. Непосредствено след прочитането на "брошурката" установих, че при мен са налице почти всички симптоми. Разрових се из интернет и така започнах все повече да съмнявам, че имам диабет. Налице при мен (не от скоро) е лесното изморяване и общата отпадналост, което вече съм приела за нормално. Имам едни 9-10 излишни килограма (изчислени спрямо ръста ми). Постоянно ми се пие вода, устата ми остава суха въпреки всичко, често уринирам. Повишено ми и е и чувството за глад. На всичкото отгоре имам и поликистозни яйчници, което дори не искам да коментирам. Прочетох много неща в интернет, а в главата ми е каша. Толкова сериозно заболяване, а съм едва на 17? ! Час по-скоро искам да си направя изследвания, но мисля, че ми е нужно направление от лекар, а при моята е почти невъзможно да се вземе в краят на месеца. Мисълта, че може да имам диабет, а инсулина да диктува живота ми ме съсипва.
Скъпи хора, моля споделете как стоят нещата с изследванията, а ако има човек страдащ от болестта нека сподели опит. Благодаря!
(Към модераторите:моля публикувайте историята ми, понеже това е нещо много важно за мен)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 13 дни
hash: 574e7c7018
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Вкарала си се във филм. С 10 излишни килограма не можеш да хванеш диабет. И още - вместо да се ровиш по интернет, има съвсем лесен начин да се намери диабет - отиди при личния си лекар, разкажи за съмненията си и ти се прави кръвен тест - ОЛЕ
Дори в някои аптеки мерят кръвна захар...

 
  ...
преди: 9 години, 13 дни
hash: 1aedc3d67a
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Мило момиче, както ти е написал и номер 1, най-вероятно се вкарваш сама в някакъв филм, но все пак: Наисина диабетът е сериозно заболяване и за жалост все повече и повече млади хора са с показатели за начало на диабед. Похвално е, че се замисляш за това и наистина си задължена да се провериш дори и при най-малките си съмнения. Отново номер 1 е прав. Така направи: Отиди до личния си лекар и сподели какво се съмняваш. Веднага ще ти направят тест, всеки личен лекар има тест лентички и апарат. Ако пък мислиш, че можеш да отделиш някакви средства ти лично или като споделиш това с родителите си, тогава си купи един апарат от аптеката и си мери кръвната захар сама. Сутрин на гладно, без нищо да си яла и пила, трябва да имаш кръвна захар нормално за твоята възраст между 4. 5 и най-много до 6. 5, в зависимост от това все пак какво си яла вчера. Всички показатели над 7 сутрин на гладно означават почти винаги сигурен диабед. Освен това, можеш да си мериш кръвната захар и по всяко време и трябва да знаеш, че всичко повече от 11 е диабед и да вземаш мерки. Ако случайно недай боже констатираш такива стойност, това не значи, че веднага трябва да минаваш на инсулин. Има много методи, но това вече е задължително за лекар - само с лекарско предписание, без свободни съчинения. Има и много други алтернативи, отново повтарям ако недай боже го установиш. Ти си млада, ще се храниш не по-късно от 18 до 18. 30 вечер, няма да пиеш вода два часа след хранене и по време на хранене и т. н. и т. н., но виж първо показателите си!!! Най-вероятно номер 1 е прав и нищо ти няма!!
Поздрави,
чичо Гошо

 
  ...
преди: 9 години, 12 дни
hash: 80351dd77f
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Трябва да ти направят кръвно захарен профил и изследване на урина,но може и да се филмираш,че ти има нещо.За сега спри сладктто и яж пълнозърнест хляб.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 12 дни
hash: 703d74ef70
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Сякаш пишете от безлюден остров. Какво питате хората за здравни теми, има си лекари за тази работа. Като се съмняваш, чи имаш здравни проблеми, отиваш при личният си лекар и си правиш профилактика, тя и без това е задължителна. Прав е министър Москов, много сме невежи и нехайни към здравето си, не правим профилактични прегледи, а постоянно критикуваме, колко е лошо медицинското обслужване. Оставаме се да станем развалини и искаме докторите като Богове да ни върнат здравето. Това не може да стане, всеки трябва сам да се грижи за здравето си. Младо момиче, направи си профилактика при лекар, това е решението на проблема ти, тук само още повече ще се паникьосаш. Може да станеш и хипохондричка, тогава ще стане още по зле положението ти.

 
  ...
преди: 9 години, 12 дни
hash: 4659c15cf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Здравей авторе, №1 и №2 ти казват с лентички да си провериш кръвната захар, което е проверка на диабет тип 1 и при теб най-вероятно всичко ще е нормално. Разбира се никой не може да бъде сигурен, но не мисля че имаш диабет тип 2 с 10-те кг наднормено тегло, особено, като не си ни дала ръста си ние да преценим дали имаш 10кг наднормено тегло. Описанието на оплакванията ти още повече озадачава, нима мислиш с описание "лесно" се изморявам, може някой да прецени какво натоварване за теб е лесно или трудно? Нима мислиш че описание "често" уриниране е точно? Точна диагноза се поставя с точни данни, думи като често, постоянно или лесно не дават точни данни, като се има предвид, че не те познаваме и не сме ви виждали.
Пиши по ясно, кажи нещо такова: уринирам над 10 пъти в денонощие, пия над 4 литра вода на ден, тежа 70кг и се изморявам при изкачване пеша на четвъртия етаж на блока за да те разбере някой.

 
  ...


...
преди: 9 години, 12 дни
hash: 574e7c7018
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   н 5, проверката с лентичка е за двата типа диабет - или имаш надвишена кръвна захар, или не. Ако лентичката покаже, че имаш над 6 да кажем, ходиш на лекар - там ядеш сладко и пак се правят тестове с кръв и лекари определят кой диабет имаш, но и при двата типа има повишена кръвна захар. Понякога просто може да си ял нещо преди теста с лентичка и да нямаш изобщо диабет.
Имам диабетици тип 2 в семейството и мога да успокоя Авторката. Рисковите фактори са Адипозита (истинско затлъстяване) както и напреднала възраст. Тя е млада и най-вероятно леко пълничка, но нормална на тегло жена, което изобщо не е рисков фактор. Дори напротив - леко пълничките хора живеят по-дълго от слабите. Просто не трябва да напълнява повече и да отслабва бързо и силно, а после пък да напълнява. Важно е също да не се консумират сладки храни, защото задстомашната жлеза се натоварва и все някога ще изгърми. Т.е сладкото, храненето с много въглехидрати (паста, хляб) са също фактор поне за тип 2
Най-полезно е човек да живее с нормалното си тегло и да не робува на фешън тв. Няма и без това да станем моделки.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 12 дни
hash: 69d5767e86
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз съм автора. :)
Първо благодаря ви за коментарите и съветите! :)
Да, зная, че е възможно да съм се филмирала (надявам се да е само филма), но пък имам роднина, който имаше диабет и може би това ми повлия доста.
Утре ще посетя личната и ще и споделя съмненията си (надявам се да ме вземе на сериозно). От вчера съм взела мерки за сладкото (въпреки че не ми е най-голямата слабост) и тестеното. Дори и да нямам диабет, това няма да ми навреди така или иначе, дори напротив.
Към N5 - Ръста ми е 170см, а тежа 67-8 кг. Умората ми не се поражда от определено физическо действие, а е обща (не знам как точно да се изразя) В повечето случаи не е от недоспиване. Пия 2, 5 литра вода, което не е толкова много за лятото, но устата ми постоянно е суха, дори след като пия вода.
Към N6- Малко измествам темата за диабета, но...
Килограмите ми постоянно са варирали, никога не съм се вписвала в категорията "слаба" или "нормална" (поне за повечето хора). Лично за мен килограмите не са фактор, по-важно е как се виждам в огледалото.
Лошото е, че дори да се приемаш и да си доволен от това как изглеждаш винаги ще има един злобар, който ще иска да те убеди в противното. Това явление е особено често срещано в тийнейджърските среди за жалост.
Приятен ден на всички и бъдете здрави!

 
  ...
преди: 9 години, 7 дни
hash: 9ad06154c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Здравей! Аз съм на 14 години и разбрах, че имам диабет от 1 тип този януари (минаха вече 5 месеца). Симптомите при мен бяха същите, с изключение на поликистозата на яйчниците и надебеляването- аз отслабнах. Диабет от 1 тип се получава от стрес, а 2 от дълги години на нездравословен живот. Попринцип знам, че хората с 2 тип пазят диета и са на хапчета. Хората от 1 са на инсулин и могат да ядат всичко. Има деца с диабет на 2 години- възрастта няма никакво значение (разбира се на такава малка възраст е 1 тип). А това, че инсулина ще контролира живота ти е доста досадно, но е факт! С иглите свикнах доста бързо и те съветвам да си направиш изследванията по-скоро. Успех!!!

 
  ...
преди: 9 години, 3 дни
hash: 4659c15cf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Здравей авторке, номер 5 съм. Телосложението ти е добро, нямаш кг над нормата, разбира се няма лошо да свалиш 2-4 кг, но това е вариация в нормата. Постоянната умора се дължи на възрастта ти, момичетата имат такива периоди особено на около 17г и то в края на учебната година и когато не са лудо влюбени. Ако скоро се влюбиш ще видиш как бързо ще изчезне умората.
Водата която поемаш е нормално количество, а за сухотата в устата търси други причини мога да ти изброя над 15 причини за сухота в устата освен диабета, виж в нета колко много е описано за това, в краен случай иди в аптеката има овлажняващи спрейове.

А диабет със сигурност нямаш.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker