Апендицит - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121269)
 Любов и изневяра (29730)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18547)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Апендицит
преди: 8 години, 11 месеца, прочетена 1099 пъти
Здравейте!
Преди седмица ме откараха в болницата със съмнения за апендицит. Първата вечер ме оставиха да лежа там и ми казаха, че сутринта ще ме оперират, но ми взеха само кръв. Та казаха ми, че ще трябва да остана още една вечер и на другия ден ме пуснаха без никаква операция. И реших да ви попитам, щом сега всичко е наред, възможно ли е пак да се повтори всичко, само защото ми се размина без операция или вече няма опасност от това? Благодаря ви!
Момиче на 15 години. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 11 месеца
hash: a212f31a7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Просто са имали съмнения, но са били неоснователни. Избяват се вече ненужни операции, защото рискът от упойката (да не се събудиш изобщо) или да хванеш някаква инфекция е много голям.
Явно не си била болна от това и са те изписали.
Иначе да - все някога може да ти се възпали апендицит. Е и? Рискът на живота е смъртта. Сега да си изкараме половината органи, за да не се разболеем ли? Анджелина Джоли на „апЕндиЦита“?

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 3eda1919da
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И след като те пуснаха няколко дни и ти дойде цикъла нали. Това са менструални болки. И аз лежах два пъти при това заради съмнения. Като ми идва много боли. Овулация... И все едно ме режат.
Ж15 :))) Няма ти нищо

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: f4f3fd2d2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   До 1-во мнение. Нали за това си има анестезиолог, който трябва да внимава да не сложи прекалено много упойка на пациента. Аз не мисля, че има някакъв риск от това да не се събудиш изобщо. Анестезиологът трябва да е абсолютен некадърник, за да убие човек.
А момичето може да го посъветвам да не яде царевица, слънчоглед или люти храни, които могат да бъдат причина за възпаление на апендицита или поне не в прекалени количества. Щом не са те оперирали тогава, значи ти е нямало нищо.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 7387ca503c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Знаеш ли каква е причината за апандицита? Не, никой доктор няма да ти го каже. Чети на squat. beinsa. info и ще разбереш...

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: a212f31a7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   н 3, време е българите да осъзнаем, че човешкото тяло не е развалена машина, а лекарите не са Богове. Няма човек на света, който да може да ви гарантира, че ще се събудите след упойка и затова ненужни операции вече не се правят. Отделно е ясно, че стават тромбози въпреки медикаментите срещу това - два огромни риска
През комунизма се махкаха апендицити и сливици на килограм, но това беше и от незнание - просто нямаше как в онази система да има статистика за сакатлъците, нямаше и преса като сега да пищи за всичко, а и нямаше уреди и диагностика като сега - при всяка болка в корема при дете, се режеше. Половината ми клас беше с такава операция, а имаше хора без сливици, апендицит и така нататък
От развитите страни идват и у нас тенденциите, а не е зле да ги послушаме, защото живеят 10 години по-дълго от нас.

 
  ...


...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: d5c2278421
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   #5, аз живея в една от "развитите страни" и мога да ти кажа, че според моите наблюдения, децата и като цяло младите в България спортуват МНОГО повече от тези тук. Проблема е, че тези в България също пушат и пият много. Прост пример, не че има нещо общо с темата. Хайде стига вече с това чуждопоклонничество и плюене на всичко българско, защото изобщо не сме толкова назад, колкото медиите се опитват да ни натякват всекидневно с техните манипулации. Иначе съм съгласен с коментара ти за лекарите. Човек трябва да се опита да се справи сам и чак след това евентуално да се отиде на лекар, а не да си при него за най-малкото оплакване.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: a212f31a7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   номер 6, не си права. Стандартите в медицината се взимат не от Африка, а от Запада и това е добре така
Децата и на Запад, и у нас, пушат много по-малко от преди. Всъщност големи разлики няма вече. У нас пушещите и пиещите са възрастните като и там тенденцията е намаляваща, но не виждам тук какво общо има с темата.
Не е чуждопоклонничество да приемаш по-добри практики (best practice принцип). Така е не само в медицината, но като цяло във всичко или да сме си стоили в пещерите хората. Днес не случайно не се правят излишни операции, но у нас и чрез медиите свикнахме да плюем лекарите и така им нямаме вече доверие и за такива елементарни неща.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: ed5b23d7de
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Когато ме изписаха ми казаха само до не ям прекалено мазни храни и още някакви, а цикъла ми тъкмо беше на свършване когато трябваше да остана в болницата. И благоваря ви за отговорите. :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker