Страх, срам и болка (хемороиди) - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Страх, срам и болка (хемороиди)
преди: 8 години, 10 месеца, прочетена 1618 пъти
Имам външен хемороид. Толкова се срамувам само на 15 съм и да ми се случи това, много съм изплашена. Плача и мисля за това по цели дни вече почти седмица. Не съм споделяла на никого за това и се престраших да пиша в този сайт за съвети от хора минали през това. Четох какви ли не от лекарства.... до мазане с паста за зъби, но не знам какво да направя. Един ден имах запек и на другия ден ми се беше появило това топче разрових се в интернет и разбрах, че имам хемороид. В началото беше много голямо, но след 2-3 дни взе да спада и вече не ме болеше, днес пак ползвах тоалетна нормално без напъвания и такива но сега той пак се подува и почва да боли. Много ви моля за съвети, кажете ми как да се отърва от тази напаст.... Благодаря предварително! :(...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 10 месеца
hash: 508258f856
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Вземи си крем с апликатор против хемороиди от аптеката без рецепта - те са хомеопатични- от 7 до 14 лв. някъде струват, гледай да е С апликатор и чети опътването. Не мисля, че е зле при теб още - ползваш крема и се пробваш да пъхнеш хемороида навътре с пръсти, НО трябва да си промениш начин на хранене, да се движиш повече, защото действително доста рано се е появило, което не говори добре за начина ти на живот.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 8df7f085f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Хей, дете. Първо се успокой. Повярвай в думите на другите - това нещо не е фатално, оправя се, лекува се, по някой път се появява, преминава после. Спокойно. И с лекар може, може и без лекар. Не се страхувай, и не се притеснявай. Кажи на майка ти, или вижте лекар да каже кой точно препарат е най-добре, всичко ще мине.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 97ce0445a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не се притеснявай, случва се на много хора, които имат запек, дори и на млади.
Важно е да отидеш на лекар и да се прегледаш. Кажи на родителите си и ги помоли да те заведат. Обикновено се правят малки, много леки операции, които репонират този кръвоносен съд, който всъщност представлява хемероида, където му е мястото.
Няма от какво да се срамуваш, това не е нещо, което ти си направила, нито е зло, причинено на света. Просто си е болест и си се лекува.
Не го оставяй без грижа, защото боли и се разкървавява с времето и става доста неприятно.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 946e85f943
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   пИЙ повече вода, след тоалетна ползвай схладка вода вместо тоалетна хартия, не е толкова страшно-споко и аз имам понякога, ще се прибере сам.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 6ab764cb94
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Вероятно имаш често запек и се напъваш при ходене по нужда и за това ти се е появил. Най-добре е да отидеш на лекар, за да ти изпише правилното мазило... Щом те боли значи ти се е възпалил.
Не е срамен проблема ти-много хора са с хемороиди вътрешни или външни. Обикновено външните болят, а вътрешните кървят.

 
  ...


...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 371c742b53
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Хемороидите в по-големия процент от случаите са наследствено заболяване. Неправилното хранене и заседналия начин на живот също спомагат за тяхната поява. Често медикаментите които се предлагат на пазара не дават желания резултат. Опитайте да промените начина си на живот, което включва редовна дефекация, примерно всяка сутрин или вечер, приемайте повече храни богати на целулоза. Когато ходите по голяма нужда не се напъвайте дълго време. Има различни чайове в търговската мрежа спомагащи редовната дефекация и избягването на запек.
Аз лично ги получих когато бях на 10г. пробвал съм какво ли не но облекчението е временно или отшумяват за кратко след което отново се появяват. Единственото гарантирано спасение от тях е само оперативната намеса. Баща ми се оперира преди 15 год. и от тогава няма оплаквания.
Той беше в много напреднал стадий с ктъвотечение което продължава по 1 час след ходене до тоалетната, ужасни болки по 2-3 дни когато се възпалят и внезапно кръвотечение когато ни най-малко го очакваш. Общо взето не можеш да живееш пълноценно с тях.
Най-важното е да преглътнеш срама. Хемороидите са разширени вени, но на деликатно място, което ги прави значително по-болезнени, отколкото ако са да кажем разширени вени по краката. Отиди на лекар той ще предцени в кой стадий е заболяването, ще назначи най вероятно някаква диета и медикаментозно лечение. Най-важното е да не се бавиш а да вземеш мерки, защото ако се забавиш и си седиш така ще стане по-зле.
Поздрави: д-р Н. Колев проктолог

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: beb814bc4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз съм също на твоите години и също имам хемороиди.
Моят съвет е да отидеш на лекар! Няма от какво да се срамуваш! Нито си първата, нито последната! Тези неща в интернет не ги чети! Кaви са тези пасти за заби, какви са тези глупости.. Ако ставаше така лесно.. Не искам да те плаша но мисля, че в твоя случай може да се наложи и операция.

А към номер 1. Личната ми лекарка каза, че се среща и при бебета, така че си направи извод.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 8fb647e2fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Здряавей!
Това, което никой няма да ти каже е, че днешната тоалетна причинява хемороидите. Обяснението е просто и анатомично: чети на http://squat. beinsa. info
Моите хемороиди изчезнаха няколко месеца след като преминах на клекнала стойка.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker