Кръвооросяване - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121328)
 Любов и изневяра (29740)
 Секс и интимност (14379)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6478)
 Здраве (9607)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3184)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18563)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Кръвооросяване
преди: 8 години, 8 месеца, прочетена 1224 пъти
Здравейте модератори и читатели на spodeli. net
Момиче на 18г. съм. Ще започна с моя проблем от самото начало. Бях запалила по кардио тренировките и отслабването. Пролетта и лятото на 2010г. започнах да тичам всеки ден, отначало около 1км до 3км най- много, правих кръгчета около парка в града. Пиех много вода, хранех се що годе добре - бях 70кг. за 164см височина. Да но тренировките ми се услаждаха, чувството, адреналина и огромното количество серотонин, което се отделяше след тренировка се превърна нещо като в мания - ако не го направех не се чувствах щастлива. Започнах да прекалявам и да се пренатоварвам - бягах всеки ден по 20-30км. буквално обикалях целия град тичайки. Това претоварване се отрази на външния ми вид - спях по 8 часа, но въпреки това имах синини под очите, отслабнах драстично 35кг. за 168см височина (с тренировките станах малко по висока), продължавах да се храня нормално, филийки, салам и мляко, от време на време месо. Спрях да ям плодове и зеленчуци, защото ми раздразваха стомаха, но продължавах да тичам. Началото на зимата на 2013г. се появи истинския проблем- посиняване на ръцете, краката и устните или студова алергия - пръстите на ръцете ми ставаха като на мъртвец, изтръпваха кутрето и безимения пръст, а после се подуваха като на труп стоял под вода, само че се зачервяваха, сърбяха и се лющеха - не можех да хващам нищо, та камоли да пиша в училище. Съучениците ми постоянно ми задаваха въпроси защо са ми така сини ръцете и се дърпаха сякаш съм заразна. Ходих и по лекари - кардиолог, ревматолог, пуснаха ми пълни изследвания на кръвта - нищо, всичко в нормата. Личната ми лекарка ми каза да спра с тичането и да кача кила.
Примирих се, трудно, но го направих. Сега се поддържам само с лицеви опори и набирания вкъщи, 3 пъти седмично, тежа 55кг за 168см височина, но проблемите ми с кръвообращението не са се възстановили. Сега пак идва хладно време и пак същата история, само дето не съм на училище вече, а на работа. Нямам приятели заради тези проблеми, мислят ме, че съм заразна - техен проблем, но сега ме е страх да не ме уволнят заради това есенно - зимния период. Ръцете ми изглеждат ужасно, знам го, виждам го, но работата ми е свързана с клиенти, ръкостискания, шофиране, срещи. Не искам хората да се гнусят от мен. За това и пиша тук, търся помощ, съвет каквото и да е, мислех да си взема хранителна добавка "Виногин" за кръвооросяване, но откъде да знам, че ще ми помогне?
Ще съм благодарна да публикувате запитването ми. Много е важно за мен.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 8 месеца
hash: 089b7e8748
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти си добър пример, че всяка крайност вреди и то сериозно увреждане на тялото и душата. Спри с тичането и преди да си раздробила костите Хубаво е по принцип движението, но ти нямаш и мускулна маса с това кардио. Можеш и да се запишеш на фитнес, защото там хем ще можеш малко да качиш мускул, хем ще имаш социален контрол - ако пак се изпуснеш, все ще се намери човек, който да ти каже - „Момиче, имаш проблем“, а и ще се запознаеш с хора. Има едни барове във всеки хубав фитнес с фрешове, разни шейкове - сядай там и си бъбри с хората и ще получиш и добри съвети.
За оросяване можеш да взимаш аспирин по 1 таблетка дневно и си виж витамини и минерали, но и много добре ще ти се отрази един санаториум някъде с топла вода - може и проблемът ти да е на нервна почва, тоест системата ти буквално да се е объркала. Питай личния си лекар, защото те тези направления ги пазят много, но и ти си човек - не може бабките да киснат по санаториумите, а ти, която работиш и реално си нужна на обществото, защото си бъдещето, да бъдеш оставяна на произвола. НЗОК плаща всички процедури, нещо символично плащаш за престоя си в стая с две легла. Велинград например е много добър курорт, за нервни болести Нареченски бани, Хисаря също има хубава топла вода - важно е водата да е топла и да има процедури. Дават ти болничен за такъв престой. Настоявай при личния си лекар, защото заслужаваш и сега ти е време да си обърнеш внимание.
Ако имаш вана и днес почвай да си взимаш почти всяка вечер топли вани. Носи ръкавици навън, мажи си кожата с хубави мехлеми от аптеката - например на Линола с линолин. Скъпи са, но мисля, че ти трябва нещо такова и да - качи още 2-3 кг. и виж как ще се чувстваш, но не качвай с нездравословна храна, а с качествена и силна храна. Пробвай и хранителните добавки, няма да навредят, а на море ти ако не ходи тази година, догодина задължително и то на нашето черноморие, защото водата не е много солена и е сравнително чиста, противно на предубежденията. Важни са такива неща за човек като теб - почивка, санаториум и то сериозно - 3 седмици дори и много обръщане на внимание.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 865fa5f8f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Моля те, пусни си изследания за синдрома на Рейно! Много те моля!!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker