Сколиоза - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Сколиоза
преди: 8 години, 8 месеца, прочетена 1506 пъти
Здравейте преди няколко дена ходих с направление при ортопед, за профилактичен преглед на друг проблем, но в следствие на рентгеновата снимка, която ми направиха на ключицата се установи, че имам малко изкривяване, демек аз се намирам нещо като пресколиозно състояние с 4-5 градуса изкривяване, поне според ортопеда. И понеже вече съм завършила растежа и съм укрепнала костите изкривяването не може да прогресира с пълна сила. Но все пак се притеснявам за това, защото не съм наясно с това какво мога да направа, за да предотврата последващо развитие освен да спортувам. Понеже окончателно мнение не ми беше дадено от ортопеда. При въпроса ми за рехабилитация получих отговор, че това малко отклонение въобще не може да се смята и нарече сколиоза и че само спортуването, движението и укрепването на гръдните мускули ще предотвратат по нататъшно развитие на изкривяването. Вероятно е така, но въпреки това не съм сигурна, че само това е последващото правилно лечение и дали това е единственото, което трябва да права само да спортувам усилено.
Може би притесненията са ми глупави, но ме подразни това, че на моите въпроси от ортопеда получих уклончив отговор. Все пак гръбначните изкривявания не са шега работа и и в повечето случаи са необратими. Затова писах тук понеже бих искала да чуя мнение и от странични лица и да ме посъветвате нещо.
Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 8 месеца
hash: cbc20168ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Привет :)
Аз имам кифо-сколиоза (и кифоза, и сколиоза) и съм на 17 навършени години, т. е. няма как да се изправя, но от месеци ходя на фитнес.
Ако правиш упражнения за гръб и развиеш гръбните мускули малко, изкривяването ще е по-малко забележимо. Вярно, че няма как да се оправи но се старай да ходиш изправена, да изпълняваш правилно упражненията (като за начало почни с инструктор, да не станат травми и беля).
Успех! :)

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 81f8607bae
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   4-5 градуса не са забележими. За съм с 25 и растежът ми е приключил. Ходя на фитнес и усещам, че фитнесът ми помага да възстановя нормалната форма на гръбнака поне за едно денонощие, докато дойде време за следващата тренировка и така... Прави упражнения за гръб и корем - укрепват гръбнака.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: ec7c3abffe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Привет номер 1. Все пак ти си все още на 17, не ти ли препоръчват лекарите някаква кинезитерапия. Възможно е да има резултат. Аз съм почти на 20 и съм твърдо решена, че при мен, ако не се изправя поне може състоянието ми да се подобри. Фитнесът разбрах, че също е подходящ, но иначе плуването и кинезитерапия, йогата са препоръчват за гръбначни изкривявания.
А до номер 2 при теб състоянието е малко по сериозно. Но при теб също са важни упражнения, като кинезитерапия, рехабилитация и плуване. При теб вероятно е втора степен на изкривяване, в такъв случай четох, че лечението е чрез носенето корсети и изправителна гимнастика.
Благодаря за коментарите, при мен все още не е насрочено някакво лечение, затова и писах тук за някакви съвети. И въобще ви пожелавам успех в подобряването на състоянието и стискам палци.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 0821dcbaeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   На мен също ми откриха сколиоза, когато бях на 21. И лошото беше, че беше станало така че от това ме боляха задната част на краката - ходилата. Ходих на масажи, и на процедури в поликлиниката, които ми бяха изписали, но нищо не помогна. Започнах да правя йога и упражнения за гърба, има едни упражнения на Норбеков, които са и за 3-те част на гърба- горна, средна и долна, те много ми помогнаха. Само че проблема е поне при мен, че ако спортувам редовно всичко е наред, но спра ли започвам пак да се прегърбвам. Засега това единствено ми помага, но и теб те съветвам - задължително включи упражнения за гръб.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: c302e8d302
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   До авторката и предните коментирали - как седят сега нещата при вас относно сколиозата след вече няколко години? Има ли разлика в кривината (към добро/лошо)?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker