Животът, депресията и други неща - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121211)
 Любов и изневяра (29712)
 Секс и интимност (14361)
 Тинейджърски (21897)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7304)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18528)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Животът, депресията и други неща
преди: 8 години, 8 месеца, прочетена 1493 пъти
Здравейте! Като дете бях един от най-щастливите. Каквото и да ставаше бях щастлив и оптимист. Но като станах на 13 веротно заради бушуващите тийн хормони като отидох в новия клас се бях сдухал нещо и децата се държаха неприятно. На 14 пък баба ми изведнъж почина, а ние бяхме много близки. Тогава влязох в гимназия и толкова ми беше мъчно, че почти не продумвах в класа. Така доста години се мъчех да живея в депресия, която прерасна в паническо разтройство. Аз очаквах, че е заради тинейджърството и просто ще отмине. Е не отмина. Почувствах се нормално чак когато станах на 25 и отидох при една докторка която ми изписа Деанксит. Бог да я благослови за това добро, което ми стори. Как действа това хапче не знам, но направо сякаш ми върна нормалното мислене. Колкото по-дълго го пия, толкова сякаш старото ми аз от детството ми излиза изпод тази втора кожа, която ми беше станала депресията, самосъжалението и тревожността. За първи път бях щастлив тук и сега и то без причина, просто защото ме има. Но си повярвах че трябва да пробвам с билки и хранене вместо с лекарство и го спрях, цяла година се пробвах но билките, позитивното мислене и терапия не ми помогнаха, пак се чувствах тъжен и то без причина. Затова смятам отново да започна да пия Деанксит. Как мислите, дали той действа?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 8 месеца
hash: abd2e0bd9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен, всичко това се базира на психическа основа. Ти съзнателно знаеш, че си спрял лекарствата и подсъзнанието ти те кара да се чувстваш зле, защото си ги спрял. Спонтанно ти самият се настройваш, да мислиш така. Нужно ти е позитивност. Мисли за нещата, които предстоят да правиш, за празниците, които наближават. Мисли за хората, които обичаш и какво ще правиш с тях. Намери си хоби, забавлявай се, чети & учи, споделяй. Имаш един живот, защо се хабиш? Научи повече неща за себе си и се поддържай. Спортувай, общувай с верни приятели и не мисли за лоши неща, винаги живей с чувството, че ще се случи нещо хубаво.

М17, който иска да стане психолог.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: fe52802290
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не знам брат и аз имам същия проблем. Още не съм стигнал до хапчета, защото бягам от тях. Лошото е, че започна да ми прилошава след тренировка, а братовчет ми съвсем спря да тренира от тези хапчета

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: b76e1c1094
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Всичко това е на подсъзнателно ниво и мога да ти го докажа. И аз така като тебе си виках там за едни лекарства, че ми действат и се чувствам добре, но то е било, само защото аз така си мислех. Моята мила майка решила и ги сменила с някакви бонбони в същата форма и аз си ги пиех една година и се чувствах супер отново и си викам.. оопаа тия хапове действат супер... и накрая разбрах, че са някакви бонбони, а не истинските хапове, където съм пиела преди и тогава разбрах, че е на подсъзнателно ниво, аз съм си определила, че това помага и си вярвам и си мисля, че става. Ти няма как сам да си го подмениш, но ти си си втълпил, че те помагат и затова е така.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: a0cd695b3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Като ти сам си видял, че действа защо питаш дали действа?

Аз лично ти препоръчвам да изследваш състоянието си аналитично - да разбереш защо се чувстваш така, откъде идва тревожността. Най-добре това става като изчистиш ума си и започнеш да си задаваш въпроси по отношение на емоциите, които чувстваш. Например ако някъде на фона на мислите си чувстваш тревожност, се запитваш "защо чувствам тази тревожност сега? ". След като получиш отговор, се заравяш дори по-надълбоко и пак питаш и така продължаваш докато не постигнеш окончателно разбиране на емоцията. Всяка емоция може да се представи като поредица от мисли.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: a7e0679363
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Едно аз казвам че позитивното мислене само по себе си не ми помага, тоест при мен проблемът явно е химическа основа, а не поради неправилно мислене.

 
  ...


...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 2c5c70ead4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Моля те, недей да слушаш тия глупости как с позитивно мислене ще станеш нов човек, ще се решат всичките ти проблеми, таени с години и едва ли не ще попаднеш в рога на изобилието. Това действа при тип хора, които са попаднала в дупка за кратко или състоянието им не е било никога наистина тежко, колкото и да са мрънкали. Имам приятели и познати (някои завършили вече психология и практикували професии в тази област), всичко от които твърдят, че има състояния, които са напълно на химическа основа и не могат да се оправят без лекарства. Особено, ако нещата са изпуснати и отрано не се е започнало някакво лечение. С разни книжки за положителна нагласа, станали толкова популярни сред лелките в наши дни, може само да се замаже положението. Главата си залагам, че 99 процента от тях се връщат към старото си състояние, че и по-зле. И не на последно място да ти кажа, че и аз съм била години наред в депресия, имала съм паническо разтройство и какво ли не и като много хора отлагах, пробвах всевъзможни неща, за да се оправя. То не беше спорт, билки, разговори с психолози, разни положителни мисли, вкарани ми насила от някакви псевдо духовни учители. И после к'во? Ми за периоди от няколко дена уж имаше подобрение и после айде пак в дупката. Само хапчетата ми помогнаха! То никой не е рекъл и, че ще ги взимаш цял живот, но за да ти укрепне духа и психиката не трябва да ги спираш току-така. Има си схема, по която ги намаляваш и само специалист може да ти каже кога си готов да ги прекъснеш. Успешно оздравяване ти желая и си гледай твоя интерес!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: a0cd695b3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   до 5:

Химическите процеси са резултат от мисленето. Ако започнеш да си представяш секси мацки, се надървяш - само чрез мисълта за тях. Ако гледаш страшен филм и после цяла вечер се страхуваш, ще си отделил толкова невротрансмитери на "правилните" места, че все едно наистина е имало нещо страшно пред теб. Така произтича тревожността - чрез подсъзнателни (или на повърхността на съзнанието) мисли за бъдещи или минали събития, но интерпретирани в негативен аспект.

Мисленето е първоизточника, химията е на второ място. Ако не ти е достатъчно силен умът, ставаш подвластен на химията, но ако е силен, химията става подвластна на волята ти. Чрез хипноза на човек може да му се внуши абсолютно всичко и химията в организма му така ще се промени, че да отговори на внушението.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: a7e0679363
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Не е вярно мисленето е резултат от хормоните и химията. Никой не може да каже кое идва първо. При мен първо дойде лошото настроение а от него кофти мисленето.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker